Pleeghond 7 Luci vanaf 31 juli 2013 t/m 25 maart 2014
en

Pleeghond 8 Zanga vanaf 24 november 2013 tot 4 maart 2014
(StichtingHonden Zonder Toekomst)
Zanga weer terug bij ons in de opvang.
Zanga haar blog vanaf 22 juli 2012 t/m 30 september 2012:
Jan/Mrt
2014

2 januari 2014
Ook in het nieuwe jaar... gaan de wandelingen gewoon door. Het is aangenaam weer.
Ook mijn kleindochtertje een paar daagjes hier. En zij wandelt gezellig mee.

10 januari 2014
Gelukkig weer droog weer... Vanmorgen weer Boy en Barney meegenomen. Heerlijk zo een roedel van 5 honden.
Aangezien ik dit niet zelf kan vast leggen, heb ik het maar bewerkt... Zo ziet het plaatje er dan ongeveer uit:


Ook was het vandaag weer de hoogste tijd voor aanvulling in de dierensnoepkast hier. Dus naar de dierenzaak Jumper, Luci meegenomen. Ik moest ze optillen voor achter in de auto te zetten. Dat vond ze wel een beetje eng. In de auto ging het prima. Zodra ik praatte tegen haar... was het .... kwispel,kwispel. In de dierenzaak ruikt het wel heel erg lekken voor een hond. Weer veel ingeslagen.

16 januari 2014
Het moment vóór de boswandeling. De spaanse trollen Luci en Zanga enthousiast.
En voor Bobby: Laten we nu maar gaan ...
 

19 januari 2014
Zanga heeft dus wel wat jachtinstinct, en nu hebben we hier Luci en Barney die dit gedrag kopiëren. Grrrrrr....
Ze kan soms wel 10 minuten wegblijven, maar vind mij altijd weer. Luci en Barney komen altijd wel eerder terug. Alhoewel het al laatst helemaal anders was. Luci en Barney de hort op. En Zanga liep gezellig met mij mee. Bijna bij huis wil ik ze allemaal bij me hebben. Zo mooi... Het is even corrigeren na het vele ravotten van 1,5 uur. Maar dan lopen ze allemaal naast/achter mij. Zodra er ééntje de gang er in wil zetten. Zeg ik 'wachten' en even mijn armen uit elkaar. En ze lopen allemaal achter mij. Dit oefenen we elke dag. Natuurlijk heb ik altijd lekkere beloningsbrokjes bij mij.

In huis zijn onze pleeghonden Luci en Zanga voorbeeldige nog altijd voorbeeldige honden hoor! Als we onze lange wandeling in het bos gehad hebben, liggen ze heel dag in hun mandje tot de volgende ronde. En deze week al steeds met 5 honden op pad... GEWELDIG ! 
Ook de wandelingen in de wijk in de vroege morgen en het laatste rondje in de avond door mijn dochter gaat allemaal prima.
Ook Zanga loopt af en toe onaangelijnd. Zanga luistert goed. Het woordje 'voet' begrijpen ze allemaal.

26 januari 2014
Eindelijk.. sneeuw. Voor Luci was het even aftasten, maar even later heerlijk ravotten in het bos.
(Klik op de afbeelding voor groter formaat)

2014 0126 002 2014 0126 003 2014 0126 004

 

 Natuurlijk even vastleggen op camera....
 

28 januari 2014

Met het zonnetje is het heerlijk
genieten in de tuin.30 januari 2014


 4 februari 2014
Goed weer... heerlijk lang gewandeld met de 5 honden. Thuisgekomen met mijn kanjers, lekker kluiven.. en dan uitgeteld

7 februari 2014
Zanga voelt zich helemaal thuis. Haar spiermassa is enorm toegenomen in de maanden dat ze nu bij ons is. Ook is ze weer net als vorig jaar
in het bos soms oost-indisch doof. Gaat een ree achterna, en Luci volgt haar... Barney volgt haar. De problemen nemen soms de overhand. Boswachter die niet blij was. Hoe krijgen we Luci en Barney weer zonder jachtgedrag.

Maar ja... Zanga is een schat.. lief voor kinderen, goed met andere dieren.

20 februari 2014
Dan kom je natuurlijk ook weleens mensen tegen met honden. Nu Elena met Luva. Een spaanse jonge meid die met haar vriend en hond Luva op een camping hier zit, maar binnenkort weer teruggaat naar Gran Canaria. Wat een toeval, niet? Zij was bang om te verdwalen, dus loopt ze wanneer ik haar tegenkom mee. En dan is er een roedel van 6 honden. Geweldig! Luva is ook een tikkeltje dominant net als Zanga. Dus dat was even aftasten tussen die twee. Maar het gaat prima. En ze had een camera bij zich, dus dat is harstikke leuk. Gevraagd of ze de foto's wilde sturen.
Bedankt Elena.....24 februari 2014
Mooie spaanse dames.... Zanga & Luci

25 februari 2014
Kijk... Luci leert van Zanga, maar dus ook foute dingen.

En omdat Luci een gevoelig, angstig hondje is. Reageert ze zoals op de foto.
Kijkend... mag dit, of niet?
Terwijl Luci eigenlijk nooit gecorrigeerd wordt. 
Veel belonen met stem, en lekkere koekjes. Maar ondanks dat, is ze van mij banger als van Tamara en Melanie.

Dit komt dus ook, doordat ik met 5 honden wandel. De één vreet altijd blubber terwijl dat niet mag. Zanga wil bijna altijd het fietspad op gaan. 
Bobby aan de lijn als er weer zo een grommend fluthondje aankomt.

Dus Luci maakt nogal wat mee op een dag!2 maart 2014
Maar ook met 3 honden is het heerlijk wandelen. Zo kwamen we Mike weer eens tegen. Een grote bullebak, en een schat van een hond.
Met Bobby moeten we het nog verder gaan uitproberen. Maar de spaanse dames vonden hem best aantrekkelijk.


Wat een kanjer hè? Die Mike !!!

4 maart 2014
Na een lange tijd van twijfel, toch het besluit genomen om Zanga naar een ander pleegadres te laten gaan. Een schat... die Zanga.
Maar door haar gedrag, komt Luci in de verdrukking, en dat is niet de bedoeling. Ik weet... het is niet goed om een hond steeds te laten verkassen. Toch ben ik ervan overtuigd, dat Zanga binnen een week of 2 haar draai weer helemaal gevonden zal hebben. Ze is niet meer de hond van de dag dat ik ze voor het eerst kreeg als pleeghond. (juli 2012)

Zanga het ga je goed... en natuurlijk zullen we je aanhankelijkheid en knuffels missen.
Je verdient het allerbeste ! Dag lieverd... 't Ga je goed... en een Poot van je grote vriendin Luci

Zanga op haar plekje bij Mo... Helemaal ontspannen... 

 
Zanga en Dees... een geweldig team ! 

Mo...
Je hebt geen idee hoe dankbaar en blij ik ben
voor


6 maart 2014 SCHRIK... Woef Woef.... 
10 maart 2014
Nu Zanga naar een geweldig adres is gegaan, alle aandacht weer naar Luci. Het gaat voortreffelijk. Spelen en ravotten met Barney als vanouds.
Wel heel erg bezig om het rennen achter wild  in te bannen. Maar het is meestal ' gebakken lucht' Staan ze samen een kant uit te kijken. En zien niets. Geen Zanga die de leiding neemt. En komen terug na roepen, en soms uit zichzelf. 

12 maart 2014

Vandaag weer iets uitgeprobeerd. Bobby thuisgelaten. En Luci mee naar bos. Ze wilde eerst niet de tuin uit, omkijkend en teruglopend, want Bobby was er niet. Dus zoals altijd... zeg ik ... ' Kom gaan we Boy en Barney toe'. En ja hoor, ze ging mee onaangelijnd richting bos. In het bos aangekomen ging ze niet zoals altijd gelijk een plasje doen. Maar keek mij maar aan.. volgde netjes.

Bij Hans aangekomen, ziet ze Boy en Barney. Het staartje van Luci maakte overuren. Luci daar gelaten. Ik weer terug naar Bobby, was eigenlijk best wel sneu. Toen ik met Luci wegliep, keek hij door de lamellen door met een treurige blik. Bij Hans weer aangekomen... Luci helemaal gelukkig Haar vertrouwde roedeltje was weer compleet.

13 maart 2014

Vandaag visite Barney en Boy. Voor Barney zijn katten toch wel vreemde wezens. Maar het is allemaal goed gegaan.
 
 

14 maart 2014
Alweer schitterend weer, dus heerlijk aan de wandel. Maar al snel was het gedaan met dit gevoel. Eerst Barney en Luci achter een haas/konijn aan. En nadat ze weer eindelijk in de buurt waren, gingen ze er weer vandoor. En verdorrie... Luci had een jong konijntje in zijn bek. Vreselijk... Daar kan ik echt boos om worden. Bah. Beestje is langzaam gestorven.

21 maart 2014
Nu Zanga dus al een tijdje weg is, verandert Luci steeds meer. Zoekt veel meer toenadering. En in het bos loopt ze fier voorop, om af en toe een sprintje te nemen, gevolgd door Barney op zoek naar "Gebakken Lucht". Als ze even te lang is weggeweest, dan komt ze aanrennen of haar leventje ervan afhangt. Het lijkt wel of ze lacht dan. Ook 's avonds lig ik nu half over haar heen, even kroelie boelie doen. Soms word ze helemaal gespannen, maar ontdooit langzaam. En geniet ze van het gekrabbel op haar rug en koppie. 

Dagelijkse wandelingen in het bos. Hoor de vogeltjes ! Verstand op 0, en heerlijk met de doggies uren wandelen.
Bedankt Hans voor het vastleggen op camera bij terugkomst.

25 maart 2014
Groot nieuws… Luci heeft haar "Gouden Mandje" gevonden. En wat voor één ! Bij een geweldig gezin, wat super goed aanvoelt.
Het afscheid is moeilijk. Maar voor Luci fijn, dat ze eindelijk een plekje voor altijd heeft. De eerste weken zullen even wennen zijn voor haar.
Maar ik heb er alle vertrouwen in, ze is helemaal op haar plek daar. Ook omdat ze een geweldig hondenvriendinnetje krijgt: Uma

Lieve mensen bedankt en heel veel geluk en plezier met Luci. Lieve (nu Faye)... Het ga je goed !
 
14 april 2014
Sinds de adoptie van Luci (nu Faye) regelmatig contact met Felix en Hanneke. Heerlijk om hun verhalen aan te horen over het wel en wee van beiden honden. Ja.. ook Uma.. Regelmatig al schitterende foto's ontvangen. Het zijn maatjes. En aan alles is te zien op de foto's dat Luci helemaal haar draai heeft gevonden. Echt een "Gouden Mandje" dus.

We hebben haar 8 maanden als pleeghond gehad. Op 25 maart heb ik het over enkele weken dat Luci gewend zal zijn aan haar nieuwe omgeving. Nou... al in de eerste week, had Luci (Nu Faye haar draai gevonden)
Geweldig... dat betekent niet meer dat Luci / FAYE op de juiste plek is terecht gekomen.
Zo blij voor haar ! Super
27 mei 2014
Luci heeft het prima naar haar zin op haar nieuwe plekje 

6 juli 2014
Zanga heeft een geweldig plekje gevonden bij Mo. Vandaag kwam Mo en haar dochter Babs met haar roedel ons een bezoekje brengen met 
Zanga, Dees en Choco
21 juli 2014
Ook Luci heeft een warm, gezellig en liefdevol huisje gevonden Bij Felix en Hanneke. Vandaag kwamen zij met hun dochter Pub.
En natuurlijk Luci (nu Faye) en haar nieuwe hondenvriendinnetje Uma ons een bezoekje brengen.
25 maart 2015
Alweer een jaar geleden dat mijn lieve pleeghond naar een een geweldig gezin is gegaan.

Ze doet het nu hartstikke goed.
En dat straalt ze ook uit. Prachtig !

Maar dat kan ook niet anders. Want als er iemand voor haar zou komen, moest het in mijn ogen PERFECT zijn. En BAM ... gelijk raak.
28 april 2015
En dan vind ik nog 2 filmpjes terug. (maart 2014)
mei 2016
Luci nu dus Faye
Kijk toch eens.. Hoe gelukkig, zelfverzekerd kijkend woeffie. 
Geweldig dit doet een mens goed.
Uma is niet meer het maatje van Faye.
Doch Faye is nu helemaal zichzelf, Uma was beetje drukkies.

Blij voor beiden woeffies dat het goed is gekomen.
Dank je wel lieve Hanneke en kids 
18 augustus 2017
Faye (Luci)
Waar ben je ?

Je wordt zo ontzettend gemist

29 augustus 2017
Vandaag het verlossende antwoord via de telefoon Hanneke Faye (Luci) is overleden. Aangereden.
9 september 2017
Bericht op Facebook:

Faye uit Eindhoven is op 29.08.2017 vroeg in de ochtend aangereden en overleden.

Gisterenavond hebben baasjes pas de bevestiging kunnen krijgen (08.09.2017) dat het daadwerkelijk om Faye ging die bij de aanrijding om het leven is gekomen, na een ruim een week in onzekerheid te hebben gezeten hierover.

Inmiddels ze Faye mee kunnen nemen om afscheid te nemen en is Faye gecremeerd.

Bericht op Facebook van deze lieve vrouw:

Onze lieve Faye is er niet meer.
Dank aan alle lieve mensen die de afgelopen weken zo hebben meegeleefd met ons.

Run free lieve Faye.

Het verdriet is groot bij deze geweldige mensen.
Ook hier is het slikken.

RUST ZACHT LIEVE Faye (Luci)

Dank zoveel dank dat jullie op haar pad kwamen.
Sterkte met dit grote verlies


20 mei 2020
Al jaren lees ik bij Mo op FB hoe mooi leven Zanga en haar hondenvriendjes het hebben.

Hoogste tijd dat ik nu eindelijk eens wat plaats.

Want echt een mooier leventje is er niet voor Zanga en hondenvriendjes daar. 

Ook hier heeft Zanga mannen te pakken gehad. Maar geduld, energie, tijd en liefde bereik je veel.

En mijn reaktie bij Mo was dan ook dat ik haar moest bedanken, dat zij koos voor Zanga.


Jan/Mrt
2014

Naar de Home pagina: