2 september 2012
Vanmorgen 2,5 uur gewandeld, Martin ook mee. Zo verdwaal ik niet zo gauw. Half 9 richting bos. Maar het was dit keer meer asfalt en weilanden. Vandaag mijn Outdoorlaarzen ingelopen (kun je wel zeggenTong uitsteken)

Voor Zanga was er een kennismaking met koeien, maar geen interesse !

Ook kwamen we weer langs Hooglanders. Schattig nog een jonkie !! Zanga vol bewondering ...

6 september 2012
De dagen gaan gewoon voorbij, Zanga heeft haar ritme te pakken. Zodra ik mijn heuptas met inhoud... mobil, poepzak, shag, snoepies, hondenkoekjesStoer. Dan staat ze al op... Yeahhhhhh.. we gaan weer. Ik probeer haar altijd bij me te laten komen, om de halsband om te doen. Soms wil dat echt niet lukken. En eigenlijk moet je dan net zo lang doorgaan tot Zanga het wel doet. Soms loop ik richting de poort in de tuin, dan komt ze me achterna. Of ik loop naar haar toe, maar dan gaat ze weer op haar rug liggen.

Elke avond nog met Hans en de doggies oplopen. Het vertrouwen is er wel inmiddels. De onzekerheid soms bij Zanga daar zal misschien altijd wel iets van blijven hangen. Toch is het al een heel andere hond dan de op de dag toen ze bij ons kwam.

Ook vaak lachen hoor! Je praat over hondengedrag, probleempjes Zanga en leuke Golden Retriever Boy. 
Ik weer... ik vind het altijd doodeng bij fietspaden. Ik heb Zanga dan het liefst aangelijnd. Er zal maar wat gebeuren. Zo ook een paar avonden geleden. Ik tegen Hans... Er loopt een wielrenner! (Ja Ja... je leest het goed) Hans ligt bijna krom van het lachen. Ik heb niets door, kijk hem alleen wat waterig aan. Ik ben verdorrie BLOED serieus. Dus ik vraag hem wat er is. Zegt hans: Hoor je niet wat je zegt? Hoe dom kun je zijn, en ik ben niet eens Blond !
Vandaag had Zanga haar NND-dag. Nationale Negeer Dag. HaHaHa Opmerking van Hans vanavond! RoepenRoepen tot je een ons weegt. En Zanga hoort je niet, gaat gewoon verder met snuffelen. Heb je ze bijna bij je, loopt ze de struiken in.
Brrrrrrrrrr....En dan volhouden en je geduld bewarenVerstomd. Dit had ik vanmiddag ook.

7 september 2012
Het is een feit... de eerste man in Zanga's leven die ze vertrouwt is Hans. Zanga gaat kwispelend op Hans af. In toch wel een korte periode. Zelf gedacht dat het veel en veel langer zou duren. Maar zo zie je maar... wat geduld en liefde doet. Ik liep maar met het idee, een lesbisch stel zou ideaal zijn. Dat hoeft niet dus ! Mag wel hahaha.

 

Vanavond een kortere wandeling gemaakt.
Boy liep gisterenavond ineens mank.

En had nu nog steeds last van zijn pootje.

Dus even bij hen ( Hans en Hannie)
achter in de tuin geweest.

Nou..super! Ze liep Hans echt achterna. In begin was Zanga een beetje onrustig. Hannie... de vrouw van Hans moest ze even op een afstand hebben. Maar even oefenen met wat lekkers, en aan de riem buiten de poort. Toen was het helemaal in orde. Tjonge jonge... als zo een stel bij mij komt kijken voor Zanga, hoef ik niet lang na te denken. Zouden er meer van zulke mensen zijn? Vast wel, toch?

Toen was het weer tijd om te gaan! We kregen nog een bak brokken en een pluche speeltje mee. Zanga vindt puche beestjes prachtig. Zanga laat regelmatig haar brokken staan. En deze vond ze lekker. Dus ik vraag aan Hans welk merk (had ik beter niet kunnen doen Verrast)
"Bouwers!" Nooit van gehoord!De 'R' was dichtgevouwen. Grrrrrrrrrrr... Tong uitsteken (Brouwers)

9 september 2012
Vanmorgen toen waarschijnlijk nog vele op bed lagen, (7.30 uur) iets nieuws uitgeprobeerd met Zanga!
Met de fiets, eerst een bospad genomen, en toen de fietspaden in het bos. Zanga liep netjes rechts naast me. Het ging hartstikke goed. Dat komt natuurlijk ook doordat we niemand tegenkwamen. Ook zonder riem bleef ze rechts naast me. En ook de vaart er ingezet. Super. Was dus snel om het bosrondje. Maar Zanga was bekaf. Thuisgekomen, fiets weggezet en weer naar het bos. Martin ging ook mee. 10.00 uur zat ik aan m'n bakkie pleur. Was ik ook wel aan toe! Tijdens het wandelen reageert Zanga steeds leuker op Martin. Spelen..rennen met Martin. Zo leuk! Ook als Martin even van het pad afging om een foto te maken, liep ze met hem mee. Of als hij bleef staan tijdens het wandelen, stond Zanga ook stil. Vannuhhhhhhhh.....kommie nog !


16 september 2012
Zanga verandert in een leuke sociale hond. Met de vrouwen waar ik mee oploop, pakt Zanga nu een hondensnoepje aan. Ze speelt nu zelfs met een best wel dominante teef. Mooie duitse herder: Dutch. Ook van haar pakte ze wat lekkers aan. 

Zanga heeft al veel hondenvriendinnetjes/vriendjes: Boy, Donna, Tessa, Danouk, Baluu, Flits en Lola, Dutch, Sennah en ongetwijfeld vergeet ik er weer een paar natuurlijk !
Kluiven op een varkensoor is een favoriete bezigheid van haar. Eten doet ze ook goed. Nu brokken van Brouwers, gekregen van 't baasje van Boy. Boy moet ander voedsel. Alle hondensnoepjes lust ze nu wel. In begin wilde ze die harde niet.


 Heerlijk dat kikkerlandje Nederland !

Tegen de avond nog even met Melanie naar de plas:

17 september 2012

Wat is dat nou ?


21 september 2012
Vanmorgen het ongelofelijke meegemaakt. We kwamen tijdens de boswandeling een man tegen met een Drentse Patrijs 'Ezra' 9 jaar. Natuurlijk bleef Zanga op afstand van de man. Maar wel heerlijk gespeeld met Ezra. Deze man deed precies wat er nodig is bij Zanga. Door de knieën en het brokje geven. En jawel, Zanga at uit zijn hand. Super, toch?

Omdat het kouder wordt, en Zanga graag in de bijkeuken ligt, een andere mand aangeschaft.Zo ligt ze van de grond af:


22 september 2012
De kleine meid weer een weekendje bij ons en dan natuurlijk even naar Ellert en Brammert.

 Zanga is nergens meer bang voor bij Ellert en Brammert...
 
Waar blijft de bediening !

23 september 2012
Een schitterende dag... Lekker het bos in met Esmaralda en Zanga

26 september 2012
Nu de herfst is begonnen zijn we meer binnenshuis. Zanga ligt nog altijd graag in haar rieten bed in de bijkeuken. Soms komt ze er gezellig bij liggen op haar benchekleed in de woonkamer. In huis is ze super rustig, echt sjorren met een handdoek gaat ze niet winnen op een gladde vloer. Dus liggen we languit op de vloer te knuffelen en te spelen. De kleine meid Esmaralda kan alles met haar doen. Ze trekt soms aan haar krulstaart. En roept...'Zanga heeft een gek staartje' Zanga vindt het allemaal best.

Vanavond weer met Hans en zijn hond Boy opgelopen natuurlijk. Wat eerder weg, want het wordt al vroeger donker. We kletsen over koeitjes en kalfjes. Zanga is een hond geworden zoals het hoort. Wel is ze op haar hoede natuurlijk bij vreemde mensen. Maar loopt de hond 'Boy' door, dan gaat ze met hem mee. Ze rent dan niet de struiken in. Na de ronde nog even staan kletsen bij het open veldje. En dan gebeurd het... vele honden komen terug na een wandeling met hun vrouwtje vanuit het bos. Allemaal hondenvriendjes van Zanga. Geweldig om te zien hoe dat allemaal speelt met elkaar. Ik ben super trots op Zanga. Wat is ze verandert !

28 september 2012

Ravotten met Tamara:

30 september 2012
Zondag...wat een stralende dag. Het zonnetje schijnt. Maar zo blij ben ik niet.

Vanmorgen om 7.30 uur al het bos in. Twee weken geleden had ik voor vandaag afgesproken met een mevrouw en haar hond Sennah. Een geweldige hond van 8 maanden jong. Ze ravotten, er lijkt geen einde aan te komen. Maar die Sennah heeft toch nog meer energie dan Zanga. 

Twee keer is Zanga even een tijdje uit het zicht geweest. We zagen een ree, en Zanga had 'm al geroken. Uiteindelijk komt ze wel terug, maar vaak niet van de richting die je verwacht. 

Vroeg in de morgen! Velen liggen nog in hun mandje. Maar voor Zanga en Sennah was het dolle pret !

Dan 11.00 uur. Ring Ring... Telefoon !
Het is Hans: "Zullen we nog een laatste rondje maken in het bos." Slik..."Ja natuurlijk !!!"

 

Ach gossie...Zo zit Boy nu elke avond te wachten, waar Liessie en Zanga blijven.

Rond 14.00 uur kwamen er mensen voor Zanga. De kennismaking verliep goed. De man... daar heb ik alle vertrouwen in. En de vrouw... is zo zachtaardig, net wat Zanga nodig heeft. Ik hoop zo dat Zanga zich verder zal ontplooien, en ook het vertrouwen in deze mensen snel zal vinden.

Het was een uur of vier, het afscheid kwam naderbij. We liepen naar de auto. Ik heb Zanga in de auto getild. De blik in haar ogen staat op mijn netvlies. Tranen rollen over mijn wangen.

 En dan 16 september 2013...

De familie die Zanga geadopteerd heeft kwamen op visite..

En hier doe je het voor !!!

Zanga is een blije hond en ook zeer gericht op het vrouwtje Sabrina, en beschermend naar het kindje Dustin.

Zeker weten ! Michael is het perfecte baasje voor Zanga

 

Bedankt lieve familie !!!!

24 november 2013
Zanga terug van adoptie wegens privé omstandigheden. Niets mis met Zanga, maar helaas de dupe daarvan.
Nu heb ik pleeghond Luci hier nog.

Maar waar moet Zanga heen. Ik wil ze zo graag terug als pleeghond. En dat is uiteindelijk ook gebeurd.
Je kunt het verder gaan lezen op de pagina Luci en Zanga

6 juli 2014
Op 4 maart 2013 is Zanga naar een geweldig plekje gegaan bij Mo en haar dochter Babs. Vandaag waren ze een dagje bij ons met de 3 honden:
Zanga, Dees en Choco

Zanga op visite :
Naar de Home pagina: