1 augustus 2012

Het gewone ritueel en je dagelijkse dingen in de vroege morgen. Dan is het een uur of tien. Melanie gaat naar een afspraak (met de fiets de poort uit) Ik ben in de keuken bezig. Gaat de deurbel. Mijn buurvrouw (van duitse herder) 'JE HOND LOOPT BIJ HET KANAAL' Huhhhhhhh.... Nee hè... Mijn bange Zanga alleen op de wereld. Schoenen aan, riem mee en rennen naar het kanaal. Mijn hart ging tekeer!.... Bij het kanaal... een man.. 'hij ging die kant op' Dat is richting het bos... ik rennen.. zie haar... roep haar...ze rent verder. Rennen door het bos, toen maar naar huis gelopen. Poort open gelaten. Traantjes over mijn wangen! Oh jee... Zanga! Barry gebeld. Hij zei.. rustig blijven, ze weet de weg. Laat de poort open zodat ze weer in de tuin kan (dat had ik al gedaan)

Amivedi en dierenbescherming bellen, flyers ophangen! Ik was net alles aan het invullen bij Amivedi. Kijk ik vanuit de woonkamer de tuin in. En wie ligt daar... een hijgende ZANGA. Pfff... allebei weer gelukkig. En bij een volgende pleeghond blijf ik op de tiende dag BINNEN !Lachen

Even later lag ze heerlijk bij te komen:

Vanavond een 2e poging richting markt. Verleden week ging dat dus helemaal fout. Langzaam erheen gelopen. Tussen 2 rijen door met marktkramen. God... wat zijn er toch een hoop mannen HaHa. Toen zag ik weer een buurvrouw. Ze riep me, en moest maar even gaan zitten. Zanga ging naast mij liggen. Haar neus en oren waren goed bezig. Mooi... kan ze goed wennen. Toen was het weer tijd om verder te gaan. Kom ik weer die leuke mensen tegen, waar ik al eerder over heb geschreven. (25 juli 2012) Nu waren er ook leuke kinderen bij. De jongste wilde graag wandelen met Zanga. Pff... zal ik dat nu wel doen op zo'n markt. Ach... ik blijf erbij..moet kunnen. En het ging harstikke goed. Tja.. en toen wou dat leuke kereltje het hondje wel houden. Schattig niet?
Even tactisch aan moeten pakken. Volgende keer mag hij weer wandelen als ik langs kom! Mams ook weer blij. HaHa!!!

2 augustus 2012
Weer heerlijk gewandeld. We kwamen een ouder stel tegen, allebei met een paraplu. Dat vond Zanga eng! Praatje gemaakt. Maar ze wilde niet direkt aangehaald worden. En wanneer er mensen achter ons aanlopen, wordt ze erg onrustig. Trekt harder aan de lijn. En kijkt steeds achterom. Ook dochter en kleindochter op bezoek. Ook nu wil ze de kleine meid beschermen. Althans dat denk ik, maar staart kwispelt. Dus op een spelende manier. Zie filmpje hieronder:

3 augustus 2012
's Ochtends rond een uur of 8, en 's avonds laat op de avond gaat Zanga altijd met Melanie mee voor een rondje wijk of bos. Zij heeft bemerkt dat Zanga het liefst haar behoefte doet op een stukje gras. Kijk... vandaar dat ik telkens na 1,5 uur bos denk, waarom doet ze het nu in de tuin? 's Ochtends ben ik als eerste beneden, ik laat Zanga ook niet meer na haar ontbijtje in de tuin omdat ze gelijk gaat plassen. Nu wel een waterpistool klaarleggen, in geval ze weer haar behoefte in de tuin wil doen op een ander tijdstip.

Mannen is voor Zanga nog steeds een probleem. Vanmorgen een vriend van mijn dochter hier. Ze raakt er opgewonden van, blaft, nekharen gaan overeind. Maar ze doet niets, als je op haar afloopt, loopt ze weg. Ook als ik op haar afloop. Daar in tegen... is het verder een vrolijke hond. Hartstikke speels, gooit haar voorpoten om beurt tegen je aan, om je uit te dagen, en dan even dollen.
Even later lig ze dan weer lang uit.... En hoe ???

5 augustus 2012
Honden Zonder Toekomst... een vernieuwde site, natuurlijk staat Zanga er. Klik op de button:

Gisterenavond lag ze heerlijk aan mijn voeten in de woonkamer. Ook Martin was in de woonkamer.
Dus het vertrouwen begint al te komen. Maar... leuk nieuws....

Vanochtend vroeg het bos in, en Zanga los laten lopen. Het is altijd weer spannend. Maar ik had er vertrouwen in. Het was geweldig. Ze rende als een jonge pup. Ze volgde prima. Wanneer ze van het pad de bossen in rende, keek ze even later om waar ik was. En dan kwam ze er weer hard aanrennen. Zo vrolijk ! Ook luistert ze wanneer ik het hondenfluitje gebruikt. Dat had ik al geoefend natuurlijk van de week. Het is prachtig om te zien, hoe ze geniet. Natuulijk niet druk, zo vroeg in het bos. Toch een hardloper.Zanga bleef staan en keek gefixeerd naar de hardloper, en ze wilde eigenlijk wel wegvluchten. Maar zo mooi, ik riep ze, en ze kwam. Zo kon ik haar even bij de halsband vasthouden. De foto's zijn niet zo mooi, ik had een kleinere camera meegenomen.

Zanga vanavond precies 2 weken bij ons. En ze loopt al los in het bos !

(Klik op de afbeelding voor groter formaat:)

Bos3 Bos4 Bos5 Bos6

Ja hoor..ongewenst Puppygedrag ! Maar even omgeruild. Zanga haar flossytouw, en ik mijn oude stoelkussen terug!
Dat betekent wel natuurlijk, dat ze zich echt gaat thuisvoelen. Maar dit voorzichtig aangepakt... met: Foei.. Zanga !

Ongewenst puppygedrag. De fase die ze waarschijnlijk wel gemist heeft in haar leven. Lekker ondeugend zijn!Knipogen
Foei Zanga! (Oh..mag dat niet, dan?)

6 augustus 2012
Vanochtend weer een lange wandeling in het bos. En het is echt 'Hollandsch Weer...Plens buien !'

Oh..Oh.. Wat geniet Zanga! Ze rent.. heuveltje op. Gaat op de uitkijk staan. Kijkt naar mij!
Komt weer naar me toe rennen. Oh wat is ze braaf! En daar gaat ze weer. Geweldig! Toch wel een hond die veel beweging nodig heeft. Ik loop met haar gemiddeld 2x op een dag 1,5uur. Dat zou ze ook wel 4x kunnen doen. Want ze is altijd wel in om te dollen en rennen in de tuin. En echt heerlijk nu ze lekker los kan lopen.
Onderweg af en toe aanlijnen en weer loslaten. Echt luisteren naar het commando 'Zanga hier' wil echt nog niet. Heel soms als ik maar lang genoeg op mijn hurken zit, dan komt ze wel eens. Lukt dat niet, dan draai ik me om en loop weg, dan komt ze achter me aanlopen en op dat moment, draai ik me om en zeg ik 'braaf'. Net zolang tot ik ze bij de halsband kan pakken en aanlijnen. Een stukje aangelijnd lopen en dan weer los natuurlijk.

7 augustus 2012
De plensbuien blijven maar doorgaan. Maakt niet uit. We gaan het bos in. Vanmorgen 2 uur lang aan de wandel. Het gaat uitstekend.
Ze gaat nu ook de bosjes in om haar behoefte te doen. Super!

En..ja hoor... weer paarden. Dit keer 3 meiden op hun paarden. Zanga bleef achter, vol verbazing kijkend naar die grote beesten. Gewoon doorlopen en... 'Kom op, Zanga'.... Toen ze voorbij waren, kwam ze vanuit de bosjes hard naar mij gerend. Toen kwamen we ze later weer tegen. Het ging anders. Ze bleef naast me lopen. Toen gingen ze ook nog in draf. Wow... ze rende er achteraan. Huhhhhhhhhh.... Ik riep haar: 'Zanga hierrrrrrrrr' Goh... ze kwam nog ook.

's Avonds...massage...dan is Zanga helemaal ontspannen. En stuiptrekjes tijdens het slapen.

Wandelaars.... de éne keer blijft ze naast me lopen, de andere keer als ze wat verder weg is, blijft ze op haar plek in de bosjes, tot ze voorbij zijn. En dan weer in volle vaart komt ze er weer aangerend. Ik heb nu alle vertrouwen in haar. Ze is zeer oplettend waar ik ben. En volgt mij altijd!

(Klik op de afbeelding voor groter formaat:)

Tuin Z1 Tuin Z2 Tuin Z3 Tuin Z4

8 augustus 2012
Vanmorgen Martin ook mee voor een lange wandeling met Zanga. Oeps... Zanga was niet zo enthousiast. Maar na een tijdje wandelen ging het beter. We kwamen zelfs een man tegen met een hond. Een lieve hond (teef) Eerst rende Zanga weg. Maar ja.. m'n vrouwtje loopt wel gewoon door... Dus kwam ze toch achter me aan. Weer een overwinning. 's Nachts beneden gaat nu ook prima, katten en hond kunnen in woonkamer en bijkeuken/keuken.

 

Ook vind ikzelf dat Zanga al breder wordt, meer spiermassa. Ze zal nog wel sterker zijn aan de lijn. Dat maak ik niet meer mee, omdat ze rustig en netjes naast me loopt aan de riem. Misschien gaan we dat vanavond weer meemaken. Ja,Ja.. als het niet te hard regent, gaan we weer even op de markt kijken.

 Tijdens de boswandeling schrok ik me het apenzuur.... Adder ? Zanga even tegengehouden en Martin foto's gemaakt.

9 augustus 2012
Vanochtend wel een hele lange wandeling gemaakt. 10.00 uur/13.00 uur. Vrouwen met honden, paard etc etc. Langzaam gaat het de goede kant uit. Zanga geniet... springen over plassen. Rennen door de struiken en weer achter mij aan. En zo hup... de Kielse Kei op !

Vanavond nog even het bos in. Een stukje opgelopen met weer die vrouw met haar prachtige Witte Herder. Toen maar weer richting huis, want we waren al een tijdje onderweg. Bijna het bos uit. En ja hoor...eindelijk...Zanga heeft heerlijk gespeeld met een andere hond. Boy...een schat van een Golden Retriever. Geweldig om te zien.

10 augustus 2012
In het dorp haar even vastgezet, want ik moest een pakketje afgeven. Mijn dochter hield haar in de gaten. (Zanga kon haar niet zien) Het ging prima. Ook vandaag heeft Zanga weer heerlijk gespeeld met andere honden. Vanavond zelfs bij het water. Ook vandaag een autoritje met Zanga gemaakt. Geen probleem. Ze zat gewoon naar buiten te kijken. Later ging ze zelfs erbij liggen.

 

16 augustus 2012
Zanga doet het prima. Wat blaffen tegen Martin betreft, dat doet ze alleen wanneer ze in de tuin is. Daar heb ik geen verklaring voor. Tijdens wandelingen in het bos gaat het prima. Ook binnenshuis geen problemen. Ze zoekt haar plekje om te gaan liggen, en niets aan de hand. Wel is ze nog steeds jaloers als ik mijn katten aanhaal. Roep ik mijn dominantste kat Spikey, dan staat Zanga op om tussen ons te komen. Ik wijs Zanga weer naar haar plek.

Ook e.e.a. verandert in ons ritme met Zanga. Ze loopt niet steeds meer los. Alleen 's ochtends vroeg is het bos voor ons samen. 's Middags gaan we eerst rondje kanaal en de wijk in, Liessie zit ergens voor een winkel op een paal. En gaan dan samen mensen kijken. Soms komt er iemand een praatje maken. Ik vertel over Zanga... HZT. Ik krijg altijd leuke reakties. Vele vinden Zanga ook een mooie hond. 't Is ook een plaatje !

19 augustus 2012
De tweede dag bloedje heet in Nederland. Lekker! Vanmiddag naar de plas geweest. Zanga aan de lijn gepint, zo kan ze alles gade slaan. Ook neem ik haar aangelijnd mee naar het water. 's Avonds ga ik af en toe. Is wel te zien hier op de site ! Nog een late avondwandeling door het dorp gemaakt. Dat gaan we toch vaak doen! Zanga krijgt veel prikkels, en weet soms even niet waar ze eerst naar moet kijken.

20 augustus 2012
Vanochtend weer vroeg het bos in. Lekker rennen (niet aangelijnd) Aan Zanga kun je gelijk merken of er iemand in de buurt is. Ik had geluk, want we moesten een fietspad oversteken, en dan heb ik haar liever aangelijnd. Daar moet je niet aandenken als er plotseling een wielrenner aankomt. Ook al is het hartstikke vroeg in de morgen. Maar er kwamen dus mensen aanlopen, ook met een hond. En... Zanga kon dus geen kant op. Maar ze ging helemaal niet in de ankers, ze liep netjes rechts naast me mee. Wel daarna steeds omkijken. Ik leidde haar af d.m.v. een paar lieve woordjes met gekke geluidjes.

's Middags even weer naar de plas geweest. Melanie ging ook mee. Ik heb Zanga vastgezet. Er lagen wat oudere mensen naast ons. En spelende kinderen in het water. Ze ging erbij liggen. Maar als ze te dichtbij kwamen, ging ze zitten.

En dan weer lekker thuis:

Plotseling begint ze aan de glijbaan te bijten. Corrigeren en klaar!

Vanavond maar weer aangelijnd een wandeling gemaakt. Loopt er een leuke vrouw met een paard aan de hand, ik moest er langs. Mooie uitdaging voor Zanga. We kwamen aan de praat. En liepen samen verder. Geweldige meid... Diana ook een dierenvriend in hart en nieren. We gaan elkaar vast weer tegenkomen op Facebook. Aandachtig geluisterd naar het verhaal over haar paard, zoveel leed wat dat paard is aangedaan. En wat zij nu bereikt hebt met het paard. Fantastisch! Zanga was niet nerveus. Zo dichtbij een paard was ze nog niet geweest.

22 augustus 2012
Vandaag was er weer de wekelijkse zomermarkt. En daar moesten we dus maar weer eens naar toe. Dochter en kleindochter mee. Enthousiast was Zanga natuurlijk niet. Maar toch op een gegeven moment liepen we tussen de kramen en de riem hing in een boog. Bij de éne kraam kijken naar sieraden, hup naar de andere... drentse worsten kopen. Toen even richting Herma en haar kraam 'Viefschaft'. Herma had haar kat Daisy sinds zaterdag al niet meer gezien. Ze had er geen goed gevoel bij. Maar... wie was daar ook Hannie van die lieve hond... Boy. Gezellig staan praten. Haar Zanga even meegegeven. Zanga gaat gewoon mee, maar het lijkt wel of Zanga helemaal in haar eigen wereldje is. Ik kan roepen naar haar, ze kijkt niet eens. Zo is ze met haar omgeving bezig. Toen Zanga weer overgenomen, ze ging gelijk op mijn voet zitten. Doen we niet meer! Ik kreeg complimenten.. nah... dat is niet nodig hoor. Het is zulks dankbaar werk. Nu wilde Herma een foto nemen voor in de Viefschaft. Gut... komen we ook nog op de site en in de wijkkrant. Leuk! Weer verder gelopen, aandacht proberen te krijgen van Zanga lukte niet. De riem staat strak! Corrigeren maakt geen indruk. Of ik nu haar opzij trek, of dat ik omdraai en wegloop met haar aan de riem. Ze gaat wel gewoon mee, maar de riem blijft strak staan.

's Avonds gaat de bel, Herma!  Melanie was met Zanga een super lange boswandeling aan het maken. Daisy haar kat is terecht, maar leeft niet meer. Ze had zojuist Daisy begraven. Jemig... ik weet wat ze voelt nu. Daisy is bevoorrecht geweest met zo'n vrouwtje. Daisy is 12 jaar geworden. Het is een zusje van onze kater Spikey. Het andere zusje Zoë is er ook al niet meer.

(Klik op de afbeelding voor groter formaat:)

 Creatie gemaakt voor Herma :

 

Spikey - Daisy - Zoë.   11.05.2002

Poessie...hun Mamsie

Daisy Rainbow Bridge

 

Spikey Daisy Zoe

Poessie

24 augustus 2012
Vanochtend weer lekker vroeg het bos in. Zanga heeft zich ook weer wat nieuws aangeleerd. Ze pakt een stokje en loopt ermee in haar bek, soms brengt ze het in de struiken, en komt dan weer terug. Ook laat ik ze weleens ermee naar me toekomen. En laat het haar afgeven aan mij. Gisterenavond kwam Melanie na een lange boswandeling de tuin in. En Zanga had een stok in haar bek. Ze liep er al mee in het bos. Afgepakt en haar beloond met wat lekkers. Ik denk dat Zanga dat ziet van andere honden, waarvan de baasjes altijd een bal bij zich hebben. Trouwens haar wel even lekker laten rennen, het was nog lekker stil in het bos.

25 augustus 2012
Kleine vorderingen zijn er. Doordat het weer wat minder is, en dus binnen zitten, komt Zanga verder de woonkamer in. Ik heb het bruine benchekleed voor in de woonkamer gelegd, en ze heeft daar een aardig poosje gelegen. Tegen de avond durfde ze niet verder dan de kast, zo kon ze Martin in de gaten houden. Ook vanavond nog even naar het bos, en dat moest eigenlijk wel aangelijnd. Dus gelijk in het bos, lekker samen rennen. Ook dan geniet ze. Ik keek even om en wie zag ik ? Boy... met zijn baasje Hans van Hannie. Ja jeetje, playtime !!!! Ik ben teruggelopen. Zanga herkende Boy wel, maar de baas (man) even aftasten. Ook de riem aan Hans gegeven zodat Zanga met Hans verder liep. Het ging niet echt van harte bij Zanga, maar ze liep wel mee. Later Zanga losgemaakt. En echt... playtime.. ze daagde Boy steeds uit. Sloeg haar voorpoten op de grond. Prachtig ! Ook Hans probeerde Zanga uit te dagen om te spelen. En ze reageerde fantastisch. Staart kwispelend omhoog, en Zanga sloeg haar voorpoten weer op de grond en rende weg, om even later weer terug te komen. Maar vooral niet te dichtbij. Niet gaan lachen nou!!! Boy probeert altijd sleetje te rijden op Zanga. Ook vanavond weer. Geloof het of niet. Wij lagen in een deuk. Zanga deed dit bij Boy. Huhhhhhhhhhh....
Ik had toch een teef ? LachenVerrastKnipogenTong uitsteken Normaal zou dat toch dominantie betekenen. Hans denkt dat Zanga niet dominant is. Maar de tijd nodig heeft, om zich te ontplooien tot een normale hond. Je kunt niet in 1 maand verwachten dat ze perfect is, als ze altijd niet beter geweten heb, dan een pak slaag en aan de ketting liggen.

Dan nog weer even over het kopieërgedrag van Zanga! Zou het dan ook zo zijn wanneer ik Zanga haar riem om wil doen. (dan gaat ze op haar rug liggen). Mijn katten doen dat als ik naar hen toe ga, om te aaien.

26 august 2012
Vandaag naar de Open Dag geweest van HZT te Elst. Het was een gezellig en leerzaam dagje.
Heerlijk om zoveel mensen te zien met dezelfde passie.

Dori uit Gran Canaria was er ook. Ze vond het geweldig om Zanga te zien. Ze vond Zanga van een 0 naar 10 gegaan. Op Cran Canaria kon je Zanga niet aanhalen, zelfs een foto maken was al een probleem.

 
Ook gedragdeskundige Arjan was er en heeft Zanga onder de loep genomen. Angstlevel schaal 9. Probleem mannen! Martin moet aan de slag. Nou dat gaat hem niet worden!!! Gelukkig onlangs iemand ontmoet die mij wel wilt helpen Hans (hond Boy). De training die Arjan dan voorstelde is 2x een half uur per dag. Oeps! 2x??? Van hond wisselen, en bij  een splitsing allebei een kant op gaan, en later elkaar weer tegen komen en samen verder oplopen. Zo kan het vertrouwen naar mannen goedkomen. Maar dit gaat wel maanden, maanden duren. Het wordt 3 stapjes vooruit en 1 of 2 weer terug. Want wanneer Zanga weer thuiskomt is Martin er, die eigenlijk zelf Zanga een keer eten zou moeten geven. Gaan wandelen! En zeker zelf corrigeren als Zanga blaft naar hem.

Melanie en ik zaten aan een tafeltje. Zanga onder de tafel. Vlakbij ons lag een Golden Retriever. Hij keek steeds naar ons. Gelukkig hadden we een proefzakje hondenstaafjes HZT. En maar kluiven, duurde best wel lang. Maar was een mooi gezicht. Hij deed het met ogen dicht. Thuisgekomen Zanga ook zo'n kluifje gegeven, want dat wilde ze echt niet vandaag. Nou ja zeg !

(Klik op de afbeelding voor groter formaat:)

Kluif3 Kluif1 Kluif2

Ook nog even met Jan (van Jet) gesproken. Hij denkt dat Zanga wel iets heeft van een kruising Spaanse Vechthond.
(Perro presa canario) / Dogo Canario. Ik heb even gegoogeld:

Alano: Dogo Canario: Perros Presa:

Best wel interessant Beschrijving... DOGO CANARIO

Dogo Canario: Klik op de afbeelding voor meer info...

30 augustus 2012

Ravotten met Tamara:

31 augustus 2012
Het was voor Zanga een leerzaam weekje. Mijn pa en ma waren een weekje hier. Toen ze kwamen, ben ik met Zanga naar buiten gegaan.
En toen met z'n allen naar binnen. Na 2 dagen had ze al meer vertrouwen. Alleen wanneer ze met de kleine meid aan het dollen waren,
blafte en wilde zelfs in de enkels bijten. Nu was dat geen ernstig moment hoor! Zanga waarschuwt, bijt niet door ofzo. Mijn moeder loste dat
snel op door om te draaien. Foei... en daarna Zanga uitdagen. En dan rende ze hard door de tuin. Zo ook met mijn pa, bal gooien en haar dus afleiden. Soms herhaalde Zanga dit gedrag. Dan zette ik ze even vast aan de riem bij ons. Een paar keer gedaan.
Uiteindelijk lag ze gewoon bij ons, zonder aangelijnd te zijn. Ook met wandelen, de eerste paar keren ging ik mee met mijn pa.
Later ging mijn pa alleen met Zanga een klein boswandelingetje maken.

Uren gelopen hebben we niet gedaan deze week. Wel 's avonds een klein uurtje even naar de plas. Ik gooide een stok in het water. Ze durfde steeds niet. Op het laatst was de stok zo dichtbij, maar ineens had ze geen grond meer aan haar voeten. Ze draaide om, en was dus aan het zwemmen. Ze keek me wel angstig aan. Maar roepen dat ze zo braaf was, gaf haar een oppepper. Ze rende het water uit, en weer terug. Rennen door het zand, ze vond het prachtig.

's Avonds weer een langere wandeling gemaakt. Ravotten met Timo een Labrador.
Lekker door de modder en ze zag er niet meer uit. Dus de tuinslang erop bij thuiskomst. Dat vond ze niet echt prettig!

Al eerder had ik het over de Golden Retriever Boy... een lekkere lobbes. Zanga kopieert zijn gedrag:

 
Laat Boy nu niet alleen een vrouwtje (Hannie) hebben, maar ook een baasje hebben. Hans !
Hij wilde mij graag helpen met Zanga. Ik was eerst ook wel bang voor hem hoor (grapjuhhhhh)
Maar het is inmiddels de 3e keer dat we samen zijn opgelopen in het bos. Ik geef de riem over aan Hans.
Hij heeft echt kennis van honden, en ik heb er dan ook alle vertrouwen in.
De eerste ontmoeting was natuurlijk zoals we Zanga kennen. Maar nu... na de 3e keer gaat het al stukken beter.
Zanga loopt rustig mee aan de riem. Hij laat haar af en toe zitten en beloont haar dan met een brokje.

 

En arme Boy luistert mee naar het commando van zijn baasje, en zit maar te zitten.

Hè Hè...
eindelijk mijn brokje zal Boy wel denken.

In het begin pakte Zanga dat echt niet aan. Nu wel ! Tijdens het los laten lopen door Hans, krijgt hij Zanga nu ook bij haar.

Ze weet nu dat er wat lekkers te halen valt, net als bij mij. Hans daagt haar af en toe uit om te spelen, en zelfs daar gaat ze op in. Super!

Geduld en zo langzaam het vertrouwen krijgen van Zanga... Stapje voor stapje ! Aldus Hans.

 

Onderweg kwamen we ook wandelaars tegen, waar ook een kind bij was. En wanneer Boy kinderen ziet, wil ze er graag op af.
En zo mooi... Zanga hobbelde er achteraan, en dit is echt een vooruitgang. Zo dichtbij vreemden.
We stonden dus even te praten met deze mensen (man,vrouw en kind) Zanga liep niet weg.

(Klik op de afbeelding voor groter formaat:)

Hans Zanga1 Hans Zanga2 Hans Zanga3 Hans Zanga4

Geweldig Hans ! Ik ben je enorm dankbaar.

Naar de Home pagina: