Januari
2018


3 januari 2018

Troya... kriebelen in oortjes... diep gekreun, zo geniet ze! Ik kan inmiddels over pootjes aaien, rug aaien, soms heel voorzichtig over buikje. Doch.. als ik weleens recht op haar afloop, stapt ze achteruit. Dus gewoon doen of er niets aan de hand is. Ook merk ik, dat ze me opzoekt en in de buurt gaat liggen. Tja... ik ben tenslotte een lopend voerbakje. En ja, de riem blijft doodeng. Dus nog altijd poep en pis in huis. Vanaf vandaag begonnen met de riem aan te haken. En dan eten geven, niet 's morgens. Want dan is het een feessie voor d'r want Liessie is er weer. Beetje piepen van blijdschap. Kwispelen. Doet met Marley mee. Bobby draait op zijn rug, vrouwtje komt toch wel

5 januari 2018

Niet alleen Spaanse of Bulgaarse woeffies liggen met gekruiste pootjes
                 

6 januari 2018

Ik wil wel, ik wil niet naar buiten. Vanochtend was het even gelukt. Maar die riem is doodeng. Ze wilt graag mee, als ik met Bobby en Marley een rondje ga doen. Alleen al door de riem te laten zien, rent ze weg. Kun je nagaan, wat dit woeffie heeft meegemaakt. Sinds een paar dus bezig bij de 2e keer etenstijd, klik ik de riem aan. Zo probeer ik haar te overtuigen dat een riem iets leuks geeft. Het is gevoel, proberen... Want ook al kan ik haar nu lekker aaien, er zijn momenten als ze in de keuken staat en ik wil naar de woonkamer, dat ze achteruit loopt. Maar het volgende moment kan ik gewoon over haar heen stappen, als ik ergens bij wil. Ja, het wordt nog een lange weg, maar we komen er. Geduld is een schone zaak.

Dat ze haar koppie zo scheef houd. Ja, Ja... ze verstaat Nederlands .. 'Koekie' Marley en ik stonden buiten. en ik wilde haar naar buiten lokken. Maar is niet gelukt. Morgen nieuwe dag, nieuwe kansen.

8 januari 2018

Troya buiten, maar die riem hè... zo een eng ding!
Ze is onrustig. Hoort nieuwe geluiden. Maar het begin is er. Op FB leuke reakties en ook goede tips. Inderdaad morgen opnieuw proberen maar dan met een touw, dat maakt niet zo een herrie

9 januari 2018

Troya aan de riem en voor het eerst buiten de poort, in de voortuin.
Maar ze wilde gauw weer terug naar het vertrouwde plekje. Weer een stapje verder.
Later de riem afgedaan... 'Playtime' Is niets meer dan een hand brokjes in het gras gooien en zoeken. En wat doet ze het goed !!!!

Video 8 en 9 januari 2018 : (excuses, schrijffout 'tuind'in plaats van 'tuin' Gewoon maar even overheen lezen hoor :)

10 januari 2018
En nu... Troya staat dus ook op als ik mijn schoenen aan wil doen. Dribbelt, blaft een beetje. Regen!!! Paraplu erbij, en ik wil even een kort rondje in het bos maken. Nou.. weet je... ga maar weer mee Troya. Gelukkig alleen maar een moeder en kind tegengekomen. Tijdens de wandeling was ze ook even onrustig. Weer van die bokkesprongen, en uit de halsband willen. Dan blij met mijn tube honden leverpastei. Marley ook aan de riem gedaan. Toen wilde Troya wel weer lopen. Alles is ook zo vreemd voor haar. Nieuwe, onbekende geurtjes. 
Maar wat fantastisch, sinds gisterenavond geen stront en pis meer. 

11 januari 2018
En wat een geluk, rustig en zonnig weer. Gisterenavond het laatste rondje ging ook weer fantastisch. Dit keer helemaal het veld over en terug. Als ze iemand ziet lopen, houdt ze wel in. Gelijk weer op haar hoede. Vanochtend weer een heerlijke begroeting van honden en katten. Gauw koffie zetten en diertjes eten geven. Weer in de vroege morgen de wijk in. Troya blaft en kwispelt. Ik probeer dat nu een beetje in te dammen. Maar ze geeft er nog geen gehoor aan. Ze wilt graag mee naar buiten. Fijn hoor, dat ze nu mee kan.
Het tweede rondje weer in het bos. En het gaat al beter als gisteren. De video in het bos, hieronder is van 10 januari. 
Thuisgekomen, poort dicht, Troya losgemaakt. Lekker drentelen in de tuin. Oh Oh... wat doet ze het fantastisch. Wat een verschil met de eerste keer. Ook begint ze al waaks te worden. Als er iemand op straat, langs onze coniferen loopt.

i
 

12 januari 2018

OMG.. zit te bladeren op de pagina Old Botosani Dogs: Video's ... en ja.. hard geblaf is er te horen. Mijn lieve hondenvriendjes liggen vredig te slapen.
En ineens.!!!!!! Troya springt op. Begint hard te blaffen en rent woonkamer in, komt weer terug. Gaat weer op haar kussen. Kijkt mij aan :(
Gelijk afgesloten die video. Oeps... ging ze nu ff terug met haar gedachten. Hel Roemenië ?

13 januari 2018

Tamara... Troya een beetje uitdagen om te spelen, met het speeltje van Kat Misty. 

Video :   

20 januari 2018
Troya doet het fantastisch, alleen nog het blaffen afleren als we gaan wandelen. Ze is zo enthousiast! Ze gaat zo graag mee. Ook al vele hondenvriendjes tegengekomen. Ze blaft en gromt eerst even, maar dat is meer onzekerheid. Later even snuffelen en het is goed. Ze kijkt veel naar Bobby en Marley. Haar grote steun!!!

Kleindochter Esmaralda is hier vaak. Nu al bijna een week. Dus gezellig mee, het bos in.

En zij mag dan Troya vasthouden. Jawel... Ook dat kan al!

Troya gaat als een speer. Wat is ze verandert in een korte tijd. Heerlijk !!!

                                      
 
 En lieve oude Bobby loopt er traag achteraan. Thuislaten is geen optie. Apart uitlaten ook niet. Voelt zich dan helemaal verloren.
Dus korte rondjes bos, helaas. Soms lopen we wel langer, maar dan even een rust moment tussendoor.

25 januari 2018

Lieve Troya kan met alles en iederéén.
Katten geen probleem, zelfs de buurkatten niet.

27 janauri 2018

Wat mooi !!!!!  Echt.... Troya gaat los in de tuin... rennen !!! Daarna MarleyTroya

30 januari 2018

YESSSSSSSS..... Troya voor het eerst los in het bos.
 

 

Januari 2018

 

Pleeghonden:  Naar de Homepagina: