Onze pleeghond van HZT vanaf 13 maart 2013 :

 

 

Juni/Juli 2013      
 

1 juni 2013
Vanochtend toch wel benieuwd hoe het beneden is gegaan met 3 katten en 3 honden.
Niets aan handje, allemaal nog tevreden in hun mand.
Vandaag weer heerlijk met 3 honden aan de wandel. En kom ik weer iemand tegen met een prachtige hond, type herdershond met ruig haar. Zij had hem 'Bram' ook geadopteerd uit Spanje. De naam van de stichting ben ik vergeten.

Boy op visite een weekendje, wat een gezelligheid....

 's Avonds lekker ravotten in de tuin:

 

4 juni 2013
Eindelijk... de ZON... en dat is genieten. Wandelen, naar de plas, dollen in de tuin. Dan...uitgeteld !

 
 


8 juni 2013

 Aandacht en verwend worden, Bambi (Sofia) geniet enorm....
 

16 juni 2013

Onze gekke Bambi
 
Sofia Honden Zonder Toekomst Gran Canaria
Pleeghond Sofia Honden Zonder Toekomst

19 juni 2013

Sofia's leventje ! Op jacht in het bos gaat ze haar eigen gang. Maar ze komt altijd weer terug

 

Sofia's leventje ! Aan het water, en af en toe weer even er vandoor, om later weer terug te komen.
 

 

Sofia's leventje ! Aan het water. 's Avonds weer. Met Boy! En die is 'echt' gek op zwemmen !!!
 

20 juni 2013
En na al die wandelingen en avonturen, weer heerlijk thuis.

En na al die wandelingen en avonturen, weer heerlijk thuis. Klik  op de afbeeldingen voor groter formaat:  
Sofia (Bambi) Podenco

 

Klik  op de afbeeldingen voor groter formaat:  

 

23 juni 2013

Open Dag - Honden Zonder Toekomst / Voor foto's klik hier

 27 juni 2013

Bambi in de bocht, en Tamara er achteraan... HaHaHa...

 

En daar is ze weer.....

30 juni 2013
Vanmorgen eindelijk weer eens een ouderwetse lange wandeling gemaakt. Want met ons pleeghondje Sofia (Bambi) gaat dat niet meer zo makkelijk. Zij gaat haar eigen weg. En als ik geluk heb dan kom ik met haar tegelijk thuis. Maar het gebeurd vaak dat ze nog niet thuis is, of juist wel. Vanmorgen dacht ik: " YOU... Bekijk het het maar" En tot mijn verbazing kwam ze er ineens aan bij de hooglanders. Super braaf is ze dan natuurlijk. Toen werd het spannend, over het fietspad, richting huis. En daar zitten ECHT veel konijnen. Ja hoor Bambi links, ik rechts. Bobby en ik liepen gewoon door. Ik kon goed merken aan hem, dat hij het weer naar zijn zin had. Bijna thuis... ja hoor... daar was ze weer.


Juli 2013

2 juli 2013

Het lijkt wel of Bambi het steeds meer doorkrijgt. Tijdens de boswandelingen is ze vaker op tijd terug. Ook het volgen van ons tijdens de wandelingen. Het fluitje gebruik ik niet meer. Als ik haar naam roept, en er bij : " Deze kant" !! Dan komtze vaak terug en loopt weer mee. En natuurlijk weer het neusje in de lucht en de struiken in.

Ook in de bench is het heerlijk slapen.
Deurtje gewoon open hoor !


5 juli 2013
Genieten van het mooie weer. Ook de kleine meid is er, lang weekendje logeren. Gezelligheid hier! Esmaralda vindt het prachtig om te helpen. Honden en katten eten geven. En wandelen, en dan vooral de riem aandoen bij de honden.

7 juli 2013
Vanmiddag weer heerlijk weer, lekker lang gewandeld. In de tuin het zwembadje voor Esmaralda. Voor Bambi is het gewoon een grote drinkbak.

 

8 juli 2013
Dan... berichtje Barry. Sofia naar een ander pleegadres en Robin hier. Toch.... even slikken. Het voelt alsof ik gefaald heb. Mijn taak niet hebben kunnen volbrengen tot adoptie. Tranen zijn er gevloeid, ja toch wel! Ook bij mij. Voor Tamara vielt het helemaal niet mee. Zij zei vaker, dit is het leukste pleeghondje tot nu toe. Het is zo... Podenco's zijn super leuk, aanhankelijk, lief. En humor moet je hebben voor dit ras We hebben zo vaak moeten lachen om haar. Het blazen van de wangetjes. Het op de rug aaien, en dan die achterpoten zo raar. Spelend met 4 poten de lucht in. Een bal of een pluche geval wat dood moest. Ach... ik kan nog wel heel lang doorgaan.

9 juli 2013
In de vroege morgen ... het laatste rondje met Bob en Bambi. We kwamen Hans nog tegen met Boy. Boy ook maar mee. Want hij was ook een hondenmaatje van Bambi. Tja.. dan zie je Bambi gaan. Ik zal het niet meer zien. Het jagen ... achter een haas... een ree. Graven van kuilen. Het stampen met achterpoten bij het jagen. Het aankomen rennen. Hallo .. hier ben ik weer. Maar dit .. en heel het enthousiasme van Bambi was echt niet goed voor mijn oude Bobby. Vooral het lopen aan de riem. Ze sneed Bobby regelmatig bijna doormidden. Een gewone riem ging niet, want dan stond je weer regelmatig op haar pootjes. Dartelende Bambi. Ze is heel erg aanwezig, leuk, gezellig. Maar Bobby werd er niet vrolijker op. Vaak uit zijn doen.

Dan is het zover. 10.00 uur richting Huissen. Daar brengen we Bambi heen en nemen een andere pleeghondje mee terug naar huis. Lange rit, volop zon. Zeker niet prettig, om dan in een auto te zitten, brrrr.
Maar Bambi was relaxed en lag achterin te slapen. Geblindeerde ramen is een uitkomst.

 

 

Het afscheid... Sofia het spijt me. Als ik in je mooie oogjes kijk, voel ik mij zo schuldig.
Je zal het niet begrijpen. Je voelt je zo gelukkig hier. Je geniet elke dag weer opnieuw. En ineens wordt alles anders.


Wel goed om te weten dat je op een pleegplekje komt, waar je het misschien nog wel mooier krijgt.
Je krijgt een podenco vriendinnetje Lisa zodat je naar hartelust kunt spelen. Oude 'Bobby' hier wilde dat niet, of begreep het niet.

Sofia (Bambi) bedankt voor je vertrouwen. Ik hoop van harte dat ik je ooit nog een keertje zal zien.

Dag Bambi... Het ga je goed...

17 juli 2013

Jeroen en Froukje een prachtige reaktie

En dan... zomaar... je opent je mailbox... en dan heb je een e-mail ontvangen,
die zo hartverwarmend is dat er spontaan tranen in mijn ogen waren.

Dank je wel Jeroen en Froukje.

 

Beste Louise,
Je kent ons niet, maar we zijn trouwe volgers geweest van je weblog over Bambi. Wat lijkt me dat moeilijk dat ze nu weg is!

Wij waren eigenlijk zelf ook geïnteresseerd in Bambi. We wilden helemaal geen nieuwe hond, maar op de een of andere manier was Bambi (toen nog Sophia) via internet langsgekomen en waren we beiden verliefd….
Uiteindelijk hebben we niet gereageerd, maar heeft jouw inspirerende weblog ons gebracht naar een andere Podenco in een Spaans asiel, die we via Podencoworld geadopteerd hebben. Een hond die al 10 jaar is en waarvan helaas de oren afgesneden zijn, maar hij is ongelofelijk lief! We hebben hem nu ruim een week en zijn ontzettend blij met hem.

Ik wilde al een poosje laten horen hoe wij indirect via jou een Podenco geadopteerd hebben, maar nu ik las dat het overplaatsen van Bambi een gevoel gaf gefaald te hebben, wil ik nu meteen wat laten horen. Wat ons opviel in je website is hoe ongelofelijk veel liefde jullie voor de dieren en voor Bambi hebben! Zo veel, dat we dachten als iemand ooit Bambi wil adopteren jullie dat wel heel veel verdriet zal doen.
Die liefde en hoe enthousiast jullie over dat hondje schrijven heeft ons enthousiast voor de Podenco gemaakt – en er ook op voorbereid dat Podenco’s, hoe lief ook,  niet zomaar gemakkelijk zijn (op het moment dat ik dit schrijf komt Podenco (hij heet ook Podenco) langs met een pak stroopwafels in zijn bek!).
We hadden eigenlijk gedacht dat jullie Bambi misschien zelf zouden houden, maar we lezen ook dat het wandelen niet altijd makkelijk was. Overigens merken we dat onze Podenco wat dat betreft veel makkelijker lijkt: hij schrikt eerder van kippen en konijnen dan dat hij er achteraan wil gaan.

Straks gaan we hem voor het eerst los laten lopen tijdens de wandeling.

Maar in ieder geval bedankt voor je prachtige en liefdevolle blog en weet dat het indirect ook nog eens tot een adoptie bij ons heeft geleid.

Hartelijke groet,
 
Jeroen en Froukje 

Jeroen en Froukje die liefdevol een Podenco geadopteerd hebben van een spaans asiel 10 jaar oud RESPECT

En wat mooi een podenco geadopteerd, op leeftijd en afgesneden oortjes.
Jeroen en Froukje...Super.. dat deze hond bij jullie een 'Gouden Mandje' heeft gevonden.
De liefde straalt van de foto's van jullie aan Podenco. Geweldig, ik zeg RESPECT !

28 november 2015

En dan ineens na jaren... Een berichtje over Bambi. Wat fijn !
"Hey hallo Louise., ja hoor, alles gaat super met Sofia. Ze heeft wat tijd nodig gehad om mij te vertrouwen, maar nu is ze heel lief. Echt een happy hondje."

Hier word ik zo gelukkig van.

 

Juni/ Juli 2013
Naar de Home pagina: