Onze pleeghond van HZT vanaf 13 maart 2013 :

2 mei 2013
Een hele vooruitgang wat weer betreft, Bambi (Sofia) geniet hier enorm van. Ze is dan ook graag in de tuin.
Af en toe een lekkere kluif, wat een leven

En gek op knuffels...

 

Spelen is een favoriete bezigheid, en wij doen wel mee !
 

3 mei 2013
Vandaag Bambi (Sofia) los laten lopen. Het was lekker rustig in het bos. Dus even proberen. En ja hoor... rennen en weer stilstaan, kijkend naar mij...of ze zeggen wilde: 'Volg je wel' En daar ging ze weer, richting fietspad. Even paniek... maar rustig blijven natuurlijk. Ik pakte het fluitje, die ze inmiddels wel zal herkennen. En draaide om en liep weg. Het duurde even, maar toen kwam ze er heel hard aanrennen. Prachtig !

5 mei 2013

Vandaag Podenco Meeting in Oss. Een aardig eindje rijden en ook nog volop zon. Melanie en ik, en natuurlijk Bambi richting Oss. Om 9.00 uur zaten we al in de auto. De achterbanken plat en veel ruimte voor Bambi.

Wat een prachtige lokatie en een geweldige organisatie. Super ! (foto van Ton jansen) 

De honden konden loslopen, want het was allemaal afgezet. En bij de in- en uitgangen stond iemand, zodat er geen honden weg konden weglopen. Dan nog water en zand. En allemaal kraampjes van Stichtingen en de opbrengst was natuurlijk voor het goede doel.

Ilias
(Sofia in het groot)

Ilias is de hond van Ton Jansen.
Foto gemaakt door Ton zelf !

Ook Honden Zonden Toekomst was er natuurlijk.
Leuk om ze weer te zien na Gran Canaria. Barry, Gerard, Angelique en Heidi

 Barry met zijn trouwe viervoeters !

 Barry, Angelique en Gerard...

Wat veel honden, en ook prachtige honden gezien. Groot, echt groot die Galgo's. En ze dan zien rennen achter elkaar aan. Wat een spektakel. Na een poosje ook Bambi losgelaten. Ze vond het spannend, en ze was niet zo een lefmeisje als hier in het bos. Ze hield ons goed in de gaten, en dat is heel leuk om te zien. Want als je ze dan riep, en je ziet haar zo hard op ons af rennen, super.

 

 

Ook veel mensen gesproken.
En allemaal hetzelfde verhaal.

Podenco's/Galgo's lieve, aanhankelijke en ideale gezinshonden.

 

 

Bambi in aktie :

 

 

Bij de kraampjes leuke hondendingetjes gekocht.


Maar natuurlijk ook mijn zelfgemaakte flyers uitdelen, met de flyer van HZT zelf.

 Prachtige foto, en daar maak ik dankbaar gebruik van, terug te vinden op Facebook Podenco Meeting

 

 

Zo druk was het dus...Na een minuut of 10 zie je Bambi eventjes, en onze HZT achterkantjes...
van Gerard, Heidi en Liessie.

 6 mei 2013

Relaxed in het zonnetje met een kluif. Daarna weer Playtime!!!!!!!!!!!!!!!!!

8 mei 2013
Vanmiddag waren we net in het bos, en zagen we Hans. Die begroeting van Bambi naar Geweldig! Ook naar Boy hoor. Even naar de plas. Daarna heb ik met mijn hondenvriendjes de 2 uur volgemaakt met een wandeling in het bos.

Het loslopen gaat goed, ze houdt ons goed in de gaten. Alleen.. ja... als ze wat op het spoor is, dan gaat ze ook.
Maar zo raakt ze wel lekker haar energie kwijt.

 

Gisterenavond tijdens ons avondwandeling hadden we Bambi ook los. Ja, en toen gebeurde het. Bambi achter een ree aan. Al jankend en blaffend. Zelfs Boy dacht, dit is niet goed. Weet hij veel. Maar zo leuk, ze kwam al weer snel naar ons teruggerend. Toch wel even spannend hoor!

10 mei 2013

De B'tjes: Bambi,Bobby,Boy in het bos.
En zie... hoe Bambi (Sofia) in een korte tijd veranderd is.....

15 mei 2013
Vandaag weer even langs de dierenarts om de hondjes te wegen. Bambi is een halve kg aangekomene, en weegt nu 15,5kg. Helaas met Bobby is het weer de verkeerde kant uitgegaan. Ongelofelijk, 1,5 kg aangekomen en weegt nu 39,5kg. Ik geef het op bij Bobby. Krijgt al voer voor een hond met een gewicht van 30 kg i.p.v. 35 kg. En wat hij tussendoor krijgt valt echt wel mee.

19 mei 2013
Helaas Bambi maar even niet meer los in het bos. Jammer hoor... het is echt genieten voor haar. Maar tijdens de wandelingen bleef ze steeds langer weg. En al enkele keren moeten wachten bij de bosrand. Ook is ze al een keertje naar huis gerend, terwijl ik nog in het bos was.

22 mei 2013
Bambi loopt dus nu aangelijnd, voor Bobby, Bambi en mij echt geen plezierige wandeling. Bambi wil alle kanten op en de lange lijn snijdt Bobby bijna doormidden. Mijn taille is inmiddels voorzien van een rode rand. Ik heb de riem om mijn middel, anders dan krijg ik straks verschil in lengte tussen mijn armen HaHa

26 mei 2013
De laatste dagen minder het bos gewandeld, omdat het niet zo aangenaam meer was voor ons alle 3. Bobby sukkelt erachteraan. Bambi trekt aan de lijn, gaat naar links, en dan weer naar rechts. Blijft dan weer achter en snijdt Bobby haast door midden. Al die geuren in het bos, Bambi raakt daar opgewonden van. Langs het kanaal en de grasvelden was dat minder. Maar mis het bos ook wel weer. Dus de optie..Bambi maar laten gaan. En dat gaat nu goed. Af en toe komt ze even terug, kwispelend en blij ons weer te zien. En vervolgens gaat ze weer haar eigen weg. En dan de juiste timing vinden om haar weer aan te lijnen, als we weer naar huis willen. Dit is voor ons alle 3 relaxed. Bobby loopt weer voor, of naast mij. 

29 mei 2013
Het los laten lopen van Bambi geeft nu wat minder gestress. Het is al gebeurd, dat ik ze helemaal niet meer zag. Ik ben naar huis gegaan.
En ja hoor... Ze was al thuis. Uitgeteld... en blij dat ze me weer zag. En ik maak me nu geen zorgen meer, waar ze blijft, of waar ze is.

Sofia Honden Zonder Toekomst pleeghond

 

    Mei 2013    
Naar de Home pagina: