OKTOBER

2017
Stichting
Heart4Strays
Botosani

OKTOBER / NOVEMBER 2017
1 oktober 2017
Ruby doet het fantastisch. Ze heeft moeite wanneer voer in het spel is. En dan kan ze geen kat verdragen. Doch we oefenen veel en het gaat prima. In de vroege morgen, als ik beneden kom, wachten er blije hondjes en katjes. Zo snel mogelijk de bench open. Koffie zetten. En de katten krijgen 's morgens altijd als eerste eten. Dan worden de hondenbakken gevuld. Voor Bobby & Marley met Metacam en Meloxidyl. Ruby krijgt er een beetje kattenvoer door. De brokjes gaan er al iets beter in. Maar geweldig lekker, vind ze deze niet. Ook krijgen ze alle 3 een lepeltje LupoDerm door het voer

Zeker weten dat er nog verborgen talenten zijn bij Ruby.

Als je ziet als ze plast, tilt dus haar pootje op en graven met voor- en achterpoten.

Ook als Bobby of Marley ergens geplast hebben dan wilt zij er overheen plassen.

 

Kijk toch eens... Mijn man gooit altijd stukjes kaas. En ieder wacht geduldig. Ruby leert snel. 

2 oktober 2017
Het lopen was af en toe niet doen. Voetje voor Voetje. Bevriezen en geen stap meer willen zetten. Veel geduld, door je knieën. Steeds weer, en weer. Bobby die blijft staan. Marley die ééntje verder staat te wachten. Ook was ik al begonnen om Ruby eerst even aan de overkant uit te laten. In de bench. Dan kon ik even met Bobby & Marley een stevig rondje bos doen. De Aankomst Groep 23.09.2017 op FB, is er nog steeds. Dus daar een paar dagen geleden maar even gevraagd wat hun daar nou van vinden. Het bekende advies wat ik al wist. Maar daar was Melanie P. zij reageerde... Gewoon zachtjes mee trekken. Een beetje Roemeense Hondenvanger gevoel geeft dat :(
De beentjes van Ruby liepen, maar haar verstand zei NEE. Later liep ze weer mee. Snuffelen, snuffelen, pootje tillen en plassen. Toen ging ze zitten. ik begon een beetje zachtjes te trekken .. BAM... ze ging op haar rug liggen. Haar niet opgetild om te dragen. Haar gewoon weer terug op de pootjes gezet. En we liepen weer.

Nu 2 dagen verder inmiddels, en het wandeltempo wat verhoogd. En het gaat goed, althans veel en veel beter!!! Ook voor Bobby & Marley is het nu prettiger wandelen. (En wat denk je van het vrouwtje ook blij !
YESSSSSSSSS... Dank je wel Melanie P.

 

Vandaag ook ander voer besteld (Wooof Regular) Bij die leuke attentie die we kregen van de Stichting zat ook een proefzakje bij hiervan. En die vind Ruby wel lekker. Dus geen Bosch Mini Senior meer. Ze at het wel, maar alleen met beetje Felix Kattenvoer.

Ja .. of de duvel ermee speelt, nu eet ze wel ineens die Bosch Mini Senior

3 oktober 2017

Vandaag voor het eerst Ruby los in de tuin laten lopen.
Alleen haar tuigje om.
Inmiddels is er ook een plank geplaatst onder de poortdeur.

Heerlijk zonnetje. Ruby was heel relaxed. Het liefst zit ze bij me.

Ik zat op mijn schommelbankje en al gauw sprong ze naast mij. en krulde zich lekker tegen mij aan.
Maar ik had nog één en ander te doen in de tuin.
Ze liep wat achter mij aan. Een beetje aandacht, en daar ging ze weer. Maar ik hield haar wel goed in de gaten. Je moet er niet aandenken dat ze een uitweg vindt. Maar de neiging onder de poort door willen gaan, heeft ze niet.

Later is ze gaan liggen en lekker knijpend met haar oogjes, genieten van de zon.


 

In haar bench ligt nu een gigantisch dik kussen.

Haar bedje heb ik naar de woonkamer verplaatst.

Op dit moment ligt ze heerlijk naast mij in dromenland, terwijl ik dit bij zit te werken
.

4 oktober 2017

Woensdag... dan uit school Esmaralda hier, nachtje slapen en weer naar school de volgende dag. Traditie geworden. Gezellig! Lekker kroelen met Ruby.
Ruby voelt zich geweldig bij haar grote broer Marley.

5 oktober 2017
De regen valt met bakken uit de hemel, en lieve Ruby vindt dit verschrikkelijk. Zoveel mogelijk tussen de buien door. Maar dat lukt niet altijd. Doorlopen doet ze dan ook niet. Dus af en toe ga ik eerst even met Ruby naar de overkant. Daarna met mijn eigen kanjers het bos in. Ruby dan even in de bench. En ze vindt dat prima. Door het slechte weer dus veel binnen zitten, en doordat alles nu binnen is. En de katten door het huis banjeren of ergens liggen te slapen, is er bijna rust in de tent. Ik durf zelf even naar boven te gaan om wat te pakken. Je kan echt merken dat Ruby vroeger ergens in huis gewoond moet hebben. Zindelijk vanaf dag 1, want ze geeft dat ook aan. Drentelt van schuifpui naar achterdeur. TV is ook niet vreemd voor haar. Stofzuigen reageert ze ook niet op. Vanmiddag Laura en Melanie hier, hapje mee eten. Esmaralda was er ook nog. Want de juf ging ook staken. Gezellige boel. Melanie zat nog lekker in het rookhol. Zo kon ik Esmaralda voorbereiden om naar bedje te gaan.
Kom ik beneden...... Hoor ik Melanie, terwijl ik in de woonkamer troep aan het ruimen ben. "Ma.. Kom eens kijken"Prachtig !!!
Witny is totaal niet bang voor honden, soms wat opdringerig door kopjes willen geven.

8 oktober 2017

Vandaag voor het eerst meer vertrouwen in Ruby als ze in de tuin losloopt. Ik durf even uit het zicht te gaan. Ze drentelt wat, en gaat daarna weer lekker liggen. Ook met de katten in de tuin, gaat het goed.

Daar mijn laptop gecrashed is, ben ik niet meer in de gelegenheid om video's te maken. Ook fotobewerking op mijn oude Vista gaat niet hoe het moet gaan. Dus de iMac erweer bijgehaald. Een nieuw programma De Gimp gedownload. Is even wennen hoor na Paint Shop Pro. Maar in iedergeval een poging gedaan :)

 

11 oktober 2017

 

De nachten worden kouder, de bench verplaatst naar de woonkamer. Een lekker hoekje voor Ruby

12 oktober 2017

Vandaag voor het eerst Ruby loslopen in het bos

13 oktober 2017
Het gaat steeds beter met Ruby en katten. Vanmiddag Ruby niet in de bench gedaan om boodschappen te gaan doen. Toen ik terug kwam stonden er 3 honden bij de deur te kwispelen. Geweldig !

Playtime... Samen met Marley zoeken naar lekkers in de tuin.

14 oktober 2017

Prachtig weer, en Ruby geniet vandaag ook van het warme zonnetje

15 oktober 2017


Leg ik een fleecedeken neer, kies ze voor een harde ondergrond. De 'Tante Bep' 

 

Waar is Ruby nou ?

Lag lekker aan de zijkant van het huis
        

 


Ruby verwennen ?    
Nee hoor17 oktober 2017

Ruby loopt lekker mee in het bos, nog altijd wel op haar eigen tempo. Maar staan Bobby en Marley ergens te snuffelen.. Hoppa ze moet er ook even zijn. Pootje tillen en plassen is er wat er dan meestal gebeurd. Ze doet erg haar best om mij bij te houden. Dus regelmatig er even aandenken dat ik niet te vlug voor haar loop. Op haar naam reageert ze ook al erg goed.

18 oktober 2017
Het gaat dus ook al heel goed met de katten. Nu zijn mijn katten honden gewend, en dat scheelt ook natuurlijk. Vanavond gaat Ruby niet in haar bench voor de nacht. Altijd spannend, maar ik heb er het volste vertrouwen in. Tussendeur keuken/bijkeuken gesloten. Mocht er wat gebeuren, dan kunnen de katten vluchten door het kattenluikje. En Ruby gaat daar niet doorheen.

19 oktober 2017
Het is prima gegaan vannacht. Blij voor Ruby. De bench laat ik wel staan in de woonkamer, deurtje open. Want ze gaat er ook uit haar eigen in. Natuurlijk heeft Misty de bench ook gevonden. Slaapt lekker dus. Soms ligt Misty boven op de bench


En dit is dus wat Ruby het liefste doet.

Liefst hele dagen op schoot. Ze komt dan bij je staan en tikt met haar pootje tegen je been. En dat betekent dus dat ze op schoot wilt. 

Net een stok staartje :)
Dikke kroelkont.

20 oktober 2017


Ruby ons stokstaartje. Als ze wat lekkers krijgt, recht op haar achterpootjes

21 oktober 2017
Marley en Ruby in Bobby zijn mand. Meestal gaat Marley er vandoor als er een hond of kat naast hem kom liggen. Dus een uniek plaatje en dat moet ik dan even vastleggen. En wat staat Ruby er mooi op :


23 oktober 2017

Ja Ja...
Daar is Tamara weer, we krijgen vast wel wat lekkers.

25 oktober 2017
Vanmiddag heeft Ruby een 'date' gehad. Geweldig... precies waar mijn pleegvrouwtje op had gehoopt. Nu gaan we afwachten en hard duimen. Dit een perfect plekje voor Ruby. De kennismaking is erg ontspannen en leuk gegaan. Ook nog even gewandeld. Het waren moeder en dochter, maar het gaat als alles OK is bij moeder wonen. En dochter heeft zelf ook een hond. En dat moet natuurlijk ook klikken.
26 oktober 2017

De mooie plaatjes vliegen voorbij op dit moment.
Zo trots op mijn kleindochter Esmaralda.

Ze helpt met diertjes eten geven, uitlaten dan loopt ze graag een rondje mee.

 

 Ruby kan best wel hardlopen... :)

27 oktober 2017

Ruby... Ze heeft wat geroken, ze heeft wat gehoord. Oortjes recht omhoog.      
Staartje rechtop. Zo leuk om te zien !!!


Gisteren al teruggebeld door Ineke, haar mams heeft interesse in Ruby. Na even lekker gebabbeld te hebben, vandaag naar hen voor huisbezoek geweest. Ruby naast mij in de auto gezet. Wel aangelijnd aan hoofdsteun. Ze wilde dus op schoot komen liggen. Beetje lastig met autorijden. Ze was even wat gespannen maar dat hoort ook bij Ruby. En dan voor we naar binnen gingen even op neutraal terrein kennis laten maken met elkaar. Lieve Senna, de hond (Flet Coat Retriever) van Bert en Ineke is een grote schat, lekker enthousiast. Maar het is prima gegaan. Een paar gezellige uurtjes geweest. Lieve mensen. En ja... Het balletje gaat rollen. Dit is fantastisch nieuws voor Ruby echt een GOUDEN MAND.

28 oktober 2017


Ruby vindt borstelen prima, dus ook maar even de
trimkam erbij gepakt. Dit kwam er af.
En zo ligt ze dus graag lekker op haar ruggetje en dan vooral strelen en soms geniet ze er ook van dat het wat harder gaat, hoor !

1 november 2017

Prachtig nieuws voor Ruby...

Het gaat door. Ze krijgt een geweldig lief vrouwtje, en het vrouwtje heeft een lieve dochter.

Ruby je krijgt een pracht leven !!!!

 

 

Vandaag gaat ervoor Ruby een nieuw en fantastisch leven beginnen. Ze gaat vertroeteld worden, en alle aandacht en liefde krijgen die ze zo ontzettend verdiend.
Dit kruimeltje Ruby zoals ook beschreven is, hier op haar blog is een belofte geweest aan mijn kleindochter Esmaralda om een keer een heel klein hondje in de pleeg te nemen. Net als Pleeghond Rex. Na 4 jaar moest het er maar eens van komen.

Maar... ook het afscheid komt dan natuurlijk. Eerst was ze even droevig, maar gelukkig went het gauw. Ze maakt alle pleeghonden mee, en weet dat het afscheid komt.

En zo leuk... Die lieve vrouw, vond het heel leuk dat Esmaralda meeging om Ruby weg te brengen.
Gezellig aan de thee, en vanaf het eerste moment ging het al goed tussen Ruby en de hond van dochter Ineke.

Zo lief... Esmaralda mocht een beertje uitzoeken.Wat een prachtig mooie beertjes allemaal. Ook nog een zak lekkere snoepjes. Toe maar... wat een verwennerij. Lief !!!

Tja... en dan het afscheid. Maar het gevoel is zo goed. Ruby is op haar plek.

15 november 2017

Al verschillende keren leuke berichten gelezen van Ineke en haar MaMs. Ruby doet het fantastisch en het is liefde van 2 kanten. 

Mijn ouders waren weer een week bij ons. Stiekempjes gevraagd of ik met mijn ma langs kon komen.
Helemaal geen probleem. Gezellig !!!
En deze lieve oudere dame en mijn oudere ma konden het goed met elkaar vinden. Zo leuk.

Het was een gezellig theekransje :)

Dank jullie wel voor de gastvrijdheid.

12 februari 2018

Dan weer spontaan een enthousiaste reaktie met foto's van Ineke en haar MaMs :


           
                      

5 maart 2018

Vroeg in de avond... een berichtje van Ineke, of ik even wil bellen. Natuurlijk!  Dan... de schrik van het nieuws. Het gaat niet goed met Ruby ze zijn naar de dierenarts geweest. Acute nierfalen! Ruby wilde niet meer eten of drinken. Slapen. De dierenarts had verteld dat ze misselijk is en veel pijn heeft. En vooral niet te lang moeten wachten met euthaniseren. Ik ben kapot.. Tranen biggelen over mijn wangen. We huilen samen.. We praten samen. Dit is zo oneerlijk. Arme Lieve Ruby

6 maart 2018

Bericht van haar dochter Ineke.

De lieve Ruby is vanmiddag om 14.45 uur rustig is ingeslapen.  We zijn verdrietig....Mijn moeder en ik waren er samen bij en Ruby is omringd door liefde overleden.
Intens verdriet bij deze lieve oudere mevrouw en dochter Ineke, zij en Ineke hebben zoveel liefde gegeven aan Ruby.
Het kon niet mooier. Intens gelukkig met Ruby. Een beter plekje was er nooit geweest voor Ruby.
Het is niet te aanvaarden, zo oneerlijk! Waarom... Waarom... ???

Lieve Ruby, liefde betekenden voor hen ook het loslaten ervan. Een kleine troost dat je nog een half jaar liefde hebt gekend. En de 4 maanden dat je in een warm gezellig, liefdevol huisje bent gekomen, is een kleine troost. Doch... het voelt goed, dat je nog heb mogen meemaken wat het is om geliefd te zijn.
Dag Lieve Ruby... Sorry.. Ruby... we hadden het allemaal zo anders gewild
13 maart 2018
Omdat de tranen nog heel hoog zitten stuur ik je liever een berichtje via messenger. Ruby is vorige week vrijdagmiddag om 13.00 uur gecremeerd. Mijn moeder en ik hebben Ruby vorige week woensdagmiddag naar het Majesta Huisdierencrematorium in Smilde gebracht. We zijn daar heel goed ontvangen. We hebben ook daar nog uitgebreid afscheid kunnen nemen van Ruby en ja dan komt het moment dat je haar daar achter moet laten......dat was en is nog steeds heel moeilijk. De as van Ruby is gisteren verstrooid. Nu moeten we weer verder zonder Ruby. Wat was ze een klein, lief en dapper hondje. We waren zo blij met haar en al zo aan haar gehecht....het was zo mooi dat ze, ondanks alles wat ze al had meegemaakt, weer opnieuw kon vertrouwen en haar liefde kon geven. Het is zo verschrikkelijk jammer dat het maar zo kort was. We zullen Ruby ontzettend missen.......❤
Louise, dankjewel voor je vertrouwen in ons !

20 juli 2018
Mijn ouders waren hier weer een weekje. Betty van Stichting Botosani heeft iets prachtigs laten maken. Geschilderd door Margot Velders vanaf een foto. Vanmorgen met mijn ma naar de Adoptante van wijlen Ruby. Voor haar was het een complete verrassing dit kado. Ineke haar dochter wist er al van. Het was een emotioneel moment. 

 

Okt - Nov
  2017

 

Pleeghonden :    Naar de Home Pagina :