(Riana zal na wat later hier ook wel is gebleken geen 8 jaar zijn. In haar paspoort staat trouwens ook 18.03.2013, dat geloof ik eerder.)
1 februari 2017

En dan ineens is daar het moment, waar ik stilletjes van droomde. Vanmorgen vroeg net voor het uitlaten, was er een speelmoment tussen Marley en Riana.

 

 

   Oké.. Respect voor een dame is prima, maar zijn er geen grenzen met een Woeffie dat net in NL is ?
   Mooi... Ik ben gewoon mooi :)

2 februari 2017
Vandaag een droge en ook af en toe een heerlijk zonnetje. Lekker gewandeld in het bos. Ik heb veel oog voor Marley die hier is. Sommige dingetjes en geluiden vind ik nog wel eng. Vooral in het donker 's avonds. Ik ga dan in de ankers. Maar het nieuwe vrouwtje hier, weet mij elke keer weer over te halen, om gewoon door te lopen. Ook is het vrouwtje zeer trots op mij. Sinds gisteren gaan we nog maar 5x per dag uit op een dag (inclusief langere boswandeling) Op naar de 4 keer. Komende nacht is het zo, dat mijn vrouwtje er voor het laatst bij is in de nacht. Ik doe het hartstikke goed. Wel heb ik de neiging om steeds op de koude vloer te gaan liggen. Ik heb een nieuw orthopedische mand gehad. Maar ik heb er nog niet in gelegen. Oeps... Moet wel gebeuren natuurlijk :) Eigenlijk ook wel te begrijpen, ik kom van -25 graden uit Roemenië, en ik lig nu hier bij 20 graden in huis.
En waar ik heel erg van geniet is het borstelen. Mijn 'broek' is dus flink gekortwiekt. Nu is mijn nieuwe vrouwtje bezig met een hondentrim kam. Heerlijk.. die domme dikke broek is bijna verledentijd. Aan mijn pootjes zitten vind ik nog niet zo leuk. Dus laat ze even, voor wat het is. Maar ik moet zeggen. Ik heb het reuze naar mijn zin. Mede omdat ik helemaal niet moeilijk doe. Ik vind hier iederéén leuk. Allen tijdens wandelingen wil ik wel wat grommen en mijn tanden laten zien. Ik hou absoluut niet van drukke, opdringerige honden. Het nieuwe vrouwtje hier corrigeert mij als ze het genoeg vindt.

 
De Big Boss hier is Bobby, dat zal altijd zo blijven. Hij straalt wat uit, dat ziet en voelt alleen een dier. Elke hond die hier nieuw komt heeft respect voor mijn Good Old Bobby. En dan is er weer zo een momentje waar je even de camara binnen handbereik moet hebben. En die had ik m<3

3 februari 2017
Vandaag zijn de wandelingen naar 4x per dag gegaan. Het ritme komt lekker snel opgang. Het nieuwe orthopedische bed, daar ligt ze niet veel in. Ze heeft het denk ik te warm. Ze stapt eruit en gaat op de koude vloer liggen. Nu ook een benchkleed neergelegd met daarop een plaid. Zo kan ze rustig kiezen. Ik had haar bedje eerst bij Marley neergezet. Maar dat is toch niet zo een goed idee. Marley wilt zijn privicy. Riana haar bedje staat nu bij de schuifpui. Komende nacht ga ikzelf ook weer in mijn eigen mandje zeer benieuwd hoe het zal gaan.

Dagelijkse borstelbeurten en trimbeurten, elke dag ben ik er even mee bezig. We lopen nog veel dezelfde rondjes buiten. Zodat Riana herkenning krijgt, en het haar allemaal bekend voorkomt. En ze doet het fantastich. Alhoewel ze soms ineens stil blijft staan en niet verder wilt. Dit gebeurd bij mensen met honden die ik tegenkom. Misschien toch iets uit haar verleden. Maar komt wel goed. Ook teveel kindjes om haar heen, word ze onrustig van.

   

4 februari 2017
Vannacht heb ik in mijn eigen mandje geslapen. Het ritueel na het laatste rondje. Allemaal wat lekkers. Allemaal uit het 'Rookhol' en keukendeur dicht. Knuffeltijd in de woonkamer, te beginnen met Good Old Bobby, dan Marley en dan Riana.
YESSSS !   7.00 uur ging naar beneden vanmorgen. En ik werd begroet door Marley en Riana. Het is dus prima gegaan. Trots op mijn Woeffies
Wel is het zo, als ik met Marley aan het kroelen ben, dan komt Riana met haar lichaam en dringt zich ertussen. Gevalletje claimen! Maar ze krijgt haar aandacht als ik klaar ben met Marley.
7 februari 2017
Alles gaat steeds beter. Ze loopt wat sneller mee nu, als iets ziet waar ze niet langs wilt. Als is het zo als vanmorgen een hunnebed steen met sneeuw. Ook een lachmoment gehad. Reeën stonden ineens voor ons. Riana wilde omdraaien en wegrennen. Maar ze kon natuurlijk niet weg. Allemaal even stilstaan, en toen rende het groepje reeën hard weg. Dat koppie van Riana! :)
Dan zijn er vaak speelmomenten in huis tussen Riana en Marley. Maar elke keer als ik wil filmen dan stoppen ze:

 

Wat later op de avond, even tussen Lion en Marley donderstralen :)

 

Daarna liggen ze weer in dromenland:

 
   Ook Esmaralda vindt Riana geweldig. Lekker borstelen en kroelen

9 februari 2017

 

10 februari 2017
Riana doet het prima. Heeft al helemaal het ritme te pakken. Doch ze loopt nog niet los in het bos. Ze kan ineens schrikken en ze wilt dan omdraaien en wegrennen. Laatst met die reeën. Maar vliegt er ineens een vogeltje weg, dan wilt Riana er achteraan. Ook bij wandelaars is ze gereserveerd. Maar gaat al beter. Ook zijn we al verschillende hondenvriendjes van Bobby en Marley tegen gekomen. En dat ging hartstikke goed: Tinus, Lola, Flits, Kelly, Tessa :)
Vandaag is mijn lieve meissie Esmaralda weer hier. Gezellig keutelen met kleindochter. Lekker wandelen in het bos. En zij mag dan Riana vast houden. Trots dat ze is! En nu kon ik eindelijk eens oefenen, of ze aandacht voor mij heeft als ik haar roep. En dat gaat heel goed. Plastic zakje met lekkers, doet wonderen natuurlijk.

   

11 februari 2017

 
    Verloofd !!!! Pleeghond Riana en Pleeghond Lion 
                    
 

12 februari 2017
Zondagmorgen in de vroege uurtjes met de honden het bos in. We hebben zo een 1,5 uur gewandeld. Dit keer wilde ik richting de Hooglanders.

En ja... ze waren op de bekende plek.

De honden hadden hun geur al lang opgenomen. Want af en toe gingen de neusjes in de lucht.

Dan is het momen om er naar toe te gaan. Riana is bang, net zoals voor de reeën.

Ze wilt het liefst vluchten.
Gelukkig had ik Riana vlak voor de ontmoeting met de Hooglanders dubbel aangelijnd.

We gaan er gewoon vaker heen, zodat ze net als Marley er niet meer bang voor is.

Bobby is zoals tijd: 'De wijze zelf'
Kijkt wel even, maar maakt zijn eigen verder niet druk.

Vanmiddag nog altijd een zonnetje, beetje schraal weer. Maar best lekker. Even de tuin in! Kleden uitkloppen honden mee naar buiten.
Riana kwam even helemaal los:

 
 

13 februari 2017
YES YES YES... Vanmiddag Riana voor het eerst onaangelijnd in het bos.

   
 

15 februari 2017
Heerlijk om te zien, dar Riana zo geniet. Vandaag een paard met vriendelijke dame tegengekomen. Maar Riana vlug aangelijnd, ze had dat enorme beest al gezien. En het zag ernaar uit dat ze echt wilde vluchten. Doodsbang! Aangelijnd.. en mijn eigen kanjers Bobby & Marley ook maar. Terwijl er nooit problemen meer zijn. Maar je weet nooit. Even staan praten. Bobby & Marley vonden het al gauw wel prima. Riana niet. Maar ze bleef wel bij mij. Daarna weer heerlijk verder gewandeld. Lange wandelingen weer vandaag. Mooi weer.. dus weer een paar uur in het bos gewandeld vandaag. Thuisgekomen.. kleden naar buiten en genieten van een zonnetje in de veranda.

 
In de keuken! Wie weet valt er nog wel wat van het aanrecht :)
 En ze geniet van haar orthopedische bed:

18 februari 2017
Riana en Marley dollen in de tuin:

 

19 februari 2017

...
Blij en het gevoel...
Ik ben thuis!

22 februari 2017

Marley & Rani heerlijk aan het dollen, blijft geweldig om te zien.
Pleeghond Lion heet hier Marley, Pleeghond Riana heet hier Rani.

23 februari 2017


doet het geweldig in huis.

In het bos heeft ze nog moeite met
vreemde mensen. En dan vooral mannen.

Ook grotere, drukkere honden vind ze nog eng.

Maar we komen niet vaak mensen tegen. Dus dit gaat allemaal wat langzaam, om dit in orde te krijgen.

Tijdens de wandelingen geniet ze enorm. Marley is haar grote voorbeeld. Ze volgt Marley op de voet.
En dat is het voordeel van eigen honden hebben.
Het Kopieergedrag ! :)
 
25 februari 2017  
  Verliefd
stelletje

Het weer zit nog altijd niet mee! Maar ravotten kan ook in woonkamer of rookhol. Ik geniet net zoveel als deze Oost Blokkertjes!
Jawel alweer een video van de Pleegwoeffies:

LOVE IS IN THE AIR :)
 

28 februari 2017

De tortelduifjes en poes Beauty

Tussen de buien door een wandeling in het bos, wat eerder als anders. Want er waren weer dikke buien in aantocht. Melanie wandelde gezellig mee. Zo kon ze mooi een paar foto's nemen. Hannie kwam net terug met haar honden, dus Barney en Balou ook maar even meegenomen.

 

xxxx

Pleeghonden :    Naar de Home Pagina :   
   Februari
2017