Oktober 2018

Peeghond Paula, hier heet ze :

1 oktober 2018

Vannacht veel wakker geweest. In de vroege morgen 6.00 uur rondje wijk. Het was nog te donker voor een boswandeling. Thuisgekomen de brokken en een beetje blikvoer. Eerst Bobby, Marley en Ziggy haar bak zette ik een stukje verder. Prima gegaan. Toen een uur of zeven richting bos. Dit keer had ik haar een halsband omgedaan en daar de riem aan. Dat liep stukken beter. Ziggy trok niet meer zo hard aan de lijn.
Tamara kwam ook nog even langs vanmorgen. Een hoop geblaf. Ziggy deed vrolijk mee. En ja... die 2 dat wordt ook wel wat. Spelen doet Ziggy graag. Ziggy kwam net als bij Melanie al snel voor een knuffel. Daarna even spelen met de knuffelbal van de katten.
Marley moet erg wennen aan Ziggy. Ziggy is ook jaloers als we Marley aanhalen. Dan wordt Ziggy even weggeduwd. Straks weer!!! Marley kijkt af en toe naar mij, of hij zeggen wilt. Wat heb je me aangedaan! Maar Marley krijgt extra aandacht, want als ik tegen hem zeg. Hossie, wat ben je toch een knap kereltje. Dat maakt weer zoveel goed.
Vandaag begonnen met de 4 vaste rondjes op een dag. Gelukkig nog geen mens tegengekomen, dat vergemakkelijkt het allemaal in het prille begin. 

Vanmiddag kwam Melanie ook nog even aan. Bobby en Marley horen wat en beginnen luid te blaffen en Ziggy doet luid mee. Ze heeft een mooie zware blaf over zich. Nadat Ziggy, Melanie herkende was het goed. Kwispelen! Dan half 3, Esmaralda komt dan uit school. En natuurlijk was Esmaralda ook nieuwsgierig naar Ziggy. Tamara belde of dat goed was. Normaliter wil ik de eerste 3 dagen geen bezoek bij onzekere, bange honden. Nu Ziggy is niet onzeker, moet nog gewoon even wat weten, wat kan en niet kan. Ik ben met Ziggy buiten de poort gaan staan. En Tamara werd weer direkt herkent door Ziggy. Kwispel, kwispel. Ook naar Esmaralda heel leuk. 

Zo kan Ziggy dus ook kijken. Ik wilde een foto nemen met mijn telefoon. Maar dat is eng!
Wat gaat die rooie doen? Nou niets lieve Ziggy.

 

In het korte filmpje hiernaast kun je zien hoe ze ook is.

Vrolijk en gek op tennisballen. Ja, ze speelt graag.
Maar ik heb hier ook ze een werpgeval met een tennisbal. Nou, dat vind ze dus ook heel eng. Ze duikt in elkaar.

Ok, doen we even niet meer :) 

2 oktober 2018

Wat een plensbuien vandaag. Maar goed, dan hebben we dat ook weer meegemaakt. Ziggy is heel makkelijk. Ik kan haar goed afdrogen. Ze geniet daar zelfs van.

De riem dus nu aan de halsband. Zo kan ik ze makkelijker terughalen bij de salontafel. 
Vanavond haar tuig afgedaan en los in de woonkamer. De eetkamerstoelen zo neergezet dat ze niet naar de salontafel kan gaan. Gezien daar ook poes Misty ligt. Misty is altijd bang van vreemde honden.

Vandaag ook haar eerste grote kluif. 
Mijn bedje nog altijd beneden, zeker nu! Ze wilt nog altijd niet in haar orthopedische mand. We mand naast het benchkleed gezet. Dan een klein lampje aan. en mijn mandje in. Masseren vind Ziggy fantastastisch. 

3 oktober 2018
Marley is nog altijd niet enthousiast naar Ziggy. Ziggy is wat levendiger en altijd zin in aandacht. Ziggy probeert mij ook te claimen  Die vlieger gaat mooi niet op! :)Vandaag weer redelijk mooi weer. Heerlijk wandelen in het bos, zonnetje erbij. Ik wachtte maar op de eerste grote drol. 30 september was voor het laatst. En ja hoor kom je terug van rondje bos. Een dikke grote drol in de achtertuin. Joepppppie... dat is er ook weer uit.

Nog even met de tennisballen gegooid. Oh.. wat vind ze dat leuk.
Ook heeft ze vandaag kennis gemaakt met Barney en Balou. Tegen Balou was het even grommen.

Katten is dus een mooie bezigheid voor Ziggy. Van Beauty heeft ze al een tik te pakken gehad. Maar Ziggy gaat vrolijk door. Blijven de katten staan krijgen de katten van Ziggy een lik over hun snuit.

En.. echt hoor... Niet veel mis met Ziggy, ik bedoel niet overdreven angstig of wat ook! Gewoon wat bijleren, wat wel en niet kan ! Het is een lief dametje van een jaar of 6, echt geen 10 zoals ze beweren in Roemenië. En daar kijk ik ook niet van op, dat is al eerder gebeurd.

Marley en Ziggy hebben vandaag een speelmomentje gehad.

Maar Ziggy is super enthousiast. Voor Marley is het gewoon nog even wennen.
Daarbij moet ik, wanneer ik kroel met Marley, Ziggy echt terecht wijzen, ze gooit gewoon haar lichaam ertussen, donderkoppie :)

5 oktober 2018

Ziggy doet het goed. De kleine speelmomenten tussen Marley en Ziggy is een goed teken.Heerlijke nazomerse dagen. Dus lekker buiten zitten. Vandaag was ik ze ook een momentje kwijt in de tuin. En.. lag ze naast het huis heerlijk te zonnebaden.
Vanmorgen moest ik naar een afspraak. Toch maar zeker voor het onzekere genomen en Tamara gevraagd of ze even hier wilde zijn. Dolle pret voor Ziggy.

En wat is ze waaks. Een prachtige zware blaf heeft ze over zich. Vanavond ga ik weer boven slapen. Het zitgedeelte in de woonkamer afgezet met 2 eetkamerstoelen. Dit omdat kat Misty nog weleens weg wilt rennen. En dat moeten we niet hebben in de nacht.
6 oktober 2018
Het is prima gegaan vannacht. Ziggy gaat nog altijd niet in haar orthepedische bed liggen. Dus het benchkleed blijft er naast liggen. 

Vannochtend na de vroege wandeling in het bos, eigenlijk direkt daarna alleen Ziggy mee uitwandelen genomen. De wijk in !!! Dat is anders bij daglicht HaHa
Gewapend met poepzakjes, maar niets gebeurd.

Ook haar mee de winkel ingenomen. Alles vindt Ziggy leuk... Mensen groot, klein. Als ze een hond ziet, gaan die grote oren recht omhoog. Ze wilt er graag heen. 

Het lopen aan de riem gaat heel goed nu. Ze loopt niet meer alle kanten op.

Later weer met alle 3 de honden het bos in. En ik hoop steeds dat Ziggy poept in het bos. Het is net of ze het bewaard voor het in de tuin te doen.
Helaas... niet gepoept en even later... Ja natuurlijk... in de tuin

Vanavond nog eventjes bezoek gehad van Barney, Balou en hun baasje. Was weer als vanouds gezellig. Ziggy gromde een paar keer, vooral tegen Balou. Ook een beetje bezitterig is Ziggy. Kleine puntjes... dus in de gaten houden. Al met al weer een nieuwe ervaring erbij voor Ziggy. Maar als haar gekke moment weer eens hebt, is het net een grote pup:

7 oktober 2018

Een rustige mooie zonnige dag. Vandaag is Ziggy een week hier. Ze luistert nog altijd niet naar haar naam. Vanmiddag wel begonnen om de bosrondjes uit te breiden.

Katten blijft ze toch aparte gevallen vinden. Geen kwaads in de zin. Maar bij Beauty komt er een moment : Genoeg is Genoeg... HaHa

10 oktober 2018

Sinds gisteren geen eethoek stoelen meer voor het zitgedeelte in de woonkamer. Het vertrouwen gegeven aan Ziggy naar de katten toe.
En ja hoor... prima gegaan.
Dus weer een stapje vooruit, net als de klapstoel voor het kattenluikje,
dat hoeft ook niet meer.
Nog altijd gaat Ziggy niet in haar orthopedische mand. Wel kruipt ze in Bobby zijn mand. Wat al mijn pleeghonden tot nu toe hebben gedaan.
Hier heb ik de mand nog staan achter Ziggy. Maar inmiddels naar boven gebracht.

 

Als ik in de vroege morgen naar beneden kom een blije Ziggy. Het is etenstijd. Ook weet ze nu dat ze niet meer kan voordringen om naar Bobby zijn bak te gaan. Ze is als derde aan de beurt. En ze staat nu te wachten bij haar nog lege bak, die gevuld moet worden.

Ook laat ik haar meer uit dan 4x per dag. Maar toch nog steeds schijten in de tuin.
En ja... dan zijn mijn gedachten wel ff 'Schijthond!'Dus daar moet ik echt nu goed mee aan de slag. Mooi weer... dus die stank willen we niet!
                           
Marley wordt al leuker naar Ziggy toe, alhoewel hij haar nog altijd wel een dragonder vindt. Marley heeft er gauw genoeg van, maar reageert goed.
                           
Ziggy heeft haar draai al aardig gevonden, en past zich goed aan. In de roedel doet ze het super. Ook zo mooi om te zien hoeveel ontzag ze heeft voor Good Old Bobby.
                                   

Naar kinderen toe, is Ziggy fantastisch. Vanmiddag kwam Esmaralda met haar vriendinnetje, en zij werd vriendelijk begroet door Ziggy. Met de extra wandeling voor Ziggy i.v.m. zijn poepgedrag in de tuin, wilde Esmaralda mee de wijk in en natuurlijk de riem vasthouden. Nou daar ging ze hoor, heel trots. We zijn langs het kanaal gelopen. Marley liep ook mee. Voor Bobby is dat teveel. 

Spelen, ravotten met een handdoek of gooien met een tennisbal vind Ziggy prachtig. Nu probeer ik ook om een tennisbal bovenhands te gooien. En Ziggy reageert goed, duikt niet meer in elkaar. Ook laat Ziggy de bal goed afnemen, ook Esmaralda lukt dat. Kortom... dit is echt een ideale gezinshond/ Ze kan ook makkelijk alleen meegenomen worden, of thuis blijven als ik even weg moet. Natuurlijk zijn Bobby en Marley er.

12 oktober 2018

Eindelijk.. Ziggy heeft haar eerste drol in het bos neergelegd. Bobby na een klein rondje thuisgebracht. Daarna met Marley en Ziggy nog een 1,5 uur gewandeld in het bos. Toen we het bos in kwamen zagen we Barney en Balou met hun baasje. Het baasje begroette Ziggy. Ziggy zoals bij iederéén heel erg enthousiast. Balou kwam er bij en in eens... uit het niets. Ziggy gromt en hapt naar Balou. Jaloers ??? Natuurlijk corrigeren, maar omdat Ziggy bij hun baasje stond, corrgigeerde hun baasje. Ja.. dan dan ik niets doen. Zoiets doe ik natuurlijk liever zelf. Ik ben hun roedelleider.


 geniet van de lange wandelingen

13 oktober 2018
Ziggy is erg vriendelijk en enthousiast naar kleine kinderen. Aan de rand van het bos waren vele kindjes aan het spelen vanaf een jaar 3. Ziggy begint dan spontaan te kwispelen en wilt er heen. Nou.. ernaar toe natuurlijk. Kindjes willen aaien. En spontaan krijgen ze een lebber over hun gezicht.

Marley en Ziggy aan het ravotten.
Maar voor Marley is het soms te heftig, maar het gaat goed

 

Ook een orthopedisch kussen gekocht voor Ziggy, in het bed net als
Bobby en Marley, daar gaat ze niet in. Wel weer in Bobby zijn mand,
zoals alle peeghonden doen :). 
Laat in de avond alle dieren om mij heen. Ziggy doet het goed met katten. Vreemde katten rent ze op af in de tuin, rennen de katten weg dan wilt ze er achteraan, zonder kwade bedoelingen hoor !
   
Vuilnisbakkenras  Een lekkere klauwkluif... Daar was ze even zoet mee 

14 oktober 2018

En nog altijd schitterend weer, en dat voor half oktober. Dus eerst een kort rondje met alle 3 in het bos. Daarna met Marley en Ziggy. Martin ging ook mee. Hij wilde de herfstkleuren vastleggen. En dat is mooi, zo komen wij ook op de foto :)

 15 oktober 2018

Zo vredig ligt dat allemaal in de late avonduurtjes

16 oktober 2018
YES YES YES...loopt los. Gewapend met stukjes worst en het bekende hondenfluitje. En wat doet ze het goed. Afgelopen dagen goed geoefend. En het vertrouwen was er. Stokken gooien, rennen... Ohhhhh... wat heeft ze het naar haar zin. De lange wandelingen gebeurd alleen met Marley erbij. Ik ga dus eerst even een klein rondje met alle 3 en daarna voor bijna 2 uur het bos in met Marley en Ziggy

 
   
17oktober  2018

Maar vandaag, weer zo mooi weer. Een extra rondje gemaakt en ook Bobby meegenomen naar zijn favoriete plek bij het water. Langzaam gelopen en af en toe even rusten.

18 oktober 2018

Vanmorgen weer heerlijk aan de wandel. Wat gaat het toch fantastisch. We genieten er duidelijk van. Natuurlijk mis ik Bobby erbij. Maar dat kan ik hem niet meer aandoen. Trouwens ook Ziggy is net als Bobby en Marley aan de Vitamine D3 en Omega 3, maar nu ook alle 3 de honden aan de Mariadistel.
Want Ziggy heeft weinig beweging gehad voorheen, nu spieropbouw krijgen door de vele wandelingen die we doen en blijven doen.

Bobby en Marley zijn al vanaf 1 oktober 2018 aan de Vitamine D3 en Omega3 en sinds Ziggy hier is (30.09.2018) ook hetzelfde. Maar omdat ik bij Bobby nog niet veel vooruitgang zie, heb ik weer contact opgenomen via facebook met Cees Lameijn van Diamond Fauna. Hij adviseerde om Mariadistel erbij te geven. Dus vanaf dinsdag dus ook alle woeffies Mariadistel.

Vanmorgen heeft Ziggy voor het eerst een Hooglander gezien. Ze zal wel gedacht hebben wat een grote hond is dat. Voor de zekerheid heb ik haar maar even aangelijnd.

Na 1,5 uur bijna aan de bosrand, begint Ziggy spontaan te graven. Ik sta met Marley dat een beetje te bekijken. Opeens zie ik ze heftiger gaan graven. Ik er heen... Trekt ze een zwarte linnen tas naar boven met daarin een dode lapjes poes. Dit beestje lag er nog niet zo lang. Uit respect maar weer begraven.

Diegene die dat gedaan heeft, had ook wel een diepere kuil kunnen graven, zeg !

20 oktober 2018

Wat doet ze het dus goed, die Ziggy. Gisteren kwamen een grotere groep honden tegen. Django, Barney, Balou, Max en nog zo een inieminie geval.
Oeps.. dacht Ziggy.. Da's wel heel veel, deinsde een beetje terug, liep ook terug. Maar Liessie ging er wel heen. Dus Ziggy kwam erbij. En alles ok natuurlijk. Supertrots op Ziggy, ze is met grote stappen vooruit gegaan hoor. Slim woeffie ! De heerlijke lange wandelingen doet haar ook goed. Ze geniet enorm. Vandaag de reeën gezien. Ze ging er niet op af. Later toch even aan de lijn gedaan. Want dat neussie van d'r snuffelde maar in de lucht. Maar ook dat zal ze snel door hebben, dat er achteraan gaan niet kan en mag !
Na zo een lange wandeling helemaal uitgeteld !

21 oktober 2018
Zoekplaatje: Ziggy, struinend door de Drentse Heide. Vanmorgen 1,5 uur aan de wandel geweest. En wat dot Ziggy het toch ontzettend goed. Ze reageert nu op haar naam en het fluiten erbij. En eindelijk... er kwam iemand aan op een paard. Want ik wist nog niet hoe Ziggy daarop zou reageren. Marley en Ziggy beiden aangelijnd. Komt dat takkenwijf ineens in een draf voorbij rennen met haar paard. Het was zo een type.. je kent ze wel... Eng oud paardenwijf met een hoop kapsones! Maar verdomme.. ik pas mij aan. Ik lijn mijn honden aan. Ik ga aan de kant. En dan in een draf voorbij komen. Strontwijf! De reaktie van Ziggy was blaffen naar hun. Zo zonde... maar ik weet nog een plek waar paarden staan in de wei. En er naar toe, natuurlijk. Ziggy aangelijnd. Eerst gromde ze, een kleine korrektie van mij. En toen had Ziggy het wel gezien. Weer lekker verder wandelen. Oeps... weer ruiters! Moeder en dochter op paard en pony. De honden aangelijnd en aan de kant. Ook een vader liep mee bij die paarden. Een beetje rennen bijna :) Het paard was angstig. Maar ze konden rustig voorbij lopen. En Ziggy reageerde goed, ze zat netjes naast mij.
Deze mensen bedankte mij. En zo hoort het. Respect voor elkaar hebben.

En we wandelen door, komen we bij de afrastering van de Hooglanders. Ik liep zo in gedachten, verstand op ), je kent dat wel :) En ineens zie ik Ziggy wel naast mij, maar aan de andere kant van de afrastering. Gut.. mijn fout... ik weer terug. Marley bleef staan, die dacht ook: 'Die komt wel weer'. Ziggy liep mooi mee langs de andere kant van de afrastering. (er zit ook schrikdraad op). En om daar te komen moet je over een smalle plank naast roosters. En wat een pienter woeffie die Ziggy. Ze begreep het allemaal harstikke goed. En toch... is ze hartstikke braaf natuurlijk.

26 oktober 2018

De mooiste zomerse dagen zijn voorbij.

Regen... ze vinden het alle drie niet fijn. Nou, ik ook niet. Maar tussen de buien door gaan we toch lekker het bos in.
En Ziggy geniet enorm. Een stok gooien, geurtjes met neusje in de lucht. Heerlijk om haar zo te zien genieten.

Ook is ze op een punt gekomen van uitproberen. Gaat ze gewoon de struiken in en blijft even weg. Tja.. kan niet. Ze is echt haar grens aan het zoeken. Nou.. mag hoor ! Wordt het te gek, gaat ze netjes even aan de lijn. 


We komen dus regelmatig honden tegen. Gelukkig doet Ziggy het nu beter naar de Golden Retriever Balou. Alhoewel ze er liever vandaan blijft. Dit komt natuurlijk door die nare ervaring. Maar het samen oplopen in het bos gaat goed

En na zo een lange boswandeling. (Bobby na halfuurtje thuisgebracht) Moe en voldaan.

27 oktober 2018
En dan toch buiten willen zitten, maar het werd toch verdomde koud. Nachtvorst was er ook al opgegeven. Dan de terrasverwarming maar aan.
Niet erg lang gezeten, want ik zag een egeltje. Die moeten toch onderhand ook aan hun winterslaap beginnen.
 

xxxxxxx

  Oktober  
    2018
 
Pleeghonden :    Naar de Home Pagina :