April t/m Juni 2015
 
Pleeghonden Miska & Maska www.ainf.nl

2 april 2015
Mijn pa en ma zijn weer een weekje geweest. De laatste keer was in november 2014. En toen waren beiden spaanse meiden hier ook al.
En wat vonden ze Maska en Miska verandert, aanhankelijk en elke avond bij ons liggen. Miska (Benga dus, de bangste) gaat nog wel snel naar haar mand terug in de woonkamer als ik opsta en dus wegloop.
3 april 2015
Wandelen in het bos, eindelijk.. Genoeg regen gehad de afgelopen week! En ze heeben er zin in. Zie Benga is blij zijn... Geweldig!
Wanneer een camera gericht is op haar, is ze meer op haar hoede. Maar het gaat al beter. Ik moet er wel meer voor doen. Dus let even niet op mij.

6 april 2015

Benga en Bjela hun eerste vleesbot. Kort filmpje van gulzige Bjela 
Wat kijk je nu ?
Piepbeestjes, daar weet ze niet wat ze daar nou helemaal mee moet.
Ze wil het hebben, en vervolgens verstopt ze deze in de tuin.

Onlangs is mij gevraagd weer eens een update'tje te schrijven over pleeghonden Miska en Maska

MISKA mijn lieve pleeghond www.ainfl.nl
Update april 2015
 
Lieve Miska woont nu al 7 maanden bij mij. (Wij noemen haar dus hier Benga)
En wat doet ze het goed. Ze heeft al veel meer vertrouwen gekregen.
 
Haar staartje maakt overuren als ik 's ochtends naar beneden kom. Ook Miska komt nu dus uit haar mand om te begroeten.
De bak met voer hoeft niet meer bij haar gebracht te worden. Ze eet nu ook in de keuken. Geen onverwachte bewegingen, want dan wil ze weleens schrikken om vervolgens terug naar haar veilige plekje te gaan.
 
Wanneer er gezegd wordt dat er gewandeld gaat worden. Komt ze er blij aanrennen, rekt zich uit. En ik krijg lieve zachte likjes in mijn gezicht. Riem aanklikken gaat nu ook vanzelf.
In het bos weer loslaten. En daar gaat ze dan, samen rennen met haar zusje verder het bos in. Om vervolgens allebei te kijken, waar ik nu weer blijf.
Komen we mensen tegen, dan gaat ze even de struiken in, om vervolgens weer aan te sluiten. Soms gebeurd het natuurlijk dat het bekenden zijn met honden. Even bijpraten. Miska blijft op afstand toekijken. Maar wanneer ik haar vriendelijk blijft roepen. Komt ze er toch kwispelend aanlopen. En laat zich besnuffelen door andere honden, en beantwoord het, door hetzelfde te doen.
Ook laat ze zich nu aanhalen door mensen.  Dit is ECHT een grote vooruitgang. Spelen met andere honden, wil nog niet echt lukken. Dat is alleen voor haar zusje Maska bestemd. Die ik dus ook in de pleeg heb.
 
In de wijk aangelijnd lopen, is totaal geen probleem. Wel heeft ze opvallend de voorkeur om rechts van mij te lopen. 
 
In het bos worden vele uren gewandeld per dag. Ze geniet ervan. Het aanlijnen gaat nu helemaal goed. Het belonen blijft, want aandacht en een kroeltje doen haar zo ontzettend goed.
Als ze op haar orthopedisch bedje ligt, een kriebeltje in het oor, haar kopje gaat scheef van genot. Massage rug en buikje. Ze ligt net als haar zusje op haar rug. En zouden beiden het liefst willen dat hier uren mee door gegaan wordt.
 
Nog altijd zou het geweldig zijn als de zusjes samen geplaatst zouden worden. Maar voor Miska is het wel belangrijk, dat er een stabiele hond aanwezig is, in haar nieuwe adoptie gezin.
 
Ook zien we weleens in het bos een ree, haas, konijn of eekhoorn. 
Miska kijkt wel, maar heeft verder geen interesse.
 
Miska is lief voor kinderen, katten, honden, eigenlijk alles. Maar door haar angst/onzekerheid zal ze zich nog verder moeten gaan ontwikkelen. En dat kost tijd, geduld, energie. Maar vooral liefde.
Wat je ervoor terugkrijgt is met geen pen te beschrijven. Dat is nu al overduidelijk bewezen hier in huis.
Voor meer info, zie website www.ainf.nl : 
 
Maska mijn lieve pleeghond van www.ainf.nl
Update april 2015

Lieve Maska woont nu al 5 maanden bij mij. (Wij noemen ze hier dus Bjela)
En wat doet ze het goed. Ze heeft zich verder ontwikkelt in alles.

Ze vindt spelen met andere honden geweldig. Prachtig om te zien hoe ze andere honden uitdaagt en weer wegrent. Maakt niet uit of het nu een grote of kleine hond is.
Doch wanneer het niet mogelijk is, en ze er dus niet heen mag gaan. Zie je haar eerst twijfelen, maar luistert uiteindelijk toch naar mij.
En dan belonen natuurlijk. Heel soms moet ze gelokt worden met het kraken van een plastic zakje (stukjes worst en kaas)

Wanneer ik in de bijkeuken zit, komt ze uit haar mand om onder de stoel te gaan liggen. Is ze buiten, dan kruipt ze in de mand ernaast. Ze is graag in de buurt, en volgt het mij overal.

Wat zeker is, Maska hoeft niet bij een andere hond geplaatst te worden, ik in begin van overtuigd was. Natuurlijk zou het wel leuk voor haar zijn.
Maar wanneer ze voldoende bewegingsvrijheid krijgt en zeker contact heeft met andere honden, komt het helemaal goed.
Nu maken we boswandelinhen van minimaal een uur. En dat soms 2 tot 3x per dag. 

Maska geniet van aandacht. Het kriebelen in oor, masseren van haar rugje, buikje. De geknepen oogjes is een genot om naar te kijken. Ze draait zich op haar rug. Vooral doorgaan, een diepe zucht. Heerlijk vind ze het.

Haar zusje Miska is ook in de pleeg bij mij.
In het bos wil Maska graag spelen met haar. Maar haar zusje is onzekerder en heeft meer angst. Haar zusje speelt even, om daarna weer alert te zijn op haar omgeving.
En mijn eigen geadopteerde kanjer Bobby van ainf.nl is 13 jaar. Voor hem hoeft het allemaal niet meer.
Dus dan is het leuk als we honden tegenkomen en Maska even kan ravotten.
Soms pakt Maska in haar enthousiasme een takje op, en rent ermee weg. Maar er achteraan gaan, wanneer je het weggooit? Ze gaat er wel naar toe, maar ze laat het voor wat het is.

Tijdens de wandelingen ook weleens een rust moment. Even genieten van de rust en het uitzicht. Maska en haar zusje gaan struinen in de bossen. Kruipen in een gat van een omgevallen boom. Dan ineens.. beiden kopjes weer tevoorschijn. Maska volgt haar zusje. Soms zijn ze helemaal uit het zicht. Nergens te bekennen. Geen paniek. Ik weet dat ik in de gaten gehouden word. Het hondenfluitje wordt zolang mogelijk uitgesteld om te gebruiken. 
En ja hoor... Daar komen ze weer aangerend. Prachtig! En natuurlijk weer dat belonen met stem en aai over de kop.
Het weer aanlijnen gaat ook super.
Alleen in de wijk aan de lijn lopen is ze minder enthousiast. Maar daar wordt natuurlijk ook aangewerkt.

Ook zien we weleens in het bos een ree, haas, konijn of eekhoorn. Maska is nieuwsgierig, en zou er wel naar toe willen. Zelfs dan luistert Maska.
Ook mensen op paarden is nu normaal voor haar.
Eigenlijk doet ze het met alles prima.
Voor meer info, zie website www.ainf.nl : 
 

7 april 2015

Elke spaanse trol hier doet hetzelfde.
Bobby denkt elke keer weer :

"Stop met dat gelebber !"

9 april 2015

De dagelijkse wandelingen... Ook een rustpauze... Intens genieten van roedel en rust !
 
Mijn gezellige Beestenboel...
Ook spelen is nieuw voor Bjela! Het speeltje waar voorheen een piepgeluidje in zat, is inmiddels kapot gebeten door Bjela. Ze wordt nerveus van denk ik. Ze wilt het pluche beestje beschermen en verstoppen. Nu het geluid is verdwenen, toont ze nog wel hetzelfde gedrag. Nu maar hopen dat ze het gaat zien als spelen en dat het niets ernstigs is.

10 april 2015

Vandaag weer ondeugend geweest.
Met mijn roedel 
de camping opgelopen.              
Heerlijk ouderwets genieten !!!
 
Ook Bobby kon er weer heerlijk van genieten....

16 april 2015

Heerlijke lente dagen ! We genieten volop


20 april 2015
Nog steeds prachtig weer, en de komende week zal het zo blijven is de voorspelling. Ons watertje bij de zandafgraving verdwijnt langzaam.
Zo jammer ! Maar weer wat anders gevonden. Niet ideaal, maar ze kunnen het water in. En we liggen verscholen achter de dennenbomen.
Want we mogen niet meer bij het water van Mevr. MolenK.. van die camping. Dus opletten... en dan gauw wegrennnen.
Dag 2 dat ik Benga vanuit het bos in de tuin, met haar door de tuin wandel (aangelijnd) En jawel... vanmiddag .. ik zat op het gras en maakte haar los. Ze bleef wat onwennig staan. Soms kijkend naar mij. En.. toen was het ijs gebroken. Liefffff !
Klik op de afbeelding voor groter formaat:

21 april 2015

Wat een prachtige hondjes, zijn het toch !
Dat er nog steeds niemand voor is gevallen.
Onbegrijpelijk... Echte schatjes zijn het !


Ook Barney weer eens een keertje meenemen. Kijken hoe het gaat! Want dat ging niet zo als het moest. 2 pleegwoeffies die onzeker en angstig zijn houden niet van drukte en gegrom. Nu is Barney geen kwade hond hoor !!! Maar tijdens spelen, doet hij dat wel. Zal het ongetwijfeld goed bedoelen. Maar dames begrijpen dat niet....Daarbij moet ik Barney weleens corrigeren. En dat is ook weer niet bevorderlijk voor mijn pleegwoeffies. Kijken mij verschrikt aan, en Benga rent de struiken steeds weer in. En dat heeft niets te maken, met het feit dat ze er maar aan moeten wennen. Nee, alles stapje voor stapje. Is het onprettig voor Bjela en Benga, dan gebeurd het niet.
Maar... Heerlijk.. Mooi weer, vroeg in de morgen... !!! En het wandelen ging goed, dus een paar ochtenden Barney erbij. Gezellig !

 

*********************************************************PLAYTIME*******************************************************
Superkleine mini brokjes, handje vol de lucht in! 

27 april 2015
Lekker rustig in het bos... Zomaar een paar mooie plaatjes maken met mobieltje! Klik op de afbeelding voor groter formaat

29 april 2015
's Avonds is het gezellig aan mijn voeten...

   

2 mei 2015

Genieten van en met mijn beestenboel !


8 mei 2015

Mooi weer... Na flinke regenbuien... Hoogste tijd voor een modderbad. Benga en Bjela vinden dat heerlijk. Bjela (Maska) gaat er altijd in liggen, terwijl Benga (Miska) er haar koppie ingooit en echt op een manier van spelen en genieten. Zo leuk !

Ook gaat Benga dus in huis, als het rustig is hoor! Geef ik haar het commando zit heel zachtjes... Lieffff... Soms gaat ze dan dus ook echt zitten.
Dan een stapje verder... 'Geef pootje' Yeahhhh.... Doet ze zo lief, eigenlijk onderdanig. Ze kijkt naar beneden en geeft haar pootje
Heel af en toe komt Benga nu ook in de tuin bij ons. Maar als ik opsta, rent ze terug naar haar mand. Bjela niet, zij ligt graag in de bosjes of gewoon achter mij.
16 mei 2015

Vanavond met de woeffies even bij Barney geweest. Was gezellig!

De Spaanse Trollen hadden Barney zijn mand ingepikt.

18 mei 2015
Bjela speelt dus graag met andere honden in het bos. Zodra ze dan ook een hond ziet, krijg ze er al zin in. Ze luistert goed, wanneer het niet mag.

Vanavond de spaanse trollen apart mee uitwandelen genomen. Benga (Miska) doet het geweldig. Alhoewel ik een uur of 6 's avonds al uitgeweest was met alle 3, ging Benga ineens rond salontafel lopen, keek mij aan. Ik dacht... Dat wordt Bingo.. die moet poepen. En inderdaad, was  dit zo.

Thuisgekomen.. vond ik het toch wel sneu voor Bjela (Maska)... dus ook een rondje alleen met mij door de wijk. Bjela is stukken onzekerder in de wijk. Wel haar behoefte gedaan. Weer thuis... kijk ik in die ogen van mijn eigen kanjer Bobby... Nou, ook dan maar. Dat is lang geleden zo saampjes, was eigenlijk ook wel weer heel leuk. Ook hij moest hoognodig. En inmiddels was het kwart voor 10. Het laatste rondje moest nog gebeuren, eigenlijk. Dus rond 23.00 uur alle 3 weer mee. Tja, het houdt je lekker bezig!
21 mei 2015

Liessie met haar roedel

 

Kijk... ook voorpootjes over elkaar heen. Liefffff !
Ze ligt er graag bij.

En het valt op, wanneer Melanie er is,
komt ze veel eerder en spontaner bij ons liggen

22 mei 2015
Vandaag 2 ervaringen in één keer. Stukje autorijden vinden ze nog steeds ok. Dan naar de Kinderboerderij, even kijken bij de kippenrennen,
geiten, schapen, herten en de speeltuin.

Het is allemaal goed gegaan. Alleen... je zou het niet zeggen... Bjela (Maska) vindt het minder prettig om daar te zijn.
Nu vind ze aangelijnd lopen al niets.Voor haar was het de eerste keer Kinderboerderij. Benga (Maska) heeft het al een keertje meegemaakt. Openingsmaanden zijn april t/m november. En Bjela kwam 2 november 2014 Maar we gaan binnenkort wel weer een keertje.

 

25 mei 2015
Na de boswandeling nog even gezellig klessenbessen aan de rand van het bos. Spaanse trollen wachten geduldig. Lieffff !

26 mei 2015
En dan is er iemand... Zomaar ineens die interesse heeft.
Niet in 1 van de dames, maar in alle 2. Dit is mijn droom, mijn wens. Wat zou dat geweldig zijn !

Het is waar... vandaag hadden de Spaanse Trollen een afspraak met Jan om12.00 uur vandaag.
Zelf was is ik sceptisch... Hoe ga ik hem vertellen dat hij er niet aan moet beginnen? Maar wat een vooroordeel. Bij binnenkomst al gelijk een geweldig goed gevoel over deze man. Echt.. gezellig buiten zitten praten, koffie gebakje! En wat ik nooit voor mogelijk had gehouden. Is hem gelukt. Benga naar buiten krijgen om wat lekkers te geven. Later zelf nog een keer in de tuin. Dit is een wonder! Ook nam hij beiden honden aangelijnd richting poort. Nah... dan weet je wel dat het goed zit :)
Hij was helemaal verkocht, en wilde graag tot adoptie overgaan. Ook wilde hij niet eerst een week weg en dan later ophalen. Hij wilde alles rond gaan maken. En dan lekker met ze aan de slag. 
Hij woont super. Groot stuk grond. Kippen, Eenden, Konijnen. Soms honden op visite. Ook begreep ik dat er een plas of wat ook was. Want hij vroeg of ze dat leuk vonden in het water. Nou en of !!!! Ook de namen Benga & Bjela zouden zo blijven. Maar moest nog even wennen wie, wie was. Morgen maar even een kaartje sturen met een foto van de dames met beide namen. Zal hij vast wel leuk vinden.

Dit gaat helemaal goedkomen !


28 mei 2015
Kaartje voor Jan... Het nieuwe baasje van Benga & Bjela

2 juni 2015

Zodra de spaanse trollen merken, dat ik mijn
schoenen pak, 
komen ze er aan getrippeld.

Uitgaan... Yeahhhh

Kwispel, Kwispel en likjes in mijn gezicht.

Heerlijk genieten.. wandelen.. struinen. Dan even zitten op boomstam. En dan roep ik "Playtime". En gooi een hand vol kleine brokjes de lucht in. Zijn ze lekker even bezig. Daarna even lekker genieten al kijkend naar mijn prachtige roedel.

4 juni 2016
Eindelijk... een beetje echt zomergevoel. Aan de waterkant, heerlijk. Kikkers gingen flink tekeer. Mooi om naar te kijken! 

 

5 juni 2015
Tegen de avond naar de waterkant. Ook Hans en Barney opgehaald :)

6 juni 2015

Het hoekje waar Bjela
altijd ligt.
Maar Beauty had het
overgenomen.

Eerst ging Bjela er bij
liggen. Met haar voorpoten op het kussen.

Maar lag niet lekker !
Uiteindelijk ging ze op het kussen. 
En had ze het voor elkaar,
Beauty ging weg.

7 juni 2015
Een dag, toch een beetje anders. Gemengde gevoelens. Maar dat neemt niet weg, dat genieten voorop staat !
Mooi weer... dus vroeg uit de veren, en lange wandelingen gemaakt vandaag.

Aan de waterkant... Woeffies lekker struinen, water in, water uit. En dan even lekker weer gaan liggen.
Daarna weer lekker verder wandelen... En naar ons vaste plekje. Een grote omgevallen boom, wat ik gebruik als hangplek :)
Het is dan weer 'playtime' voor mijn roedel. Een hand vol brokjes gingen de lucht weer in :)
Bij de woorden: "Koekie" of "Benga eten" gaan de koppies zo mooi scheef.

8 juni 2015

Een droom.. een wens is uitgekomen.
Zusjes Maska en Miska blijven voor altijd bij elkaar.
 
Vandaag 8 juni 2015
Vandaag is het de dag van afscheid.
Vandaag een emotionele maar ook een blije dag.
Vandaag Benga & Bjela naar een ' Forever Home'
Vandaag bijna 9 maanden geleden dat Benga kwam
Vandaag bijna 7 maanden geleden dat Bjela kwam
Vandaag een Gouden Mand voor beiden Spaanse Trollen
Vandaag tranen over mijn wangen, dus laat mij maar even.
Vandaag is ook de dag dat er weer een andere AINF hond wacht op mij.

Jan...Zo blij dat jij op hun pad bent gekomen. Het voelt goed! Natuurlijk ga ik ze missen. Maar bij jouw zijn ze op de juiste plaats.
13 juli 2016
Alweer meer als een jaar geleden dat beiden dames naar een Gouden Mandje gingen. En vandaag ineens daar was Jan... Wat leuk!  De dames Miska en Maska Nu Bjela en Bella. Ze zijn nog altijd wat angstig... Die koppies.. Oh wat geweldig om ze even terug te zien.
En eerlijk is eerlijk... Miska en Maska zijn helemaal gericht op Jan. Zo blij dat het goed gaat ... Dank je wel Jan... Fantastich !

27 juli 2017
En dan..Thrinnnggggg.... Kijk nou... Wie hebben we daar Jan met de woeffies. Geweldig. Hartstikke leuk. Het was kort maar krachtig. Leuk jouw en woeffies weer gezien te hebben. Helaas de mooie podenco leeft niet meer
Terug naar 'Pleeghonden' :
 April t/m Juni 2015

 

Naar de Home pagina: