Januari t/m Maart 2015
Pleeghonden Miska en Maska www.ainf.nl

5 januari 2015
Beiden Spaanse Dames doen het goed. Bjela vind ik al klaar voor adoptie.

........................

heeft af en toe toch wat stapjes terug. 28 december j.l. liep ze nog los, en dat was weer even de laatste keer. Het ging toen al een paar dagen niet goed met aanlijnen, na lange boswandeling. 3 januari j.l.dacht ik, en nu maar weer een tijdje aangelijnd lopen in het bos. Ik kreeg ze niet aangelijnd. En besloot naar huis te lopen, Benga ging voor mij aan, alleen de straat op en bij de poort wachtend tot ze naar binnen kon. Dit wil ik niet. Dus klaar! Toch is er ook wel vooruitgang. Zo kunnen vreemden mensen haar aanhalen, als ik haar aangelijnd heb, en soms ook als ze losloopt. Als ze vieze poten heeft kan ik die nu met rustige benadering schoonmaken. In de wijk wandelen is ze relaxed. Ze loopt aan een flexriem waar ik normaal gesproken geen voorstander van ben. Maar voor Benga is dat juist goed. Wanneer ze schrikt van iets, korrigeert ze niet haar zelf, met een gewone riem. Ze zal mij aankijken wanneer dat gebeurd. Ik ben dan de boosdoener. Ze loopt lekker rustig aan zo een uitloop riem, en altijd rechts van mij. Als ze achterblijft komt ze dan ook direkt aan de rechterkant lopen. In huis ligt ze nu af en toe bij mij in het zoals we noemen 'Het Rookhol'. Maar het liefst ligt ze in haar vertrouwde hoekje in de woonkamer. Ze rolt zelfs heel af en toe op haar rug om op haar buikje geaaid te worden. In huis merk je eigenlijk niet dat ze er is. Kleine kinderen zijn ook geen probleem. Katten vind ze toch enge beesten. Dat is wat haar ook vaak weerhoud om te komen. Maar ze blijft wel staan als ze kopjes krijgt van één van de katten. Soms eet ze gewoon waar het hoort, in de keuken. Als ze echt niet wilt komen, dan breng ik de bak bij haar. Want er zijn kapers op de kust. 

....................

gedraagt zich in huis als een echt hondje. Ligt graag in mijn buurt of bij Bobby in de mand. Nieuwsgierig als ik in de keuken bezig ben. Valt er wat te halen misschien? Ook is ze waaks. Bobby heeft een paar keer geblaft, doet hij zelden. Maar Bjela doet mee als Bobby blaft. Bjela is nog wel een beetje schrikachtig. Maar even op je hurken en ze komt, en het is ok! In de wijk lopen is ze niet zo relaxed als Benga. Een druk schoolplein met kinderen en ballen vind ze nog eng. In het bos loslopen en weer aanlijnen geen probleem. Ook is ze veel socialer geworden naar andere honden. En soms in voor partijtje ravotten met een andere hond vind ze prachtig. Vreemde mensen die haar willen aaien, of benaderen gaat ook goed.
Voor Bjela zijn katten totaal geen probleem. Ook kleine kinderen is geen probleem. 's Ochtends staat ze te kwispelen als ik beneden kom. 
Beiden dames genieten van aandacht. Het vaste ritueel, oortje kriebelen, oogje wrijven, rossen in de nek. Heerlijk vinden ze dat.

(Creatie van Marri voor facebook)


15 januari 2015
Benga (Miska) loopt al weer een week lekker los. Sprintje trekken samen met haar zusje. Struinen in de bossen. Het aanlijnen gaat weer goed.
Heerlijk om ze weer te zien genieten. Laatste weken ook meer met Benga (Miska) bezig geweest. De manden staan nu tegenover elkaar. Zo kan ik er 2 tegelijk een massagebeurt geven. En dat werpt zijn vruchten af. Sinds een paar dagen ligt Benga nu ook vaker bij de roedel, incl. mijzelf in de bijkeuken/schuur.

23 januari 2015
Het gaat nog steeds helemaal perfect. Alle dagen met Bobby, Benga, Bjela heerlijk in de bossen. We komen mensen tegen, andere honden.
Bjela heeft de smaak te pakken. En wilt graag spelen met andere honden. Benga die normaal de struiken in vlucht, blijft nu regelmatig staan en toont niet meer het bekende vluchtgedrag. 
Ook in huis gaat het met Benga stappen vooruit. Massages geniet ze enorm van. Ze komt regelmatig even kijken waar je bent. En soms gaat ze er lekker bijliggen. Eindelijk... foto's ! Benga op haar rug.
Gemaakt door Melanie : (klik op afbeelding voor groter formaat)

     

 

En kijk eens aan.... Geweldig toch?

 

24 januari 2015
Eindelijk.... Sneeuw! In de vroege morgen een boswandeling. Het was fantastisch, uren gewandeld.
Maar wat een rot kwaliteit bij youtube Gatver !!!

's Middags weer een lange wandeling. Zonnetje erbij. Genieten !!!

25 januari 2015

Dan... Al wandelend zie ik een bordje bij fietspad, waar iemand een hartje heeft gemaakt.

Ik dacht er mist iets !


30 januari 2015

Weer heerlijke sneeuwbuiien. We maken lange wandelingen.

In de tuin.. wachtend tot vrouwtje eindelijk haar foto heeft genomen.En dan... het bos is !!!

Klik op de afbeelding voor groter formaat :

       

 

 

Alweer een mooie creatie van Marri... Wel een eer hoor! Foto'tje Liessie erbij 

18 februari 2015

Spaanse zusjes in één mand. Lieffffff...

19 februari 2015
Denk je weer lekker de dagelijkse wandelingen te doen. Krijgen we de schrik van ons leven. Ik loop met Bobby, Benga, Bjela lekker te wandelen ver in het bos, Dan hoor ik achter mij een sjofel aankomen met een flinke vaart. Ik kijk om en probeer hem duidelijk te maken, dat die niet zo hard moet rijden. Gauw doe ik Bobby aan de lijn, want die heeft nog altijd een trauma uit zijn verleden, denk ik. Dan rijdt hij naast mij... ik vraag hem wat, hoort hij niet natuurlijk. Hij doet zijn deur open, en vraag of hij aub rustig wilt rijden ivm met mijn honden. Dan rijdt hij door... ik hoor een hoog gejank. Ik schrik mij de pleu... Ren er naar toe... zie ineens mijn honden weer. Benga pinkt met rechterachterpoot. Hij stopt.  Nou je wil niet weten wat ik hem gezegd heb op een nette manier. Zijn antwoord was, dat hij dat niet kon zien. Ja grrrr.... neem dan gas terug, of stop.
Maar ik ren door met Bobby op sleeptouw. Gelukkig met een sisser afgelopen. Even later liep ze weer redelijk. Wel voor de zekerheid even het sjofel nummer in mijn kop gezet ZF6081 en tijd 14.00uur 
8 maart 2015
De eerste mooie dagen zijn al geweest. Lange wandelingen... meer mensen in het bos af en toe. Bjela (Maska dus) wil graag op honden af om te spelen, of gewoon uit nieuwsgierigheid. Dit kan niet altijd. Dus met het bekende stukje leverworst en roepen 'Bjela koekie' Dan kan ze dat niet weerstaan. Ik lijn ze niet altijd aan, en het gaat steeds beter. Ze loopt er niet op af. Ook Benga (Miska dus) doet het al veel beter. Ze loopt niet meer zo vaak de struiken in, als ik even sta te praten. Als ik haar bij me roep, ik ga dan nog wel door mijn hurken, komt ze voorzichtig kwispelend erbij.
Als honden te druk of opdringerig zijn, bijt ze van zich af. Geen gedonder aan mijn kont !!!
14 maart 2015

Bjela (Maska met haar mooie eyeliners, spelen met de meiden

22 maart 2015
Bjela (Maska dus) speelt dus graag met andere honden. Aangezien Benga (Miska dus) het wel leuk vindt, maar niet voor lang. In het bos is het dus eventjes dollen. Dit komt doordat Benga (Miska) dus door haar angst, gereserveerder is. Bjela (Maska) doet enkele pogingen om haar uit te dagen. Maar Miska (Benga) reageert niet. En kijkt liever alert om haar heen. 
Dus ook al zou het geweldig zijn als ze samen geplaatst zouden worden, kom ik daar toch een beetje van terug. Want Bjela (Maska) zou dus heel goed geplaatst kunnen worden bij een hond die dat wel wilt. Wat betreft Benga (Miska) die zou heel goed kunnen aarden bij mensen die veel geduld met haar hebben. Regelmaat en rust is wat zij nodig heeft.
23 maart 2015

Genieten in het bos, struinen.. of lekker ergens gaan liggen als ik ook ben gaan zitten.
 Natuurlijk komen we ook weleens andere honden tegen.

28 maart 2015
Beiden spaanse trollen, zijn heerlijke knuffelkonten. 

29 maart 2015

Samen in één mand... 
Jan. t/m Maart
    2015
 

 

Naar de Home pagina: