Pleeghonden Miska & Maska www.ainf.nl

1 december 2014
Vandaag het gevoel dat ik door moet gaan met Benga ook los te laten lopen. Ondanks dat ik ze niet aangelijnd krijgt, althans moeilijk. Met veel geduld en door de knieën, komt ze uiteindelijk... licht kwispelend en heel langzaam lopend.
4 december 2014
Inmiddels er achtergekomen, dat tussendoor aanlijnen en weer los laten lopen in het bos van Benga, absoluut NIET werkt. Gisteren en ook vandaag tijdens de lange wandeling, hoppa los die beiden Spaanse trollen. En pas op het laatste moment aanlijnen. Kan misschien 5 minuten duren. Maar vanmiddag ging het super snel. Ik kon Benga gewoon aanlijnen. Dit moet het zijn. Geweldig.. trots op haar !

Bjela is me er één, zodra Benga plast, hup Bjela wilt er overheen plassen, Soms is Benga nog niet eens uitgeplast. Maar geniet van de dames. Samen in draf voor mij uit. In de struiken een beetje struinen samen. Beiden staartje fier omhoog. Bjela wordt ook al veel zekerder van zichzelf. Maar waar Benga heen gaat, volgt Bjela haar trouw.
5 december 2014
Mijn droom, mijn wens is uitgekomen. Zoveel sneller als ik dacht. Beiden Spaanse Trollen Maska (Bjela) en Miska (Benga) niet meer aangelijnd in het bos. Nu zodra ik het bos in kom, riemen af. En daar gaan ze. Hier kan ik zo intens van genieten. Benga gaat met sprongen vooruit. Gisterenavond kwam ze er ook bij liggen. Ik zit dan met mijn dochters, wat we noemen (Rookhol) is bijkeuken/schuur. Gezellig te babbelen. Bobby en Bjela liggen aan onze voeten. En het is gebeurd... Geweldig ook Benga kwam een paar keer om het hoekje kijken. En uiteindelijk in slaap onder Melanie haar stoel. Dit is toch SUPER!

10 december 2014

Vanmiddag Barney op bezoek. De dames kennen hem al, dus is helemaal ok. Graag in de buurt, want stel je voor... dat er wat lekkers komt.
Alleen katten blijft hij toch wel rare dingen vinden.

Hij zal ze niet echt iets doen, denk ik. Maar ik laat hem niet alleen bij de katten. Barney blijft er een beetje achteraan gaan.


12 december 2014

Nou Nou.. wat een weer. Wind, regen, stortregen. Maar toch het bos in ! 

Totaal uit mijn verschoning gewaaid in het bos. Ik schrok wel af en toe van vallende takken.

Maar ik heb echt genoten en gelachen om die 2 Spaanse Trollen.
Waar Benga... Ja Ja.. De allerbangste ...heen rent, dan volgt Bjela. Benga kijkt ook om of haar zusje nog wel volgt. Geeft haar zelfvertrouwen.

Zoveel plassen water. Benga rent er doorheen, gaat erin liggen. Kopje voorover erin. Gut.. Wat een blubbergeval, dan.
Nu volgde Bjela.. Rennen... Whooooo... Te diep... Geweldig. Zijn ze wat afgedwaald. Ik ben ze even uit het oog. 1x roepen of met fluitje... Komen ze er aangerend of hun leven er vanaf hangt.

Dan een zware tak... Klats keboem... Een herrie. Ik verwachtte dat ze weg zouden rennen.
Maar nee !!! Benga voorop.. Hoge poten... Kop gespitst erop af. Volgend door haar zusje Bjela

In huis... Hartstikke rustig, veel slapen. Zo kun je er nog wel 6 hebben. Maar dan kom ik handen tekort met uitlaten in de wijk.
Tja... en dan tijdens de uren in het bos... heb ik weer een droom... een wens. Beiden zusjes voor altijd bij elkaar, zodat ze samen de tweede helft van hun leven ook samen kunnen zijn, zou zo goed zijn voor hen. Het is een geweldig team, die 2 dames. Bjela is wat ondernemender in huis. Maar Benga ligt nog altijd vanuit haar veilige hoekje alles te bekijken. Komt heel af en toe kijken. Ook als ze dorst heeft, wil ze soms gaan.
Maar ze ligt nu al helemaal ontspannen in haar mand. Katten vind ze maar rare dingen. Bjela heeft veel minder moeite met de katten. Delen ook het voedsel uit mijn hand nu. 
19 december 2014
De dagelijkse wandelingen in het bos is nu heerlijk en ontspannen. Inmiddels ook een paar keer Barney meegenomen. Barney een blije enthousiaste hond. Bjela (Maska) die Benga (Miska) op de voet volgt tijdens de wandelingen, volgt dan Barney. Benga (Miska) blijft wat meer in mij buurt of gewoon een beetje achter. Ik heb het gevoel als ze dus samen zijn, en Benga af en toe omkijkt of Bjela wel volgt, dat dit haar juist meer vertrouwen geeft.
25 december 2014
Het gaat goed vooruit met wandelen en aanlijnen in het bos. Bjela nooit geen probleem. Maar bij Benga al tijd rustig, en nog wel gehurkt met lieve woordjes en wat lekkers. Kwispelend komt ze dan aangelopen. Ik heb Bjela dan al aangelijnd.
Waar ik voorheen altijd kwam met de honden is nu verboden terrein, nieuwe eigenaren op de camping. Stug, akelig mens op die camping nu.
Gewoon stuk barak grond, dat mag ook al niet meer. Maar ik dacht, vandaag zal ze toch wel met haar perenmuil aan de Kersttafel zitten. En ik heb het erop gewaagd om er heen te gaan. Het was echt genieten weer!

 
En Bjela ligt al vaak bij mij dus... Zelfs Benga af en toe. Super !! Bobby vindt het allemaal best.
28 december 2014
Tijdens de wandelingen andere mensen en honden ontmoeten. Benga loopt niet meer weg. Ze staat op kleine afstand te kijken.
Bjela is niet bang, meestal is ze wel in voor ravotten. Maar bij meerdere honden en mensen, eerst even aankijken natuurlijk.

31 december 2014
Voor de beiden Spaanse Trollen waren het moeilijke momenten, wat betreft vuurwerk. Vreemd, de bangste van de 2 Benga (Miska) had er minder last van dan haar zusje. Uitlaten ging niet makkelijk, dat begon al op 28 december j.l. bij de eerste grote knallen.
Natuurlijk er weer nachtjes bijgeslapen. Bjela kroop zelfs naast mij op de bank, toen ik even naar Andre van Duin wilde kijken.
Maar de meeste tijd bracht ik door in mijn eigen hok  

Gezellig met mijn eigen roedel.
Bobby vindt het vuurwerk ook helemaal niks.
Maar zolang ik maar in de buurt ben, vind hij het OK.

De beiden zusjes lagen onder mijn stoel.

  December 2014  

Naar de Home pagina: