Voor het asiel SPAMA in Gandia Spanje,
zet AINF.nl zich met hart en en ziel in.

Lees voor meer informatie op de website van:
Animal In Need Foundation (AINF.nl)

Animal in Need Foundation (AINF) werd in 2007 op initiatief van een drietal dames opgericht om de op dat moment bestaande groep vrijwilligers een formele status te geven en daardoor haar doelstelling beter te kunnen verwezenlijken, mede door het feit dat een stichting geen geld mag uitkeren aan andere doelen dan het doel waarvoor de stichting is opgericht. Dit concept biedt eventuele donateurs zekerheid over de bestemming van hun donaties. Deze betrouwbaarheid is voor elke stichting noodzakelijk

Bemiddeling bij adopties:
Aan de adoptie van zwerfhonden uit Europa naar baasjes in de Benelux gaat een uitgebreide en uitgebalanceerde procedure vooraf.
Hierbij voeren adoptiemedewerker en adoptant onder andere een aantal gesprekken en wordt er zeer zorgvuldig gekeken of er een goede match gemaakt kan worden tussen de beoogde hond en toekomstige baas. Ook zal er zo veel mogelijk vóór de daadwerkelijke adoptie een huisbezoekje worden afgelegd om persoonlijk kennis te maken en de procedure nogmaals door te nemen.
De te adopteren hond zal een gezondheidsonderzoek ondergaan voor hij of zij naar het nieuwe baasje vertrekt.

Hulp ter plaatse:
- AOA (adoptie op afstand). Bij adoptie op afstand kan een hond virtueel worden geadopteerd door een of meerdere personen. De gedoneerde bedragen worden overgemaakt naar het asiel dan wel het opvangadres waar de desbetreffende hond verblijft en geheel ten goede komen aan de kosten van onder andere eten,
dierenartskosten,medicijnen, pensionkosten etc. Hij of zij kan dan in de vertrouwde omgeving blijven maar de kans op een beter leven is dan veel hoger!
- castratieplan
- aanleveren voorlichtingsmateriaal op scholen
- sturen van medicijnen en eventueel goederen
 
AINF biedt hulp aan  het asiel te Gandia. Wij proberen de leefomstandigheden van de zwerfhonden- en katten in dit asiel (SPAMA in Gandia - Spanje) te verbeteren. Wij bemiddelen bij adopties van de honden en bieden financiële hulp om het leven voor deze dieren in gevangenschap zo aangenaam mogelijk te laten zijn.
In dit asiel verblijven meer dan 500 honden. Door het grote aantal honden in een kennel vinden er regelmatig gevechten plaats.
Soms worden honden gedood omdat de verzorgers niet snel genoeg bij de kennel kunnen komen.
Er is te weinig ruimte en er zijn geen uitbreidingsmogelijkheden. De binnenkennels zijn niet groot genoeg om alle honden een dak boven
het hoofd te kunnen bieden. Hierdoor liggen de meeste honden in weer en wind buiten, ook bij koude nachten en regenval.
Kortom, de situatie is voor veel honden miserabel.
Er worden veel kosten gemaakt om de dieren gezond te houden maar dit is niet te betalen, daardoor krijgen niet alle honden de zorg die ze verdienen.

  Pleeghond 12 - Maska
Vanaf 2 november 2014 t/m 8 juni 2015 

De zusjes :  en


Beiden zijn teefjes, 8 jaar oud en 8 jaar asiel. Maska zou dus minder angstiger zijn als Miska. Zeer benieuwd hoe het allemaal zal gaan.

Miska met katten : Maska met katten:
 

20 oktober 2014
Vanmiddag bericht van Marri. Er is (eindelijk) een vlucht voor Maska, het zusje Miska (Benga). Aangezien mijn ouders weer een weekje komen logeren. Moet niet alles tegelijk vallen. Ik wil graag de eerste dagen met Maska doorbrengen. En Miska natuurlijk. Dus druk zat ! Miska die nog steeds bij ons is als pleeghond gaat haar zusje dus weer ontmoeten. 

Maska in Spanje: Wat een mooie plaatjes ...


30 oktober 2014

Het is zover.... Maska komt naar NL, en zal haar zusje weer ontmoeten. Ook Clay en Melkes zij gaan naar een Home For Ever
                                                            
1 november 2014 Vandaag is de dag, dat Miska haar pootjes op Nederlandse bodem zal zetten.Vluchtnummer HV 5054
Daar gaat ze ...... Goede vlucht meissie... komt goed <3

 

Ook voor jou zal het wennen zijn voor je, lieve Bjela !
Voor het eerst in je leven:
Een mand, elke dag aandacht, nieuwe hondenvriendjes, wandelen in het bos.
Verkeer, mensen... veel mensen. Kinderen, poezen...
Maar met veel geduld en liefde zullen we je net als je voorgangers zien veranderen.
Natuurlijk een andere naam bij ons 

Welkom.....


Vanaf 2 november 2014 gaat de blog hier verder samen met haar zusje Miska (Benga) en haar blog begint dus al in september 2014


2 november 2014
Vanochtend vroeg uit de veren, Melanie was hier ook al op tijd. En even na 8.00 uur reden we weg, richting Amersfoort.
En wat troffen we het met het schitterende weer. 

Bobby bleef thuis en Benga namen we mee. Rond 11.00 uur zou Tamara en poppendijntje lekker gaan wandelen met Bobby. Fijn om zulke geweldige meiden om me heen te hebben. Op zulke momenten kan ik wel wat hulp gebruiken.
Net over tienen kwamen we bij Marri in Amersfoort op de koffie. Voor het huis hebben we ook nog even kunnen praten met de nieuwe adoptanten van Melkus. Voor alles was weer gezorgd. Koffie, thee, koek... die eerst bij Marri van haar bord eraf vielen en toen bij mij.

1 voor 1 werden de honden opgehaald door Marri. Als eerste Melkus, het vrouwtje moest ook een traantje wegpinken van blijdschap.

En de ontmoeting tussen de zusjes Maska en Miska was hartverwarmend. 
Helaas was met Maska niet alles goed gegaan. In het asiel had ze een vluchtpoging ondernomen tijdens het badderen. Dan heeft ze zich zelf ook nog bezeerd in de bench waarschijnlijk. Ze wilde koste wat het kost uit die bench. Nou ja... je kent dat wel. Autorit, vliegreis, autorit... in Amersfoort bij Marri, dan met ons nog een lange autorit. Daar weer vreemde mensen. Ach gossie, gossie... 
Poseren met AINF bus en pleeghonden Miska (Benga) en Miska (Bjela)
Dan weer de reis terug. Beiden zusjes lagen lekker ontspannen achterin. Heerlijk zo een Vitara !!!
Thuisgekomen eerst even een rondje huis.           
Maar dat viel niet mee. Maska (Bjela) liep zo
moeilijk met haar zere poten. 

Tamara en Esmaralda waren eral. 
Het was een gezellige middag. Hans en later
kwam Hannie ook nog even Maska begroeten.
Bobby? Ach alles ok... Als het vrouwtje er maar is :)
Gauw naar binnen, fris windje :)

Goh... toch wel leuk hier !

Vanmiddag na dat ze gegeten hadden, nog even kort stukje richting bos. Voor Bjela was het strumpelen. Net of ze stram was.
Zo zielig. Ik had opnieuw haar voorpoten verbonden. Maar dat was maar niks. Hannie had nog oude sokjes van Davie. Gaan we dat maar proberen om er omheen te doen na het zalven.
In het bos is Bjela toch anders als haar zusje hoor. Veel minder angst! Nieuwsgierig, maar kon niet veel doordat ze zo slecht liep. Best wel jammer.
Nu bijkomen van alle spanningen. Rust maar lekker uit... Af en toe ff kroelen, maar vooral slapen... Mag !
Kijk ze liggen de Spaanse Trollen. Gaat helemaal goedkomen. Het voelt zo goed. Beiden zusjes weer bij elkaar. 
En dan tijd voor het laatste rondje... OMG hoe ga ik dat doen zonder Melanie. 1 kreupel, 1 zeer bang, 1 die fluffies rauw lust. HaHa
Bjela wilde niet mee naar buiten. De rubberen mat die voor de achterdeur ligt, daar durft ze niet haar poten op te zetten, omdat die zo pijnlijk zijn. Nu een benchkleed erop. Ach... ze zakt door de poten. Dan maar dragen. Gelukkig loop ik zelf ook al 3 weken mank met ontsteking in teen. 
Bij het veldje haar neergezet. Nu liep ze mee, maar voor het eerst daar en best wel angstig. Als ik Bjela optilde en weer neerzette, snuffelde Benga zo lief aan Bjela. Bobby ook hoor. Ze heeft alleen geplast.
En dan... Hoogste tijd, lekker in ons mandje. Bobby ligt er ook bij hoor !

Heerlijk gevoel om bij de roedel te zijn.

3 november 2014
Benga heeft het weer opgehouden om mij vanmorgen wakker te maken met een aangename geur. Ik slaap met de 3 honden in de bijkeuken. De nacht is verder goed verlopen. Bjela is een lekkerbek, haalt elke keer het vlees tussen de brokken vandaan. Tijd voor mijn bakkie leut. Even kijken op buienradar... want ik moet een tijdje strompelen met de doggies. Komen de zusjes de woonkamer binnen. Benga gaat op haar vertrouwde plekje liggen en Bjela ligt nu achter mij. 
Dan weer naar buiten... Hetzelfe ritueel... af en toe Bjela even dragen. Best zwaar. Niet verder gekomen met de wandeling vanmorgen dan de brug en terug. Benga heeft het weer opgehouden om weer in de woonkamer te poepen. Bjela ook nog niet gekakkerd. Dus straks maar weer. :)
Thuisgekomen ging Bjela de woonkamer verkennen, al strompelend. Daarna liep ze terug naar de bijkeuken. En toen ik naar de bijkeuken ging om te kijken hoe de Spaanse Trollen het maakte, zag ik dit tafereel hieronder. Samen in Bobby zijn grote mand... 
Arme Bjela... zo last van haar pootjes. Soms denk ik, ze is stram als ze lang gelegen heeft. Gevoel is niet goed !
4 november 2014
Vanmorgen had ik een afspraak staan bij de dierenarts voor Bjela. Omdat ze steeds door haar poten zakte en met haar snuitje op de grond klapte.
Gisterenavond voor dat we in ons mandje gingen heb ik haar gemasseerd. Haar spieren trilde. Natuurlijk weer haar voetzolen schoonmaken en zalven. Tot mijn stomme verbazing, liep ze vanmorgen gemakkelijker. Alle 3 de honden mee naar buiten genomen. En we hebben een klein rondje kunnen lopen van een 10 minuten. Daarna Bjela thuisgebracht en nog even een langere ronde gemaakt met Bobby en Benga. Ze kwam van uit haar bedje naar de deur gelopen. En was nieuwsgierig hoe het er buiten uitzag. 
Vanmiddag weer een stukje bos, het gaat echt beter. De afspraak dierenarts had ik afgezegd. Ik kijk het nog even aan. Bjela is echt minder bang als Benga. Gek op lekkere hapjes. Hondenworst etc. En natuurlijk nog steeds het vlees eruit eten en de brokken laten staan.
Vanmiddag bij het eten ging Bjela kijken of Benga nog wat over had. Tussen die 2 geen voernijd. Een kat is een ander verhaal.
Ook tijdens het lopen, zo leuk... Kreupele Bjela tussen Bobby en Benga in. Geweldig! ik ben trots op deze Spaanse Trollen. Op Bobby ook natuurlijk.
Ook kwam ze regelmatig de kamer even in
5 november 2014
Vanmiddag toch met Bjela (Maska) naar de DA geweest. Omdat het lopen beter ging, ben ik vanmorgen het bos in gegaan en kon ik haar rustig gade slaan, hoe ze liep. En toen zag ik dat een teentje van haar linkerpoot omhoog klapte. Dat is NIET goed. Even Marri bellen… en hup naar de DA. Blijkt dat de pees ernstig verrekt is. Gelukkig niet spalken, want ik dacht dat het gebroken was. Nu mag ze geen lange wandelingen maken de eerste maanden. Nu kwartierje per keer, en over 2 weken opbouwen met 5 tot 10 minuten. En dan weer na 2 weken 5 tot 10 minuten. Dus wat betekent dat ik 8 keer met honden loop. Want Benga en Bobby willen wel langer natuurlijk. Bjela thuisbrengen en weer terug naar het bos. 
Vanavond hetzelfde ritueel. Maar een kwartiertje... zo kort! Eerst maar met Bobby en Benga een rondje wijk gedaan. Benga thuisgebracht, en Bjela samen met Bobby naar het veldje. Enkelt plasje.. Hoop maar dat ze het uithoudt tot het laatste rondje. Ik blijf lopen zo :)
Maar heel vreemd. Bjela ligt sinds vanmiddag niet meer met zijn naast Benga. Ze ging elke keer naast Bobby liggen. Vandaag kwam de grotere mand binnen en die maar in de hoek gezet. En Bobby zijn mand weer terug de woonkamer in. Zit ik half op haar bedje, lieve woordjes te zeggen en te aaien. Bobby stond op een afstand te kijken. Dus ik riep Bobby bij me, om hem ook aan te halen. Uit het niets... schrok me rot. Aanval naar Bobby grom en happen in zijn Bobby zijn bek. Bobby gromde maar deed verder niets terug. De goedzak! Ik pakte Bjela bij d'r koppie en keek haar strak aan. Tja... er zijn grenzen!
Toch even klessenbessen met Marri. Klinkt zo logisch hoe zij dat uitlegt
Het zal dus jaloezie zijn geweest.
Mijn reaktie door haar strak in de ogen te kijken is dus niet goed. Ik had op moeten staan en weglopen en in de huiskamer kon ik dan alsnog Bobby de nodige knuffels geven.

Je moet het zo zien, zei ze.. Voorbeeld: Op dat moment ben jij (ik dus Liessie) het speeltje  Als je dan wegloopt is het speeltje weg, en dan is er niets om over te strijden. Haar daarna gewoon even negeren.


Toch wel super... hoor... Dank je wel Marri voor de uitleg en tip. De volgende keer dus opstaan en denken.. De Groeten, Tot Later Bjela.
6 november 2014
Vannacht met Bobby in de woonkamer geslapen en de beiden Spaanse Trollen samen in de bijkeuken. En dat is prima gegaan.

Maar.. OMG ! Vanochtend tegen 6 uur Prrrrrrrrrrrt.... Dat was Bobby! Diarree... Ook bij de salontafel. Allemachtig! Over een kwartiertje komt Martin naar beneden. Paniek in de tent.
Keukenrollen! Plastic zakken! Borstel Teil water. Verdomme ja echt... net wakker, oogies nog geknepen natuurlijk. Trap ik er nog in ook Yeahhh!
Maar het is gelukt! Thaaaaraaaaaaa !
  Dan natuurlijk dubbel honden uitlaten.
Wat een gedoe eigenlijk.
Het was weer mooi weer, dus met Bobby en Benga een uurtje extra gelopen.

Bjela kan dus al snel alleen thuis zitten. Gelukkig maar.

Thuisgekomen ging Bjela heel voorzichtig de boel verkennen, en ging op het plekje van Spikey liggen.
Vandaag begonnen met de zachte borstel, ook Bjela vind het goed. 
                                                                         Welterusten meisjes... Morgen gezond weer op !
7 november 2014
Midden in de nacht 3.00 uur, een hoop herrie. Kattenluik.. Ging weer met half dichtgeknepen oogjes. En weer ons donderkopje. Waar was ze mee bezig geweest??? Ik had op de rubberen mat een zacht kleed neergelegd i.v.m. Bjela d'r pootjes. Bjela had dat kleed door het kattenluik naar binnen getrokken. Wat een kabaal gaf dat. 't Is een donderkopje, of niet dan? Ook had ze speeltjes op haar manier begraven in haar mand. Wat een zooitje had ze ervan gemaakt. Maar als je in haar oogjes kijkt, smelt je elke keer weer.
Vandaag beloofde het een drukke dag voor mijzelf te worden. Verslaap ik mij ook nog. 7.30 uur pas wakker. 's Middags moest ik een paar uur weg. Na een kleine boswandeling alles maar in de bijkeuken. Thuisgekomen alles ok, Bobby en Bjela kwamen uit hun mand om mij te begroeten.

Benga nog altijd afwachtend in haar hoekje. Maar tijdens wandelingen merk ik nu dat ze op haar naam reageert. Ga ik op mijn hurken zitten, roep haar nog een keerje liefkozend voor een aai over haar bol, kwispelt ze erbij. 
8 november 2014
Bjela doet het erg goed, wel angstig van auto's. Super nieuwsgierig. En het gevoel dat er wel een koppie opzit. Als ze straks haar draai gevonden heeft, ben ik zeer benieuwd. Tijdens de wandelingen houd ze Bobby en Benga goed in de gaten. Trekken om er bij te komen. Zodra Benga een plasje doet, gaat Bjela erheen om er overheen te plassen. Vanochtend toen we terug van de wandeling kwamen heb ik gelijk de lijnen losgemaakt.
En zo waar... helaas geen camera bij de hand. Maar beiden zusjes gingen spelen met elkaar. Dit is SUPER ! Gauw naar binnen en camera opgehaald en de hoop dat het doorging. Maar niet meer zo spontaan als de eerste keer:
En dan... dat is eng. Bjela ontmoet PandaBeer van ons Poppendijntje Esmaralda.
10 november 2014
Nou... ik kan niet iets merken meer aan Bjela, wat betreft haar poten. Ze loopt alle kanten uit behalve de goede HaHa. Dus toch wat langere wandelingen gaan maken. Mede omdat ze binnen een kwartier niet gepoept heeft. Gevolg... later in huis. En dat moet niet. Nu al 2 dagen, weer het oude patroon van uitlaten. De middagwandeling een stuk korter hoor. Geen 2 tot 2,5 uur.
Af en toe denk ik dat er ook wel Terriërbloed in zit. Een eigen willetje ! Als Benga ergens plast, plast Bjela erover heen. Staat Benga ergens aan te ruiken. Hup... in volle vaart erheen. Daar moet ik ook zijn.

Ze heeft de laatste dagen ook weer uitgehaald uit het niets naar Benga. Ze lagen allebei gewoon in hun mand. Benga was haar pootjes aan het likken. En Bjela springt vanuit haar mand zo naar haar mand. Het is niet doorbijten. Dit heeft ze ook gedaan bij Bobby toen ik hem riep om hem ook een aai over zijn bol te geven. Val ook niet mee, na 8 jaar zoveel veranderingen ineens. Ook moet ze nog wennen natuurlijk. Zoals vanmiddag, een simpele grote boomstam op het pad. Die benaderd ze uiterst voorzichtig. Van motorisch verkeer is ze ook angstig. Maar de tijd zal het leren. Komt vast allemaal goed.
13 november 2014
Pfff.... dat was te verwachten. Drama nog altijd met Benga als ze de buitendeur of de poort uit moet lopen. Ze neemt een sprint om buiten te komen. Dit is soms zeer irritant, echt! Krijg het er nog niet uit. Gevolg dat Bjela nu hetzelfde doet. Gevolg hiervan... dat ik 2 uitgerekte armen heb.
En vanmiddag bij de poort, gebeurde het, Bjela zit aan gewone rimen en Benga aan flex, glipt Bjela uit mijn handen, rent richting bos. Ik er kalm achteraan. En bij de bosrand door de knieen en mijn plastic zakje met lekkers, daar kwam Bjela aangelopen, ging gauw op haar riem staan en gaf haar het lekker. Ook weer gehad. Op dat moment was ik Benga wel ff zat... Dat gedonder. Bobby en Bjela in de stress door haar. Bjela wil nu ook snel de achterdeur en poort uit.
In huis is Benga nog altijd bang, wel aaibaar.
Maar sinds Bjela er is, komt ze niet meer zo gauw naar de bijkeuken om mee te gaan wandelen.
Bjela is minder angstig, doch dominanter naar zowel Bobby als Benga
17 november 2014
Sinds 11 november mijn ouders weer een weekje bij ons. Vandaar even weinig nieuwe dingetjes op de pagina van de Spaanse Trollen. Mijn kleindochter jarig ook alweer 6 jaartjes. Benga en Bjela reageren goed op een huisje vol. Benga ligt en blijft op haar vertrouwde plekje, zoals altijd. Benga ligt in de bijkeuken, en komt af en toe even kijken of er wat lekkers te halen valt. 
Gisteren zondag 16 november 2014 heel de dag triest weer. Regen en nog eens regen. Tijdens de wandeling door de wijk zie ik daar ineens de kat die ik voor een paar maanden geleden regelmatig een zakje natvoer Felix gaf. Ik vond hem altijd zo zielig en hongerig. Eigenaren gingen verhuizen in juni van dit jaar en de kat niet meer gezien. Tot zondag tegen de avond dus. Ik loop terug naar huis en zie hem bij het ouderlijk huis. Ik roep hem.. ach gossie... zo mager... kletsnat.. Het miauwen van dit arme dier ging door merg en been. Gelukkig volgde ze mij naar huis. Haar voorzien van lekker eten en koffiemelk. Gut.. wat was hij wild... Wat een honger. Daarna lekker drooggewreven en bij mij genomen. Hij knorde het uit. In huis op mijn armen de kamer doorgewandeld. Mijn katten vond hij niet leuk. Maakt niet uit, komt wel goed.
Een lekker warm plekje had hij gevonden van ons overleden Spikey, af en toe even wat aandacht, eten... wat lekkers. En slapen, veel slapen.
Dan ineens een bericht op facebook van lieve meid uit het dorp. Die wist van wie deze kat misschien was. Eigenaren hadden flyers gemaakt nad at ze verhuisd waren. Zij wonen nu in een nieuwere wijk ééntje verderop. Zij waren hem al kwijt vanaf juni dus, en hadden inmiddels weer een nieuwe kat genomen. Maar wilden hun ' Eddy' ook wel terug. Vanmiddag (stond de man van het gezin voor mij deur) en ja hoor... het was hun kat. Ze zouden vanmiddag nog naar de dierenarts gaan. Is ook wel nodig. Zo mager... Hij heet dus Eddy en is al 14 jaar oud. Op facebook wordt al gauw een oordeel geveld wat eigenaren betreft. Betrap mijzelf er ook op. Maar soms oordeel je te vlug. Het gaat vast helemaal goedkomen met Eddy.
  Het is wennen al die aandacht, maar ze kan er ook intens van genieten.
Mijn lieve ouders zijn inmiddels weer veilig thuis. Het was een druk weekje maar super gezellig. 
Voor Bobby is het soms wel even slikken, als we naar buiten gaan. Benga rent altijd naar buiten, en helaas... Bjela kopieert dit gedrag. Nu word ik zowat gelanceerd. Voor Bobby is dit niet goed. Maar dit opgelost door Bobby eerst naar buiten te laten gaan. Dan met veel geduld de dames aangelijnd krijgen. En Bobby staat dan al geduldig bij de poort te wachten op hetzelfde ritueel. Liessie wordt gelanceerd !!! Soms best gevaarlijk, omdat ik dan wel even de controle over Bobby kwijt ben. Mocht hij ineens de weg opgaan b.v.
Maar de Spaanse Trollen zijn lieve meiden. Gaat goedkomen, alleen het zal een tijdje duren. Bjela (Maska) zal sneller gaan.
20 november 2014
Kijk ze liggen...
De spaanse trollen
Benga en Bjela 
21 november 2014
Bjela wordt dus al spontaner nu ze in de woonkamer ligt. Voor de katten en Bobby is ze lief. Met het geven van lekkers, wacht ze geduldig tot ze aan de beurt is. 
Ook vandaag de stap genomen om Benga meer uit haar mand te halen. Ik lijn haar aan en ga buiten zitten. Borstelen ! Ze laat het toe, maar blijft gereserveerd. Het rare is dat ze zich aan haar rechterzijde moeilijk laat aaien en borstelen. Na het borstelen wat lieve woordjes sta rustig op en wandel terug naar de woonkamer. Halverwege neemt ze een sprint om in haar mand te komen.
22 november 2014
Doordat mijn ouders er een weekje waren, niet veel kunnen ondernemen met de pleeghondjes. Vandaag Bjela alleen meegenomen naar de bloemenwinkel. Even 1 op 1. En dat ging allemaal prima. De winkel ingaan, was even vreemd voor Bjela. Teruggekomen ook weer via de voordeur naar binnen. 
Nu Bjela dus in de woonkamer is 's nachts staat ze al bij de deur als ik beneden kom. Blij te kwispelen. Vanmiddag tijdens de boswandeling ook bij Bjela een flexi riem omgedaan. Nu heeft ze meer vrijheid. Ook Bjela begint al goed te reageren op haar naam. Tja... er is natuurlijk wel altijd een beloning in het vooruitzicht. Voor een stukje boerenleverworst doen ze veel.
23 november 2014
Vandaag mijn dochter Melanie alweer 25 geworden, wat vliegt de tijd. Voordat ik naar Melanie ging, een heerlijke lange boswandeling gemaakt van 2 uur lang. Door het mooie weer zowaar mensen met honden tegengekomen.


24 november 2014
Wat een heerlijk weertje ! Dat werd dus een lange wandeling. Maar ook een lange rustpauze gehouden. Hangend, liggend in de zon 
   

                           
27 november 2014
Ja... Eindelijk .... Na een week opgetrokken te hebben vele uren in het bos en natuurlijk de nodige tijd binnenshuis. Bjela loslopen !!!
Altijd een spannen moment. Maar wat doet ze het goed. Luistert naar haar naam. En als ze achterblijft, komt ze er weer snel aanrennen.
Blij !!! (foutje in video tekst, geschreven Miska i.p.v. Maska Sorry Sorry !!)
Na een late gezellige chat met Marri, was het hoogtijd voor
mijn mandje.
En zie.. 2 in diepe slaap.

28 november 2014
Het koude wintergevoel is er, maar met lange wandelingen merk je er weinig van. Voor Bjela is er een wereld opengegaan. Ze loopt graag vooraan, en af en toe de struiken in om alles te verkennen. Daarna komt ze er weer hard aangerend. Bij splitsingen van paden blijft ze staan. Welke kant gaat het vrouwtje op? Zo blij voor haar. Doch had graag gezien dat Benga dat ook weer kon doen, lekker loslopen! Maar eerst een poosje met Maska aan de gang. Paarden, Hooglanders, een ree, een buizerd, een konijn... Ze heeft het allemaal gezien. Paarden is toch nog een beetje eng. Ze zijn ook zo groot. Vanmiddag kwamen we een wandelaar (oudere man) tegen ze loopt er langs, draait om en wilt eigenlijk een soort hapbeweging doen. Op tijd gecorrigeerd. Ik denk dat ze het ook niet meer zal doen. Ze leert zo snel. Als ze op het fietspad loopt, en roep haar terug, begin ze goed door te krijgen. Beloon ze natuurlijk ! 
Bjela en Bobby kunnen het ook goed met elkaar vinden. Bjela loopt graag vooraan. Maar kijkt wel steeds om, of we er nog zijn.

Benga ... zo lief en schattig.


Bjela, haar vacht wordt ook
al mooier en mooier.

De dagelijkse
schapenvetblokjes
werken goed.
Klik op onderstaande afbeelding voor groter formaat:
Trouwe makker Boy de Golden Retriever die ik vaak mee nam, samen met Barney voor lange wandelingen in het bos.
Hans & Hannie heel veel sterkte gewenst, met dit enorme verlies. Jullie kanjer... Vergeten doen we hem nooit !
Lieve Boy... wilde niet meer eten, liep wat te drentelen. Ze gingen met Boy naar de DA, en besloten om een operatie te laten, om te kijken hoe het eruit zag. Boy had bloed in zijn maag. Dan blijkt... uitzaaiingen naar lever etc. Zo triest.... Ze moeten afscheid nemen van Boy. Intens verdrietig allemaal. 's Avonds er nog heen gegaan. Maar wat lag Boy er mooi bij. Het leek net of hij lag te slapen. Maar.. we gaan hem missen, zo missen
                          R.I.P.
                          09.04.2004  /  28.11.2014
30 november 2014
Zondagmorgen... Het is nog vroeg. Stil zal het zijn in het bos. Al een paar dagen wil ik zo graag Benga weer los laten lopen. Maar haar onzekerheid en angst is zo groot. Toch ook zo zielig, het lijkt wel of ze meer gestressed wordt. Zus Bjela rent en gaat waar ze wilt.
Dus... ja... Benga losgelaten. Allemachtig... Speedy.. rennen... blij... Zusjes samen kwispelend rennen. Dit is zo mooi ! 2x ben ik gaan zitten. Bobby en Bjela komen wel en krijgen wat lekkers, en vooral oortje kriebelen. Dat vinden ze zo lekker. Dan Benga lieve woordjes zeggen, ritselen zakje met lekkers. Daar kwam ze.. wat gegeven... aai over bolletje. En toen opstaan en weer verder lopen. Best spannend, zou ze het weer doen? En ja, hoor, het ging hartstikke goed. Bij de 3e keer nog ver in het bos, heb ik Benga weer aangelijnd. 
Geen camera bij mij. Maar zie Benga ff uitrusten van het rennen: Samen dollen... Oh wat geniet ik hiervan !!!
En dan ben je al superblij voor Benga hoe ze heeft kunnen genieten. En dan ineens... ik loop de woonkamer in. Zie... samen in Bobby zijn mand.

November 2014     

Naar de Home pagina: