Onze pleeghond van HZT
vanaf 31 juli 2013

3 november 2013
Luci geniet nog alle dagen, zon, regen, wind... het maakt niet uit. De avondwandeling in het bos gaan nu met een zaklampje. Luci loopt meestal vooraan... Fier haar staartje omhoog. En dan zie je haar stierenkont, want het is al een aardig verschil met toen ze hier kwam. Door de vele wandelingen word ze echt gespierd. Meer en meer een staffordje. Luci zien dollen met andere honden is een lust voor het oog. Zo een verschil thuis of in het bos. 

In huis is het nog altijd een beetje angstige hond. Het rare is...dat ze toch regelmatig komt voor een aai over haar koppie. En van mij is ze banger dan van andere mensen. Vreemd? Ja en Nee. Ik neem haar alle dagen mee op sleeptouw, dan zou je zeggen. Mij moet ze vertrouwen. Tja... maar ik ben ook diegene, die haar het meest corrigeert. B.v. als ze Bobby of Barney wil claimen bij meerdere honden. Als ze eens een kattendrol tegenkom, die ze wil opvreten. Te ver vooruit aan de riem... Nee, naast mij! 

En dan vind ze een handschoen... Trots rent ze ermee weg !

 

 Luci... Sinds kort nu ook in de wijk zonder riem.

11 november 2013
Luci geniet nog alle dagen. In huis blijf het nog hetzelfde. Gereserveerd, en gevoelig voor stemverheffingen. Dit.. omdat er iets niet lukte op mijn oude windows computer. Ik riep hardop SHIT. En ze ging haar mandje (ze lag naast mij) uit, en kroop bij Bobby in de mand.

16 november 2013
Mijn ouders kwamen weer voor een paar dagen, altijd super gezellig! Ze vonden Luci enorm verandert.
Luci gaat nu ook wel op mensen af. Bij mij is nog altijd oplettend. Toch.. als we aan de wandel zijn, en ze vertrouwt het niet, dan komt ze naast mij lopen.
Barney was er vandaag ook eventjes.
In de middag samen met mijn pa een lange wandeling in het bos gemaakt,

Een kort filmpje wat laat zien hoe Luci in huis is als we gaan wandelen. Nu is Luci in huis heel anders dan wanneer ze lekker
buiten aan het ravotten is. Een verschil van dag en nacht. Maar hier in deze video is dit echt enthousiast gedrag van haar.
Kusjes in mijn gezicht, het kwispelen van de staart. De video is zonder geluid, dit om mijn enthousiasme niet te horen.

 

 


Luci loopt nu net als Bobby ook in de wijk de hele ronde, zonder riem. Ze luistert prima. Als ik zeg 'wachten' staan ze allebei stil. En'bij... 'Hoppeta'   gaan ze weer verder verder. Het is echt spitsuur, kinderen worden naar school gebracht, terwijl wij ons er doorheen manouvreren. Geen probleem! Veel verkeer, zeker bij de grote weg als we de brug over gaan. Ook 's avonds in het bos, geen probleem. Ze luistert perfect, als ik haar even niet meer zie. Beetje donker hè!

21 november 2013

Prachtig weer.... ook Boy en Barney opgehaald. Genieten met 4 honden in het bos !
 

24 november 2013
Dan ineens loopt alles anders dan je verwacht. Onze pleeghond Zanga van vorig jaar komt terug van adoptie. Door privé omstandigheden.
Nu hebben wij hier allemaal warme gevoelens voor Zanga. Waar moet ze heen. Ik wil ze zo graag hier hebben. Niet alleen ik, ook mijn kids en Hans en Hannie. Maar het is gebeurd... Zanga is weer terug bij ons in afwachting van een nieuwe adoptie.
Nu hier Luci en Zanga als pleeghonden. Om niet al teveel dubbele foto's te krijgen. Gaat het verder met een nieuwe pagina " Luci en Zanga." (November/December 2013)

 

November 2013
Naar de Home pagina: