3 oktober 2019
Niet zo leuk om mee te beginnen op een nieuwe pagina.
Met Marley naar de dierenarts.

              
Marley ligt alleen maar, voor eten komt hij wel overeind
Maar zo sneu om te zien, hoe veel moeite het kost.

Ook wandelen wilt hij wel, maar te veel pijn.
Vanmiddag dus een afspraak gehad DA voor Marley. Samen met Melanie die kant op.
En... een goed gevoel. Na een best wel uitgebreid consult met dierenarts Laura samen tot de beslissing gekomen om het 2 weken met Metacam en vooral doorgaan met Mariadistel/Omega3/VitamineD3 te gaan proberen.
Dit.. omdat het kapotte voetzooltje niet kan genezen. Dikke opening. 
Dat ik het na het wandelen schoonmaakte en dan Betadine erop was prima. Maar wat ik niet wist is dat de Betadine er afgespoeld moest worden want dat werkt de wondgenezing tegen.
Door de wond is het allemaal erg belastend, ook poot voorkant was niet goed met lopen. 
Toen ik zei, ik wil niet meer aan die rotzooi Metacam/Novacam. Dat hebben we allemaal al zolang gedaan bij Marley. Ze begreep het volkomen. En vroeg naar het leven Marley thuis.
Ja, hij is nog blij als hij mij ziet. Hij eet goed. Ontlasting goed. Hij geniet. Maar die pijn is een kwelling voor hem. 
Maar dan zou ik nu moeten beslissen, terwijl er misschien wanneer de voetzool is genezen dat het weer een kwaliteit van leven is. 
Eindresultaat:
Injectie Metacam en 2 weken toedienen Metacam. En vooral doorgaan met bovengenoemde. Insmeren met b.v. Betadine of Bio-tex (en afspoelen) Echinaforce was ook goed. verband erom en voetje er omheen tijdens het wandelen
We kijken het 2 weken aan en ik moet donderdag 17 oktober terugbellen hoe het ervoor staat. Weinig verbetering, dan de beslissing nemen. En zal dat dan zijn op 18 oktober als onze ma jarig was geweest? 
 
Maar dan weet ik, dat ik alles geprobeerd heb voor Marley.
Trouwens een DA daar schrijft echt met een viltstift, allemachtig wat een geld
Maar op hoop van zegen Fingers Crossed voor Marley, dat wanneer het voetzooltje mooi genezen is het weer wordt zoals voorheen.
Zo raar, stond er nooit. Staat daar bij de DA een uilenbeeldje op een plankje.


 

12 oktober 2019
Inmiddels een week verder, Marley loopt goed met het laarsje. Maar wat een gedoe, 4x per dag verband leggen, laars aan. Duurt even voordat ik buiten ben. Het valt wel op dat Marley tijdens de korte wandeling flink loopt te hijgen. Of hij de marathon heeft gelopen. Dat begint als we nog maar net van huis zijn.
18 oktober 2019
Sinds deze week ook met Bio-Tex begonnen. Wat een lieverd, hij moet het maar allemaal ondergaan. Vanmiddag word ik teruggebeld door de DA.
                            
23 oktober 2019
Teruggebeld door DA Laura, 18 oktober j.l. Gezegd dat er dus weinig verbetering wat de wond aangaat. En dus nog steeds doorga met verbinden, babysokje en dan de hondenlaars aan. Loopt goed, dan. Maar éénmaal thuis, alles af... toch weer een bloedvlek in het verband. Ik loop heel kort. Poepen, plassen. Klaar!

Het advies is door blijven gaan, en als de Metacam op is en het verslechtert wat Marley zelf ook aangaat. Dan kan ik zo binnenlopen om nieuwe aan te schaffen. Maar ik ben juist blij dat ik van dat vergif af ben. Ze begreep dat volkomen, niet eeuwig doorgaan met rekken, terwijl er pijn is.
Op het laatst zei ze dan ook, dat er dan een beslissing moet komen waar we het over gehad hebben toen wij daar waren.
Natuurlijk blijf ik alert, Marley zal en mag niet lijden. Zolang hij nog enthousiast is om te gaan wandelen, en zijn etensbak hoort, op zijn rug draait om geaaid te worden, zie ik het nog hoopvol in.

Binnenkort zal ik weer eens een filmpje maken en dan hoop ik dat een ander ook ziet, wat ik bedoel.
                                          
 

29 oktober 2019
Bijna 4 weken verder nog altijd met verband en hondenlaars.
En nog teeds na de wandeling blijft het teentje onder bloeden.

Het wordt een beetje uitzichtloos zo. Sinds afgelopen vrijdag geen Metacam meer. Nu kijken hoe hij verder lichamelijk gaat reageren.

De wandelingen zijn nog altijd kort, alleen het nodige poepen of plassen en weer terug naar huis.

Gaat nog steeds graag mee met de wandeling. 

1 november 2019

De wandelingen in het bos zijn kort. Het lopen gaat hem soms niet goed af. Maar zodra er eten is, dan lijkt hij alles even vergeten.

10 november 2019
Nog altijd met laarsje lopen, die Marley. En dat dus 4x per dag. Vandaag een prachtige zonnige herfstdag. Dus het risico genomen om wat meer te lopen. Even langs mijn pa. Bakje koffie en daarna rondje kanaal gelopen. Voor allemaal weer ouderwets genieten. Toen weer terug. Marley uitgeteld. Laars uit en lekker slapen.
14 november 2019
's Avonds met Marley nog even langs mijn pa, gezellig.
Bakkie leut en TV kijken. Marley voelt zich thuis.

22 novemer 2019
Nog altijd die hondelaars. We (Marley en ik) worden het ook wel strontbeu!!! Weer geprobeerd zonder. Maar Marley graaft bijna altijd met zijn achterpoten als hij ergens poept of plast in het bos. En dan gaat het weer mis natuurlijk.
23 november 2019

Vandaag een lange tijd met mijn pa door gebracht. Vanaf een uur of half 2 tot negen 's avonds.
Eerst gezellig naar verjaardag van mijn dochter. Weer terug in dorp. Eerst Marley opgehaald. Samen met mijn pa aan de rijstschotel. Mijn pa gooide af en toe wat kroepoek naar Marley. En Marley vond dat natuurlijk helemaal niet erg :) Later hebben we nog een rondje kanaal gelopen met Marley. Bakkie koffie. Voetbal aan, drankje. En ik lekker languit met Marley op de vloer "koelieboelie". Tegen een uur of negen terug naar huis. 
24 november 2019
Als het even kan... lekker wandelen. Met Marley wat langer wandelen gaat nu wat beter.
3 december 2019
Vanaf vandaag GEEN hondenlaars meer bij Marley. Afgelopen week een paar keer zonder gewandeld. En dat ging goed. Eindelijk na 2 maanden is dit voorbij. Marley gebruikt zijn rechter achterpoot weer goed. Het moeilijk op gang komen, dat zal blijven, door die Hernia en Artrose.
13 december 2019
Even kijken bij activiteit van mijn pa in verzorgingshuis. Leuk !

Maar Marley liep niet verder mee. Is bang voor diepte.

Ook de trap hier naar beneden. Loopt met zijn lijf strak tegen de muur.
De lift is geen probleem.

's Avonds weer maar even kijken bij mijn pa.
Krijgen we ook nog visite. Zij heeft een appartement, paar deuren verder. En ook dol op dieren.


12 december 2019
9 december j.l. contact op genomen met Cees Lameijn. Op dit moment dus Omega3 Mariadistel en Vitamine D3.
Maar Marley komt moeilijk op gang vanuit zijn mand.

Cees reageerde al snel, de vitamine D3 die Marley nu krijgt is 75UG.
Het advies is een maandje 100UG per dag van maken
1x 75UG 1x25UG. En ook B12 van 1000UG
B12 hersteld de zenuw en de isolatie er omheen B12 is ook een heel belangrijke vitamine.
Gaan we dus doen vanaf vandaag.

Ook met B6 begonnen wat een dier rustig maakt bij het komende vuurwerk. Niet dat Marley er echt bang voor is. Maar baat het niet, dan schaadt het niet.16 december 2019
In de vroege morgen een langere wandeling. Dat is pas genieten.
Geen mens tegen komen!  Verstand op '0''. Samen met Marley. Geweldig !

              

23 december 2019
  Vele dagen mee naar mijn pa in het verzorgingshuis hier in het dorp. En onderweg er naar toe, zeg ik tegen Marley. We gaan naar baasje!!! Kwispel Kwispel. Hij weet het direkt te vinden. En voelt zich helemaal thuis.

                

25 december 2019
Hectische Feestdagen... Normaal gesproken heb ik er eigenlijk al niets mee. Maar éénmaal bij elkaar toch wel weer gezellig. Dit jaar vond ik het helemaal moeilijk. Het gemis van mijn allerliefste moeder. Zulke moeilijke dagen. Dagelijks denk ik nog aan haar. De zorg om mijn pa. 
Dan verandert alles in één moment. Mijn dochter gaat bevallen van haar 2e meisje. Van alles te regelen voor ons. En op naar mijn dochter Tamara. Kleindochter Esmaralda was hier al. Dochter Melanie kwam ons ophalen en op naar Assen. Melanie bedankt voor het rijden en geduld in het ziekenhuis. Wachten, wachten.... 

Wat een gedoe... ik zat natuurlijk ook met Marley. En ik wist niet wanneer ik weer thuis zou zijn. En dan besef je maar weer wie ECHTE vrienden zijn, en altijd voor je klaar staan.
Hans bedankt, Marley kon daarheen. En Hans hield mij op de hoogte. Marley had het reuze naar zijn zin met zijn maatjes Barney en Balou.


31 december 2019


 
  Okt / Dec
     2019
         


 
Pleeghonden:  Naar de Home Pagina :