13 juli 2019

Heel leuk.. kleine Keessie gaat vanuit huis vaak op onderzoek uit. Vlucht de tuin uit en is dan ook regelmatig in mijn tuin te vinden. Zo ook vandaag weer. Esmaralda kwam er mee aan met vriendinnetje, en dus Keessie. Keesie is ook vaak op het schoolplein te vinden. Zo gepiept... kom maar bij oma in de tuin met Keessie. Wat lekkers en even bellen dat hij hier zit. Keesie wordt weer opgehaald en Famke kwam even mee.
 

 

24 juli 2019
Wat een snikhete zomer, 35 graden is niet meer uit te houden. Arme dieren. Marley lekker binnen en de ventilator op volle toeren.
In de tuin zorgen voor de tuinvogels en in de avond voor de egels. Zelfs de katten liggen graag binnen op de pvc vloer.

1 augustus 2019

Marley en Witny, samen bakje leeg likken slagroomvla

3 augustus 2019

Af en toe komt Brenna. een prachtige Hollandsche Herder Langhaar even mee met Arnoud, Tamara en Melanie. 

10 augustus 2019

tot woensdag bij Liessie en Marley.
Rond 14.00 uur waren ze hier met Brenna. Tamara, Esmaralda, Arnoud naar Belgie. Bij het weggaan van hen bij mij, is ahet allemaal goed verlopen. Eten, en daarna lekker liggen in de tuin. Rond een uur of vier een wandeling in het bos.
Het laatste rondje door de wijk, natuurlijk.
Brenna geniet, ook zoveel nieuwe geurtjes :)

Foto hiernaast: Gluren naar de buren :)

11 augustus 2019

Gisterenavond tussendeuren open gelaten. Ook een orthopedisch kussen neergelegd voor Brenna.

Natuurlijk 's avonds lekker buiten gezeten. Ook egels is voor Brenna geen probleem.

De nacht is prima verlopen, Al vroeg het bos in (7.00uur) Bijna 2 uur later waren we pas thuis.

Dan wilde ik nog even langs mijn pa. Honden naar binnen. Ze is ook lekker waaks. Zo een 2 uur weggebleven. Maar superhondje hoor die Brenna. Ook lief voor katten.

Bij het laatste rondje zie ik mijn pa op het terras lopen (verzorgingshuis). Zwaaien natuurlijk. Mijn pa wilde graag mee. Moet kunnen, dus ik riep naar mijn pa... "Zeg dat je even mee wilt wandelen". Geen probleem. En pa Had Brenna aan de riem. We genieten weer.

mijn lief kereltje vindt alles goed. Maar als het maar allemaal maar rustig aan gaat.12 augustus 2019
Weer lekker gewandeld in het bos. Ook Brenna geborsteld, waren toch wel wat klitten. Als ik 's morgens beneden kom staan er 2 blije kwispelende honden. Eten natuurlijk!

 

Soms is iets accepteren heel moeilijk. Als je jaren geniet van al het groen in je tuin en dan vooral vogels, vele soorten sijs, groenling, bonte specht, merels, lijsters, boomklevers, witte kwikstaart, koolmees, pimpelmees, tortelduif, mussen alle soorten mussen.
Moet ik nog verder gaan ???

Maar dan ineens, omdat, gewoon omdat!
Ik kan mij kwaad maken, ergeren. Het zal niet helpen. Mensen soms dan... Brrrrrr

13 augustus 2019

Zoooo.... !!! Vanochtend kwam ik wat later beneden. Stront en Pis.
Raar.. bij het laatste rondje gisterenavond was er nog gekakkerd door Brenna.

Maar ik weet wel waar het doorkomt, denk ik. Wat teveel lekkers gekregen. Mijn schuld. Ze voelde zich zo schuldig. Gossie..

14 augustus 2019

Brenna slaapt nu ook veel. Kan ook wel, want we lopen wat af. Mooi weer erbij. Niet te warm.

Weer echt ouderwets genieten.

Doch voor Marley valt het soms niet mee. Hij loopt moeilijker. Maar hij gaat zo graag mee. En ik houd het goed in de gaten.

En dan is het ineens voorbij... de logeerpartij van Brenna. Super blij was ze dat ze Tamara, Esmaralda en Arnoud weer zag.
Leuk dat je er was mooi meissie. Ik zie je binnenkort vast wel weer de tuin binnen komen wandelen.

21 augustus 2019

Genieten in de late avonduurtjes. Marley wordt toch zo graag aangehaald. Draait op zijn rug, zover hem dat lukt. En soms voorzichtig een beetje dollen.

Lieve Marley wordt oud.

25 augustus 2019

Een spannende dag wat wordt het een jongen of en meisje? Mijn dochter Tamara inverwachting van haar 2e kindje. Zo mooi... Ik had het goed Tadaaahhhh... 

Natuurlijk Marley meegenomen. Ik zag er eerst even tegenop, een halfuurtje in de auto voor Marley. Maar is goed gegaan. En daar was zijn hondendinnetje ook Brenna.

9 september 2019

Dit is een uniek plaatje. Meestal als er een kat bij Marley gaat liggen. Staat hij op en gaat ergens anders liggen.

15 september 2019

Niet echt de gewoonte die ik van Marley zie, zodra er een kat bij hem komt liggen. Zoekt hij een ander orthopedisch bedje op :)


18 september 2019

Al een paar dagen maak ik mij grote zorgen om Marley, hopend dat het weer snel beter zal gaan, want ik wil hem niet missen. Nu een jaar aan de Vitamine D3 - Mariadistel - Omega3 Maar het lopen gaat steeds slechter.

Slapen, heel veel slapen!

19 september 2019

Mijn lieve Marley. Mensen zeggen weleens. Wat raar... om jou met maar 1 hond te zien. Tja... minstens 3 was het normaal gesproken, ik mis het ook. Pleeghonden, oudere honden die het zo verdienen.

Maar ik ben dagelijks bij mijn dementerende lieve vader die nu dicht bij mij zit in een verzorgingshuis. En dat ik geen pleeghonden meer heb is gewoon doordat ik mij niet voor de volle 100% in kan zetten. Omdat!!!!
En ohh... wat mis ik het. Ik haal daar zoveel energie en kracht uit.

Maar tijdgebrek, het gevoel niet goed is omdat ik mij niet helemaal kan geven. Moet ik verder... en Marley mijn laatste hondenmaatje gaat ook langzaam achteruit. Lange wandelingen is niet meer. Ook dat mis ik... het slenteren in de bossen, verstand op '0'.
En hier zit ik dan... op een bankje... kijkend naar Marley. Tranen komen. Ik mis mijn mam, ik mis mijn Bobby. En denk... Marley... hou vol !
 
 
 

25 september 2019

Een week verder.

Gisterenavond maar even contact opgenomen met Annabel, voor advies.
Fijn kunnen praten en dat het niet goed gaat dat weten we allebei.

Eerst nog even een gesprek met Martine. Fingers Crossed.

26 september 2019
Vanmiddag 17.00 uur. Marley wilt zo graag. Maar lukt niet meer. Dat hij stopt met lopen, is omdat ik stop.
Zijn wil om te 'pleasen' is zo enorm groot. En in het bos.. soms toch met achterpoten graven na plassen. Ja.. zelfs pootje omhoog. En gedachten van Marley: " Zo, hier ben ik, Marley geweest". ☺️Ik krijg weer ff hoop, maar het volgende moment, ineens zakt een klein beetje door achterpoot heen.
We lopen langzaam, zo langzaam. Zulke kleine rondjes. Zo ging het ook met Good Old Bobby. Is het nu? Moet het weer zo zijn? Zo moeilijk
Doch ook al dagen bezig met zijn voetzooltje, schoonhouden en Betadine.

 

Ook het chatgesprek gehad met Martine. Duidelijk en helder. Dank je wel, Martine. Maar zoals al eerder werd gezegd ik ken Marley het beste. Voor 3 oktober a.s staat er een afspraak bij de DA. 

Juli / Sept
   2019
           


 
Pleeghonden:  Naar de Home Pagina :