Stichting All Dogs Count biedt hulp aan honden in nood uit alle delen van de wereld. Dit doen zij door het steunen van sterilisatie- en castratieprojecten en door sociale honden aan te bieden voor adoptie. Zij zorgen in het buitenland voor betrouwbare fosters die de dieren gereed maken voor vertrek naar Nederland, van te voren goed medisch onderzoek, waar nodig behandeling, het standaard uitvoeren van bloedtesten voor de meest voorkomende ziekten, de-parasiteren en de dagelijkse verzorging.
Klik op de banner voor de website:
Als de hond eenmaal in Nederland is, plaatsen zij deze eerst in een van hun gastgezinnen om een goede, duidelijke karakterschets te hebben, eventueel probleemgedrag te kunnen behandelen en een goede hond/baas match te kunnen maken. Uiteindelijk streven zij er naar om voor elke hond een nieuw tehuis te vinden. Inslapen is bij hen niet aan de orde, alleen als een hond ondragelijk lijdt. Dat geldt voor alle honden, ongeacht leeftijd, ras of herkomst. Om dit alles te verwezenlijken zijn zij met 3 fulltime vrijwilligers verantwoordelijk, naast diverse andere vrijwilligers die hun op welke manier dan ook steunen.
Fantastisch dat Stichting All Dogs Count de zorg voor Lion op hen genomen hebben.
En de allergrootste dank gaat naar Reni uit Bulgarije... Zij heeft Lion gered van de hel.

Pleeghond Lion (Marley)
vanaf 30 januari 2016 t/m heden


30 januari 2016
Middennacht met Bobby en dochter slenteren voor het huis. Lucy had gebeld... Binnen 10 minuten zou ze er zijn. Mijn hart ging sneller kloppen... Eindelijk Lion ❤... Melanie hield Bobby even aan de riem. En Liessie samen met Lucy .. Lion uit de auto halen. Ahhhhh... Wat een plaatje... Wat een schat. Bobby vond het gelijk OK. Lion is ook zo lief.. Kwispelen.. Door de achtertuin naar binnen. Maar even een pisstop... Er kwam geen eind aan. Lion in huis los. Even overal snuffelen. Katten is ook OK. En lekker lang gezellig ...Kletsen Kletsen en Kletsen...mokka gebakje. En natuurlijk veel knuffelen met Lion... Wat geniet hij daarvan. Massages vindt hij ook het einde. Nou... Toen alles vertrokken was, ben ik nog even met Bobby en Lion de wijk ingegaan. Allebei een dikke drol nog neergelegd. En Lion liep rustig mee, en overal even snuffelen. 
Thuisgekomen bedje bij mijn woeffies neergezet. En of het de gewoonste zaak van de wereld was. Lion kroop in zijn orthopedisch bedje... En ging heerlijk slapen. Vanmorgen zijn eten, Hill's senior wat brokken en zijn medicatie erin. Hij vrat de bak er bijna bij op. Maar hij krijgt over de gehele dag kleine porties. Hij is zo mager, boert alles te snel, weer op. Dus alles rustig aan opbouwen.

Maar ik wil Lucy heel hartelijk bedanken dat ze Lion heeft opgehaald uit Amsterdam.
Wat een topper ben je.

Zo nu een bak koffie, en dan lekker aan de wandel met 2 kanjers... Bobby en Lion
Lion is thuis.... Gaaaaaap... Dat ligt lekker
Wat een kroelkont is Lion.
Nog wat wankeltjes op zijn poten...

Lieve Lieve Lion

En wat geniet hij van de
massages !!!
31 januari 2016
Ik betrap mijzelf erop dat ik al zo gewend ben na al die maanden aan de naam Lion, dat ik deze naam ook gebruik bij knuffelen etc. 

Vannacht is het prima gegaan. Ik had mijn slaapplekje dus bij de woeffies. Maar Lion kroop heerlijk in zijn nieuwe orthopedisch bedje.
Lion is erg aanhankelijk. Maar het is wel duidelijk dat hij veel heeft meegemaakt.

Hongerig als een Leeuw... schrokt erg. En boert ook snel op dan. Dus over de gehele dag kleine porties. Het hoge knuffelgehalte van Lion is fijn, zo kunnen we goed het vertrouwen gaan kweken. De massages vindt hij ook heerlijk. Als ik stop, dan duwt hij zijn kop tegen mijn aan. 

Vanochtend de eerste wandeling in de wijk. En dat ging geweldig. Al snel weer poepen... En alle geurtjes oppikken, daar neemt hij ook de tijd voor.
Zo leuk... Bobby graaft altijd met zijn achterpoten na het poepen. En hij deed dat zo onbeholpen na, later. Ook het wandelen, langzaam opbouwen.
Ik vind hem nog wankel lopen. Linker voor- en achterpoot tijdens het lopen, lijkt net of dat bovenin weg wilt schieten. Arm beestje, totaal geen spier opbouw, en zware artrose. Even goed in de gaten houden. De medicatie die Lion nu heeft is een dosering visolie en 1 Glucosamine pil per dag door zijn maaltijd.

Een uur of 11 weer het bos in, ook kennis gemaakt met Barney en Bina... Hans wordt ook zijn grote vriend, want hij had lekkere brokjes in zijn zak. Lion is vriendelijk tegen iedereen, of het nu een hond, kat of mens is. En mijn eigen kanjer Bobby heeft Lion al helemaal geaccepteerd. 

Vanmiddag weer een rondje bos, na zijn maaltijd.... Hill's Brokken Senior en lepel goed blikvoer. In huis gaat het ook prima, ligt aan mijn voeten.
De bench is er dus alweer uit. Of ik nu zit in mijn 'rookhol'of in de woonkamer, zoals op dit moment. Dan heb ik aan beiden kanten 2 geweldige oude kanjers liggen. Mens.. mens wat voel ik mij gelukkig.
 

Lion was tijdens de wandeling niet meer zo enthousiast om verder te lopen. Hij bleef een paar keer ineens stil staan. Pijn?
We lopen kleine stukjes. Maar zoals ik al eerder schreef, ik merk wel aan hem, dat hij wat moeilijk loopt, door de artrose

De heer Lion weet ook al hoe een schuifdeur open moet. Ja... daar staat ook zoveel lekkers. Daar moet ik wat op gaan verzinnen als ik er een keertje niet ben.

Vannacht ook nog maar beneden slapen.
Maar zo te zien ligt Lion overal lekker.
1 februari 2016
En ja hoor... Zojuist voor rondje lopen, gaat ook Lion op zijn rug liggen, aaien over zijn buik.
Bijt zachtjes (lees speels) in mijn handen.

Nou liggen er 2 op de rug als ik mijn jas en schoenen aan wil trekken.
2 februari 2016
Vannacht weer met mijn oude mannetjes in de bijkeuken geslapen. Komende nacht ga ik in de woonkamer en deur open van bijkeuken.
Het gaat zo goed. Lion slaapt lekker door.
   
Ook wordt Lion al enthousiast,    
Zodra ik mijn jas en schoenen aan
wil trekken, kwispelt hij het uit.

Gisterenavond ging hij net als
Bobby ook op zijn rug liggen, om
gekriebeld te worden op zijn buik

Bijt liefdevol, zachtjes in mijn
handen, kreunt erbij van genot.

De 2e wandeling in het bos, we
kwamen Barney en Bina tegen.
Ook dit worden al kameraadjes.

Dan was het weer tijd voor de 
nodige boodschappen.
Lion en Bobby samen in de bij-
keuken gedaan. Thuisgekomen
2 blije oude kereltjes.
Snuffelen in de boodschappentassen.

Hongerige Leeuw ... 


Op dit moment lopen we best wel vaak buiten.
Lion plast erg veel.

Lion weegt nu 20KG / Schofthoogte 55 cm

Gisterenavond nog even met Annabel op de chat.
2 potten Glucosamine tabletten besteld.
Over een week of wat stuurt ze nog Anti-Biotica.

En mijn even verdiepen in bachbloesem. Ze adviseerde dat voor Lion. Ze heeft het zelf ook gebruikt voor Sky.
2 februari 2016
Ook het dagje diarree inmiddels achter de rug. (gisteren) Is niet vreemd, maak het altijd mee met pleeghondjes die net aangekomen zijn. Helemaal van slag door de lange reis. Andere omgeving, ander eten. Vanochtend was het weer dikke stront. Goed gedaan Lion!
Vannacht mijn bedje verplaatst naar de woonkamer. Tussendeur open. Bobby ging weer in zijn vertrouwde bedje liggen. Lion kwam even kijken, maar ging weer terug naar de bijkeuken. Zelfs toen Martin beneden kwam (6.00uur) bleef hij gewoon liggen. Ik eruit... en toen kwam Lion mij tegemoet lopen. Och gossie, gossie.... wat een blije Lion.
4 februari 2016
Vannacht het laatste nachtje beneden. Ik lag weer in de woonkamer. Bobby in zijn vertrouwde mand in de woonkamer. En ook nu kwam Lion even kijken toen ik lag. Een lik over mijn snuit, en sjokte weer terug naar de bijkeuken om daar in zijn mand te kruipen. Vanochtend bleef ik bewust liggen tot Martin beneden was en dan bezig is in de keuken. (6.00 uur) Lion blijft gewoon liggen. En ik ging maar eens kijken.. Oh.. Oh... kwispel, kwispel.
Wat een blij hondje! Het vaste ritueel kent hij al aardig. Kroelen, katten eten, Bobby eten, Lion aan de beurt. Het wachten is zo moeilijk voor hongerige Lion. Maar gaat uit zijn eigen zitten. En ik maak daar mooi even gebruik van, geef zachtjes het commando 'Zit'. Maar wat het is dat gewissel altijd van manden onderling. Weet ik niet! Na het eten even uitbuiken. Liessie bakkie leut en een peuk. Dan gaat de dag weer beginnen met de vaste rondjes. 's Ochtends vroeg altijd rondje kanaal, of een wat korter rondje, met wat Lion aankan. Dan een paar keer de vaste rondjes in het bos. En het laatste rondje in de wijk tot aan het veld, supermarkt. Bij de eerste plas, en die is lang... houdt Lion zijn achterpoten nog op de grond.
Vanochtend was het plastic afval, en wilde er nog wat bijzetten. Dus woeffies even naar binnen. En ik die zooi aan de straatkant zetten.
Kom ik terug !!!!!! Ik was vergeten de bench voor de schuifdeur te zetten. En wie zat er met zijn kop in de zak Hill's? Yep... Lion. Hoeveel hij naar binnen gewerkt heb.... Geen idee... Maar vanavond krijgt hij een paar brokjes. Het moet niet te hard gaan met dat eten bij hem.
Ik moet toch wat anders verzinnen met die schuifdeur. Waar een mattenklopper al niet goed voor is 

Het eerste korte fragmentje van Lion aan de wandel:

5 februari 2016
Sinds kort weer Windows en een nieuwere Paint Shop Pro. En dan kan dit
soort dingen niet uitblijven natuurlijk.

Fantastisch ... 2 opa'tjes met oma'tje wandelen in het bos.Rustig aan, want snel lopen is niet voor hem weggelegd.
Hij is blij als we weggaan, maar éénmaal buiten... Dan is hij toch wat timide. Misschien om dat hij last heeft van zijn zware artrose. Maar zodra we weer binnenstappen, is hij weer helemaal tevreden.

Zindelijkheid is nu helemaal OK. Plast niet meer in huis. Maar ik loop om de 3 uur een klein stukje buiten. En Bobby hobbelt wel mee. Dat betekent 6x uit op een dag.

Wonderbaarlijk hoe Lion zich al zo snel thuisvoelt. Ligt te draaien op zijn rug in zijn orthopedische bedje. Kreunt het uit van genot. Masseren, oortje kriebelen, aaien, knuffelen. 6 februari 2016
De nacht is ook weer goed gegaan. Laat in mijn mandje, was ook zo gezellig met Lucy op de chat. Woeffies lagen bij mij. En Witny op de andere zitzak. Tussendeur open gelaten, zodat ook Lion kon gaan liggen waar hij wilde. Alles prima verlopen tussen de 2 honden en 3 katten. Vanochtend lag hij in de bijkeuken. Bobby was naar de woonkamer gegaan. Lion volgt mij nog steeds, zodra ik opsta.
Vanochtend in het bos 3 reeëtjes op 20 meter afstand. Tjonge,jonge... wat een alerte Lion. Koppie recht omhoog, oortjes gespitst. En hij was even vergeten dat hij zware artrose heeft. Snuffelen waar ze gelopen hadden. Gewoon voorzichtig doorlopen. Maar zijn neusje snuffelend in de lucht.
                       
11 februari 2016
Sinds een paar dagen, gaat het niet helemaal lekker met Lion. Loopt nog moeilijk. Ik maakte 6 korte wandelingetjes op een dag. Inmiddels nu 5 op een dag. Lion geeft zelf aan, wanneer het genoeg is. Stopt met lopen, en we nemen de tijd. Ook wel gemerkt, dat hij het binnen fijner vindt als buiten.

En van de één op andere dag is een aanraking achter op zijn flanken, pijnlijk! Hij piept het uit, als je het alleen maar licht aanraakt.  
Zijn visolie flacons raken op. Moet weer aangeschaft worden. In overleg met Annabel, had ik al een afspraak staan bij DA op 4 maart a.s. Weer even contact opgenomen en gebeld om eerder naar DA te gaan. Nu aanstaande dinsdag. Het mag geen honderden euro's gaan kosten.

Moeilijk, zeer moeilijk om aan te zien, arme Lion.
Heeft echt pijn! 

Als ik zie wat de kosten zijn wat ik eigenlijk allemaal wil hebben voor Lion. Hill's JD 73,00 euro. Primeval Artrose Gelatinaat hond 2 kg gemiddeld 70 euro.
Onlangs wel 2 potten glucosamine tabletten gekocht bij Kruidvat 24 euries.

Nu eerst maar even naar mijn geweldige DA, Shirley van Makatsi. Kijken wat zij zegt.
12 februari 2016
Onverwachts gaat het naar mijn idee ietsje beter met Lion.
Niet wat lopen betreft. Maar dat hoesten en de hik hebben. 

Weer heeft Lion vandaag Bobby nagedaan met iets. Tamara kwamen zoals altijd langs achter. Maar ik heb de achterdeur op slot. Ze tikte op het schuifraam. Eerst Bobby er blaffend ernaar toe... En Ja hoor... Lion kan blaffen. Wat een stoere blaf. Achter Bobby aan, en mee doen.

Na de wandeling laat ik Lion al los in de achtertuin. Voorzichtig begint ze de boel te verkennen. Maar komt regelmatig weer terug voor aai over de bol. Bobby is graag buiten. En voor Lion is Bobby een goed voorbeeld. Ook Lion heeft angst voor auto's. Als we langs het kanaal lopen en een auto passeert aan onze kant, dan schrikt hij en wilt er vandaan. Ik heb nu echt een 'Sukkel' en een 'sukkeltje'. Bobby rent erachteraan als het teveel geluid maakt. En Lion wilt er juist vandaan. Bobby loopt altijd los. Maar tikkeltje doof aan het worden. Staar. Versleten rugwerfels. Slecht, zeer slecht gebit. Operatie is te riskant. 
15 februari 2016
Gisterenavond even een slecht momentje met Lion... Kuitenbijtertje! Ik heb het niet gezien (helaas) Maar Martin kwam naar beneden, en in de keuken ineens, beet Lion in Martin zijn kuit. Dat is niet Lion! Niet leuk natuurlijk. Maar zoals Annabel ook zei, misschien iets uit zijn verleden.
Maar voor de rest een topper hoor, die Lion. Het gaat nu weer een stuk beter met Lion. Het hikken is haast niet meer. Zijn vacht wordt ook steeds voller en mooier. Vandaag een zonnetje... eindelijk. Gisteren regen en nog eens regen.
En kijk nou..... Lion helemaal thuis ! Heerlijk rollen in de zon op het gras
Ook naar Bobby toe helemaal geweldig. Oortje wassen bij Bobby!
16 februari 2016
Vanmorgen afspraak 11.00 Dierenarts (Shirley)
Lion de auto in, met die Vitara achterdeur en achterklep.
Daar moest ik mij even goed op voorbereiden.
Stoelen naar voren en een super dik hondenkussen erin. Korte riem vastgemaakt aan de zijkant.

Dan Lion erin zetten, dat zal wat pijn geven bij hem. Maar mijn uiterste best gedaan om het zo snel en ook nog goed te doen. De kortere riem aan zijn halsband gedaan. Eigen riem losgemaakt. Zo kon ik makkelijk de klep naar beneden doen, en de deur dicht doen.

Tijdens de rit keek Lion eerst wat om zich heen, en ging uiteindelijk liggen. Na een half uurtje rijden waren wij er.

Op dezelfde manier er weer uit. Lion was even in lichte paniek. Onbekend is Onbemind... rustig blijven staan bij de auto. Laten snuffelen aan de struiken. Dan naar binnen. Hij bleef dicht in mijn buurt. 

Even op de weegschaal natuurlijk.

Lion is inmiddels 1.20kg aangekomen. Weegt nu 21.20kg
Shirley ging gelijk door de knieën. Even aandacht voor Lion. Ik had een mapje gemaakt. Foto van juni 2015 en latere foto's en een A4'tje met het verloop van Lion 2015/2016 en wat hij nu allemaal krijgt.
Lion is ernstig ondervoed geweest, gezien zijn grote voorpoten. Is ook zo, geen kijk, zijn net zo groot als die van Bobby

Lion is nog steeds Demodex vrij, ze heeft wat huid geschraapt, en even later kwam ze terug met dit goede nieuws.
Erhlichiosis is onbekend, ook niet gedaan omdat Annabel een herhaling van anti-biotica na zou sturen.
Gebit ondanks wat kwijt, geen tandsteen.

Artrose is ernstig. Lion heeft heel veel pijn. Ze heeft hem onderzocht, maar ze zij zelf: Ik ga niets forceren. Rug is zeer ernstig.

Nu heeft ze dus Novacom voorgeschreven, 15 ml per dag voor een gewicht van 15kg., Heel graag zou ze de röntgenfoto's ontvangen van Lion, zodat we op een goede manier zijn pijn kunnen onderdrukken. En dat vind ik ook een goed idee. Want Lion straalt echt uit dat hij veel pijn heeft.
Vandaag ook gevraagd aan Annabel. Dus ik ga er vanuit en hoop van harte dat er gehoor aan wordt gegeven.

De PrimiVal Gelatinaat 2kg is in bestelling.

Tijdens het afrekenen is Lion weer uitgevallen naar een vrouw.
Grommen en wilde bijten in haar been. Gelukkig kon ik op tijd Lion terugtrekken. De vrouw liep ons langzaam van achteren benaderd in donkere zwarte kleding. Kleding maakte geluid bij het lopen. Je kent dat spul wel polyester.

Thuisgekomen... Blij dat hij Bobby weer zag. En gevoel van thuis zijn was er ook weer bij Lion.

Op dit moment kreeg Lion Visolie flacons (bijna op) Glucosamine pil, BachBloesem druppels. Daar is nu dus Novacom bijgekomen, en straks ook nog een schepje PrimiVal Gelatinaat.
18 februari 2016
Heerlijk... Lion heeft het naar zijn zin.
23 februari 2015
Oh Oh Oh... wat is die Lion toch een geweldig hondje! Medicijn Novocam is goed aangeslagen. Ik merk dat hij al veel soepeler loopt, en vaak ook al in draf wil gaan. Dit stimuleer ik niet natuurlijk! Voernijd kwam ook naar boven toen ik zijn runderoor wilde pakken. Dat even zachtaardig maar duidelijk gemaakt, dat ik daar niet van gediend ben. Liessie is de baas. Hij pikt dingen snel op. Zeker weten! Altijd.. en ook altijd.. sta ik op, hij ook en volgt mij. Bobby doet het ook nog altijd. Hij ligt ook graag bij het vrouwtje in de buurt. Maar 's avonds laat, na de laatste knuffels. Dan blijven ze liggen. Liessie gaat naar haar mandje.
Vanmorgen toen we het bos uitkwamen, waren daar Flits en Nora? 2 kleine teefjes. Die zwarte op Lion rijden. De 2e keer pikte Lion dat niet, grommen en uithalen. Prima vind ik dat ! Rot op gekke teef... ik ben een kerel!!!
YES, YES, YES... 


Geweldig... Lekker los lopen.

Gelukkig was daar Hannie om dit vast te leggen.

Bedankt... Hannie 
25 februari 2016
Al meerdere dagen aanzien, dat Lion zich zijn eigen dus heftig bijt uit het niets.
Gisteren ontdekte ik op zijn voorpoot, dat het zwarte plekje nu roodbloedend was geworden. Ook iets aan zijkant van zijn bek.

Alhoewel DA Shirley geen Demodex had geconstateerd, toch mijn twijfels.
Ook blijkt dat je een controle Demodex op meerdere plekken moet nakijken.
Is niet gedaan !!
 

Contact opgenomen met Annabel, en zij stelde een pipet Advocate voor. Ik gezocht op IE, maar dat is dus alleen verkrijgbaar via DA voorschrift. Een andere DA gebeld, de situatie uitgelegd. Vanmorgen teruggebeld en zij was geen voorstander van Advocate. En wilde zonder Lion te zien, voor mij BRAVECTO klaarzetten. Zodat ik het op elk gewenst tijdstip op kon halen. Ze legde uit, dat dit middel zeer goed werkt tegen Demodex. Ze heeft met dermalatogen gesproken in Engeland. Nou... ik wil haar wel geloven. Want het is zo zielig om te zien hoe Lion zijn eigen toetakelt omdat hij zo vreselijk jeuk heeft. Na he bewuste telefoontje van haar en Annabel op de chat aangesproken te hebben, in de auto gestapt en het opgehaald.
Thuisgekomen gelijk gegeven. Lion pakt normaal alles al gelijk aan. Maar deze pil zou elke hond zo zonder pardon aannemen. Smaakt dus lekker!
En dat was dus zo... Nu hopen op een goede afloop. Daarna heerlijk genoten van een iets langere boswandeling. Heerlijk zonnetje erbij.
26 februari 2016
Mooi weer... zon...... En even genieten in de tuin
27 februari 2016
Lion en zijn hondenvriendjes :

    Jan./Febr.    
2016
   
   

Terug naar pleeghonden :