Pleeghond

van AINF.nl

1 augsutus 2015
Mooi weer, vroeg eruit. En gelijk het bos in. Bonny weer los laten lopen. Vanouds weer met stokjes gooien, Wel met linkerarm, komt vaak helemaal niet goed. Totaal geen kracht in. Gelukkig had ze er wel weer zin in. Nu maar hopen dat ik geen ree of haas tegen zal komen. En dat is niet gebeurd. Netjes in de buurt gebleven. Super! Maar natuurlijk thuis, wilt ze rustig weer verder met haar tennisbal. Na dat spelletje ging ze uit haar eigen in de bench liggen. Lief! Maar zodra er één binnenkomt, staat ze op. Ahhhh... Martin, maar die ging naar het vliegveld. Bonny begroet Martin ook altijd heel blij. Martin pakte een sinaasappel en Bonny dacht dat het een bal was. HaHa... Dus Martin maar even met een echte tennisbal de tuin in. Dan is het weer de hoogste tijd voor een bezem door het huis. Boel opruimen. Bonny een runderoor gegeven. Is ze weer even zoet. Bobby... ach arme oude kanjer, laat het maar allemaal over zich heen komen. Dat drukke gedoe hoeft helemaal niet voor hem. Dus natuurlijk ook aandacht schenken aan mijn eigen kanjer. Want hij vraagt niet om aandacht, alleen maar kijken. De lieverd.
2 augustus 2015

In de vroege uurtjes met beiden het bos in.
Bonny aangelijnd.
Een wandeling van een klein uurtje,
toen Bobby thuisgebracht.

Daarna met Bonny opnieuw het bos in. Lekker los laten lopen. En wat is ze dan in haar sas. Dat stokjes gooien... dat moet maar doorgaan. Dan komen we honden tegen. Lekker ravotten. Zo mooi, is het speelmoment klaar, en we gaan allemaal een kant op, volgt Bonny netjes. Superdoggie! Ondertussen tijdens de verdere wandeling, weer even geoefend met komen, zitten. En dan het lekkers natuurlijk. Dan zie ik dat ze weer haar adreskokertje verloren heeft. Nummer 3! Het is ook net een wervelstorm als die aan het rennen en spelen is. Ze geniet echt van haar nieuwe leventje.
Maar mijn wens is, dat ze wat minder zou gaan trekken aan de lijn. Het gebeurd ook wel dat ze gewoon rustig meeloopt, hoor. Maar als ineens wat ruikt dan wilt ze er gewoon heen. En dan is je arm gewoon tekort. Pijn in spieren borst/rug ergens. Zelfs als ik hoest, of lach doet het zeer. Dus nu alles met links, en dat is niet mijn sterke kant.
Weer een gezellige zonnige dag. De meiden waren er vandaag. Dus Bonny weer lekker spelen met haar grootste vriendin Tamara.

En ze doet ook van alles met mij! Plukje gras op mijn kop ! Zonnebril op mijn snuit !

5 augustus 2015
Bonny is zindelijk, doch heeft ze weleens een ongelukje. Dan kon ze het echt niet meer ophouden. In begin stond ik om de 2 uur buiten de poort. Dit is nu al 4 uur, soms 5 uur. Zo krijg ik ook weer een beetje meer tijd voor andere dingen.

's Nachts ligt ze nog altijd in de bench. De laatste avondwandeling is 's avonds ongeveer 22.00 uur. Bij thuiskomst gaat ze al uit haar eigen de bench in. Soms ook overdag kun je haar daar vinden. 
Als ik boodschappen moet doen, laat ik haar samen met Bonny in het gedeelte waar haar bench ook staat. Ik sluit haar niet meer in de bench op.
Dat gaat prima ! 
Ook met de katten gaat het nu super samen met Bonny. In het begin veel bezig geweest, en het heeft zijn vruchten afgeworpen.
 
Ze is al een stuk rustiger dan in het begin. Ze raakt gewend aan de dagelijkse routine hier in huis.  Ze ligt graag in mijn buurt. Maar zodra ik in beweging kom, denkt ze .... Hé...wat gaan we doen? Spelen? Krijg ik wat lekkers? Gaan we wandelen? Ze is alert, en zo ontzettend leuk en lief.
Als we het bos in gaan, dan heeft ze haast.
Maar 1 doel, er zo vlug mogelijk zijn.

Een lange plas, en als ze gepoept heeft, dan laat ik haar pas loslopen. Want ze gunt haar eigen geen tijd om wat te doen. Ze wilt rennen achter de stokken die ik weggooi.
Geprobeerd een tennisbal mee te nemen. Maar die raken we kwijt. Ze laat de bal weer los, en kijkt naar mij of ik inmiddels alweer een stok heb om te gooien. Het gaat haar nooit vlug genoeg.
Bonny in aktie !

Moe en voldaan weer thuis.

Op dit moment krijgt ze net als Bobby, 2x per dag een mok brokken.
Bonny wat meer.
En er doorheen wat stukjes blikvoer voor de smaak.

Tussendoor knaagt ze op runderoren en andere kauwbotten.
11 augustus 2015
Mijn pa en ma zijn in hier een poosje, dus weinig tijd voor een update'tje te schrijven. Maar vandaag hebben ik Bonny een maand in de pleeg.
Het gaat fantastisch. Vanavond sluit ik ze niet op in de bench. Laat het deurtje open en kan ze daar vrij rondlopen. Ook waar de katten dus in- en uit gaan. Maar ik heb er alle vertrouwen in, ze is zo lief voor de katten. Ook voor mijn ouders, een beetje druk met alles. Maar wat doet Bonny het goed. Mijn pa loopt soms mee een rondje in het bos. Ze zijn helemaal weg van Bonny. Ja.. weet het... Ze is zoooooo lief !
Vanavond even naar de waterkant. 
12 augustus 2015
Het is super gegaan. Vanochtend toen ik de deur open deed, een blije Bonny. Natuurlijk altijd nadat ik Bobby eerst geknuffeld heb. Want Bonny is daar hoor leuke gedrag vaak op de voorgrond. Zodat je Good Old Bobby haast zou vergeten. Doen we niet hoor ! Mijn ouders genieten ook.....
13 augustus 2015
Geweldig Bonny voor het eerst in het water... Zwemles ! Kopje onder 
Hier nog een keer, het lijkt eerst ff watertrappelen.....
17 augustus 2015
Stil in huis! Mijn pa en ma inmiddels weer naar huis. Een druk weekje met bezoek af en aan. En wat doet Bonny het goed!
Ze vindt het echt gezellig, hoe meer mensen, hoe meer aandacht natuurlijk.
21 augustus 2015
Bonny ontwikkelt zich als een gezelligheids hond. Vandaag heeft ze haar diploma A gehaald HaHa. Mooi zonnig weer, dus weer even naar de waterkant met Bobby en Bonny. Op de heenweg is het alleen maar stokken gooien, Bonny haar lust en leven. Ze krijgt er geen genoeg van.
Tja... Nu is het hoe groter en dikker de stok is, hoe mooier
Diploma A voor Bonny 

22 augustus 2015
Voor Bobby is het toch allemaal wat te druk, pleeghond Bonny vraagt veel aandacht. Tijdens de wandelingen in het bos, is het playtime voor Bonny, gooien met stokken vind ze geweldig. Daarbij stoot ze regelmatig tegen Bobby aan. Onplezierig... Bobby sjokt er meestal maar achteraan.
En dat vind ik toch zo sneu. Dus regelmatig maak ik dubbele wandelingen. Klein rondje bos zonder te spelen met Bonny. Ik breng Bobby thuis en ga terug het bos in met Bonny. Bonny heeft minimaal 2x per dag een speelmoment nodig, waarbij ze helemaal is uitgeteld. Dan is ze de rest van de dag ook anders. Bij slecht weer b.v. wilt ze constant aandacht, komt met haar pluchebeest of bal. 
 
Tegen de de avond nog een lange wandeling, met rustpauze... Genietend van het avondzonnetje
Bij thuiskomst iets lekkers natuurlijk
23 augustus 2015
Zalig weer, dus weer naar de waterkant, kom ik Hannie tegen... was op weg naar huis. Toch omgedraaid, ook Hans kwam er nog aan. Gezellig... De spaanse kanjers even genieten in het water.

25 augustus 2015

Vandaag met Bonny naar de Kinderboerderij geweest. Met glas en wimpel. GESLAAGD ! Ik moest echt om haar lachen, deinst eerder terug, maar toch nieuwsgierig. Vooral de pootjes die over het hek kwamen van bokjes. Ook de herten ging prima. Kippen ... wat een herrie en rare dingen.
Foto's zijn niet zo best gelukt. Moest ff vlug vlug..
Met alles doet ze leuk, lief! 
Maar Bonny is natuurlijk ook erg nieuwsgierig.

26 augustus 2015

Bonny in het bos... even uitrusten.. Maar ze weet van geen ophouden.
Rennen achter stokken aa. Haar lust en haar leven. Geweldig vind ze dat !
Een vent van 86 jaar
met een griet van 14 jaar

Toch heeft dit pubertje ontzettend veel ontzag voor het oude kereltje

28 augustus 2015

Bonny en haar hondenvriendjes. 

Bonny doet het prima. Vandaag weer eens op het pad langs het fietspad gelopen. Wilt ze richting fietspad, roep ik ' Hier of Deze kant" Dan komt ze terug. Soms wilt ze ook gauw een stok pakken, die ik wil pakken om te gooien. Ik roep ' Uhhh '  En ze laat het voor wat het is. Soms heeft ze nog wel moeite om de stok los te laten, als ik hem weggegooid heb. Maar net zolang doorgaan met het woordje 'los' tot de boodschap overkomt. En vaak gaat het ook in één keer goed. Maar ze is ook zo enthousiast. Het is een heel verschil of ik in de wijk loop op, of in het bos. In de wijk is ze veel rustiger, Ze heeft inmiddels door, dat het dan geen 'playtime' is. Maar ga ik richting bos ... dan kan de lijn niet 'strak' genoeg staan. Nog altijd bezig om dit haar duidelijk te maken, dat dit niet kan. Vaak moet ze ook nodig plassen. Ze begrijpt inmiddels dat dit niet in de tuin mag. Ik laat haar pas vrij loslopen, als ze geplast heeft in het bos. Nou... en dan gaat ze ervoor. Ze kan niet wachten op het moment... dat ik een stok van de grond raap.

De labrador, dat is Toby helemaal 'in love'
met Bonny.

Bonny heeft een grens, wil je me berijden.
No, No... ben ik niet van gediend !
Ze waarschuwt zoals het hoort.
Niet overdreven.. 
Gewoon... Tot hier en niet verder !!!

Zelfs Bobby komt voor haar op!
Grom en een hap richting Toby.

30 augustus 2015

Vandaag bezoek voor Bonny...en wat voor een bezoek!

Iwan met zijn baasje en vrouwtje. 

Geïnteresseerd in Bonny als nieuwe eigen hond, en voor Iwan een leuk vriendinnetje. Nou... dan ben je bij Bonny aan het goede adres. Rond 11.00 uur stonden Bonny en ik buiten de poort. In afwachting wat eruit de auto kwam, en hoe het zou gaan.

Het moment  !  Genieten die 2.

Niets teveel gedacht. Het klikte meteen. De tuin in... riemen los... En hoppa play-time ! Bobby had ik even ondergebracht, want stevige Iwan is een ongecastreerde reu en dat zal Bobby niet erg waarderen. Dus om alles goed te laten verlopen, moest dit maar even. En Bobby zit wel goed bij Hans en Hannie. Hij komt daar graag.

Natuurlijk het bos ingegaan.

Ook dat stelde Heer Iwan en Mevrow Bonny erg op prijs


1 september 2015
Het was er nog niet van gekomen, maar vanochtend even uitgeprobeerd. Autorit !!! Bonny vindt het niet prettig om via haar achterwerk opgetild te worden. Dit zal ongetwijfeld met haar verleden te maken hebben. Dus met stukjes worst ben ikzelf achter in mijn Vitara gaan zitten. Leuk praten... en wat had ze trek in dat stukje worst. Ze stond met haar voorpoten ook achterin. Maar als ik eruit ging, Bonny ook natuurlijk. Maar uitendelijk gelukt door haar in het geheel op te tillen. En rustig weer neerzetten. Lieve woordjes en stukjes worst. Ik heb haar wel even vastgezet aan de riem. Stel je voor dat ze naar voren springt. Een rondje door het dorp gereden. Het ging best goed. Ze kijkt wat om haar heen.

In de wijk loopt ze lekker rustig mee. Soms wilt ze in de riem bijten. Dat mag dus echt niet. Dan .. zo gelachen. Ze pakt een stok op. Maar in de wijk is het GEEN playtime. Dus reageer nergens op. Het liefs zou we willen dat ik hem uit haar bek haal, en weggooi. Dan loop ik over fietsbrug van kanaal. Pak de stok.. en hoppa in het kanaal. Dat koppie... Of ze zeggen wilt: " Wat doe je nou? " Ik moest haar even meetrekken, want ze bleef maar staren naar dat eenzame stuk hout in het water. De volgende dag, ik ben het al lang vergeten. We lopen weer over die fietsbrug. Blijft Bonny staan en kijkt naar beneden door de spijlen. Ach gut... Haar stok lag er nog steeds te dobberen. Ze was het dus nog niet vergeten. Sneu.. wat heeft vrouwtje nu weer gedaan. Later een nieuwe stok gevonden, en die heeft ze mee naar huis genomen.
4 september 2015

Ook in de woonkamer vind ze het gezellig.

Terwijl ik achter mijn pc'tje bezig ben, ligt ze naast mij.

10 september 2015
De dagelijkse routine zit er helemaal in bij Bonny :
Tussen 7.00 en 8.00 uur ga ik naar beneden. Ik geef de katten eerst eten, ondertussen stroomt de koffie. Dan de Bobby en Bonny eten geven.
Dan mijn eigen ontbijt en even wakker worden met een bakkie leut.
Een half uur later, het eerste rondje door de wijk/kanaal. Gelijk naar de overkant, plaasen ! Bonny loopt dan lekker rustig aan de riem. Is GEEN playtime. Ook al probeert ze dat nog steeds, d.m.v. een stokje pakken. Ik haal dat weer uit haar bek, met het woord 'los'. Ze ontvangt de boodschap. Stok blijft achter, en we lopen verder. Dan bijt ze in haar riem, ook dat mag niet. Poepen moet ze ook altijd direkt. En Good Old Bobby sukkelt er achteraan.
Tussen 10.30 uur en 11.30 uur het 2e rondje. En dat is in het bos. Eerst moet ze geplast hebben, dan maak ik pas haar riem los. PLAYTIME ! In een halfuur laat ik ze dan flink rennen achter stokken aan.
Tussen 14.00 en 14.30 uur weer een bak voer. Bonny krijgt bijna 2 mokken 's ochtends en 's middags met wat blikvoer voor de smaak. Tussendoor kauwbotten. en wat snacks
Rond 15.30 het rondje wijk/kanaal. Het zelfde ritueel als het eerste rondje. Dit is een extra rondje, wat ik normaal met Bobby niet doe. Maar Bonny moet dan nodig plassen en poepen.
Dan rond 18.30 /19.00uur nog even het bos in. Lekker laten rennen. Want ze moet echt haar energie kwijt. 
Het laatste rondje van de dag is rond 22.00/22.30 uur dat is een kortere rondje door de wijk. Er wordt geplast en soms gekakkerd.
Thuisgekomen.. altijd een snack. En op naar de volgende dag.

Vanmiddag toch nog even een keer een autoritje maken met Bonny. Dochter Melanie maar even gebeld, of ze mee wilde gaan. Stel je voor sta je bij de dierenwinkel, krijg je die knoepert niet terug de auto in, HaHa. Dus.. eerst even laten plassen, en Bobby achterlatend. Doe de klep open van mijn Vitara! En wat gebeurd er... Hoppa... Ze springt er zo in. Sorry Melanie :). Maar evenwel gezellig natuurlijk. In de dierenwinkel aangekomen. Tjomge... jonge Bonny kon haar ogen en neus niet geloven. Ze was er opgewonden van. Stak overal haar neus in. Uiteindelijk wat lekkere dingen uitgezocht. Komen we langs een volière, dat koppie van Bonny. Geweldig. Afrekenen en weer naar de auto. En weer Hoppa... Ze tuurt wat door het raam. Dan gaat ze lekker liggen. Ze is dus rustig in de auto. Alleen bij een rotonde of scherpe bocht, staat ze op. Maar dat is logisch.
10 september 2015

Dan is het een feit, alles is rond. Bonny gaat ons verlaten.
Wat zal ze een leegte achterlaten.

12 september 2015
De laatste dag met Bonny. Alles het laatste... Vandaag nog dollen, rennen met Bonny en stokken gooien (soms in de bomen :) ) Straks het laatste avondrondje. En als ze dan zo lekker zit, met haar volle gewicht tegen mij aan. Dan denk ik... Ja een blije, lieve, vrolijke hond ben je. Klaar voor een nieuw en ander leven. Toch... ja toch.. ga ik je gezellige en drukke aanwezigheid missen. Maar overtuigd dat je het prima naar je zin gaat krijgen bij Chris en Linda en natuurlijk niet te vergeten, jouw nieuwe maatje Iwan.

13 september 2015
Vandaag is de dag gekomen, afscheid nemen Bonny. Chris en Linda waren lekker op tijd. Vanochtend na rondje wijk, nog even alleen met Bonny het bos in gegaan. Playtime natuurlijk. Na de koffie was het moment daar. Het gevoel is super, ze krijgt een pracht leven bij Chris en Linda, en hun eigen hond Iwan. Ook loopt er nog een poes. Dat zal ook geen problemen geven, Bonny vindt katten nu leuk. Ik had een tas klaar gezet met haar pluche beest die ze gekocht had op de markt. Haar eigen brokken, zodat ze de 2e of 3e dag kunnen gaan mengen met hun eigen voer. En dan heel wat kauwbotten en snacks. En natuurlijk wat blikvoer. Dan overhandig je de riem en bij hun auto... Hoppa  Bonny sprong in de auto. Leuk, dat ze dat nu wel durft! Af en toe oogcontact met Bonny, ze snapt er niets van. Klep dicht.. ik kijk door de donkere ruit. Pfff... dat was even slikken. De auto rijdt weg... Dag Bonny... Het ga je goed! Over een paar dagen, misschien wel eerder ben je mij allang weer vergeten.
Dan naar binnen... de stilte was al gelijk te merken. Even knuffelen met Bobby, en het bos in. Jeetje.. wat is het eigenlijk stil in het bos. Bobby en ik sjokken weer als voorheen ons rondje.

Dag lieve Bonny... Het was in het begin behoorlijk aanpoten met jou, maar je bent een hond uit duizenden geworden... Dag kanjer

 
 Bonny heet vanaf nu Indy....

  
Zo leuk !!! al gelijk bericht vandaag.... Het gaat super met deze prachtige honden !
                                            Dank je wel Chris en Linda
   


20 september 2015
                                 Dan weer een leuke foto toegestuurd krijgen. Heel mooi... er bloeit wat moois tussen die 2

                     

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Als het niet meer goed voelt, en je hebt twijfels, dan moet je stoppen !

Hallo....

Vandaag is het alweer precies 3 jaar geleden dat adoptie Bobby (Borstel 3185) van AINF.nl een feit was.
Bobby wordt oud. Jullie hebben het kunnen lezen op mijn tijdlijn, na bezoek DA begin oktober.
Van de week weer op controle geweest. Niet veel verbetering. Nu weer verder met antibiotica en er is wat oorsmeer (met etter) uit oor genomen voor verder onderzoek. Tandvlees was niet meer zo vurig. Volgende week weer terug naar DA

Maar wat ik jullie dus wilde laten weten is het volgende:
Na een tijdje van wikken en wegen ben ik tot het besluit gekomen dat ik mij wil terugtrekken als 'vast' opvanggezin bij ainf.nl
Het is een weloverwogen genomen beslissing.

Natuurlijk pak ik de draad weer op wat opvangen betreft, maar het zal dan een hond zijn die ik zomaar ergens tegen zal komen in de media of waar dan ook.
Ook stop ik met AOA van Kwak. In de toekomst zal ik misschien in de gelegenheid zijn om voor haar een donatie te doen, rechtstreeks.
De FB vierkanten zijn er nu allemaal van de honden die op de website ainf staan. Ook verouderde gewijzigd c.q. bijgewerkt naar 900x900
Tot half november staan ze ingepland. En zal ze met privé account nog plaatsen in groepen.

Bedankt voor de fijne, gezellige, soms lachende, doch ook serieuze momenten. Ik heb er zeker geen spijt van. Het was een mooie tijd, en zal er met plezier aan terugdenken. Om dit zo te houden is dit het juiste moment om te stoppen bij ainf. 

Natuurlijk zal ik facebook en website blijven volgen en delen van ainf.nl en hoop dat het contact zal blijven, ook met betrekking tot mijn Good Old Bobby.

 

 
Terug naar 'Pleeghonden' :    
              Naar de Home pagina: