Voor het asiel SPAMA in Gandia Spanje,
zet AINF.nl zich met hart en en ziel in.

Lees voor meer informatie op de website van:
Animal In Need Foundation (AINF.nl)

Animal in Need Foundation (AINF) werd in 2007 op initiatief van een drietal dames opgericht om de op dat moment bestaande groep vrijwilligers een formele status te geven en daardoor haar doelstelling beter te kunnen verwezenlijken, mede door het feit dat een stichting geen geld mag uitkeren aan andere doelen dan het doel waarvoor de stichting is opgericht. Dit concept biedt eventuele donateurs zekerheid over de bestemming van hun donaties. Deze betrouwbaarheid is voor elke stichting noodzakelijk

Bemiddeling bij adopties:
Aan de adoptie van zwerfhonden uit Europa naar baasjes in de Benelux gaat een uitgebreide en uitgebalanceerde procedure vooraf.
Hierbij voeren adoptiemedewerker en adoptant onder andere een aantal gesprekken en wordt er zeer zorgvuldig gekeken of er een goede match gemaakt kan worden tussen de beoogde hond en toekomstige baas. Ook zal er zo veel mogelijk vóór de daadwerkelijke adoptie een huisbezoekje worden afgelegd om persoonlijk kennis te maken en de procedure nogmaals door te nemen.
De te adopteren hond zal een gezondheidsonderzoek ondergaan voor hij of zij naar het nieuwe baasje vertrekt.

Hulp ter plaatse:
- AOA (adoptie op afstand). Bij adoptie op afstand kan een hond virtueel worden geadopteerd door een of meerdere personen. De gedoneerde bedragen worden overgemaakt naar het asiel dan wel het opvangadres waar de desbetreffende hond verblijft en geheel ten goede komen aan de kosten van onder andere eten,
dierenartskosten,medicijnen, pensionkosten etc. Hij of zij kan dan in de vertrouwde omgeving blijven maar de kans op een beter leven is dan veel hoger!
- castratieplan
- aanleveren voorlichtingsmateriaal op scholen
- sturen van medicijnen en eventueel goederen
 
AINF biedt hulp aan  het asiel te Gandia. Wij proberen de leefomstandigheden van de zwerfhonden- en katten in dit asiel (SPAMA in Gandia - Spanje) te verbeteren. Wij bemiddelen bij adopties van de honden en bieden financiële hulp om het leven voor deze dieren in gevangenschap zo aangenaam mogelijk te laten zijn.
In dit asiel verblijven meer dan 500 honden. Door het grote aantal honden in een kennel vinden er regelmatig gevechten plaats.
Soms worden honden gedood omdat de verzorgers niet snel genoeg bij de kennel kunnen komen.
Er is te weinig ruimte en er zijn geen uitbreidingsmogelijkheden. De binnenkennels zijn niet groot genoeg om alle honden een dak boven
het hoofd te kunnen bieden. Hierdoor liggen de meeste honden in weer en wind buiten, ook bij koude nachten en regenval.
Kortom, de situatie is voor veel honden miserabel.
Er worden veel kosten gemaakt om de dieren gezond te houden maar dit is niet te betalen, daardoor krijgen niet alle honden de zorg die ze verdienen.

Pleeghond 9
Barber vanaf 20 juni 2014 t/m 23 juli 2014 In 2012 een kanjer van een hond als pleeghond genomen van AINF.nl, met de optie adopteren.  Na 2 weken al besloten......
Onze 10 jarige ....

gaat nooit meer weg.

Blog van Bobby vanaf 17 oktober 2012 Klik op zijn afbeelding :

2 jaar pleeggezin geweest voor een andere stichting.
Na wat omzwervingen op internet zoeken naar een andere stichting, was het al gauw beslist.

Sinds 30 mei 2014 pleeggezin geworden voor ainf.nl
 
25 maart 2014 is mijn laatste pleeghond van Honden Zonder Toekomst naar haar "Gouden Mandje" gegaan. Super plekje ! 
Daarna ben ik opzoek gegaan naar een pleeghond uit Roemenië, omdat ik sinds september 2013 het op de voet volgt, hoe het er aan toe gaat met de zwerfhonden van Roemenië. Ze worden op wrede manier massaal afgeslacht voor een premie van 50 euro.
Het maakt mij misselijk en ziek, en velen met mij, ook op facebook. 
 
Zo kwam ik bij Stichting Dogs Adoptions Nederland. Het zou enkele weken duren voordat er een pleeghond kon komen.
Maar dat werden dus maanden. Ondanks mailen, bellen, en huisbezoek. Ik zag regelmatig hondjes voorbij komen, geadopteerde hondjes zouden voorgaan. Snap dit, maar zag ook kleine hondjes gaan naar pleeggezinnen. Lees hier mijn verhaal over het hondje, wat uiteindelijk niet bij ons is.
 
Weet je… ik was het al zat, die fluffy's en puppy's. Het vertrouwen verdween.
Stichtingen beweren: Elke hond telt! Nu ik geloof er geen moer van.
Geld is belangrijk. Kleine hondjes en puppy's vliegen als zoete broodjes over de toonbank. En ik ga voor oude, bange of met aandoening!
 
Vrijdag 30 mei 2014
Marri even aangetikt op facebook, wat vraagjes over Maska, daarna over Barber.
Ze mailde even naar Spanje en hup daar was het antwoord al.
Dan brainstormen ! Welk hondje ? Barber is urgent… dus zij is het geworden.

We pb'n even verder, wat een toppertje die Marri.

Even in de agenda kijken, wat vluchten zoeken.

En hoppa geregeld :

Vrijdag 20 juni 2014 komt Barber naar Nederland.
HV 6144 Alicante - Amsterdam, aankomsttijd Amsterdam 13.05 uurVideo van Barber in Asiel Gandia :


Barber met katten :  
 
 
Omdat wij de naam 'Barber' niet zo geslaagd vinden, hebben we gekozen voor een andere naam:  
20 juni 2014
En dan is het zover. Baila (Barber) heeft haar pootjes op Nederlandse bodem gezet.

's Middags 14.00 uur samen met Melanie opweg naar Amersfoort. Tamara en Esmaralda bleven thuis bij Bobby. Bij Marri aangekomen, liepen een paar honden. En daar zagen we Baila, wat een knuffelkont. En haar huid... zo goed als genezen. Gezellig gebabbeld natuurlijk. En geen medicijnen c.q. behandeling meer nodig voor de huid. Wel blijkt, aldus Marri... dat ze toch wat opvoeding nodig heeft. Gaat helemaal goedkomen ! Ennuhhh...Marri... zit er echt geen Podenco in? Maakt niet, ze gaat mee !!!
       
Natuurlijk mogen er wat kilo'tjes bijkomen,
maar dat zal geen probleemzijn !
Dan de reis terug, nog geprobeerd om haar even te laten plassen, maar dat gebeurde niet. Dan achter in de Vitara, waar haar zachte bedje klaar stond. Ze ging er gewillig in. Het was best druk op de weg. Ineens begint Baila te piepen, en wilde naar voren komen. Melanie moest alle zeilen bijzetten, om haar achterin te houden. Ach gossie... ja hoor... plassen. Baila gaf het dus gewoon aan dat ze hoge nood had. Daarna is gaan liggen, en heeft de hele weg terug heerlijk geslapen.

Thuisgekomen het ritueel, Melanie Bobby ophalen. Ik bleef op straat met Baila. Dan lopen we elkaar tegemoet. Oh.. wat was Bobby weer blij dat hij mij zag. Maar... wat loopt er nu naast. Nou, het zal wel. Baila had haar nekharen overeind staan. Gromde ook nog. Even laten snuffelen aan elkaar. En yep... Bobby had zoiets... wat moet je nou, Spaanse Trol ? Gewoon doorlopen, omdraaien en alles ok. Dan komen we Beauty onze poes nog tegen. Beauty hoge rug!! Baila ... ok... even snuffelen. Klaar! Dan Melanie en ik met de woeffies de tuin in en wie hadden we daar. Tamara en Esmaralda... Allebei ' in love' met Baila. 
Dan even wandelen, ff alleen met Baila... Klein rondje en stukje bos. Allemachtig... wat een grote hoop stront liet ze achter.  Ze is nog onrustig, ook zoveel nieuwe geurtjes. Dan komen we Hannie tegen met Boy en Barney. De honden die bijna dagelijks mee gaan met Bobby en mij. Ze zien ons, staan wat verstard te kijken. En komen dan aanrennen. Snuffelen.. alles ok. Rondje gelopen, ging allemaal prima. Hopelijk wordt Baila een leuk speelkameraadje voor Barney. Want daar is hij echt aan toe. Nu Zanga en Luci weg zijn. Naar vogels kan Baila zo raar kijken, koppie scheef, schattig. Thuis... een heerlijke pensstaaf. Nou, dat smaakt !

's Avonds de laatste ronde, Baila en ik liepen met Tamara en Esmaralda naar huis. Melanie ging een andere route, om elkaar later weer tegen te komen. Baila herkende Melanie, zo leuk ! Weer binnen... dan valt de stilte in huis. Mijn bedje klaar. En ben gaan liggen. Baila was onrustig en drentelde van de bijkeuken en weer terug. Dan besluit ze in haar heerlijke mand te gaan liggen. Ze heeft zich niet meer bewogen. Een diepe zucht en genoot van de massage, en was helemaal ontspannen. Heerlijk rustig nachtje dus. Wel om 5.00 uur al weer wakker. Honger, honger heeft ze! Maar we moeten het rustig aandoen, anders vliegen de kilo's eraan. Eerst zelf wat eten! Bakkie koffie! En dan een gezonde brok met schapenvet. En ze vreet erin, of haar leven ervan afhang. Daarna gelijk bij Bobby zijn bak, terwijl Bobby nog aan het eten is. Die lieverd vindt het nog goed ook.
21 juni 2014
************
Vandaag een trieste dag voor 10.000 honden in China. Deze worden op gruwelijke wijze om het leven gebracht,
om daarna opgegeten te worden.
R.I.P. dogs of China. Voor meer info, klik hier. Hartversheurend !
**************
Vanmorgen eerst even met Baila alleen naar buiten geweest, en ja hoor weer zo een allemachtige grote hoop stront.
Waar haalt ze het vandaan  Daarna eten !!! Zo brutaal... ging weer kijken in Bobby zijn bak of daar nog wat te halen viel. Hier gaan we wat aan doen. Ik claim nu Bobby, dus wegduwen en voor Bobby gaan staan. De schat Baila heeft het allemaal snel door!
En of ze tevreden is... Ik dacht het wel !
Vanmiddag even het bos in geweest, dan komen we hond Babs tegen met het baasje. Die altijd blaffend aankomt rennen. Bobby kent haar, en is kalm. Bij Baila gaan de nekharen weer omhoog. Staartje half naar achteren, even kwispelend, en dan weer niet, wanneer ze neus aan neus staan. Het ging prima, even staan praten en daarna weer verder gewandeld. Baila loopt heel rustig mee aan de riem.
22 juni 2014
Het tweede nachtje beneden geslapen. Ze doet het goed, blijft heerlijk in haar mandje liggen, het liefst zou ze in mij kruipen en op mijn matras gaan liggen. Maar éénmaal in haar mandje, massage, rolt ze op haar rug... kriebel, kriebel... diepe zucht... Slaap lekker ... Baila !

Alleen heeft ze er een houtje van om na een half uur wandelen, toch in de tuin te willen plassen. Ze plast weinig, maar als ze plast....Pfffff....
Of er geen eind aankomt. Heel erg hongerig, ze kreeg zelfs de schuifdeurkast open, waar al het lekkers en haar voer in staat. Maar ze had het al snel door, dat dit niet mag. 
                         Wat is ze nog mager... ach gossie...

Vanmorgen lang gewandeld, rondje kanaal. Poepen... maar weer niet plassen. Misschien houdt ze ook wel veel vocht vast omdat ze zo mager is.
Tijdens het wandelen al begonnen met kleine oefeningen. Wanneer ze vooruit loopt, haar terug roepen. En als ze komt: Belonen! Ook het commando 'zit'. Ze deed het vanmorgen buiten voor het eerst uit haarzelf. Ik doe dit ook bij het eten geven. Het lijkt wel een hongerige wolf. Heel druk is ze dan. Wil tegen je opspringen... Maar ja, wat wil je... voor het eerst van je leven... goed en gezond eten en ook elke dag eten! We zijn begonnen met ' Taste of Wild' Hier had ik een flinke nieuwe zak van staan, omdat Bobby er van aan de rees ging. Baila doet het er goed op, gezien haar hopen stront hahaha. Ook heb ik blikken hondenvoer.. een klein schepje door de brokken voor de smaak nog lekkerder te maken.
Rond een uur of 11 weer het bos in, bewust Baila binnen gehouden. Geen plas in het gras! Ook Hans met Boy en Barney. Leuk, dat het weer gelijk allemaal goed gaat tussen de honden. Na een uur lopen... geen plas van Baila. Tot we vlak bij huis waren, liepen we naast ons huis.. en ja hoor, eindelijk. Natuurlijk beloond met lekkers ! Vanaf vandaag krijgt Baila 3x per dag een kopjes brokken, alleen tussen de middag geen blikvoer erdoor.
Voor Bobby is dat zou dat vervelend zijn. Dus een stuk of 10 van zijn eigen brokjes in zijn bak gedaan. Was te min! Hij liep weg... Voor Baila niet.
Vandaag de beddenboel opgeruimd, dus vannacht gaat Baila in de woonkamer met de andere beestenboel.
Niet te geloven... maar gebeurd: We zitten buiten, ik had net met een keukenmesje wat stukjes worst gesneden, en het puntmesje lag op het aanrecht. Allemachtig... komt Baila naar buiten rennen, met het mesje in haar bek. Gelukkig niet het snijvlak in haar bek. Pfff...
Dus opletten geblazen !!!
Baila is een rustig hondje tijdens het wandelen zowel in het dorp, als in het bos. Je kan duidelijk merken dat ze mensen gewend is. Waar ze wel van schrikt, zijn onverwachte bewegingen met geluid die je maakt.
Ook aan het oefenen : commando ZIT... Ja hoor... ze doet het al. Achteruit lopen daarna... loopt naar me toe. Ik sta stil. Hoppa zitten !
Dan het moment ...Baila alleen laten met Bobby en de katten. Natuurlijk vandaag al geoefend. Nog even kroelen, en dan slapie doen!
23 juni 2014
Het is allemaal prima verlopen. En wat was ze blij dat ze me weer zag. Ze piepte het uit. Op haar rug liggen, dan weer staan. Schatje !!!
Plassen in tuin moet ze nog afleren, schijnt ze wel gewend geweest te zijn. Dus dat moeten we er weer uithalen. Gaat toch wel steeds beter.
Nog maar net bij ons.
En wat leert Baila snel.
Een lekkere snack doet wonderen.

Hieronder een video gemaakt met Imovie
In het 2e flimpje is te zien dat ze gaat zitten op commando. 

Haar gewicht staat nu op 22 KG. Het zal wel wat minder geweest zijn, toen ze op 20 juni aankwam in NL. Ze heeft nu al 2 dagen heel goed gegeten.
Baila kruipt ook al bij Bobby... ligt graag in zijn buurt. Of hier... misschien ook wel bij mij, vind ze het fijn, denk ik :)


24 juni 2014
Het gaat lekker met onze kroelkont Baila. Vanmiddag misschien iets 'te' lang gelopen. Meer als 2 uur! Voor Old Bobby was het echt veel.
Dan ineens... een eekhoorn... super snel dat beestje en hoppa de boom in. Baila hoorde wat, zag het nog net. Verder geen reaktie van Baila. Maar waar ik op zat te wachten is gebeurd. Een ree, op ongeveer 30 meter afstand. De ree stond stil, super stil. Ik liep voorzichtig, en wilde dat Baila die ree zou zien. En ja... de ree rende weg. Oortjes van Baila gespitst, ogen gericht op de ree. Maar de riem bleef in een lus. Pffff... Hopen dat het zo blijft. Op geritsel in de bladeren... molletjes of muisjes, reageert ze wel. Ik denk op dit moment... gewoon speels! Bij Spikey onze kat, daar gaat ze met een grote boog omheen. Misty onze grijze lieverd, wilt kopjes geven aan mij... aan Baila. Wil ik Misty aaien, dan wilt Baila er tussen komen. Dit laat ik dus niet toe. Bobby, haar grote broer...likt ze regelmatig aan zijn bek. Staat Bobby op... gaat ze vaak achter hem aan. Maar hetzelfde doet ze ook bij mij.

Vanavond eerst een half uurtje met beiden het bos in geweest. Daarna met Baila richting Boy en Barney.  Baila heeft ook nog binnen rondgelopen bij Hans en Hannie. Kennis gemaakt met het kleine kereltje Davie van bijna 1,5 jaar. Ook dat is allemaal ok. 
Ja... Baila is mensgericht, vriendelijk tegen andere dieren. En gek op aandacht. En een groot knuffelgehalte.
25 juni 2014
Vandaag de oefeningen herhalen... maar zitten voor 'eten' en een 'brokje' zit er al helemaal ingebakken. Ook het vooruit laten lopen door Baila, ik blijf staan en roep haar... gelijk alert en komt er snel aangelopen.
Haar alleen uitlaten (zonder Bobby bedoel ik) is geen probleem. Tamara nam vanmiddag Bobby mee, geen probleem. Daarna alleen Baila, geen probleem. Ga ik alleen weg, geen probleem. Maar ga ik samen met Bobby, dan is het PANIEK. Dit vertrouwen moet ze nog echt leren !
Mijn dochter Tamara ging vanmiddag een beetje dollen met Baila. Achter een bal aanrennen, echt niet! Maar Tamara was haar aan het uitdagen met een knuffel. Wat ze gisteren nog niet deed, gebeurde nu wel. Spelen met die knuffel.  

Na de grote wandeling altijd wat lekkers....

26 juni 2014
Vandaag mij een beetje verslapen (7.30 uur) Ik kwam beneden... Ze stond voor de deur te piepen, poten tegen de deur. Of het niet wat vlugger kon. Nu zag ik dat ze bij de schuifpui wat stukken hout had los gemaakt van de vloer. Nu zag dat er toch al niet mooi uit, maar goed. Mat erop en je ziet niets meer 
haar vacht glanst mooi. 
Maar toch krabbelt en bijt ze zichzelf nog.
We kijken het nog even aan.

Misschien is ze ook hier, ergens allergisch voor.
Als het maar niet voor mij is 
Ook prachtig nieuws... binnen een week... Baila onaangelijnd in het bos.
 

heeft vandaag genoten in het bos. 
Hard rennen en weer terugkomen. Ze is heel alert. En luistert prima !

Ook deze Spaanse Trol helemaal 'in love with' Bobby
27 juni 2014
Gisterenavond gewapend met camera en fototoestel het bos in met Bobby en Baila. Foto's staan hierboven. Maar een geslaagd filmpje is niet gelukt. Vanochtend moest ik voor een paar uurtjes weg. Dus vroeg uit mijn mandje. 6.00 uur al in het bos, geen camera, geen fototoestel. Want ik verwacht geen mens rond die tijd. Maar... wie was daar... puppy herder Fin, al eerder tegengekomen, toen had ik Baila nog niet. Samen opgelopen, en wat hebben ze gedold, gerend, gespeeld die Baila en Fin. Prachtig! En wat jammer, dat ik dit niet vast kon leggen.
Baila was uitgeteld. Thuisgekomen... veel drinken... en rust. Ik ben weggegaan rond 8.00 uur en 11.00 uur was ik weer thuis. Blije honden... Baila piept het uit, van blijdschap. Maar wat lag er in de woonkamer ??? Mijn vaatdoek, had Baila van het aanrecht afgehaald. Nou, als dat alles is ! Ze heeft zich voorbeeldig gedragen, hoor! Natuurlijk was Bobby erbij. Ik weet niet, hoe ze is, als ze alleen was gebleven.
Weer het bos in natuurlijk. En niemand gezien. Baila geniet enorm, lekker loslopen. Loopt een eindje vooruit, blijft staan, kijkt om. Ze blijft echt in de buurt. 

Ook oefenen natuurlijk, bij het fietspad wachten. Is nog best moeilijk voor haar. Tijdens de wandelingen op het pad blijven en niet de groenstrook door naar de andere kant van het fietspad. Af en toe even terugroepen, laten zitten en belonen. 
28 juni 2014
Heel toevallig weer herderpup Fin in het bos vanochtend. Baila en Fin weer lekker gespeeld natuurlijk. Kleine Fin probeerde ook met Bobby te spelen, en uit te dagen. Even ging de kleine man te ver bij Bobby.. De kleine met werd een paar keer afgesnauwd. Toen de maat vol was, hap... op Fin. Echt hondentaal! Fin wist gelijk hoever hij kon gaan. En zijn vrouwtje Marian... super! Begrijpt het volkomen, en Fin moet het maar uitzoeken Niet zoals die BULLEBAK, die hier in het bos loopt met zijn hond. En rond loopt te vertellen, dat mijn hond niet deugt!!! Wie het laatst lacht, lacht het hardst. Juist zijn hond was het, die uit het niets zomaar een andere hond gebeten heeft. Bij dit stel gaat hun liefde en respect niet verder dan hun eigen spiegelbeeld.

Na de wandeling... uitrusten geblazen voor de woeffies. Baila krijgt al een paar dagen 3x per dag een kopje brokken. Met het nodige lekkers tussendoor. Vandaag was ze niet meer aan de diarree. Als het morgen nog steeds goed is, dan even de wormenkuur. 
Dat ligt ook lekker,
Bobby zijn mand !
Vanmiddag maar weer rondje bos, ze deed een beetje vreemd. Tijdens het lopen, blijft ze achter, gaat stil staan, en kijkt naar Bobby en mij.
Waar ze dit voor doet, geen idee.
29 juni 2014
Wat een blijdschap als ik 's ochtends beneden komt, ze piept het uit! Het ochtendwandelingetje langs het kanaal, op zondagmorgen is dat lekker rustig. Dus tijd om weer iets uit te proberen. Loslopen. Ze dwaalt naar de weg, terwijl ik wil dat ze op de groenstrook blijft. Later begreep ze het wel. Maar toch meer oefenen natuurlijk.
En wat ziet ze er al mooi uit na een week....
 

En ja hoor... de dolle 5 minuten, rennen door de tuin en dollen met Tamara. Ik vlug naar binnen, camera ophalen, helaas te laat...
En ja hoor... Weer geen camera, maar wel mijn Ipad...video is wat van mindere kwaliteit. Maar leuk... Baila komt los....

   Juni 2014       
Naar de Home pagina: