Pleeghond 3 Zanga  22 juli tm 30 september 2012

Op 24 november 2013 weer terug bij ons in de opvang.
Vanaf deze datum zie de pagina:  Luci / Zanga    

Dierenleed stopt niet bij de grens. 

Gran Canaria kent geen asiels.
Afgedankte huisdieren belanden in 'perrera'(ook wel dodencel genoemd). 
Meldt er zich binnen 21 dagen geen eigenaar, of wordt de hond niet geadopteerd, dan wordt hij afgemaakt.
De spaanse overheid doet vrijwel niets aan de voorlichting of casteratie/sterilisatie projecten.
Hierdoor sterven onnodig duizenden gezonde dieren.

Honden Zonder Toekomst steunt Spaanse dierenbeschermers in de strijd tegen dit onrecht.
De lokale vereninging Perros Sin Fronteras helpt de dieren en geeft jaarlijks vele honden een nieuwe kans op een toekomst.
Herplaatsbare (vaak jonge) honden krijgen zo een nieuw thuis in Nederland, Duitsland en op Gran Canaria zelf.

Ook bestrijdt Perros Sin Fronteras de problemen bij de bron, b.v. door het organiseren van castratie projecten en voorlichting
te geven op scholen en via media. Uw steun kuinnen ze hierbij goed gebruiken.

Misschien lijkt het je wat... Adopteren of net als ik Pleeggezin zijn voor een hond uit Gran Canaria

Bij Honden Zonder Toekomst heb je minimale kosten. Voer en evntueel medicijnen etc. krijg je van de stichting.
Een bench krijg je in bruikleen. Je kan zelf investeren of niet. Ik ben al begonnen. Marktplaats is een geweldig medium.
Dat ik hiermee doorga heb ik al lang voor mezelf besloten. Maar voor iemand die voor het eerst een hond neemt is dit een oplossing.
Mede door de begeleiding die je dan krijgt. Het is zelfs zo, als ik een pleeghond heb en ik wil er geen afstand van doen.
Dan kan ik hem houden, mits ik dat tijdig laat weten.

En dan nog even dit:

Ga je toevallig naar Gran Canaria... Help onze stichting.
Je kunt minimaal 1 hond meenemen op je paspoort vanuit Gran Canaria.
Alles wordt geregeld, ook heb je geen kosten.

Lees voor meer informatie op de website van: Honden Zonder Toekomst: (klik op het logo)


Dan nu mijn 3e hondje uit Gran Canaria...

Ja... wie gaat het worden.... (klik op de afbeelding voor groter formaat)

Nani (Duitse Herder) Kelly 2 (Mix) Of toch ... Zanga (Mix)
Nani Duitse Herder Kelly 2 Zanga

Nani... een Duitse Herder, gebruikt als fokhond, zat onder de teken en vlooien. Maar Nani is dus een grote hond.
Dat is wel mijn ideaal, maar ik moet rekening houden met mijn gezin: Poppedijntje Esmaralda en mijn katten.

Kelly2... Wat ik een type hond vind, wat niet gauw een nieuwe thuis zal vinden Maar ik heb het gezien aan Duena.
Na 5 weken al een warm mandje gevonden. Dus..!  Maar het is een hondje dat vlagt, wat wil zeggen: Een dominant hondje.
Ohohhh... dat is prachtig werk, helemaal aan mij besteed. Maar ja, ik heb hier een klein meisje bijna elke dag. Ook 3 katten natuurlijk.

Zanga... Ja dat is het hondje vanaf dag 1 toen ik op internet Honden Zonder Toekomst ontdekte. maar ze is nog niet gesteriliseerd. De optie was om haar a.s. zondag 1 juli 2012 naar Nederland te laten komen. En dat ik dan naar Arnhem zou gaan voor sterilisatie. Dat vind ik teveel gedoe! Bij het steriliseren van een teef moet eerst haar loopsheid afgewacht worden. Dus dan wordt het augustus 2012 of als de mogelijkheid er is, eerder. Ik heb voor deze optie gekozen.
Dus ja.. het wordt ZANGA. Een middelgrote hond. Schofthoogte nu (sept.2012) ca. 52 cm. Halswijdte 45 cm

 

8 juli 2012
Vandaag het voor mij belangrijke e-mailtje ontvangen. Zanga kan bij katten en kinderen. Ze is inmiddels gesteriliseerd.
Rond 20 juli staat ze gepland voor de vlucht van Gran Canaria naar Düsseldorf. Van daaruit de laatste lootjes naar ons warme plekje in huis!

Mag ik jullie even voorstellen :

Zanga in Spanje :

22 juli 2012
Vandaag rond 17.00 uur komt Zanga vanuit Gran Canaria per vliegtuig naar Charleroi. Vandaaruit nog een lange rit per auto naar Arnhem.
Daar zal ik staan om haar over te hevelen naar onze auto. Dan nog een kleine 2 uur rijden. En dan eindelijk is Zanga veilig thuis.
We gaan er weer alles voor doen. Misschien gaat het langer duren als bij het eerste bange hondje van ons.

Zanga verbleef al die tijd bij Giovanna Minai, zij was de Reddende Engel van Zanga. Zanga liep op straat. En ze had gezien dat Zanga losgebroken was. En ook onder het bloed zat. Een bang, angstig hondje. Op een dag heeft ze haar gevolgd. Zo kwam ze terecht bij de plek, waar ook nog meer honden waren in erbarmelijke toestanden!  Het is gelukt hen daar weg te halen. Zanga is heel speciaal voor Giovanna. Ik begrijp haar gevoelens. Afscheid nemen...Lieve Giovanna Bedankt voor de goede zorgen!

 

 

Yeahhhhhhhhhhh....Zanga veilig aan de grond Lachen

22 juli 2012
Met Barry afgesproken op een carpool in Arnhem. Daar zaten ze... Zanga en nog 3 honden. En  wat een aparte en prachtige hond die Zanga.

 (Klik de afbeelding voor groter formaat:)

Lege krat mee terug! Even Tyron bewonderen. Zanga in onze auto Oma Mirta,en ik... Oma Liessie
2012 0722 004verkl 2012 0722 005verkl 2012 0722 007verkl 2012 0722 008verkl

Rond een uur of negen 's avonds waren we thuis.Eerst even buiten, en toen in de voortuin. Onze katten kwamen een kijkje nemen.  Het was moeilijk om haar in de achtertuin te krijgen. Ze heeft wat rond gesnuffeld. Melanie ging binnen op de bank zitten.
Ik met Zanga naar binnen, ze was nieuwsgierig maar erg op haar hoede. Ze is echt heel bang. Later ging ze liggen aan Melanie d'r voeten.
's Nachts hebben Zanga en ik samen doorgebracht. Is prima gegaan.

 

Binnen1 Binnen2 Binnen3

 

23 juli 2012
De volgende morgen waren we al vroeg op straat. Ze loopt gewillig mee, maar heel erg angstig. En als ze ergens van schrikt.
Dan wil ze er vandoor. Zanga is een supersterke hond. Ik heb de riem ook vervangen door een dikkere riem. Haar behoefte deed ze
vanmorgen in de tuin, maar bij het uitlaten nog een keer. Dus regelmatig uitlaten. Kleine stukjes niet ver van huis.
Ook wil ze soms gaan graven en de eerste keer liet ik dat toe. En toen ging ze er liggen. Nou.. dat duurde even voordat ik ze uit die bosjes had.
In de tuin kruipt ze ook regelmatig weg. Maar ze volgt mij al en komt ook naar me toe. Vooral geen plotselinge bewegingen maken.

Je ziet haar denken, waar ben ik nu weer terecht gekomen!

 

24 juli 2012
Vanochtend weer saampjes wakker geworden. Ze eet goed. Vanmorgen weer rustig uitlaten. Ze vindt het heerlijk om aangehaald te worden.
Ze is de afgelopen dagen heel erg moe geweest. Echt slapen deed ze niet overdag. Een beetje doezelen, en als ze wat hoorde was ze weer alert. Ook komt ze wel binnen, zoals nu.. heel voorzichtig ruiken aan me. En dan kom Melanie binnen... ze zit te poepen in de tuin. Zou het dat geweest zijn... dat ze daarom naar mij toe kwam. Soms wanneer ik uit zicht ben dan piept ze even, aldus Melanie. Van mannen is ze vreselijk bang. Als Martin beneden komt, en in de tuin wil gaan zitten, dan rent ze de bosjes in. En vanuit de bosjes komt ze dan weer met d´r koppie omhoog om
hem in de gaten te houden.

Helemaal ontspannen. Eindelijk.... het koppie neer !

25 juli 2012
Vannacht haar eerste nachtje alleen. Is prima gegaan. Ik was 6.30uur beneden. Eerst de katten eten gegeven, en daarna haar bak gevuld met brokken. Ze kwispelt nog niet als ze me ziet. Maar ik kan wel merken dat ze het op prijs stelt, dat ik in haar buurt ben. Gelijk maar even uitlaten. En ja hoor.. een dikke drol. Gelukkig, want gisteren deed ze het in de tuin. 8.00 uur heeft Melanie haar uitgelaten. En om een uur of 10 ben ik met haar het bos ingegaan. Dat vond ze interessant. We kwamen een man tegen met 2 kleine hondjes. Ze ging in de ankers. Haar een beetje meegetrokken. En toen blijven staan. Die hondjes vonden haar ook eng. Maar Zanga hield meer die man in de gaten.

(Klik op de afbeelding voor groter formaat:)

Slapen2 Slapen3 Alert1 Alert2

Het vertrouwen van Zanga heb ik nog niet gewonnen. Als ik iets te opdringerig ben dan wil ze toch wel weglopen. Maar loop ik weer weg dan wil ze toch weer achter mij aankomen. Mannen! Dat is een drama voor haar. Martin roept ze vriendelijk. Maar ze kijkt hem verstard aan. Vanmiddag naar het bos, Martin stelde voor om mee te gaan. Zanga en ik eerst de tuin uit. Toe zag ze Martin aankomen. Paniek! Het lijkt wel een paard die wilt gaan stijgeren. Ik ben naast haar neergeknield en Martin voorbij laten lopen. Toen achter Martin aan richting bos. Als Martin stopte, ging Zanga ook niet verder. Rustig aan doorgelopen. Toen vroeg ik Martin stil te blijven staan. Na 2 keer proberen liep ze met mee. Later liep ze zelfs tussenin. Maar het liefst heeft ze hem voor d'r aan lopen.

Vanavond dacht ik weer een rustig straatrondje te lopen. Ik dacht hè..markt! Hmmm... kunnen we wel doen. Helemaal mis! Ik had vreselijke spijt dat ik het gedaan had. Daar was ze nog niet aan toe natuurlijk. Er kwam een man recht op ons aflopen. Helemaal in paniek. Ik ben bij d'r gaan zitten. Flink in de rug masseren. Met die man een praatje gemaakt. Hij had erg te doen met Zanga. Later kwam er nog een leuke vrouw bij. Zij kon Zanga aanhalen. Zanga lag wel tegen mij aan. Toen ik ze eindelijk zover had, dat ze weer mee wilde lopen, gauw maar richting huis en langs het kanaal gelopen. Veel toeristen hier ! Dus is het ook wat drukker als anders. Thuisgekomen... ging ze gelijk weer in de struiken.
En ik.. ik had spijt dat ik haar mee naar de markt had willen nemen. 

26 juli 2012
Vanochtend 7.00 uur beneden. Ze bleef op haar plek maar wel kwispelen en ze gaf me lieve likjes in het gezicht. Nadat mijn gezelschap
(katten en Zanga) gegeten hadden, ben ik met Zanga naar de overkant van de straat gegaan. Ze begint te begrijpen dat dit voor kakken is.
We kwamen de overbuurman tegen met zijn Golden Retriever. Tja... niet bang voor die hond, maar zal die man weer geweest zijn.
Op een afstand gebleven. Toen maar richting bos, is altijd rustig! Uhumm... dit keer niet. Een vrouw met een lieve, nog jonge hond.
Ze deed  haar aan de lijn. Tijdens het praten ben ik door mijn knieën gegaan. Zanga tegen mij aan. Ik heb gemerkt dat ze daar rustig van wordt. Veilig gevoel, denk ik! Later vroeg ze of ze haar eigen hond los kon laten. Ja tuurlijk... we liepen een stukje samen op. De jonge hond wilde spelen met Zanga, voorpoten tegen haar bek. Maar Zanga hield de vrouw in de gaten. Maar was niet echt bang voor haar.

Thuisgekomen naar binnen en dan de riem af. Ze liep natuurlijk weer naar buiten en ging in het gras liggen. Martin kwam beneden en ging bij de schuifpui staan en deed heel vriendelijk tegen Zanga. Nou ja zeg! Zanga begon te blaffen. Niet agressief ofzo. Nahh... goed teken! Vanochtend stukje boswandeling, nooit kom je iemand tegen. En nu wel natuurlijk. En wat voor iets! Zo'n 2-persoons huifkarretje met een pony ervoor en 2 honden die er achteraan liepen. Ik kon geen kant op. Ik ben met haar in de struiken gaan zitten. Dan maar een teek. Ik heb mijn armen om haar heen geslagen, en lichte massages gegeven. Pfffff.... toen ze weg waren, wilde ik weer verder, maar Zanga niet. Praten...lokken.. een beetje trekken aan de riem. En uiteindelijk liep ze mee.

Op een gegeven moment piepte ze een beetje in de tuin. Dus ik leuk tegen haar doen. Wat nu... Ze begint te spelen. Ze gooit haar voorpoten op de grond en begint wat te rennen. het was maar even. Toch super om te zien!

Vandaag weer naar de plek geweest waar het gisteren niet goed ging (markt) Er waren nu spelende kinderen, rennen en gillen. Ook dat vond ze niet zo prettig. Doorgelopen en ik wilde naar de overkant van de winkels. Natuurlijk komen we weer een vriendelijke man tegen. Fout! gaat niet lukken bij Zanga.

's Avonds ga ik altijd bij haar zitten. Ze durft niet de kamer in als Martin er zit. Ik masseer Zanga, lieve woordjes. En dan laat ze zich gaan... diepe zucht...en ze valt in slaap. Kleine stuipstrekkingen van poten en lip. Maar zodra ze weer wat hoort is ze weer wakker en alert.

27 juli 2012
Vanochtend weer vroeg naar naar beneden, Zanga weer blij. Geweldig... nog stil buiten. En ja hoor, net als gisteren playtime. Jammer genoeg had ik mijn camera niet in de buurt. Ze speelde met een flossytouw en een beertje.

 

(Klik op de afbeelding voor groter formaat:)

Spelen1 Spelen2 Spelen4 Spelen3

Vandaag al weer een stapje verder. Ze ligt al meer in de tuin in plaats van tussen de struiken. Ze heeft ook al een favoriete kat uitgezocht
om mee te spelen 'Misty'. Ze jaagt haar de tuin uit, en is apetrots. Maar Misty komt wel weer terug. Zanga blijft dan toch weer terughoudend.

Vandaag de kleine meid op visite. Ook hier heeft ze geen problemen mee. Zanga laat zich gewillig aanhalen door haar.
Vrouwen en kindertjes geen probleem. Samen met mijn dochter en kleindochter gingen we dollen met een waterpistool,
en dat was weer net iets te druk voor haar. Dus ging ze de struiken weer in. 
Maar goed, dat was ook de eerste keer, dat de kleine meid er was.

Vanavond ben ik weer met Zanga naar het bos gegaan. Dit keer een langere wandeling gemaakt. Ze liep rustig mee. Het was weer genieten. Een wandeling van 1,5 uur. Ze is wel alert, en heeft veel nieuwe indrukken opgedaan. Ze was er moe van. Thuisgekomen, heeft Zanga flink gedronken en ging languit achter in de tuin liggen. 

28 juli 2012
Vanochtend stond ze wel kwispelend achter de deur toen ik haar riep. Zo snel mogelijk uitgelaten, want dat kan niet in de tuin. Ze deed een flinke plas. Keurig! Omdat het nog lekker vroeg was met Zanga naar het bos gegaan. We hebben 2 uur lang gewandeld in de regen. En ook een ree gezien. Ze had alleen maar haar oortjes gespitst. Gewoon nieuwsgierig... Wat is dat nu weer ?

Ook hardlopers. Mannen! Ze gaat naar links, naar rechts. Ze wilt wegkruipen. Niets daarvan! Ik hou de lijn kort. Bij de eerste keer ben ik blijven staan, en Zanga tegen mij aan, omdat hij van achteren vandaan kwam. Snel daarna weer één, die op ons afkwam. Doorlopen en lijn weer kort.
Ze vindt het wel eng, maar volgt netjes.

Toen een jong stel met een hondje. Praatje gemaakt. Zanga ging zitten, wel tegen mij aan. De vrouw kon haar aanhalen.
En die man aaide ook over haar koppie. Zo !!!... Dat is goed. Thuisgekomen Martin ook haar laten aanhalen. Ze kijkt wel naar hem,
net als bij die man... Wat ga je doen? Maar toch zie ik dit weer als een stapje vooruit!

Tijdens het schrijven van dit verslagje ligt ze aan Melanie haar voeten. Wij zaten voor in de kamer en zij op haar benchekleed achter in de kamer. Zanga zoekt ons dus op. Leuk hè ?

Vanvond weer een lekkere maaltijd voor Zanga. Puur vlees.''s Avonds als ze op haar benchekleed gaat, blijf ik altijd even bij haar.
Massages, knuffelen. Ze ligt daar goed, een veilig plekje.

(Klik op de afbeelding voor groter formaat.)

Eten2 Tuin1 Tuin2

29 juli 2012
Vanochtend stond ze weer kwispelend achter de deur. Om 7.30 al weer voor 1,5 uur het bos ingegaan. Vakantietijd, dus toch wel drukker in het bos. De éne keer gaat het goed met een hardloper, de andere keer raakt ze weer in paniek. Zo kwamen we een man tegen...wandelend met een gevonden stok. Dat ging weer goed. Maar later een man op de fiets met hond, ging weer mis. Gewoon doorlopen, en dan gaat ze wel mee.

Vreselijk gelachen.. ik was aan het dollen en spelen met Zanga. Lig ik uitgeteld half op de glijbaan van mijn kleinkind, komt Martin naar buiten. Begint Zanga plotseling te blaffen, heel hoog (geen gehoor) maar wel erbij kwispelen.

Na het dollen, kroelen.. Het wordt een echte knuffelkont !

 (Klik op de afbeelding voor groter formaat:)

Kroel2 Kroel3 Kroel4

 

Playtime met Melanie:

Vaak ook lachen hoor... Ze kan lekker gek doen! Vanmiddag een dikke regenbui. Melanie en Zanga drijfnat. Thuisgekomen Zanga afdrogen natuurlijk, gaat goed hoor, maar ze ziet het ook als spelen. Koppie jeukt van al die nattigheid. Even later loopt ze de kamer in gaat met haar achterpoten recht achteruit liggen. Geen gezicht! Martin niet thuis, dan stoot ze me regelmatig even aan hier achter de pc. Vannuhh...Hallo ik ben er ook nog.

Wat me wel is opgevallen is, wanneer ik één van mijn katten roept, ze er tussenin gaat staan. Zanga lijkt wel een beetje jaloers. Als ze één van mijn katten ziet en er naar toe gaat. (Kwispelend maar ook een beetje grommend.) Is het dan uitdagen.... ? Of zal ze het menen, wanneer ze meer zelfvertrouwen krijgt ?

Vanavond waren Martin en de kleine meid met een grote bal aan het spelen. Toen Martin iets te wild deed (volgens Zanga) begon ze te blaffen tegen Martin. Ze vindt de kleine meid interessant en leuk. Ook als ze van de glijbaan gaat, gaat ze erbij staan.

30 juli 2012
Gisteren is mijn pc voor de 2e keer gecrasht, krijg'm niet meer aan. Ik was bezig met 2 prachtige filmpjes van Zanga. Helaas die zijn verloren gegaan. Wie weet... krijg ik'm nog wel een keer aan. Is al eerder gebeurd.

Vanmorgen zijn we naar Ellert en Brammert geweest. Lopend door het bos. Zanga liep naast de kleine meid. Esmaralda wilde graag de riem vasthouden. Ook dat ging goed. Wel hield ze Martin in de gaten. Bij de kinderboerderij in Ellert en Brammert heeft Zanga vol bewondering de dieren in de kinderboerderij bekeken.

 

Zanga ligt ook al in de woonkamer aan mijn voeten. Het gaat steeds beter. 

Vanavond weer de lange boswandeling gemaakt. Hardlopers gaat ook al beter. Een stukje opgelopen met een vrouw en een grote witte herder. Toen de herder kwam kennis maken met Zanga, gingen d'r rugharen overeind. Ze deed verder niets. Maar was ook een grote verschijning. De vrouw had zo'n werpgeval voor een bal te gooien. Een zoemend geluid. Ze vroeg kan ik dat doen.. tuurlijk..moet ze aan wennen hoor! Zanga vond de grote herder die achter zijn bal aanging erg interessant. Thuisgekomen... leg ze verdorrie een drol in de tuin, hebben we net een 1,5 uur achter de rug. En bedankt hè ! Daarna haar dolle 5 minuten. Filmpje van gemaakt:

31 juli 2012
Vanmorgen weer een lange wandeling in het bos. Ze loopt nu netjes rechts en rustig naast me. 's Ochtends vroeg is het nog natuurlijk lekker rustig in het bos (vakantietijd nu) Zo kunnen we samen een goede band opbouwen. Ook weer een ree gezien. De ree rende ineens het pad over. Ze schrok niet eens. Ze keek geïnteresseerd. Een eindje verder in het bos, bleef de ree staan. En al kijkend naar ons, waar we heen gingen. Zanga zag haar ook. Gewoon weer doorlopen. Zanga heeft dus geen jachtinstinct !

Zanga wordt al zekerder van haarzelf. Ze is jaloers als ik mijn katten aanhaal. Vanmorgen jaagde ze Spikey (de dominantste kat van de 3) de stuipen op het lijf. Ze rende er hard achteraan. Dit omdat Spikey aan een bot van haar aan het ruiken was. Normaal gaat Spikey geen hond uit de weg. En waarom nu wel ? Vanmiddag deed ze hetzelfde bij Misty, zij Misty.. wandelde gewoon door de tuin. Ik heb haar naam ZANGA! krachtig uitgesproken. Want dit mag ze dus echt niet van mij. Mijn katten betekenen ook heel veel voor mij! Gaan we ook aan werken.

Vanmiddag moest Martin maar mee, met Zanga en mij. In het bos de riem aan Martin gegeven. Ik liep er achteraan. En dat ging goed. Later de riem weer overgenomen. Maar toen Martin achter mij liep, keek ze toch steeds achterom. Een paar keer licht gecorrigeerd. En toen ging het beter. Het laatste stukje terug naar huis liep Zanga tussen ons in. Ook kwam er weer een hardloper ons tegemoet. Ze kijkt er wel naar, maar stijgeren doet ze niet meer.

Als ik met mensen een praatje maakt, wordt er vaak positief op Zanga gereageerd. Ze vinden haar mooi. En vooral de kleuren van haar vacht. Apart! Ja, dat is ook zo, het was mijn eerste reaktie ook toen ik haar zag.

Soms neemt ze echt een loopje met me! Waarom ze dat doet is voor mij een vraagteken. Zanga graaft een kuil in de tuin, echt groot. Al een paar keer geprobeerd om het haar af te leren, maar ze blijft het doen. Veeg ik de boel weer terug, dan is het net of ze denkt... Da's zonde van mijn werk.

En het blog van Zanga gaat verder....

Naar de Home pagina: