Stichting Heart 4 Botosani Strays  biedt structurele hulp aan zwerf- en afstandsdieren in district Botosani (Roemenië). Wij doen dat door de public shelters financiële, morele en materiële steun te geven. Daarnaast werken we middels diverse castratiecampagnes aan vermindering van de zwerfdierenpopulaties.De goede kwaliteit van dierenopvang in Nederland is absoluut uniek; hoeveel anders is het gesteld in een hele hoop andere landen op de wereld. Wij hebben heel bewust gekozen om te helpen in district Botosani, gelegen in de Noord Oosthoek van Roemenië. Buiten de steden komen nog steeds grote roedels zwerfhonden en -katten voor, die een verschrikkelijk bestaan aan de rand van de samenleving leiden. De dieren zijn ondervoed, lijden aan ziektes, huidaandoeningen en parasieten, en worden op een verschrikkelijke manier behandeld. Hun enige perspectief is een vroegtijdige, ellendige dood na een leven vol van lijden en gevaar.

Om deze situatie te veranderen is het ingrijpen van de mens echt noodzakelijk. Georganiseerde opvang, dagelijkse (medische) verzorging en voer is er nodig om het leven van deze dieren draaglijker te maken. Gelukkig zijn er in district Botosani ook steeds meer mensen die zich het lot van de zwerfdieren aantrekken en er iets aan doen , zoals bijvoorbeeld de mensen die hun hart en huis openstellen om zwerfhonden of -katten  liefdevol op te vangen en te verzorgen. Vaak hebben deze grote dierenvrienden het financieel zelf al helemaal niet breed , Stichting Heart 4 Botosani Strays ziet het helpen van deze gemotiveerde mensen als een heel belangrijke taak.

Dit kost natuurlijk ontzettend veel geld...maar gelukkig hebben we al een aantal vaste donateurs die onze stichting een warm hart toedragen. Verder genereren we geld door de verkoop van gedoneerde goederen en supportverkopen zoals bijv. kalenders. De opbrengsten hiervan komen volledig ten goede aan onze dieren. 

Maar ook de adoptiebijdragen die de adoptanten betalen maken het ons financieel mogelijk om de mensen die de dieren ter plaatse helpen te ondersteunen met de aankoop van voer en het betalen van de medische verzorging , castraties en renovaties en/of verbeteringen in de ps en/of privéopvang.

Met een erkend transport vanuit Botosani PS Dorohoi worden de dieren naar Nederland gebracht, wij zorgen ervoor dat het transport ook op de terugweg vol zit met door ons ontvangen donaties zoals voer, medicatie, operatieartikelen etc. De goederen komen dan ook zonder twijfel daar aan waar ze voor gegeven zijn en waar het nog steeds zo ontzettend hard nodig is.

Wij zijn een kleine stichting, ons bestuur bestaat uit slechts drie mensen, samen wordt er beslist wat er en waar het geld van de ontvangen donaties aan uitgegeven gaat worden. Maar een ding is zeker het welzijn van onze dieren heeft altijd onze allerhoogste prioriteit.

  Albums with dogs and cats PS Dorohoi
(klik links op het logo voor het album
Website Heart 4 Botosani Strays :   


Facebook Heart 4 Botosani Strays :  


A veterinary clinic fo the PS Dorohoi : 
 
14 juni 2018
Vandaag kwam ik zo een schrijnend verhaal tegen op facebook bij 

Een hond die aangevallen was door andere honden. En natuurlijk bleef hij in mijn gedachten. Zijn naam is:Een pb in messenger naar Betty of deze hond als hij er in september nog zit alsjeblieft bij mij in de pleeg kan komen. De komende maanden juli en augustus worden drukke weken. 
Video Linus

31 augustus 2018
De drukke weken zijn voorbij. Linus staat voor mij gereserveerd. Nu wachten.... En dat is zo moeilijk altijd voor mij :)

10 september 2018
En dan eindelijk... een update. Met Linus gaat het prima, foto's volgen. Nu ik kon mijn ogen niet geloven wat ik zag.
Ik zei gelijk hardop dit is Linus NIET !!!! Printscreens gemaakt van het eerste filmpje Linus, die hierboven staat. Uiteindelijk toch wat overeenkomsten gezien. Het blonde vlekje op schouder. Hubertusklauwtje, pootjes vond ik niet overtuigend.

De video.. een blij, grappig, lief hondje. Maar geen match voor oude Bobby hier. Wat een domper.
Ik baal hier enorm van, en zo sneu voor Linus. Ik hoop echt dat ze niet meer zo lang wachten en snel ergens op FB of waarook plaatsen voor adoptie. Ideaal woeffie voor in een gezin.

11 september 2018
Wat een rot nacht achter de rug. Ik kon er niet van slapen Bale en zo sneu voor Linus. Dus Betty in pb vertelt dat ik het niet doe. Linus is echt te druk voor oude Bobby. Gaat niet goedkomen. 
Maar er zijn meer honden die daar ook echt weg moeten. En ineens dacht ik aan een hond die ik Betty in messenger had gestuurd vorige week.
Zo sneu, dat was een oude hond, herderachtig. En hoppa... Betty ging het gelijk vragen. Ze zit er nog! Smelt .....
Im Winter 2016/2017 kam ein verstörter Hund in den Public Shelter Dorohoi. Tierarzt Daniel Bejinariu nahm sich schnell dieser Hündin an und nannte sie Paula. Mit vielen lieben Worten und einer vertrauensbildenden Beständigkeit betreute er die Hündin über Wochen und so kam es, dass es ihr besser ging und sie sich in ihr Schicksal einfinden könnte. Doch im Sommer 2018 wurde Paula schwer krank und musste operiert werden. Eine Gebärmutterentzündung hatte die Gesundheit Hündin schwer belastet und die brauchte dann auch einige Wochen, um sich wieder zu erholen.

Paula ist nun ca 10 Jahre alt und die Zeit läuft ihr davon. Sie lebt inzwischen im New Land, der privaten Auffangsstation der Tierärzte Bejinariu und Bratu. Doch ein zuhause ist das nicht. Und das sieht man Paula auch deutlich an. So ganz erholt hat sich ihre Seele noch nicht wieder. Darum braucht es einen Menschen, der sich ihrer annimmt. Zuhause, Gladenbrotplatz gesucht für Paula!!!
Our old lady Paula was brought in Ps Dorohoi last year, she resisted in the shelter around 1 year even she is old(10 years old) and she lived in a overcrowed kennel with others big dogs.

She fighted for his life every day even she had a hide infection in his uterus.But in one day Paula didn t wait us near gate like usually, we found her inside of the kennel laying with very big hemoraghia...She was for emercency operated because she was in very bad shape...

She recovered well , she is now in our care but she need a home, she need a warm bed for the last period of her life...

PLEASE ADOPT,FOSTER OR SHARE!!!
 

Ze zou dus nu 10 jaar zijn (geschat). Maar dat was bij Bobby ook in 2012, en Bobby zou dus nu 16 jaar moeten zijn. Het is altijd gissen !
 
28 september 2019
De aankomstgroep is ook al aangemaakt op facebook, en dan komen de foto's van de diertjes die Roemenië gaan verlaten.
Daar gaat ze... Een lange reis in de bus. Hou vol lieverd.

Nog 1 nachtje slapen, en dan gaat bijna traditie getrouw Lucy jouw weer ophalen.
Maarrrrr.... dit keer ga ik zelf mee. Melanie heeft onlangs een heftige operatie achter de rug, en mag nog niet zo een lange tijd in de auto zitten.

Ik zie er best tegenop, zo een lange autorit.
Maar niets vergeleken wat Woeffie Paula moet doorstaan.

                          
30 september 2018
PLEEGHOND PAULA
              vanaf 

   30 SEPTEMBER 2018
     t/m 30 MEI 2019
Af en toe noem ik haar nog Paula, maar ze gaat dus echt Ziggy heten hier.

Eindelijk de dag dat we Pleeghond Paula gaan ontmoeten. En omdat ik dit keer zelf meeging, blij met Melanie.
Zij heeft zich ontfermt over Bobby en Marley. 
Rond 11.00 uur zouden ze vanuit Roemenië in Baarlo zijn. Zouden ze!!! Het werd 13.00 uur.
Lucy was om 8.30 uur bij mij. Zo blij met Lucy dat ze elke keer wilt rijden voor het ophalen van mijn pleeghond.
Het was lang wachten op de woeffies, maar door het gezellig sfeertje was het goed te doen.
Ik heb ook genoten van het prachtie dierenrijk daar in Baarlo: Kippen, Geiten, Schapen, honden.
Wat een mooi plekje !
En dan... Yessss... Daar komt de bus aanrijden, met onze woeffies.

Even gluren in de bus. Ahhh.. daar zit ze: Paula
Er moest eerst nog wat dozen voor de benches weggehaald worden. Een dikke grom van Paula.. Oeps! Als 2e mocht Paula uit de bus. Gewapend met tuig/riem en halsband/riem samen met een roemeen de afgesloten bus in. Het was even een gezever met die tuig omdoen. Doe ik ook niet elke dag :) Maar wat een stank.. Pis en weet ik wat meer :)
 
Betty en Lucy namen Paula over van mij en naar de volgende bench in de auto van Lucy. Maar allemachtig je kon tegen de lucht aanleunen in de auto. De reis verliep voorspoedig. Lucy had goed de vaart erin. En het is mij reuze meegevallen de heen- en terugreis. Fijne reis was het zo samen. Half vier waren we weer thuis.
Thuisgekomen eerst even uitlaten. Melanie was ondertussen even met Bobby en Marley naar het bos. En dan het bekende ritueel. De kennismaking tussen Bobby en Marley met Paula. Kennismaking ging opzich goed. Aan de lijn lopen moet Paula nog echt leren. Alle kanten op, behalve de goede. Met z'n allen de achtertuin in. Katten ging ook goed, zolang ze niet weg willen rennen. Want dan wilt ze er achteraan, gewoon nieuwsgierigheid. Maar komt allemaal wel goed.
 
Ziggy aan de riem de tuin laten verkennen. Veel nieuwe indrukken en geluiden voor haar. Daarna aan een lange lijn in de tuin.
En ja hoor... spelen met Melanie. Paula is helemaal gek op tennisballen. Maar even later toch maar los laten lopen.
Paula: Waar ben ik nu toch terecht gekomen ????
Het laatste rondje door de wijk. Bobby en Marley onaangelijnd. Paula had het druk met snuffelen, en liep alle kanten op. Toch een grote plas gedaan en toen weer huiswaarts. 's Nachts veel wakker geweest. Paula had ik aangelijnd aan de poot van de bank. En ik mijn slaapzak in en Paula masseren, aaien, lief praten. Ze is echt hondsmoe! Een paar grote zuchten van Paula en toen ging ze meer liggen en ontspannen.
Op naar de volgende dag :
September
    2018
   
Pleeghonden :    Naar de Home Pagina :