Stichting Heart 4 Botosani Strays  biedt structurele hulp aan zwerf- en afstandsdieren in district Botosani (Roemenië). Wij doen dat door de public shelters financiële, morele en materiële steun te geven. Daarnaast werken we middels diverse castratiecampagnes aan vermindering van de zwerfdierenpopulaties.De goede kwaliteit van dierenopvang in Nederland is absoluut uniek; hoeveel anders is het gesteld in een hele hoop andere landen op de wereld. Wij hebben heel bewust gekozen om te helpen in district Botosani, gelegen in de Noord Oosthoek van Roemenië. Buiten de steden komen nog steeds grote roedels zwerfhonden en -katten voor, die een verschrikkelijk bestaan aan de rand van de samenleving leiden. De dieren zijn ondervoed, lijden aan ziektes, huidaandoeningen en parasieten, en worden op een verschrikkelijke manier behandeld. Hun enige perspectief is een vroegtijdige, ellendige dood na een leven vol van lijden en gevaar.

Om deze situatie te veranderen is het ingrijpen van de mens echt noodzakelijk. Georganiseerde opvang, dagelijkse (medische) verzorging en voer is er nodig om het leven van deze dieren draaglijker te maken. Gelukkig zijn er in district Botosani ook steeds meer mensen die zich het lot van de zwerfdieren aantrekken en er iets aan doen , zoals bijvoorbeeld de mensen die hun hart en huis openstellen om zwerfhonden of -katten  liefdevol op te vangen en te verzorgen. Vaak hebben deze grote dierenvrienden het financieel zelf al helemaal niet breed , Stichting Heart 4 Botosani Strays ziet het helpen van deze gemotiveerde mensen als een heel belangrijke taak.

Dit kost natuurlijk ontzettend veel geld...maar gelukkig hebben we al een aantal vaste donateurs die onze stichting een warm hart toedragen. Verder genereren we geld door de verkoop van gedoneerde goederen en supportverkopen zoals bijv. kalenders. De opbrengsten hiervan komen volledig ten goede aan onze dieren. 

Maar ook de adoptiebijdragen die de adoptanten betalen maken het ons financieel mogelijk om de mensen die de dieren ter plaatse helpen te ondersteunen met de aankoop van voer en het betalen van de medische verzorging , castraties en renovaties en/of verbeteringen in de ps en/of privéopvang.

Met een erkend transport vanuit Botosani PS worden de dieren naar Nederland gebracht, wij zorgen ervoor dat het transport ook op de terugweg vol zit met door ons ontvangen donaties zoals voer, medicatie, operatieartikelen etc. De goederen komen dan ook zonder twijfel daar aan waar ze voor gegeven zijn en waar het nog steeds zo ontzettend hard nodig is.

Wij zijn een kleine stichting, ons bestuur bestaat uit slechts drie mensen, samen wordt er beslist wat er en waar het geld van de ontvangen donaties aan uitgegeven gaat worden. Maar een ding is zeker het welzijn van onze dieren heeft altijd onze allerhoogste prioriteit.

  Albums with 750 dogs from PS Botosani
(klik links op het logo voor het album
Old Dogs Botosani : 
1 november 2017
Vanmiddag pleegwoeffie Ruby naar zijn nieuwe plekje gebracht. En helemaal niet bezig met een volgende pleeghond. Beetje veel aan het hoofd gehad. Ook dat er nog bij kwam dat Poes Beauty een spoed operatie heeft gehad. (kaak gebroken). En moet 6 weken binnen blijven. Nou, dat valt niet mee. Dus ze zit boven op een kamertje.

Maar goed.. Pleeghond Ruby naar een 'echte' Gouden Mand. Beter kan ze het niet treffen. Dus 's avonds duik ik achter mijn iPadje. Sla het nog maar net open... en BAM... Zie ik Troya!!! Foto's en video's van 14 februar 2017. Wat een hoopje ellende. Hartbrekend ! Het laat mij niet los.
Later op de avond Betty op messenger aangeklikt. Weer net als de vorige keer bij Ruby. Altijd is Betty bereidt om ook direkt te antwoorden, ondanks enorme drukte en gedoe die ze heeft. Maar alles voor de honden :).
Het was snel besloten. Troya staat gereserveerd voor transport op 3 december 2017. Raar... het was helemaal niet mijn bedoeling. Maar die datum komt helemaal goed uit. Want mijn ouders komen ook weer een weekje in november.

Het schrijnende verhaal van op facebook. Daar smeltttttttt je toch van ?

 
En wat leuk, Troya staat als 'tijdlijn' foto op de groep van
Albums with 750 dogs from PS Botosani


Dit is dus Troya.
Op dit moment nog in
PS Botosani Roemenië.

 Album Old Botosani Dogs :
Album
 

Ook 3 video's staan er in het album van Troya: Deze dateren van 14 februari 2017
   

En dan zit ik natuurlijk weer met vervoer. Even Lucy aantikken op Messenger.

En ja hoor !!!!!

Ze wilt weer rijden. Ook dat ze het mijn dochter Melanie erg gezellig vond de laatste keer.

Hoppa.. Melanie even aantikken op Messenger.

En ja hoor !!!!
Geen probleem. Gezellig, ik zorg dat ik vrij ben die dag.
Het gaat nog even duren, het volgende transport staat op
3 december 2017. Nog een maand te gaan. Wachten duurt lang !

Zeker voor Troya.. Maar lieverd... 
 
   
25 november 2017
Och... wat duurt wachten lang. Ik hoorde of las maar niets over een Aankomstgroep op FB zoals bij Ruby.

Dus vanmiddag maar heel voorzichtig gevraagd aan Betty. Alles bleek behoorlijk tegen te zitten.

En toevallig vandaag zou de pagina gemaakt worden.

Het transport is nu niet zondag 3 december maar zaterdag 2 december a.s.

Volgende week op deze tijd zit ik in spanning hier te wachten.
29 november 2017
Ook zijn etensbak natuurlijk en ook in mijn 'Rookhol' een bedje voor Troya

30 november 2017
Ploep, Ploep... Messenger... Betty... Korte video van Troya.. Ik begon spontaan te janken toen ik het zag.

Nog even Troya !!!!

Dan een alarmerend telefoontje met Betty.
Vooral de blik in de ogen van Troya toen ze deze foto zag, en dat ging mij net zo

De schrik, de tranen. We hadden het even heel moeilijk. Wat nu ???
Troya had gebeten c.q. uitgevallen naar DA bij controle.
En dat is toch wel een puntje. Ik heb tenslotte wel 2 oude honden, 3 katten, buurkattten. En bovenal Esmaralda natuurlijk.
Maar wat ze zeggen vanuit RoemeniÄ“ is dat, ze niet in een hoekje gedreven moet worden, want dan word ze agressief.  En wel goed is naar andere honden. Dus ja... dit wordt een zware dobber. Maar never nooit terug naar de HEL van Roemenië. En ga dan zeker, samen met stichting zoeken naar een goede oplossing, als het fout loopt hier.

November
2017

Pleeghonden :    Naar de Home Pagina :