Stichting Heart 4 Botosani Strays  biedt structurele hulp aan zwerf- en afstandsdieren in district Botosani (Roemenië). Wij doen dat door de public shelters financiële, morele en materiële steun te geven. Daarnaast werken we middels diverse castratiecampagnes aan vermindering van de zwerfdierenpopulaties.De goede kwaliteit van dierenopvang in Nederland is absoluut uniek; hoeveel anders is het gesteld in een hele hoop andere landen op de wereld. Wij hebben heel bewust gekozen om te helpen in district Botosani, gelegen in de Noord Oosthoek van Roemenië. Buiten de steden komen nog steeds grote roedels zwerfhonden en -katten voor, die een verschrikkelijk bestaan aan de rand van de samenleving leiden. De dieren zijn ondervoed, lijden aan ziektes, huidaandoeningen en parasieten, en worden op een verschrikkelijke manier behandeld. Hun enige perspectief is een vroegtijdige, ellendige dood na een leven vol van lijden en gevaar.

Om deze situatie te veranderen is het ingrijpen van de mens echt noodzakelijk. Georganiseerde opvang, dagelijkse (medische) verzorging en voer is er nodig om het leven van deze dieren draaglijker te maken. Gelukkig zijn er in district Botosani ook steeds meer mensen die zich het lot van de zwerfdieren aantrekken en er iets aan doen , zoals bijvoorbeeld de mensen die hun hart en huis openstellen om zwerfhonden of -katten  liefdevol op te vangen en te verzorgen. Vaak hebben deze grote dierenvrienden het financieel zelf al helemaal niet breed , Stichting Heart 4 Botosani Strays ziet het helpen van deze gemotiveerde mensen als een heel belangrijke taak.

Dit kost natuurlijk ontzettend veel geld...maar gelukkig hebben we al een aantal vaste donateurs die onze stichting een warm hart toedragen. Verder genereren we geld door de verkoop van gedoneerde goederen en supportverkopen zoals bijv. kalenders. De opbrengsten hiervan komen volledig ten goede aan onze dieren. 

Maar ook de adoptiebijdragen die de adoptanten betalen maken het ons financieel mogelijk om de mensen die de dieren ter plaatse helpen te ondersteunen met de aankoop van voer en het betalen van de medische verzorging , castraties en renovaties en/of verbeteringen in de ps en/of privéopvang.

Met een erkend transport vanuit Botosani PS worden de dieren naar Nederland gebracht, wij zorgen ervoor dat het transport ook op de terugweg vol zit met door ons ontvangen donaties zoals voer, medicatie, operatieartikelen etc. De goederen komen dan ook zonder twijfel daar aan waar ze voor gegeven zijn en waar het nog steeds zo ontzettend hard nodig is.

Wij zijn een kleine stichting, ons bestuur bestaat uit slechts drie mensen, samen wordt er beslist wat er en waar het geld van de ontvangen donaties aan uitgegeven gaat worden. Maar een ding is zeker het welzijn van onze dieren heeft altijd onze allerhoogste prioriteit.

27 juli 2017
Al een paar dagen aan het lezen op Facebook Botosani. Zo triest, die smekende hondenkoppies.

  Albums with 750 dogs from PS Botosani
(klik links op het logo voor het album)
 
Old Dogs Botosani : 

En dan zie ik een hond (teefje), video's en foto's. Een slepend achterpootje. Smelt.....

30 juli 2017
Hoppa !!! mededeling MISTY IS GEADOPTEERD. Verdrietig ?

Nee... Adoptie altijd beter als pleeg. Nu een Home For Ever. Dag... Lieve Misty, 10 jaar ... Het ga je goed. Achteraf helemaal niet geadopteerd maar in een pleeggezin in Duitsland! Vreemd hoe het allemaal gaat in Botosani.
4 augustus 2017
Hoppa !!! blader wat op Facebook, kijk op de pagina weer even naar Helga. Zie ik berichten en
denk... Huhhh... Helga en haar Hondenvriendje Kenya gaan naar Engeland in de pleeg.
Natuurlijk even gereageerd, Betty het even laten weten. Een beetje langs elkaar heengewerkt.
Geeft niet! Deze woeffies waren al 3 jaar samen in het asiel. Veel beter, nu blijven ze bij elkaar.
(Achteraf liet die naamgenoot (Louise) Sheppard het dus afweten. Walgelijk !!!
Daarbij was ik in juli gaan kijken op facebook voor een pleeghondje, het zat allemaal niet mee. Eerst Luna van Stichting LaMoJa oud hondje wat al snel geadopteerd was.
Toen zag ik Apie van Stichting Going Home en ook daar was vertraging. Maar blijdschap toen ik las dat er iemand geïnteresseerd was voor adoptie dat was 'Apie' van Stichting Going Home.
Zo bleef ik verder kijken en kwam bij Stichting Heart4 Botosanie Strays. Na Luna, Misty, Helga, is er nu dus Ruby. Dan krijg ik je ineens bericht dat de adoptie van Apie niet doorgaat. Ja.. éne Cindy op FB aahhh en Ohhh ... Achteraf zag ze er van af. Domme mutsen bestaan er echt ! Domme muts Cindy's haar gument: Hondje kan wel meer gebreken hebben. Nou.. ik ben duivels!!!! Diezelfde week had ik net voor Ruby besloten. Dit voelt akelig. Want om nu Ruby af te zeggen, kon ik ook niet. Maar ik vind het zo sneu voor zielig woeffie Apie (wat een naam). Ik duim voor je lieverd, dat er snel een Gouden Mandje is.

PLEEGHOND RUBY VANAF 23.09.2017 T/M 01.11.2017

Maar verder met mijn nieuwe pleeghondje
Het is dit keer dus een kleintje, omdat ik dit al jaren beloofd hebt aan mijn kleindochter.
Ruby is ongeveer 10 jaar
.

Op messenger heerlijk gebabbeld met Betty van Stichting Heart4BotosaniStrays.
Het gaat door!!!! 23 september 2017 staat gepland.
Dan blijkt het een lange reis te worden om haar op te halen, en hier te brengen.
En zo fijn.. ook dit keer kan ik weer een beroep doen op 

Ruby in Roemenië klik op plaatje voor video:

Old Sweety

      

         
 

19 september 2017

Op facebook is er dus een Besloten Groep.

Allemaal zijn we in afwachting van onze hond of katje.
Het laatste nieuws is te volgen.
Een beetje 'kraamtijd gevoel'.

Hier op deze foto zal a.s. zaterdag vele hartjes sneller kloppen.

Geweldig team van Heart 4 Botosani Strays. Dank jullie wel, voor jullie inzet tot nu toe. 
En dan ineens een triest bericht in de groep:
1 van onze passagiertjes kan zaterdag helaas niet meekomen... Kleine Elly is eergisteren heel stilletjes en totaal onverwacht alleen op reis gegaan...
Ze is overleden aan inwendige bloedingen.
   Ook in de rescue wereld liggen
vreugde en verdriet soms heel dicht bij elkaar... Nu Elly niet meer mee kan komen, heeft kleine Aurica de kans van haar leven <3 
Nog een paar daagjes en dan kan ik zeggen:

      


           
 

21 september 2017

Ook vandaag weer gezellig babbelen in de groep op FB. Allemaal enthousiast over de diertjes die naar NL komen. Er was minder goed nieuws dat er geen hondenvoer meer was voor de 600 honden in Botosani. De aktie kwam voorbij en er is veel gedoneerd. Allemaal een steentje bijdragen toch? Voor de achterblijvers. Ook Anna had iets leuks, hondenpenningen. De opbrengst gaat in zijn geheel naar Botosani. Dus.. Leuk en heb er natuurlijk ook ééntje besteld.
Vanavond vertrekken de honden van uit Roemenie deze kant op. De foto's kwamen in de groep voorbij.. Ruby hou vol... Nog een paar daagjes Old Sweety


Ook voor kleine kitten Billy gaat de reis naar NL niet door. Een vervelende huidaandoening,
maar niet in levensgevaar. 
Dit hakt er ook weer in, zo sneu voor het kleintje.

Maar weer een ander hondje deze kant op : Riva

22 september 2017

Bedje staat al klaar voor de komende nachten.

23 september 2017

Nog even volhouden lieverds.
Rond 12.00/12.30 uur worden jullie verwacht in Baarlo.

Lucy en Melanie zijn even voor 9.30 uur vertrokken. 

Lieve Ruby, tot straks

 

Al vanaf donderdagavond in de auto, wat een lange rit voor het meissie Ruby.

Nou daar zit je dan lieve Ruby, op Nederlandse bodem.
Over een paar weekjes meissie voel je, je helemaal thuis.  

23 september 2017

Pleeghond Ruby 
Sinds 23 september 2017

Eindelijk daar is ze! En wat blij hen te zien. Lucy en Melanie hadden ook nog flinke pech. Ze waren nog maar net de rijksweg op. Lekke band!!
En of dat nog niet genoeg was, omleidingen bij Nijmegen. Pfff... Maar dan rond 18.30 uur kon ik zeggen WELKOM THUIS. En wat ben ik de meiden Lucy en Melanie dankbaar. Toppers

Uit de auto even het grasveldje op. Maar het moest maar in de tuin gebeuren hoor, ze is zo van slag, die Ruby. Traditioneel aan een bakkie leut en gebak. Lekker bijgekletst. En heb uitgehoord hoe het gegaan is. Ruby stonk vreselijk, en de vlooien waren duidelijk aanwezig. Dus hoppaa.. Samen met Melanie haar in bad gedaan en tekeer gegaan met de anti-vlooienshampoo. Daarna lekker afdrogen en bij Laura op schoot in een fleece deken.

's Avonds het laatste rondje... Flinke diarree. Rustig aan. Ze voelt haar eigen ook nog niet goed na zo een lange reis. Daarna natuurlijk het ritueel kroelen met diertjes. Met de katten gaat het ook goed.

Van Stichting Heart4Strays niet alleen paspoort etc. maar ook nog een leuke attentie meegekregen voor Ruby.24 september 2017

De nacht zijn we heel goed doorgekomen. Ze heeft heerlijk geslapen op haar orthopedische bedje, en ik op mijn bedje ernaast.

In de vroege morgen met de honden het bos in. Maar Ruby wilde niet lopen. Dus was het dragen, neerzetten en kijken of ze wou lopen. In het bos ging het ietsje beter.

En dan een blije Esmaralda, het beloofde kleine hondje, Wat is ze verliefd op Ruby 


Bobby de allerbeste voor mijn pleeghonden. En straks? Maatjes en spelen misschien met Marley
Eten, daar heeft ze geen zin in. Nou zolang ze maar drinkt is het goed. 

Nou ja zeg !!! Ik dacht laat ik vast wat kattenbrokjes neerleggen voor het egeltje vanavond.
Moet je zien.. Ruby wil het hebben. 

Vreemd lust wel katten blikvoer en kattenbrokjes. :)

25 september 2017
Dezelfde rondjes lopen in het bos gaat nu goed, ze loopt alleen niet zo vlot. En yesss... een dikke drol. Eindelijk. Bij het tweede rondje, wist ik niet wat ik zag. Ze tilde haar pootje op om te plassen.. Huhhh... wil ze Bobby & Marley nadoen??? Kopiërgedrag :)

Maar dan ineens als je denkt dat het fantastisch gaat.

Uit het niets ... mijn kat Misty achterna toen we de tuin in kwamen.

En echt NIET vriendelijk. Zoooo...!!! Maar dat kan NIET. Ik ben wel even duidelijk geweest tegen Ruby.

Dus toch maar de bench naar beneden halen.

 

's Avonds nog even buiten gezeten. Ruby nog aan de lijn. Springt ze spontaan op schoot. Later haar naast mij neergelegd op een fleece dekentje op de schommelbank.

Na het laatste rondje door de wijk altijd wat lekkers. Ze deed zo leuk mee in de roedel. Kwispelen en kijken... Ik wil ook !!!.

Daarna zocht ze zelf haar plekje in de buurt, en haar halsbandje maar even afgedaan.

26 september 2017
Nog steeds slaap ik beneden. En het is lekker doorslapen. Maar bij het wakker worden, geen enkele kat te bekennen. En dat is raar. Katten zijn niet haar favoriet. Honden juist wel. Vanochtend heeft ze weer een 'porretje' gehad, toen ze gromde naar kat Witny. Misschien een lange weg om het goed te krijgen met katten. En Bobby heeft er weer een maatje bij :)

 

 

Ze is alert genoeg, en ze is graag in mijn buurt.
Valt ook niet mee na de Hel van Roemenië.
 
Maar met hulp van haar grote broers Bobby en Marley gaat het vast helemaal goedkomen.

Het lieve meisje Ruby gaat vannacht in de bench. Haar orthopedisch bedje erin gepropt. Ze moet in de bench in verband met mijn katten. Klein lampje aan en ik slaap vannacht weer in mijn eigen mandje. De bench vind ze niet echt erg. Ze is er ook al uit zichzelf in gaan liggen.

Nog een laatste shaggie, knuffelen met de andere diertjes hier. En dan lekker naar mijn mandje.

 


27 september 2017

Vanochtend naar beneden en zie daar .. een kwispelende Ruby. Gauw de bench open. Eten !!! Met de katten in de buurt is het goed opletten.
Maar ik weiger om dieren apart eten te geven. 

Héée.... ik ... Ruby was vanochtend heel lief tegen vrouwtjes katten.
Kijk zo ligt ze het allerliefste. Lekker op haar ruggetje in je armen. Kriebel, Kriebel. Ruby geniet !
   
Ook maar een tuigje gekocht. Want aan de riem lopen is niet haar favoriete bezigheid.

Ze loopt traag, en ook nog achter mij. Het gevolg hiervan is dat ze de haak aan haar halsband steeds tegen haar smoeltje krijgt, vandaar het tuigje.


Beetje koud buiten vanavond. Lekker vertroeteld worden !

Nog altijd aan de riem, ook in huis. Beetje jammer, ze is ook zo klein. En ik weet nog steeds niet zeker of ze nu wel of niet door het kattenluikje kan. Als ze onder de poort door kan. Tja... doen de katten ook.
Geweldig Kat Misty loopt ook weer overal. Ook Witny is er. Het lijkt beter te gaan. Blij mee. Maar wel kattenluik in de gaten blijven houden. Later op de avond toch maar naar binnen gegaan. Tussendeur open, zodat Ruby lekker rond kan lopen. Tuigje ook afgedaan !!! 


Ruby is een grote knuffelkont met iederéen. Zodra mensen door de knieën gaan, en Ruby's aandacht vragen. Loopt ze op hen af voor een kroel. Op haar hoofdje kriebelen vind ze ook heerlijk. Oogjes knijpt ze toe, zo fijn vind ze het.
28 september 2017
Met honden doet Ruby het ook prima. We zijn al aardig wat hondenvriendjes van Bobby & Marley tegengekomen. Ook Jack Russel Django.. een kleine tornado als dat aankomt rennen. Maar het ging prima. Django alias Smurft vindt Ruby leuk. Gelijke hoogte hè :).  Ook Balou (Golden Retriever) en Barney hebben al kennis gemaakt met Ruby. Ruby vond Balou eerst niet zo fijn gezelschap. Net iets te enthousiast. Ruby trok haar bovenlip. Later ging het weer goed. Max vond ze weer niet leuk. Een iets groter hondje, maar die ontmoeting was hier voor de deur op straat.

Laura met Ruby, wandelend door de tuin en daarna even oefenen of ze komt, en wilt gaan zitten. Of het toeval was of niet. Maar Ruby ging zitten :)

29 september 2017

Het regent verschrikkelijk. Buitendeur dicht en iets voor het kattenluikje gezet. Even niet aan de riem hoor! Ze gaat bij Marley liggen in Bobby zijn mand in de woonkamer. Marley loopt dan altijd weer weg, en gaat dan ergens anders een plekje zoeken. Zo is Marley :)
Ik sta op en ga bij Bobby in het Rookhol zitten. En wie hebben we daar... Graaft haar plekje in de handdoek en gaat liggen.

Het wordt een latertje vanavond. Lieve Ruby ligt lekker ontspannen. Bobby & Marley zijn ook al in diepe slaap. Maar ik zal dat kleine lieve meissie straks toch op moeten pakken en in haar bench doen.

30 september 2017

Het voordeel van binnen zitten.
Een Spanjaard, Bulgaar en een Roemeentje.

 

Maar Marley houdt dus niet van benauwde, dus die stond op en vertrok naar de woonkamer.

Maar weer geweldig. Ruby kijkt, maar gaat niet meer in de aanval.

 

September
2017

 

Pleeghonden :    Naar de Home Pagina :