Eind september 2013 keurde het Roemeense Constitutionele Hof een wet goed met een massaslachting onder de drie miljoen zwerfhonden die in Roemenië leven als gevolg. De nieuwe wet staat het doden van zwerfhonden toe. Dit mag nadat de dieren veertien dagen in een asiel hebben geleefd. Op deze manier wordt er genoeg ruimte in de asielen behouden voor andere honden. Als er niet voldoende voedsel of medische zorg zijn mogen honden worden gedood. Op dit moment worden honden massaal gedood op zeer afschuwelijke wijze.

De stichting heeft als doel het verlichten van leed voor dier en mens in Roemenië.
Wij trachten ons doel te bereiken door honden op te vangen, voor adoptie klaar te maken, voor het plaatsen van de honden bij adoptiegezinnen en voor het ondersteunen van het sterilisatie programma. Dit willen we bereiken door vaste sponsoring, donaties en verkoop van tweedehands goederen waarvan de opbrengst ten goede voor de honden komt. 


De adoptie (het plaatsen van honden bij gezinnen die de hond adopteren) en de financiële bijdrage die de adoptanten hiervoor betalen maakt het ons financieel mogelijk om de mensen die honden ter plaatse helpen en verzorgen te ondersteunen. Op deze wijze willen wij natuurlijk graag een steentje bijdragen om het zwerfhondenprobleem in Roemenië te bestrijden en ze een nieuwe kans te geven in plaats van een gruwelijke dood.
 
Door middel van transport brengen wij gedoneerd voer, medicatie en goederen van Nederland naar Roemenië die we leveren we persoonlijk af bij de hulpbehoevende shelters. Met dit transport worden de honden naar Nederland gebracht.

Willy en John waren al even bezig met het helpen van de honden door het houden van inzamelingsacties van voer en het delen van adoptiehonden op een website. Het idee om dit te gaan doen is ontstaan tijdens een demonstratie in Den Haag.

Cindy heeft het team later versterkt. Zij was één van de donateurs die voer bracht. Vanaf die tijd bemiddelen wij bij opvang en adoptie. Daarnaast staan wij geregeld op markten met de verkoop van tweedehandsartikelen ten behoeve van de Roemeense honden.
 
We vonden het tijd om samen een stichting op te richten voor onze enorme liefde en betrokkenheid met de Roemeense honden. Willy is al een aantal keren samen met John (zie John Stray Transport) mee gereisd om donaties te brengen bij diverse shelters in Roemenië. Wij willen graag ons steentje bijdragen om het zwerfhondenprobleem te bestrijden en de honden een nieuwe toekomst te geven.
13 januari 2017

Vrijdag de 13e kwam er een bericht voorbij op facebook van Stichting Dutch For Strays.
Zoals Willy al schreef, die blik in haar ogen doet wat met je.
                         

Vrijdag de 13e gaat vast geluk brengen, gezien er al 2 pleeghondjes niet door zijn gegaan.
Eerst Figiel niet doorgegaan en daarna Benny ook niet als pleeghond.
Beiden zijn direkt naar een Gouden Mand gegaan. En dat is altijd veel en veel beter natuurlijk.


En bekend was dat ik mijn kleindochter had beloofd een keertje voor een klein pleeghondje te kiezen. En een belofte moet je nakomen.
 
op Facebook Dutch For Strays:

TER ADOPTIE RIANA
TEEFJE 8 JAAR??? GESTERILISEERD
3 jaar geleden werd je in de private shelter gebracht samen met je pup. Zij heeft het helaas niet overleefd.
Na 3 jaar zit je er nog steeds, niemand die naar je vraagt. Mij viel je op omdat je zo prachtig ben en met een hele trieste blik in je ogen. Je bent op zoek naar een baasje waar je liefde en warmte kan krijgen en vooral je vrijheid.
Wie geeft deze lieve sociale vriendelijke dame een forever home? ???
Stuur ons een privé bericht aub

14 januari 2017

Vrijdagavond een pb gedaan naar Willy en de volgende morgen al snel
een reaktie terug gekregen op Messenger
Kattentest wordt er nog gedaan.
En als alles dit keer voor ons hier lekker meezit, zal Riana snel ons
nieuwe pleeghondje worden.
Lieve welkom in NL. Eindelijk weg uit Roemenië


 

15 januari 2017
In afwachting of Riana met katten zou kunnen, was toch wel spannend voor mij. Maarrrrrrrrr..... YESSSSSS !!! Vanmiddag..'ploep, ploep' Messenger, daar was Willy... Ben je er klaar voor....schrijft ze. Oehhhh... Prachtig... Hoppa... 12 foto's. Zo blij voor Riana.
Riana wordt gepland voor transport naar Liessie. GEWELDIG.

Ach gossie.. kijk ze nu zitten met dat kattenspul :)
 
Vrijdag de 13e een prachtige dag     

18 januari 2017
Tja... En dan denk je ... Het is zo kort dag, er kan niets meer tussen komen. Maar toch... Riana komt pas 29 januari. Ik had Willy (DFS) op messenger. Helaas, zo jammer voor Riana .. nog even een weekje wachten. Transport wat op Galati rijdt is vol. Mocht er één uitvallen, dan staat ze op de lijst, maar vrijdag gaat dit transport al rijden. Als Riana hier op 29 januari is, dan heb ik de volgende dag 30 januari 2017 Pleeghond Lion hier precies 1 jaar. (klik op de afbeelding voor zijn blog)

 

23 januari 2017
Weer even op Messenger met Willy, een paar brutale vraagjes. Ik wilde graag weten waar en bij wie Riana op dit moment zit. En er zou een video zijn van Riana. Al snel reaktie. Ik kreeg de link door van Daniela Paun uit Roemenië. Weer brutaal, en haar een vriendschapsverzoek gestuurd op Facebook. Daar was ze... Wat een schat van een vrouw. Gezellig gebabbeld op Messenger, video :) gekregen (gemaakt op 16.12.2016) Ook de haar schofthoogte weet ik nu, 45cm, Marley 55cm, Bobby 65cm :) Later bleek schofthoogte van Riana 50cm te zijn:)

 

Het lijkt een beetje uit het verband gerukt hondje, en dat maakt haar tegelijkertijd weer zo aandoenlijk. Prielig staartje. Vol in het haar. Mijn handen jeuken al. Als Riana er klaar voor is, dan beginnen we eerst met voorzichtig borstelen. En later misschien wel een trimbeurt.
26 januari 2017
Vanavond toegevoegd aan groep 27.01.2017 with Cat and Dog Transport
Riana komt aan in Borne NL: 06.00 uur-06.30 uur. Het is van mij vandaan 1,5 uur, dus dat valt mee. Lucy gaat weer rijden voor mij. Zo blij mee. Topper. Zij heeft ook destijds Pleeghond Lion opgehaald. De vlaai etc. staat al klaar.

   

27 januari 2017

  Riana zit al 3 jaar dus bij Dana, voor haar wordt het even slikken. Afscheid nemen van haar meisje. Maar wetend, dat ze het beter gaat krijgen. Maar toch.. Altijd moeilijk. Het afscheid.

28 januari 2017

Riana is nog altijd onderweg. Hou vol Riana.
Mijn matrasje staat al klaar, en Beauty heeft haar plekje weer gevonden. 
 
  Pleeghond Riana
vanaf 29 januari 2017 t/m 26 juni 2017
 


29 janauri 2017

Helaas een flinke vertraging. Maar dat mag de pret niet drukken. Lucy en ik hebben contact op messenger met één van de transporteurs. Wat een top team. Geweldig. Ze zijn kort en duidelijk. En goed te volgen waar elke hond heengaat en hoelaat. Elke hond heeft een 'droppoint' zal ik maar zeggen. Riana is op één na de laatste. Nummer 7. Ze stond voor zondagmorgen 6.00-6.30 gepland.

 

Lucy.... Goede reis... en tot gauw...
En dan.. Een berichtje van Lucy.. Nog 10 minuten dan is ze bij ons. Traantjes van blijdschap. En zo blij met Lucy die altijd weer bereidt is om te rijden. Zo fijn! Melanie is er gelukkig ook. Zij heeft de foto's gemaakt. Super! En ook de kennismaking met eigen honden. Traditiegetrouw neemt zij Bobby en nu ook Marley mee naar buiten. Passeren elkaar, daar nog een keer. Blijven even stil staan. Wisselen van honden, en dan samen de tuin in en naar binnen. En wat een mooierd, veel groter als ik dacht, maar wat een lieverd. Binnen gezellig bijkletsen met Lucy en aan de vlaai natuurlijk.

   
  Even naar de overkant. En ja hoor, gelijk poepen. En onze eerste contact is er geweest.

Maar jeetje... Wat een stank had ze bij zich.

Blij met Melanie want die heeft dat vaker gedaan.
Even de hondenshampoo er doorheen


Riana is zo makkelijk, ze liet alles over zich heen komen. 
 
Wat een plaatje...... 
   Komt goed mooi meisje !

 En dan... rust... Oogjes gaan dicht. Moe!
 

Regelmatig naar buiten. En steeds het zelfde stukje in de wijk. Zodat dit straks heel gewoon voor haar is. Bij de achterdeur wilt ze niet naar binnen. Pogingen op mijn hurken en dan met wat lekkers lokken, duurt erg lang. Ik pak haar voorzichtig op en zet haar binnen. En doe lekker vrolijk met Marley en Bobby. Ook in de woonkamer heeft ze wat angst. Wat blijkt? Het is de gladde vloer, dat vind ze maar niets. Dus in mijn plekje 'Rookhol' enkele vloerkleden neergelegd. Doch net zo, dat ze 1 pootje op de vloer moet zetten. Ook heeft ze vluchtgedrag. Maar achterdeur op slot. Dus dat gaat niet lukken. Met haar voorpootjes wilde ze ook op de vensterbank. Bij de schuifpui staan piepen.
Maar gaat allemaal goedkomen.
Voor de rest.. veel kroelen en aaien. Borstelen, daar geniet ze ook van. Maar gut gut... wat een haarbal. Dikke klitten. Al voorzichtig enkele verwijderd. En vanavond bij het laatste rondje, kwam ze wel uit haar eigen naar binnen. Toppertje !

Bedtijd... Matrasje in de woonkamer. Slaapplekje voor Riana ernaast. Bobby en Marley knuffelen gaat ook gewoon door hoor! Zij weten al, als ik naar bed ga, dat ze naar hun orthopedisch bedje moeten in de woonkamer. Klein lampje aan, en kijken wat de nacht mij brengt.
Even was ze onrustig. Piepte wat! Kleine 'Sssst' tegen haar. Ach heeft ook nog veel stress. Hijgt ook erg. Maar dan... Ze snuffelt aan mijn gezicht en uiteindelijk gaat ze liggen. Maar 2x wakker geweest vannacht. Op zich dus prima gegaan,
30 januari 2017
Nieuwe dag... 6.00 uur in de vroege morgen. Koffie is belangrijk. Maar ik had beter eerst even Riana uit moeten laten. Ze heeft geplast op het bed in rookhol. Een dikke plas dus op Handdoek, Plaid en orthopedisch kussen. Werk aan de winkel. Vandaag heeft alles lekker kunnen drogen. Later plaste ze op de deurmat. Terwijl ik om de paar uur buiten loop.
Vandaag verder gegaan met Riana's haardos. Haar broek gekortwiekt. En begonnen met haar tussen de voetzooltjes weg te knippen. Dit vind ze minder leuk. Dus gaan we morgen weer verder. Ook houd ze mij al goed in de gaten. Best wel snel. Als ik naar de woonkamer ga, komt ze er achteraan. En nu deed ze het ook, terwijl ik hier aan mijn website bezig ben. Ze ligt achter mij helemaal uitgevloerd. Marley rechts van mij.

 

En vandaag weer veel naar buiten, gaat best wel goed. Alleen dat weer... tjonge jonge.... Regen en nog eens regen :(
Rondje kanaal hebben we ook al een paar keer gehad. Vanmiddag op de terugweg naar huis, ging net school uit. Veel kinderen. En door haar aandoenlijke mooie koppie wilden veel kindjes haar aaien. Maar dat vond ze maar niks. Bobby nam het wel over. Die vind dat heerlijk. Nou dan kan ik wel even wachten. Ook Marley doet het super goed met kinderen. Ook kwam Esmaralda er nog aanrennen. Ook zo blij met die mooie woeffie.
En dan is er ineens zo een moment, wat je direkt moet vastleggen.

 
  Mooi of niet dan?
Mijn 2 Oostblokkertjes met Hollandsche Kerel.
Prachtig toch !

31 januari 2017
Een heerlijke nachtrust gehad. Martin is altijd 6.00 uur al beneden. Dus.. dan word je vanzelf wel optijd wakker. Maar.. voor ik goed en wel mijn ogen open had, stond Riana daar kwispelend, en likjes in mijn gezicht. Ach... en toen Marley er nog bij. Bobby bekeek het op een afstand. Dan ga ik natuurlijk even naar Bobby toe.. Hij draait meestal op zijn rug... en blij dat de dag weer is begonnen :)  Riana drentelt niet meer. Langzaam gaat ze wennen. Dubbel aanlijnen heb ik gisterenavond niet gedaan. Zakje brokjes, en als ze het plastic zakje hoort, is ze al paraat.
Het plassen in huis is ook van korte duur geweest. (even afkloppen). Gaat goed.

Vanochtend dus wat eerder naar buiten gegaan. En haar nu bekende rondje kanaal gelopen. Niet gekakkerd! Thuisgekomen is ze weer lekker gaan liggen. Ik keek op de klok... 8.00 uur.. Zal ik het wagen... Even naar de supermarkt. Een halfuurtje weggeweest. Is prima gegaan. Blij !

 Geweldig Roedeltje Dan rond 9.30 uur een stukje het bos ingegaan. Dat was even wat anders voor Riana. Ze voelde zich in het begin niet op haar gemak.

Maar een klein rondje gemaakt. Weer niet gekakkerd, maar gisteren wel 3x. Dus zal wel goedkomen.

Allemaal nieuwe geurtjes en geluiden.
 

Vanuit het bos even naar Hans en Hannie gegaan (via de voorkant van hun huis) Barney en Balou kwamen direkt naar buiten. Wat heeft Liessie nu weer bij haar. Ze begonnen een beetje opdringerig te snuffelen aan Riana. Daar was ze niet van gediend. Dus was het even grommen. Kleine, superkleine korrektie. Maar ja... was ook een smal gedeelte waar ze stonden. Dus werd het haar misschien wel een beetje te benauwd.

Oh Oh Oh... vanmiddag tijdens de wandeling: rondje kanaal :) Eerst mensen met machines bezig om takken te verwijderen van bomen en prompt ook ineens een ambulance met loeiende sirene, die van iemand vandaan kwam. De maat was vol voor Riana, compleet in de ankers. Dan is het rustig blijven, een soort bevriezen. Bobby en Marley reageren er niet op. Weer dat vertrouwde goede voobeeld. Daarna rustig doorlopen.

Op de heenweg kwamen we Tamara nog tegen :)   
  Weer thuis een lekker kluifje...
En lekker slapen.
  En zoals elke hond geniet, zo ook Riana van een massage
  En dan zijn er van die leuke momenten.

Ben ik lekker aan het dollen met Marley, krijgt Riana er ook zin in. Dit gaat vast heel leuk worden, straks
.
  Op de foto lijkt het zo een klein hondje.
Toch is ze bijna net zo groot als Marley

 

Maar wat is het een mooi, schattig hondje!

 
Terug naar Pleeghonden :    Naar de Home Pagina :   
 Januari
  2017