Voor het asiel SPAMA in Gandia Spanje,
zet AINF.nl zich met hart en en ziel in.

Lees voor meer informatie op de website van:
Animal In Need Foundation (AINF.nl)

Animal in Need Foundation (AINF) werd in 2007 op initiatief van een drietal dames opgericht om de op dat moment bestaande groep vrijwilligers een formele status te geven en daardoor haar doelstelling beter te kunnen verwezenlijken, mede door het feit dat een stichting geen geld mag uitkeren aan andere doelen dan het doel waarvoor de stichting is opgericht. Dit concept biedt eventuele donateurs zekerheid over de bestemming van hun donaties. Deze betrouwbaarheid is voor elke stichting noodzakelijk

Bemiddeling bij adopties:
Aan de adoptie van zwerfhonden uit Europa naar baasjes in de Benelux gaat een uitgebreide en uitgebalanceerde procedure vooraf.
Hierbij voeren adoptiemedewerker en adoptant onder andere een aantal gesprekken en wordt er zeer zorgvuldig gekeken of er een goede match gemaakt kan worden tussen de beoogde hond en toekomstige baas. Ook zal er zo veel mogelijk vóór de daadwerkelijke adoptie een huisbezoekje worden afgelegd om persoonlijk kennis te maken en de procedure nogmaals door te nemen.
De te adopteren hond zal een gezondheidsonderzoek ondergaan voor hij of zij naar het nieuwe baasje vertrekt.

Hulp ter plaatse:
- AOA (adoptie op afstand). Bij adoptie op afstand kan een hond virtueel worden geadopteerd door een of meerdere personen. De gedoneerde bedragen worden overgemaakt naar het asiel dan wel het opvangadres waar de desbetreffende hond verblijft en geheel ten goede komen aan de kosten van onder andere eten,
dierenartskosten,medicijnen, pensionkosten etc. Hij of zij kan dan in de vertrouwde omgeving blijven maar de kans op een beter leven is dan veel hoger!
- castratieplan
- aanleveren voorlichtingsmateriaal op scholen
- sturen van medicijnen en eventueel goederen
 
AINF biedt hulp aan  het asiel te Gandia. Wij proberen de leefomstandigheden van de zwerfhonden- en katten in dit asiel (SPAMA in Gandia - Spanje) te verbeteren. Wij bemiddelen bij adopties van de honden en bieden financiële hulp om het leven voor deze dieren in gevangenschap zo aangenaam mogelijk te laten zijn.
In dit asiel verblijven meer dan 500 honden. Door het grote aantal honden in een kennel vinden er regelmatig gevechten plaats.
Soms worden honden gedood omdat de verzorgers niet snel genoeg bij de kennel kunnen komen.
Er is te weinig ruimte en er zijn geen uitbreidingsmogelijkheden. De binnenkennels zijn niet groot genoeg om alle honden een dak boven
het hoofd te kunnen bieden. Hierdoor liggen de meeste honden in weer en wind buiten, ook bij koude nachten en regenval.
Kortom, de situatie is voor veel honden miserabel.
Er worden veel kosten gemaakt om de dieren gezond te houden maar dit is niet te betalen, daardoor krijgen niet alle honden de zorg die ze verdienen.

  Pleeghond 13 - Bonny Vanaf 11 juli 2015 t/m 13 september 2015 


Na de Spaanse zusjes Maska en Miska even iets makkelijker.
Gekozen voor deze dame Bonny, geen angstige hond.


Lieve Benga (Miska) en Bjela (Maska) hebben heel veel energie, geduld en tijd gekost. 9 en 7 maanden zijn ze hier als pleeghond geweest.
Met alle liefde gedaan, en mis ze nog altijd.
En uiteindelijk een droom en wens is uitgekomen. Voor altijd bij elkaar!

Na Bonny gaan we er weer voor:
Een angstige c.q. oudere hond.

6 juli 2015

Bonny in Asiel Spama Spanje
Ravotten met andere honden.

9 juli 2015
Al een paar weken aan het snuffelen op de website van ainf.nl
Zoveel kanjers... Vooral die er al zolang zitten, maar elke keer is dat weer een reu. Misschien toch maar eens proberen met Bobby. Maar goed, zoeken naar een teef. En dit keer iets minder problematischer hondje. Angie en Bonny, daar had ik mijn oog op laten vallen. Gelukkig Angie was al snel geadopteerd. Zo een zwarte vacht en dan midden in de zomer. Dus gekozen voor Bonny. Begint met een 'B' dus dat kan mooi zo blijven.
Wat snel heen en weer geklets op de chat met Marri, Bonny mag wel wat eerder komen. Oeps... vraagt ze... Kan het dit weekend. Woww... dan nog ff snel een nieuwe mand en voer regelen. Gaat goed komen!

Kattentest Asiel Spama Spanje :

 

11 juli 2015
....Tot straks ! Welkom in NL.
Na wat vertraging was het dan eindelijk zover. Op de afgesproken plaats Bonny overnemen van René. Daar aangekomen zien we in de berm, René met een heel mooi meisje: Bonny !!! Wat is ze mooi en enthousiast. Fijn dat Melanie erbij was, zij blijft ook een nachtje slapen.
Na wat gezellig heen en weer gekletst te hebben over Bonny, was het moment om Bonny in mijn auto te krijgen. Ze vond dat niet zo een goed plan. Maar het ging toch vlot. In de auto richting huis ging ook goed, alleen bij een bocht stond ze weer op. Ze zal wel gedacht hebben. Genoeg in een auto gezeten, ik wil aktie !
Klik op afbeelding voor groter formaat:
     

Thuis aangekomen hetzelfde ritueel zoals altijd met Bobby. Melanie ging Bobby ophalen en dan komen we elkaar tegen en eerste keer passeren we elkaar alleen maar, dan draaien we om en blijven we staan. Ging weer helemaal goed ! Dan de tuin in, rondje aangelijnd lopen, en dan naar binnen. Katten... je zag ze denken. :Wat is dit? Witny bleef rustig liggen op de stoel. Dan de riem los. Oehhhh... dat was mij te enthousiast.
Hoppa... maar weer naar buiten. Bonny zag even meubels als verlengstuk om ergens te komen. Ze wilde Witny achterna, omdat die wegrende. 
Buiten even lekker gespeeld met een piepbeest en ballen. Het badje stond er nog van kleindochter. Nou dat was een grote drinkbak! Eer doorheen slenteren en daarna er in gaan liggen. Dan haar eerste maaltijd. En dat ging erin!
Het rondje door de wijk ging ook goed. Alleen ze poept en plast niet. Nou !!!! Dat heeft ze bewaard voor thuis.
1e moment bij ons....
                                                

12.07.2015

Weinig slaap gehad. Bonny was erg onrustig. Bobby lag lekker in zijn mand. Maar Bonny was maar aan het drentelen en donderstralen.
2x plasjes moeten ruimen en een lading stront! Wat een lucht!
Dan is het 6.00 uur. Eten ging er weer goed in. Al vroeg het bos in 1,5 uur rustig gewandeld en af en toe even gerust. Tijdens de wandelingen doet Bonny het heel goed. Ze is nog zo jong en wil alles ontdekken, tot een vallend blaadje toe. Jammer dat de lijn zo kort is. Ook al aan het oefenen met fluitje. Als ze komt, wat lekkers natuurlijk. En weer stront en pis bewaard voor thuis.
De bench maar teruggevraagd waar Robina pleeghond is, van Hans en Hannie. Wel sneu voor Barney en Bina. Ze liggen er zo graag in.
Maar ja, ik wil graag mijn nachtrust, anders trek ik het niet. Want katten is op dit moment nog niet zo een succes. Zodra ze wegrennen gaat Bonny er achteraan. Maar dat is zuiver 'spelen' en dat begrijpen katten niet. Dus wanneer Bonny 's nachts in de bench ligt, kunnen de katten in en uit lopen.
Wat een energie! Speelt zo ontzettend graag. Maar laat haar maar even! Ze heeft het nodig, en verdient het.
Bonny houdt mij al goed in de gaten. Als ik even uitzicht ben, komt ze mij achterna. Lukt dat niet, dan is het piepen. Zo fijn dat Melanie er is, kan ik toch even de dingen doen die ik wil doen.
Toen kwamen Hans en Hannie de bench brengen. Hans ging lekker dollen met Bonny. Melanie ging weer huiswaarts. Toen ben ik met de woeffies het bos ingegaan.
Thuisgekomen oefenen met de bench. Piepen natuurlijk. Corrigeren, en als ze stil was, liep ik naar binnen, belonen natuurlijk. Ik was doodmoe, en de tuinstoel in slaapstand gezet. Het was maar een halfuurtje, maar wel ff lekker. En haar weer uit de bench gehaald. Ik weer in mijn stoel... gaat ze achter mij liggen. Super!

Geweldig dat ze niet reageert op geblaf van andere honden.
Af en toe komt ze echt een knuffel vragen.
Jammer, dat het weer niet meewerkt. Regen en wind.
Het maakt Bonny allemaal niet. Zij geniet van de aandacht, speelgoed en beloningen.
Op dit moment ligt ze aan een runderoor te knabbelen.
En ze is al een stuk rustiger.
13.07.2015
's Nachts in de bench en ik ernaast gaat prima. Ze gaat lekker liggen. Het vertrouwen begint te komen.
Vanochtend mijn wekelijkse boodschappen. En dan ben ik toch een uurtje weg bij elkaar. Bonny in de bench. Thuisgekomen... eerst even geluisterd. Hartstikke stil! Super !!!

Vandaag kwamen ook Tamara en Esmaralda even kijken. Dolle pret! Tamara en Bonny lekker ravotten. Een genot om naar te kijken.
Ook Esmaralda vindt Bonny geweldig.
Door privéomstandigheden moest ik vanmiddag ook weg. Gelukkig kon ik een beroep doen op Melanie. Het is natuurlijk allemaal goed gegaan. En wat was Bonny blij dat ze mij weer zag.
Zo moe als ze was...
Kort filmpje maar zo leuk !!

De regen klettert op de veranda.

Gemaakt door Tamara!
Thanks lieverd!
Ik ben niet moe, Ik ben niet moe!

14 juli 2015
Wandelingen in het bos en door de wijk. Bonny houdt haar ontlasting nog op tot ze thuis is. Blijven oefenen. Zo ook met katten. Ze rent de katten achterna als ze wegrennen, spelen denkt Bonny! Maar het ballenmeisje was er weer... Tamara ! Dus weer lekker rennen door de tuin.
Geweldig die 2 !
En dan... na veel rennen, helemaal uitgeteld ...
15.07.2015
Na een rustig nachtje, en lekker doorslapen, er weer fris tegenaan.
Vannacht had ik mijn bedje een stukje verder gezet.
Het eerste rondje door de wijk, daarna Bobby thuisgebracht. Bobby wordt echt oud. Lange wandelingen in het bos is 1x per dag voldoende voor hem.
Daarna met Bonny het bos in. Stil en je komt natuurlijk niemand tegen. Steeds hoop ik een ree of haas tegen te komen. 
En ja hoor... We lopen een breed bospad in. En...Ik zie een haas. Bonny niet HaHa.
Dan het moment een ree... Bonny ziet hem. Ik laat de lijn slap hangen. 
Bonny blijft kijken, maar reageert verder niet. Ik roep haar, en ze loopt weer vrolijk mee. 
Het zindelijk worden lukt nog niet. Ik kan lang lopen in het bos, maar steeds lijkt het wel of het ze bewaard voor thuis. 
Ook als ze even geslapen heeft, direkt naar de overkant van de straat. Maakt niet uit. Thuis is het gras groener. 
Toch leert ze snel. Commando: 'zit' begrijpt ze ook al. Ook reageert ze goed op haar naam. De bench is nu vertrouwd. En dat is toch allemaal best snel.
16.07.2015
Vannacht is het ook weer goed gegaan. Bonny kon mij niet zien, wel horen. Eerst de katten eten gegeven. Gekroeld met Bobby.. Want voor Bobby is het weer wennen, zo een drukke spaanse trol. Zelf bakkie leut en gegeten. Daarna Bobby en Bonny eten gegeven. 
Gelijk maar weer gaan wandelen. Bonny heeft alleen geplast in het bos. Ook kwamen  we de Ierse Setters Quincy en Easy, en de Labrador Toby tegen.
Dat ging helemaal mis. De Ierse Setter ging wel. Maar Toby is een enthousiaste lieve hond. Maar Bonny vond het maar niks, grommen en tanden laten zien. Staart tussen de benen. En ik werd bijna gelanceerd. Gauw de sliplijn van Bobby erbij omgedaan. Want ze wilde met alle geweld uit die halsband. 
Ik ben door de hurken gegaan, Toby bij mij.. Hem geaaid en leuk gedaan. Uiteindelijk ging Bonny zitten. Maar ze vindt hem 10x niks.
Gaan we aan werken!

17.07.2015
Wat is het toch een vrolijke hond. Zo vaak moet je om haar lachen. Ze probeert soms haar eigen staart te pakken. Zo een grote hond rondjes draaien, is geen gezicht. Maar dit is niet OK, Marri vertelde dat. Misschien maar 3x gezien, maar het kan dus duiden op stress en verveling o.i.d. voordat ze in NL was. Dus dat gaan we nu doorbreken, door haar af te leiden met speeltje of wat ook.
Bij alle geluiden.. Alert.. En dan hangt er soms een pluche beest uit haar bek. Geen gezicht! Ze leeft zich helemaal uit met een pluche beest, schudden met haar kop.  Loslaten en er weer achteraan.
Ook met de katten gaat het al ietsje beter. 's Avonds het laatste rondje, kom ik altijd dezelfde katten tegen, en die aai ik altijd. Ze lopen mij soms al tegemoet. Maar bij het zien van Bonny Slungel, was het even aftasten. Ook kom ik Tommy van Tamara tegen, die laat er geen gras overgroeien. Gelijk pats! En dat heeft Bonny ondervonden. Niet alle katten rennen weg.
Eindelijk, de eerste 4 dagen hebben we Bonny wel voor ons gevoel 1000x uit de tuinaarde moeten sturen. Graven en nogeens graven.
Toen ze het eindelijk doorhad, ging ze verder achter in de tuin. Pffff... Zo blijf je wel in beweging. Maar nu gaat het goed.
Gelukkig begint ze het woordje 'los' al te begrijpen. Gebruiken we bij ballen gooien en dan teruggeven.
Nu is het constant tijdens de wandelingen in de riem bijten en trekken.
Ik blijf stil staan en zeg constant 'los' en haal riem uit haar bek. Ze laat los, lopen verder.. En hoppa... Weer! Ondeugend meisje is het toch!
                                                               Bobby, Bonny en Barney
Dit was mijn laatste nachtje beneden. Vandaag sliep ik in de woonkamer met de tussendeur open. Harststikke stil! Maar nog altijd nachtjes van ongeveer 6 uur en dat is te weinig voor Liessie.
Vanmorgen hetzelfde ritueel. Eerst katten eten geven. Ikzelf eerst koffie en broodje. Dan bench open en wat is ze lief en blij.
Bobby en Bonny eten, en gelijk maar wandelen door de wijk. Yeahhhhh... Bonny heeft geplast en gepoept. Hopelijk krijgt ze het door. Want ik heb al wat stront geruimd in de tuin. Vanochtend ging ze uit zichzelf in de bench liggen, na een balspel met Martin.
Heerlijk... Tamara was er ook weer! Playtime !!! Mooi weer... Genieten!
18.07.2015
Vannacht weer in mijn eigen mandje geslapen. Al heel vroeg beneden.
Het is prima gegaan. Het ritueel: katten eten, ik hap, slik en een slok. Dan Bonny uit de bench... Zo blij weer! Eten gegeven, en 6.30 uur liep ik al het vaste rondje in de wijk met Bobby en Bonny. Bonny heeft geplast en gepoept. Toppie! 
Elk dingetje op straat krijgt aandacht. Van een stukje papier tot takje, alles moet in haar bek. Het is geen 'playtime' Dus geen aandacht, en gewoon door wandelen.
Thuisgekomen de boel een beetje aan de kant. En Bonny alleen mee het bos ingenomen. Snuffel, snuffel, takje, tak, takje.
Wat oefeningen weer gedaan. Als Bonny weereens met verstand op '0' ergens heen wilt gaan, zeg ik 'wachten' en sta zelf stil. Net zolang tot ik contact met haar heb. Komt ze terug en naast mij staan, is ze hartstikke braaf natuurlijk.
Dan weer even lekker ontspannen lopen. We komen een ander woeffie tegen. Haar maar even dubbel aangelijnd. Kennismaking ging goed, dus de lange lijn kon weer. Heerlijk ravotten. Leuk! Ze mag eindelijk 'Hond' zijn. Martin vroeg al, "Hou je deze, zeker" Nee !!! Ik moet niet verliefd worden. Er zitten nog zoveel schatten in het asiel Spama Safor
Weer thuis...  Moe en voldaan: 
Maar waarom nu op de harde stenen, i.p.v. mand of zachte kleden?
Komt wel goed !!!
Rondje bos met beiden. Bonny gaat altijd ruiken waar Bobby gepiest heeft. Maar ze heeft er steeds geen erg in, dat Bobby met zijn achterpoten de boel verder wil markeren. Gewoon een potje zandgooien. Bonny snapt daar niets van, ze kijkt er zo stom naar.
Maar zowaar.... Bonny heeft 2x gepiest in het bos... Zou ze het nu langzaam gaan snappen, misschien?
Vanaf vanmiddag weer een gezellige boel hier. Meiden waren er ook... Als Bonny, Tamara ziet is ze niet meer te houden.
Toevalstreffer... gemaakt door Tamara: Bobby heeft ook alles maar goed te vinden. Maar het gaat gelukkig prima. Je ziet Bonny al meer liggen. Het ADHD gedrag van de eerste dagen is helemaal verdwenen. Ik denk dat ze op tijd uit het asiel is gehaald. Ze ontspant veel en veel meer!
Leuk plaatje.. Toevalstreffer! Gemaakt door vriendinnetje van Bonny: Tamara :
Playtime !!!! Bonny en Tamara 1 pot nat wat spelen aangaat :):) 
19.07.2015
Vandaag Bonny alweer een week hier.
En wat een verschil al!

Oefeningen als ik zeg:
Zit, Los, gaat al goed. Op Bonny reageert ze ook.
Uhhh.... als ze iets niet mag ook.

Ik geloof wel dat ik dat wel 700 keer geroepen heb. wanneer ze ging graven in de tuin. Toen ze het door had, ging ze verder met graven achter in de tuitn. Kon ik nog verder lopen. Maar het heeft 4 dagen geduurd. En hoppa... Gaat goed nu !

Nu nog bezig met Pootje, Wachten, Hier,


Bah... regen.. Na een vlugge hap en bakkie leut. Beestenboel had al gegeten natuurlijk. Hoppa.. naar buiten. Dan loop je in de stromende regen.
En hoopt op een drol van Bonny. Nada... weer bewaard voor thuis  Grrrrrrr... Spaanse Trol !
Eindelijk even droog... Het natte bos in. Niet zo stil meer... Hoogseizoen.. Veel vreemde honden. Bobby goed in de gaten houden. Want die toeristen denken echt dat het bos bij de camping hoort. Hond aanlijnen, Ho maar! Troep wat je weer vindt in het bos. Ik erger mij weer geel en groen.
En dan... Yes... Daar hebben we Toby, Quincy en Easy weer.
Kijken hoe het nu gaat. Toby de labrador kwam al weer vrolijk op ons afgerend. Toby bleef even staan. Ik ging voor Bonny staan. En dan de 2e kennismaking tussen Toby en Bonny. Bonny wel haar haren overeind. Maar zowaar... Ze begon voorzichtig te kwispelen.
Tijdens het gezellig praten gebeurd het, waar ik op wachtte. Geen aandacht gegeven aan Toby en Bonny... En hoppa.. Ze gingen met elkaar spelen. Oh Oh.. Als Bonny niet aangelijnd was, zou super geweest zijn. Maar nog even geduld hebben.
Tijdens de wandeling vanmiddag in de wijk... Yeahhhhh... Gepoept en geplast die HonniePonnieBonny
En wat gebeurd er vanavond... Bij de ijsbaan in het bos staat zo een houten keet. Bonny heeft haar zinnen gezet op iets, en hoppa.. Met mijn platte bakkes tegen die houten keet. Ook linker schouder. Menigéén had zich rot gelachen, denk ik. Of zit nu te lachen.
Nou Nou.... Er zijn grenzen. En dat was er zo één. Ik heb haar even goed duidelijk gemaakt dat dit echt niet kon. Nu last van rechteroor en linkerschouder. Dat was echt: Klababber! Zo snel ging het.
20.07.2015
Vanmorgen een uurtje langer op bed gelegen. 6.45uur was ik beneden. Vlug koffie zetten, Nu laat ik Bonny gelijk uit de bench. En geef eerst de katten eten. Daarna Bobby en Bonny. Dan even snel een boterham en bakkie leut. 
Het vaste kleine ochtend rondje in de wijk. Super... Bonny heeft geplast. Bobby thuisgebracht. En met Bonny het bos ingegaan. Dan komen we die meneer met die boxer tegen. Gelukkig die Boxer hield zelf al afstand. Rustig verder gewandeld. En hoppa... Weer een plasje en even later de dikke drollen. SUPER! En wat is ze dan braaf !!!  
(klik op afbeelding voor groter formaat)
En ja hoor... Daar hebben we de trio weer... Easy, Quincy en Toby.
Van hemzelf is Bonny nog wat terughoudend. Het valt mij toch op dat ze niet gauw op volwassenen afgaat. Kinderen vind ze daarentegen heel erg leuk. Toby en Bonny waren lekker aan het ravotten. ,
Jammer dat ze Bonny aangelijnd is, wat zullen die lekker kunnen spelen.
Pissed Off! Terwijl ik dit zit te schrijven, heeft ze een gigantische kuil gegraven in de tuin. Dacht dat het over was. Grrrrrrrr

Ook maar een nieuwe etensbak, is toch wel groot woeffie (62cm schofthoogte)
21.07.2015
Het vaste ritueel begint Bonny te begrijpen. Bij de eerste korte wandeling in de wijk, heeft ze weer gepoept en geplast.
Thuisgekomen de dagelijkse beslommeringen, maar wel constant Bonny in de gaten houden. Ze is eigenlijk een grote pup.
Dan de wat langere wandeling in het bos. Komen we Mike tegen. Een grote, supergrote bullebak. Met Mike en Bobby blijft het onduidelijk. Maar Mike is zo groot en sterk. Ga het risico niet aan. Ook Bonny twijfelde even. Maar Mike is een lieverd. Hij ging liggen, zo durfde Bonny wel dichterbij te komen. Even aftasten... En hoppa... Playtime!
Maar die riem hè? Dat is lastig. Hopelijk krijg ik snel het gevoel, dat ze los kan.
Wat ben ik toch mooi hè ?
Achter deze poort is        
iemand in de tuin bezig.

Ik wil er wel bij zijn !
22.07.2015
Nu maak ik vele wandelingen. Bobby kan het niet lang meer volhouden. Dus is het een klein rondje na de maaltijd. Zodra Bobby gekakkerd heeft, gaan we terug naar huis. En dan met Bonny weer terug het bos in. 
Vandaag de wekelijkse zomermarkt dus dat moet Bonny maar even meemaken.  Eerst rondom de markt gelopen. En daarna de markt opgegaan.
In begin was ze wat nerveus. Zoveel mensen, mannen die bedreigend kunnen zijn. Maar ook kinderen en honden, en dat is toch wel weer leuk.
                            
                          
Uiteindelijk... Super!
En dat verdient een kado'tje.

Tijdens het afrekenen werd de
pluche beer al eigen
gemaakt.

Mensen moesten lachen om haar.
En ik... ik ben trots op Bonny.

Vanavond maar weer eens naar de waterkant. Ik was er al een paar keer geweest, maar een stelletje ramptoeristen hebben mijn plekje ingenomen als visplek.

Heel de maand juni takjes geknipt om het open te houden daar. Grrrr.. Maar vanavond onder etenstijd waren ze er niet.

Nou Nou... Bonny vindt water geweldig. Takjes erin gooien... Hoppa er achteraan.
Op de terugweg mij rot geschrokken.
Bonny kan behoorlijk onverwachts trekken aan de riem.
Nu het bewijs is er. Los was ze...

Ze maakte een paar dollen sprongen. Ik blij dat ik beloningsbrokjes bij mij had. En zo kreeg ik ze weer bij mij. Pfffff...
Even langs Hans en Hannie. Hans gelijk de poort openmaken. 'Kom maar binnen'. Bonny even los. En had alleen maar oog voor Hans, want daar waren ook tennisballen. Ook Bina vindt dat leuk. Maar dame Spaanse Trol was weer Haantje de Voorste.
23.07.2015
Vanochtend bij het 1e rondje geen poep. Bonny in de bench gedaan, en boven aan mijn eigen site gewerkt. Daar ik absoluut geen stront meer in de tuin wil. De kleine meid speelt hier ook, dus dat kan echt niet!
Daarna met Bobby en Bonny het bos ingegaan. Gelukkig... Netjes haar behoefte gedaan. Ook moest ik nog even weg, dus Bonny in de bench gedaan. Toen ik thuis kwam, lag ze lekker ontspannen. Bench open en wat is ze dan blij. Bakje koffie, croissantje erbij. En hoppa weer wandelen met Bonny. Na uurtje weer terug, maar niets gedaan. Alleen maar gesnuffeld, en takjes oppakken. En hondjes kijken.

Altijd op dinsdag en donderdag, vaste prik, dan eten de meiden hier. Dus voor Bonny weer dolle pret. Spelen met haar nieuwste knuffelbeer. Maar tennisballen zijn toch haar favoriet. Nog altijd is het aan de riem lopen, niet altijd even prettig. Ze kan ineens teruggaan, zodat je bijna struikelt over je eigen voeten. Of ze heeft in de verte iets gezien, dan wilt ze er ineens heen. Al van allerlei trucjes geprobeerd. Maar het zal een kwestie zijn van een lange adem, en vooral volhouden. Ook denk ik op dit moment, dat wanneer ze los zou lopen en dus ergens haar zinnen opgezet heeft, dan ook zal gaan. En je kan roepen tot je een ons weegt.
24.07.2015
Vandaag nog heerlijk genieten van mooie wandelingen. Het lijkt er erop dat het de komende dagen slecht wordt. Regen...en nog eens regen. Jammer.
Bonny heeft het sinds vandaag geloof ik door, ik zal het niet te hard roepen. Maar plassen en poepen niet in de tuin. Ook met katten, gaat het al stukken beter. Nu is het pure enthousiasme bij Bonny naar mijn 3 katten. Spelen... En als ze wegrennen, is dat helemaal leuk. 
Maar Witny is een oude rot in het vak, en die tolereert iets meer.
Wat ook zo leuk is, Bonny ligt 's nachts nog altijd in de bench. En ze vindt dat helemaal geen probleem. Ze gaat ook uit haar eigen erin.
's Avonds na het laatste rondje, weet ze het al. En kruip ze er lekker in.
Doordat ik al vanaf dag 1, ook af en toe iets lekkers ingooide, gaat ze er ook regelmatig kijken of er wat ligt.
Ja..die Bonny is een slim woeffie. Pootje geven doet ze nu ook. Kuilen graven in de tuin niet meer. In de riem bijten, daar zijn we nog mee bezig. Kijken wie de langste adem heeft. Ik!...dat weet ik zeker.
Het trekken aan de lijn als ze ineens ergens haar zinnen op gezet heeft, doet ze nog wel. De éne keer wat minder als de andere keer.
   Van Melanie voor Bonny
25 juli 2015
Ook vanochtend heeft Bonny weer netjes haar behoefte buiten de poort gedaan. Zou het dan toch? Kan ik zeggen dat ze zindelijk is?
Tijdens de 2e wandeling in de wijk, omdat het zo verschrikkelijk regent af en toe, komen we eindelijk een paard tegen met bekende. Eventjes oefenen maar! Nou.. ze vindt het maar eng. Dus ik begin paard te aaien. Bonny komt dichterbij. Paard en Bonny staan neus aan neus. Bonny hangend met zijn kop over Bobby. Dan lopen ze verder. Bonny blaft, vindt het leuk en ook weer niet. Ze snuffelt aan staart, poten en dartelt wat heen en weer. Maar goed.. nu weet ze wat het is, die geur van paardenhoeven in het bos.
Vanochtend weer rondje woonkamer. Zolang ze nog niet zindelijk is, mag Bonny van mij niet alleen in de woonkamer. En het is een veilig plekje voor mijn katten. Witny is dus niet bang voor honden. Maar Bonny heeft nog altijd zin in een spelletje, tikkertje ofzo?
26 juli 2015
Vandaag even wat rustiger weer, de komende dagen komen er plensbuien.
Dus vandaag lekker lang gewandeld. En bij de waterkant geweest. Die Bonny... ziet wat vanaf de kant iets op haar afkomen. Ze kijkt... Blaft zachtjes!

Zoveel nieuwe dingen in haar leventje.

Tijdens de wandelingen zou ze liefst heel het bos
ontruimen van takjes, en allemaal mee naar huis nemen.
Dan denk je dat ze moe is na uren wandelen.
Niks daarvan... thuis pakt ze weer haar favoriete speeltje. 'De Tennisbal"
In dit filmpje hieronder zijn we net terug van wandelen, even rollen, spelen... En daarna kwam ze weer met haar tennisbal !
28 juli 2015
Van dit weer word je echt niet vrolijk. Ik raak al flink geïrriteerd door die plensbuien. Vandaag wel steeds Bonny in de woonkamer. Toch haar goed in de gaten houden. Katten liggen vredig te slapen. En of 'zindelijkheid' nu een feit is. Ondertussen e.e.a. gedaan en later weer woonkamer uit. Rond 14.30 uur is het etenstijd. De katten beginnen dan ook om mij heen te draaien. Toen heel de beestenboel gegeten had, zat ik bij honden in de bijkeuken, even loeren op facebook. Ik zie Bonny zijn bench ingaan. Bobby naar buiten gaan. En wat ik dan zie ?... SCHRIK... een grote plas. Bonny dus niet zindelijk. Jammer, wat jammer. Maar misschien moet ik het zien als een 'ongelukje' van Bonny. Ik hoop het maar, want dit is NIET leuk !

29 juli 2015
Kleine blessure aan mijn rechterarm. Dus dat wordt moeilijk wandelen met sterke Bonny. Ik kan niet hoesten of lachen, gewoon pijnlijk. Nu is Bobby een rustige hond, maar niet tegenover kleine keffers. En links heb ik veel minder kracht. Dat wordt spannend. 
Het is nog altijd rot weer, regen, onweer. Het lijkt wel herfst. Veel kijken op buienradar. Al vroeg het 2e rondje.
In het bos... kwam het ineens in mij op.

Het moet... Bonny los!

En daar gaat ze...
Wat doet ze het goed !!!

Natuurlijk takken gooien, ze geniet daar zo enorm van.

Dan een lange plas van Bonny, ze is weer hartstikke braaf.

Ook het hondenfluitje uitproberen. En ja hoor... direkt. Mooi zitten en dan een stukje worst.

Kanjer Bonny !!!
Lekker lang gewandeld, ze rent paadjes in, maar kijkt om waar ik blijf of ben. Loop ik gewoon door, dan komt ze eraan gerend. Ook komen we weer bekenden tegen met honden, Bonny rent er niet eens, direkt op af. Ze blijft naast mij staan. Stel je voor, dat ik een tak weggooi (met links).
Ze begroet honden leuk !
30 juli 2015
Vandaag weer vol optimisme het bos in. Het gaat geweldig.
Ze houdt mij zo goed in de gaten. Het is echt genieten!
Vroeg in de avond weer het bos in, komen we daar Barney en Bina tegen. Gezellig met Hannie lopen we verder. Dan ineens.... Barney rent weg, Bina rent mee... Hoppa Bonny ook natuurlijk. Zie aan haar dat ze denkt... Dit is gezellig. Maar dat was maar een fractie van een seconde. Ook zag ik ineens 2 reeën... Ja hoor... daar gingen ze. Barney en Bina waren al weer snel terug. OMG... Nee hè... Bonny niet jagen aub. Dan komt Bonny terug, krijg haar niet bij me. En daar gaat ze weer. Tot 2x toe, kwam ze kijken of ik er nog was. Natuurlijk het hondenfluitje erbij gebruikt. Hannie is verder gaan lopen het bos in met Barney en Bina. Kijken of ze misschien ergens was. Ik ben op de plek gebleven waar Bonny verdween. Want hier zal ze ongetwijfeld terugkomen. En ja hoor... na ongeveer een minuut of 10 kwam ze eraan. Versleten.. ik haar lokken met lekkers en direkt bij de halsband gepakt. Thuisgekomen... helemaal uitgeteld.
Heerlijk.. kijk ze gaan filmpje 29 en 30 juli 2015
31 juli 2015
Vanochtend het eerste kleine rondje in het bos. Dit omdat ik benieuwd was hoe Bonny het doet nu, na gisteren. Ik houd ze aangelijnd tot ze geplast en gepoept heeft. Daarna losgemaakt. Interesse in de takjes is minder. Af en toe neusje in de lucht. Het zal toch niet? En ja hoor, ben ik bijna thuis, weg is ze. Nu heb ik natuurlijk goed de pest in. Ten eerste heb ik niets met jachthonden, omdat ik dat hartstikke sneu vind voor die reeën en nu ook de kalfjes. Maar weer op hetzelfde plekje gebleven, van waar ze wegrende. Na ongeveer een minuut of 5 kwam ze van de andere kant aanlopen. Ik probeerde ze te lokken, maar ze ging weer! Oost-Indisch doof.
Grrrrrr.... Weer was snel terug, toen kon ik ze makkelijk aanlijnen. Nu ik mijn rechterarm ECHT moet ontzien om dat die zo pijn doet, met links Bonny vasthouden. Zo jammer... ik vond het zo mooi dat ze zo in de buurt bleef. Het tweede rondje vandaag in bos, wat langer gelopen. Maar ze is niet los geweest.
Vanavond kwamen Tamara en Esmaralda nog even. Bonny weer helemaal blij. Haar grote vriendin. Spelen en ravotten natuurlijk!

  Juli 2015 
Terug naar 'Pleeghonden' :
           Naar de Home pagina: