Voor het asiel SPAMA in Gandia Spanje,
zet AINF.nl zich met hart en en ziel in.

Lees voor meer informatie op de website van:
Animal In Need Foundation (AINF.nl)

Animal in Need Foundation (AINF) werd in 2007 op initiatief van een drietal dames opgericht om de op dat moment bestaande groep vrijwilligers een formele status te geven en daardoor haar doelstelling beter te kunnen verwezenlijken, mede door het feit dat een stichting geen geld mag uitkeren aan andere doelen dan het doel waarvoor de stichting is opgericht. Dit concept biedt eventuele donateurs zekerheid over de bestemming van hun donaties. Deze betrouwbaarheid is voor elke stichting noodzakelijk

Bemiddeling bij adopties:
Aan de adoptie van zwerfhonden uit Europa naar baasjes in de Benelux gaat een uitgebreide en uitgebalanceerde procedure vooraf.
Hierbij voeren adoptiemedewerker en adoptant onder andere een aantal gesprekken en wordt er zeer zorgvuldig gekeken of er een goede match gemaakt kan worden tussen de beoogde hond en toekomstige baas. Ook zal er zo veel mogelijk vóór de daadwerkelijke adoptie een huisbezoekje worden afgelegd om persoonlijk kennis te maken en de procedure nogmaals door te nemen.
De te adopteren hond zal een gezondheidsonderzoek ondergaan voor hij of zij naar het nieuwe baasje vertrekt.

Hulp ter plaatse:
- AOA (adoptie op afstand). Bij adoptie op afstand kan een hond virtueel worden geadopteerd door een of meerdere personen. De gedoneerde bedragen worden overgemaakt naar het asiel dan wel het opvangadres waar de desbetreffende hond verblijft en geheel ten goede komen aan de kosten van onder andere eten,
dierenartskosten,medicijnen, pensionkosten etc. Hij of zij kan dan in de vertrouwde omgeving blijven maar de kans op een beter leven is dan veel hoger!
- castratieplan
- aanleveren voorlichtingsmateriaal op scholen
- sturen van medicijnen en eventueel goederen
 
AINF biedt hulp aan  het asiel te Gandia. Wij proberen de leefomstandigheden van de zwerfhonden- en katten in dit asiel (SPAMA in Gandia - Spanje) te verbeteren. Wij bemiddelen bij adopties van de honden en bieden financiële hulp om het leven voor deze dieren in gevangenschap zo aangenaam mogelijk te laten zijn.
In dit asiel verblijven meer dan 500 honden. Door het grote aantal honden in een kennel vinden er regelmatig gevechten plaats.
Soms worden honden gedood omdat de verzorgers niet snel genoeg bij de kennel kunnen komen.
Er is te weinig ruimte en er zijn geen uitbreidingsmogelijkheden. De binnenkennels zijn niet groot genoeg om alle honden een dak boven
het hoofd te kunnen bieden. Hierdoor liggen de meeste honden in weer en wind buiten, ook bij koude nachten en regenval.
Kortom, de situatie is voor veel honden miserabel.
Er worden veel kosten gemaakt om de dieren gezond te houden maar dit is niet te betalen, daardoor krijgen niet alle honden de zorg die ze verdienen.

  Pleeghond 11 - Miska
Vanaf 13 september 2014 t/m 8 juni 2015

 

26 augustus 2014

Helemaal ervan overtuigd dat wij pleeghond Kwak hier zouden krijgen.
Alles in werking gezet. Katten prima. Sterilisatie, inentingen. 
En dan opeens een triest bericht.
Lees hier het verhaal van Kwak (wij hadden haar al Bazra genoemd)

 

De zusjes :  en


27 augustus 2014
Dan na een chat gisterenavond met Marri waren we het al snel eens, dat het de bange zusjes gaan worden. Maska en Miska. Maska is al te zien geweest op een foto bij mijn pleeghond Barber. Maska is een angstige hond. Maar lieve Maska heeft ook nog een zusje. Nog veel angstiger, voor het gemak heb ik haar even Miska genoemd. Ze staat niet op de website van ainf.nl Dat komt nog ! Miska is iets te dik. Komt haar hokje niet uit, weinig beweging. Beiden zijn teefjes, 8 jaar oud en 8 jaar asiel. Nu leek het ons verstandiger om met de allerbangste hond te beginnen.
En na een week of 3 Maska naar ons te laten komen. Beiden zijn al met katten getest, en dat is prima !

Miska met katten : Maska met katten:
 

2 september 2014
Nu in overleg wanneer Miska naar Nederland komt, deze week druk i.v.m. verhuizing Melanie. Dus even uitstellen. Want het moet een rustige sfeer thuis zijn. Geen geloop en gedoe met dozen sjouwen van hot naar her. Miska en Maska zijn angstige honden. Miska is de bangste van de 2.
Dus de eerste paar dagen 1 op 1. Geen visite e.d.

8 september 2014
Dan... Marri ondanks haar vervelende situatie. (gevallen en loopt met krukken) Telefoon en is ze ergens anders. Is ze niet op tijd bij de telefoon.
Te Laat ! Gelukkig klik er ff aan op facebook. Zelf ook druk nu, met verhuizing jongste dochter. 4 september j.l. was de sleuteloverdracht.
Maar... op facebook, ik zag chatbericht van Marri. Ze was druk bezig met een vlucht voor Miska. a.s. zaterdag 13 september 2014. Oeps... zit hier met honden Boy en Barney. Staat al een poosje in de planning. Hans en Hannie dagje uit. Dus even denken... Ahhh... Melanie is dan wel hier.
Later tijdens de boswandeling stelde Hans voor om via Amersfoort te rijden en Miska op te pikken. Op zich een prima idee ! Maar vind het zelf zo jammer dat ik haar niet op kan halen. Maar is niet anders. Dus yeahhhhh.... Het is bijna zover. Miska (het zusje van Maska) haar leven gaat vanaf die dag drastisch veranderen. Wij hebben er zin in. Met veel geduld en liefde gaan we weer proberen om het haar zo aangenaam mogelijk te maken. Stapje voor stapje nieuwe dingen laten ontdekken.
13 september 2014

Vandaag is de dag, dat Miska haar pootjes op Nederlandse bodem zal zetten.

Vanuit Valencia zal ze in Amsterdam landen,
12.40 uur Vluchtnummer HV6332 
 
Dat zal toch niet waar zijn :


Hans en Hannie halen Miska voor mij op. Zij moesten toch die kant uit vandaag.
Hun honden Boy en Barney een dagje hier. En dat vinden ze helemaal niet erg !

Lange wandelingen gemaakt met Bobby, Boy en Barney. Beiden een borstel- trimbeurt gegeven. (Boy nog niet op deze foto hierboven.)

Het zal wennen zijn voor je, lieve Benga !

Voor het eerst in je leven:
Een mand, elke dag aandacht, nieuwe hondenvriendjes, wandelen in het bos.
Verkeer, mensen... veel mensen. Kinderen, poezen...

Maar met veel geduld en liefde zullen we je net als je voorgangers zien veranderen.

Natuurlijk weer een andere naam bij ons 

Welkom.....

Wachten duurt lang ! Vertraging ook nog. Maar dan eindelijk... het verlossende telefoontje van Hannie. Nog een kwartiertje, dan zijn ze thuis!
Melanie is deze kant opgekomen voor de kennismaking tussen Bobby en Benga (Miska). Hans en Hannie vertelde dat het eerder een timide hondje is. Die eerste indruk had ik ook. Heel volgzaam, een beetje 'te' eigenlijk. Maar alles is nieuw voor lieve Benga. Dus maar even afwachten.

Daarna met Benga gaan wandelen.

En wie hebben we daar? Misty

Zo leuk Misty onze grijze poes, kwam op ons aflopen. Kopjes geven aan Benga. Zo leuk!

Daarna het ritueel met Bobby. Lieverd die Bobby, al kwispelend kwam hij op ons aflopen. Melanie en ik passeren elkaar. Geef de riem met Benga aan Melanie en ik neem Bobby. Ging weer super. Dan de tuin in. Nog meer katten. Geen probleem voor Benga. Geen probleem voor mijn katten. Aan de riem gehouden en door het huis gewandeld en daarna zijn we buiten gaan zitten. Gezellig met Melanie zitten kletsen. Zij was haar verhuiskaarten aan het schrijven. Bobby lag zoals altijd relaxed. Benga was onrustig, hijgde. Ach gossie... al die indrukken ook !

Tijd om naar binnen te gaan. Riem af! Ze drentelde onrustig van de woonkamer naar de bijkeuken. En vertoonde vluchtgedrag. Haar kop stak ze door het kattenluikje. Dan de schuifpui, met haar kopje er tegenaan duwen. De laatste avondwandeling. Benga loopt rustig mee. Sta je stil, doet ze dat ook. Maar geen plasje. Katten liepen met ons mee. 

Hoogste tijd voor onze nachtrust.
Ja hoor... Bobby heeft mijn bedje ingepikt.

Toen ik onder mijn dekbed wilde kruipen.
Nou.. de schat bleef mooi liggen.
Liessie geen dekens, ongemakkelijk liggen.
Maar ach... je moet er wat voor overhebben.
Vaak wakker geweest vannacht. Een uur of vier Bobby een beetje opzij geduwd. Ik kreeg toch wel zere spieren.

Benga wilde in het begin niet gaan liggen. Ze bleef maar onrustig drentelen door het huis. Tenslotte haar riem aangedaan. Ze bleef maar staan. Haar voorzichtig met de riem naar haar mand naast mij getrokken.
Uiteindelijk ging ze liggen.

Witney (poes) knorrend aan het voeteneind. 

14 september 2014
Oeps... het was al 8.00 uur. Martin stond ineens beneden. Goh... wat hebben we nog even lekker vast geslapen. Katten waren hongerig. En Benga ging verder met waar ze gisteren mee geëindigd was. Vluchtgedrag. Toch als ik haar riep, kwam ze even kijken. Kan haar nu ook aaien zonder dat ze de riem om heeft. Dat kon gisteren niet zo goed.

Eten wil ze niet. Maar ze drinkt goed. En ze is echt niet mager. Komt vanzelf wel. Dan de eerste wandeling. Ze kijkt haar ogen uit. Maar weer niet willen plassen. Thuisgekomen begon het gedrentel weer in huis. Ook naar Martin toe.. argwanend kijken. Ze rent weer weg. Nieuwsgierig maar op haar hoede. Nu tijdens deze update is ze gaan liggen. En weet je waar ? Bij mij aan mijn voeten.
Vanmiddag een boswandeling met Benga en Bobby. Inderdaad... Benga lijkt timide, maar dat is het niet. Eerder stress voor het onbekende. Met daarbij de nodige angst. Wanneer ze aan de riem loopt, blijft ze dicht bij je. Maar ik weet zeker als ik haar los zou laten. Ze als een speer vandoor gaat, om niet meer terug te komen.

Thuisgekomen aan een lange lijn, en Benga ligt nu veilig verborgen in de bosjes. Laat haar maar lekker, komt wel goed.
En eindelijk ze heeft wat gegeten vanmiddag, beetje Hill's blikvoer door de brokken gedaan. Dat ging erin met de brokken.

Masseren begint ze nu echt te waarderen. Haar huid staat strak.

15 september 2014
Vannacht weer gezellig beneden geslapen. Rond een uur of 5 begon Benga te drentelen. Misschien eindelijk eens poepen ? Rondje met haar gelopen, maar niets gedaan. Lekker vroeg wakker ! Toen het licht werd, naar buiten en de halsband los gedaan. Ze rent naar de poort. Kalm loop ik die richting op. Ze kan er niet uit. Benga liep weer mee terug.

 
Tijdens het updaten van mijn site, heeft ze mijn Hunter riem doormidden gebeten. Ze vindt het maar niets, vast liggen aan de riem.
Nu ligt ze in de mand naast mij, tevreden te slapen. Schuifpui en buitendeur open.
Stapje voor stapje... met veel geduld en liefde gaat het vertrouwen wel komen:
(alleen zo jammer dat de kwaliteit door youtube waardeloos is)
Vanochtend kwam ik tot de ontdekking dat ik geen aardappels meer had. Wat dus betekent, dat ik even weg moet. Om 8.00 hoppa... naar de winkel, gelijk wat meer halen, dan maar. Benga kon vrij rond lopen beneden. Een halfuurtje weggeweest. Kwispelende Benga. Lieffff ! Ging dus goed
Vandaag hetzelfde ritueel wat uitlaten en aandacht betreft. Ze eet nu wel, maar nog geen ontlasting gezien. 

De laatste boswandeling heeft Benga kennis gemaakt met Boy en Barney. En dat ging natuurlijk prima. Benga is dus angstig/onzeker maar nieuwsgierig. Het is nu al zo, dat ze me volgt. Of kijkt wat ik ga doen, ben ik uit het zicht dan komt ze eraan getippeld.
Door haar onzekerheid komt ze niet echt tot rust.
Even contact opgenomen met Marri. Waarschijnlijk zou het goed zijn een bench of een veilig plekje waar ze zich veilig voelt.
Opgelost :)

Onder secretaire. Nou als dat niet lekker knus is.

Ik wilde het niet vermelden, maar doe het toch! Mijn bed zie je niet op de foto hiernaast. Maar vandaar uit heb ik de foto genomen.
Ik ging even achterover liggen. Oogjes toe. Ik heb het niet zien aankomen. Wat ik wel weet, is dat Witney over mij heen liep. En ineens... vanuit het niets... Benga staat op.. Gromt hard. Op hetzelfde moment riep ik Uhhh... en keek strak in haar ogen.
Haar ogen fonkelde en leken supergroot. Ze droop af.
16 september 2014
Nu al elke morgen rond 5.00 uur gaat Benga drentelen, heen en weer van de bijkeuken en weer terug naar de woonkamer. De eerste keer dacht ik dat ze uit moest. Maar dat was niet zo. Ik heb haar maar laten gaan. 
Benga wordt niet echt rustiger, maar went wel meer aan dingen. Het vaste ritueel begint ze al te kennen. Als ik haar riem pak, dan kwispelt ze.
Vanochtend... Yep... eindelijk poepen tijdens de wandeling. Ik was wel te laat voor haar plasje, die had ze in de woonkamer weer gedaan. Doch 7.00 uur vind ik vroeg genoeg voor het eerste rondje. Dus met dat ritme ga ik wel door.

Vandaag tijdens de wandelingen gaat ze nu ook echt even de tijd nemen om te snuffelen. Stapje voor stapje komen we verder. Maar op haar hoede voor vreemde dingen. Mensen die we tegenkomen, dan is ze argwanend. Maar toch is het mogelijk haar aan te halen. Tijdens de wandelingen kijkt ze ook regelmatig omhoog naar mij. Het liefst loopt ze tussen mij en Bobby in. Lekker veilig natuurlijk.
Als we in de tuin zijn, katten geen probleem. Of gewoon aan de wandel in de wijk, dan loopt er soms een kat van ons mee. Niets aan de hand. 

Vanmiddag ging het weer helemaal mis met poes Witney. 
Benga lag dus veilig onder de secretaire. En ik zat bij haar op de grond met met Melanie aan de telefoon. Klessenbessen !!! Witney kwam naar mij toelopen en ging op schoot liggen.

Uit het niets Kill and Attack... Door de woonkamer, schuifpui stond open. De tuin in naar de poort... Benga grommend en bloed link achter Witney
aan. Ik er ook achteraan natuurlijk. Ik gaf een schreeuw keek haar recht in de ogen, en liep dreigend op haar af. Doodsbang was ze ! Heb niets meer gezegd, haar bij de halsband gepakt en terug de woonkamer
in gebracht. En haar een tijdje totaal genegeerd.

Conclusie 3 stappen vooruit, maar 2 weer terug 
En zo was het nog niet lang daarvoor. Gezellige boel
17 september 2014
Vannacht is het prima gegaan. Ook overdag geen incidenten meer met de katten. Nu moet ik zeggen dat ik Witney niet veel gezien heb vandaag.
Het veilige plekje heb ik vanmorgen gewijzigd. Miska kan daar niet meer wegkruipen. Wel naast de secretaire en bij de verwarming. Zo kan ze alles overzien wat er gebeurd.
Vanmiddag 2,5 uur gewandeld. Ook Miska een flinke trimbeurt gegeven. Ze genoot daar echt van. 
Thuisgekomen alle 3 uitgeteld. 
En kijk... Miska kwam naast mij
liggen. Aan de andere kant zie
je nog net Bobby z'n koppie.
Tijdens de wandelingen wordt Miska ook al geïnteresseerd in andere dingen, dan alleen maar omhoog naar mij keken en omgeving in de gaten houden. Ze blijft soms staan om te snuffelen, later was het zo, bij Miska ... Waar Bobby snuffelde oh... dan moet ik daar ook even zijn !
Ik was op zoek naar de Hooglanders, maar ik zag ze weer niet vandaag. Wel eekhoorntjes... Miska keek ... maar het interesseerde haar niet.
Leuk ! Of niet dan, net als Bobby ook pootje over de andere poot.
Vandaag Benga eens lekker ontdaan van haar overtollige vacht, ze genoot ervan. Koppie hangend naar beneden en druppels uit het neussie.
Het stugge haar rond haar hals/nek is nu helemaal weg. Haar borst en pootjes vindt ze nog te eng. Vanavond zijn we met Hans en de honden Boy en Barney opgelopen. Ik vertelde dat haar buik nog maar even uitgesteld moest worden, want dat zal ze wel helemaal eng vinden.
Nahh.... echt niet... We moesten er om lachen. Ze tilde gewoon haar pootje op. Morgen maar doen, dan!
18 september 2014
Vannacht toch nog maar beneden geslapen. Niet in haar buurt. Zo opvallend, klokslag 5.00 uur begint ze dus echt te drentelen. Ik kan nu echt zeggen: Benga is zindelijk. Ze doet niets in huis of in de tuin. En ze is echt zo blij wanneer ik haar riem pak. Staartje zo leuk kwisplen. Ik loop niet op haar af. Ik ga door mijn hurken en met vriendelijke stem laat ik ze naar me toekomen. Zo Leuk!
's Middags het bos in, vind ze helemaal het einde. Ze blijft keurig naast mij lopen. Maar af en toe neemt ze de tijd om ergens op haar gemakje te gaan staan snuffelen. Heel goed!
Vandaag gewapend met het bekende ' ainf.nl rugzakje. Naar de kinderboederij. Zo kan iederéén mij lezen. HiHi ! Het is toch wat.. mijn lieve oude kanjer Bobby gaf tot 2x toe het verkeerde voorbeeld. Sta ik daar met brood voor een kippenren. Kippies maken een kabaal en komen erop af. Gut....Bobby.. springt er naar toe en blaft een paar keer. Nou ja zeg ! Doetie anders nooit. Fijn bedankt. Benga schrok wel, maar maakte verder geen indruk op haar. De tweede keer bij de herten die in één keer een sprintje namen. Weer die Bobby, zo raar reageren. Toen schrok Benga wel.
Maar Benga aan de lijn natuurlijk. Beesten doet haar verder niets.
Genietend van het mooie weer, weer terug het bos in. En vandaag weer verder gegaan met haar te trimmen, nou ja... overtollig haar verwijderen.
19 september 2014
Vannacht het laatste nachtje beneden. Dit keer meer nachtjes dan ik normaal bij honden blijf, omdat ik wilde weten hoe het met de katten zou gaan. Maar door het mooie weer zijn de katten 's nachts de hort op. 
Alleen zijn is voor Benga geen probleem. Bobby is er wel natuurlijk. Maar ik kan rustig een uurtje weggaan. Al uitgeprobeerd. Ook volgt ze me niet binnenshuis. Ze blijft veilig op haar plekje in de hoek van de kamer. 
(klik op onderstaande afbeelding voor groter formaat)
2014 0919 001 Vanmorgen Boy en Barney opgehaald voor de lange wandeling in het bos. Zo kan ze er aan wennen, dat dit vaker gaat gebeuren. Ging allemaal goed. Daarna Boy en Barney mee naar huis genomen. De tuin in... Benga bleef even staan, en verdween toen de bosjes in.
Deze foto's zijn dan ook een momentopname.
2014 0919 002 Heerlijk.. Mooi weer! Honden moe en tevreden.
En zo leuk... Ze ligt op haar plekje in de hoek van de woonkamer. Ik ben uit het zicht, sta in de bijkeuken. Ik roep haar... voor het laatste rondje van de dag. En ja hoor... daar komt ze aangetippeld. Langzaam, langzaam komt het vertrouwen.
20 september 2014
Vannacht Benga dus zonder mij de nacht doorgebracht. Het is allemaal goed gegaan. Wel weer lekker vroeg beneden natuurlijk. Gut... Ik had mijn shirt bij haar neergelegd. Ja hoor... heeft ze er gaten in gebeten HaHa. Nou ja... moet kunnen :) Vandaag na de boswandeling het dorp in, een winkel in geweest. Even staan praten op dorp. Het is allemaal goed gegaan. Bobby had ik na de boswandeling eerst even thuisgebracht. Ze keek in begin wel steeds achterom... of ze dacht... waar blijft hij. Maar geen probleem. Ze liep lekker rustig mee.
Thuisgekomen vlucht ze het liefst in haar hoekje in de woonkamer. Om een beetje een indruk te geven zie foto hieronder. Ach gossie !
21 september 2014
Vandaag... Hondendag AINF.nl. Bobby en Benga en Liessie instappen bij Hans en Hannie met Barney. We hebben er zin in.
Een rit van 2 uur. Gelukkig goed weer ! Onderweg nog wel even gestopt.
Voor de 2e keer een Hondendag AINF.nl
En wat een geweldig dag. Het was gewoon en dag tekort.
Zo gezellig en voortreffelijk geregeld allemaal.
Video AINF Hondendag. Met dank aan Mo :


Video ainf.nl Hondendag. Met dank aan Mo 

Voor impressie HONDENDAG AINF.nl                       
22 september 2014
Het dagelijkse ritueel weer. Met heel wat minder weer als gisteren. Herfstgevoel. Bah.. ! Na alles weer schoon te hebben, ook het plekje diep in de hoek van Benga, de stapels dekens weggehaald en de mand er tusseng geschoven.
25 september 2014
In huis is Benga nog altijd gereserveerd bezig. Toch wanneer ik in de bijkeuken zit met mijn shaggie en bakkie leut, komt ze even kijken of ik er nog ben. Maar rent ook weer direkt terug naar haar eigen veilige plekje. 
Nu hou ik totaal niet van flexriemen, die gevallen dat je ze alle ruimte geeft. Maar bij Benga wil ik juist wel die ruimte geven. Als ze snuffelt dat ik gewoon door kan lopen. Doch de milde kracht die erop zit weerhoud haar er nog van om verder door te lopen. Wat wel mooi is, wanneer ze blijft staan om ergens te snuffelen, kan ik gewoon doorlopen. Benga komt er weer snel aangetippeld. Zelfs pakte ze een plastic pijpje op en wandelde er een stukje mee. Vanmiddag tijdens het wandelen grote plassen. Heel leuk... ze rende er doorheen en ging liggen en nam een sprintje. Kijk hier zit ik dus op te wachten. Blij en trots op haar !!!
Vanavond natuurlijk weer met Hans en de doggies. De riem even aan Hans gegeven, kijken hoe ze zou reageren. Toppie... ze wilde bij mij blijven.
Hans doorgelopen, en Benga elke keer achterom kijken. Ik door de knieën en haar roepen. En toen ze bij mij was. Daar ging even het staartje, kwispel, kwispel. Weer een stapje vooruit met Benga. 
27 september 2014
Nu Benga wat meer ruimte krijgt door die flex lijn, gaat ze ook meer ondernemen. Even blijven staan om te snuffelen, dus. Maar ook rennend naar een waterplas... snel drinken en heel speel wegrennen.
28 september 2014
Nu ik goed kan merken dat Benga soms reageert op haar naam en ook op mij af kom lopen, moest het er vandaag maar eens van komen.
Even vergeten dat het zondag is, en dat er dan honden in het bos zijn die daar alleen op zondag komen. Maar wat verder het bos ingelopen. Benga is nu 2 weken bij ons. En we hebben inmiddels alle paden gehad. De laatste dagen lopen we ca 2,5 uur 's middags. 
En dan is het moment daar, altijd spannend !!!
30 september 2014
Het mooiste moment van de dag is voor Benga de lange boswandeling van 2 uur. Zodra ze haar riem hoort, komt ze er aangetippeld. Nu loopt ze dus echt 2,5 uur los. Rent voor mij uit. Blijft staan, kijkt om, of ik er nog ben. Sla ik een pad in... roep haar naam. Komt ze er heel hard aangerend, rent mij voorbij. En ze gaat weer in normale draf. Liefst loopt ze voor ons uit met haar staartje fier omhoog. Ik hoef niet meer door de knieën om haar aan te halen. Ze vertrouwd mij daarin, als ik plotseling mijn hand naar haar uitsteekt. Haar naam begint ze dus ook al door te krijgen. Als ze losloopt en we komen mensen met of zonder honden tegen, is ze nog onzeker. Ze durft er niet voorbij, maar ja... ze moet wel, want Bobby en ik lopen gewoon door. Ze neemt een sprint, een boog er omheen, en komt ons achterna, rugharen overeind en staart tussen de benen. Maar als ze er is, is ze natuurlijk harstikke braaf. Ik spreek lieve woordjes. Haren komen weer in normale positie, staartje hangt weer normaal... en hoppa... daar gaan we weer. Op naar het volgende avontuur !

September 2014  

Naar de Home pagina: