Voor het asiel SPAMA in Gandia Spanje,
zet AINF.nl zich met hart en en ziel in.

Lees voor meer informatie op de website van:
Animal In Need Foundation (AINF.nl)

Animal in Need Foundation (AINF) werd in 2007 op initiatief van een drietal dames opgericht om de op dat moment bestaande groep vrijwilligers een formele status te geven en daardoor haar doelstelling beter te kunnen verwezenlijken, mede door het feit dat een stichting geen geld mag uitkeren aan andere doelen dan het doel waarvoor de stichting is opgericht. Dit concept biedt eventuele donateurs zekerheid over de bestemming van hun donaties. Deze betrouwbaarheid is voor elke stichting noodzakelijk

Bemiddeling bij adopties:
Aan de adoptie van zwerfhonden uit Europa naar baasjes in de Benelux gaat een uitgebreide en uitgebalanceerde procedure vooraf.
Hierbij voeren adoptiemedewerker en adoptant onder andere een aantal gesprekken en wordt er zeer zorgvuldig gekeken of er een goede match gemaakt kan worden tussen de beoogde hond en toekomstige baas. Ook zal er zo veel mogelijk vóór de daadwerkelijke adoptie een huisbezoekje worden afgelegd om persoonlijk kennis te maken en de procedure nogmaals door te nemen.
De te adopteren hond zal een gezondheidsonderzoek ondergaan voor hij of zij naar het nieuwe baasje vertrekt.

Hulp ter plaatse:
- AOA (adoptie op afstand). Bij adoptie op afstand kan een hond virtueel worden geadopteerd door een of meerdere personen. De gedoneerde bedragen worden overgemaakt naar het asiel dan wel het opvangadres waar de desbetreffende hond verblijft en geheel ten goede komen aan de kosten van onder andere eten,
dierenartskosten,medicijnen, pensionkosten etc. Hij of zij kan dan in de vertrouwde omgeving blijven maar de kans op een beter leven is dan veel hoger!
- castratieplan
- aanleveren voorlichtingsmateriaal op scholen
- sturen van medicijnen en eventueel goederen
 
AINF biedt hulp aan  het asiel te Gandia. Wij proberen de leefomstandigheden van de zwerfhonden- en katten in dit asiel (SPAMA in Gandia - Spanje) te verbeteren. Wij bemiddelen bij adopties van de honden en bieden financiële hulp om het leven voor deze dieren in gevangenschap zo aangenaam mogelijk te laten zijn.
In dit asiel verblijven meer dan 500 honden. Door het grote aantal honden in een kennel vinden er regelmatig gevechten plaats.
Soms worden honden gedood omdat de verzorgers niet snel genoeg bij de kennel kunnen komen.
Er is te weinig ruimte en er zijn geen uitbreidingsmogelijkheden. De binnenkennels zijn niet groot genoeg om alle honden een dak boven
het hoofd te kunnen bieden. Hierdoor liggen de meeste honden in weer en wind buiten, ook bij koude nachten en regenval.
Kortom, de situatie is voor veel honden miserabel.
Er worden veel kosten gemaakt om de dieren gezond te houden maar dit is niet te betalen, daardoor krijgen niet alle honden de zorg die ze verdienen.

  Pleeghond 10 - Akira vanaf 27 juli 2014 t/m 31 juli 2014

 


Onze 2e pleeghond van Stichting AINF.nl.

Eigenlijk een beetje de 3e natuurlijk.
Bobby komt ook van AINF.nl
Akira nog in asiel Gandia Spanje :

 

Marri van AINF.nl en ik hadden al bekonkeld, dat de volgende pleeghond Akira moest worden.

En ook dat is nu realiteit.

Vandaag moest Marri even één en ander bewerkstelligen  of het zou gaan lukken, omdat er een bench was uitgevallen, en dat dan
Akira in de plaats kon gaan. En dit is dus gelukt.

Zondag laat in de avond zal Akira haar pootjes op Nederlandse bodem zetten. 

Vluchtnummer HV 5054 en de tijd 22.40 uur                                      Moet zijn zondag 27 juli a.s. :

24 juli 2014

De mand weer schoon,
en staat te wachten op

27 juli 2014
Mijn bedje staat weer klaar, het vlucht nummer van Akira gezien op internet. En ik... in blijde verwachting
 
Akira: Vertrokken vanuit Malaga (Spanje) Goede vlucht lieverd... Tot straks.
     
Geland...
Laat op de avond richting 't Harde, daar hebben we afgesproken met Marri. Gelukkig hoefde ik niet te rijden. Samen met Hans die kant op gegaan. Wij waren er wat eerder, Bobby had ik ook meegenomen. En wat is ze leuk Akira...
 
Nog even op de parkeerplaats koffie gedronken en wat gebabbeld. Thuis nog even een rondje gemaakt. Kennismaken met katten verliep even niet zoals het moest. Akira is druk,  niets ontgaat haar. Boing... dat was mijn pitbull kat Spikey. :)

Nog even laten drinken, en in de tuin nog even aan de Ron Miel gezeten.

Toen was het hoogste tijd voor ons mandje. Ze wilde het liefst dicht naast mij liggen.

De nacht is goed verlopen, ook al was deze kort. De klok heb ik om 3.00 uur en vanochtend 6.30 uur gezien. 

Akira ....Welkom in Nederland. Wij noemen haar

Dan een berichtje van Hans, de foto is niet Akira maar een andere hond. Ik kijk even op de site. Inderdaad 2 verschillende honden. Karakterbeschrijving klopt wel.

28 juli 2014

Vanochtend het eerste rondje samen met Bobby. Oh Oh... wat trekt ze aan de riem. Daar gaan we aan werken. Weer niets gedaan, zelfs niet plassen. Thuisgekomen haar eerst even aan de lijn gezet. 
 
Maar ze wilde zo graag spelen... Hup... los dan maar.... En wat had ze het naar d'r zin. 
 
In de loop van de morgen...dus lekker los. Ook Tamara en Esmaralda kwamen even kijken natuulijk. Heerlijk rennen en dollen met Tamara.
Bengel vond het allemaal prachtig. 's Middags weer het bos in. Eerst een rondje met haar alleen gedaan. Al die geurtjes ook. Ze was erg hyper.
Daarna Bobby meegenomen. Als we een andere hond tegenkomen, denkt Bengel maar aan één ding. Playtime !!!

Voor Bobby heeft ze veel ontzag, altijd maar likken aan Bobby's bek. Bobby waarschuwt regelmatig. En dan is het zover. Bengel krijgt een hap.
Heel de bek van Bengel verdween in Bobby's bek. Een kleine piep van Bengel. Maar Bobby beet niet door, hoor. Ze werd gewoon even op haar plaats gezet.

Maar wat ik niet verwacht had en heel erg triest vind. Bengel kan absoluut NIET met katten. Ze was los in de tuin. Ze krijgt een waas voor haar ogen en  gaat er achteraan. Mijn (nu 4) katten zie ik niet meer. Zelfs Spikey kon niet tegen haar op. Bengel is dan een wilde. Niet te corrigeren. 
Dan komt Spikey weer terug. Bengel heeft hem nog niet gezien. Spikey komt op mijn schoot. Bengel ziet dat... rent op ons af en wilt Spikey pakken. Gevolg: Spikey wilt over mijn schouder weg, grote halen op mijn schouder. Bengel gromde en liet haar tanden zien.
Oh.. dit vind ik heel erg.

's Nachts weer beneden geslapen. Dat gaat overigens heel goed. Dan is ze weer dat lieve, aanhankelijke, speelse hondje.
Ze gaat lekker liggen. In de vroege morgen word ik wakker gemaakt met likjes in mijn gezicht.
29 juli 2014
Eten is nog een issue. Want ze moet er nog even achterkomen, dat ze echt wel eten krijgt. Als ik mijn katten eten geef, tussendeur dicht.  Ze eten haastig. Dan ineens kop van Bengel door het kattenluikje...
2 katten rennen weer weg. Doe de deur open. En claim de bijkeuken, keuken en dirigeer haar terug naar de woonkamer.

Bobby wordt er nerveus van. Arme schat! Na het eten, de wandeling door de wijk. Alles wat maar beweegt, trekt haar aandacht.
Bengel trekt heel erg aan de lijn. Maar soms gaat het ook heel goed. Ze kan dan ook rustig naast je lopen. Gewoon af en toe even corrigeren.

Dan komt Spikey de tuin in lopen. Helemaal mis! De maat is vol. Ik vind het heel zielig voor Bengel. Maar ze moet vast.
Vandaag de bench maar in elkaar zetten. Dan gaat ze daar 's nachts in. Ik vind dat heel erg voor haar. En zo jammer ! Want ze is zo leuk .
 
 
Vandaag wel af en toe los van de lijn gehaald. Dan even lekker dollen. Tegen de avond het zwembadje neergezet. En tijdens het vullen met water ervan, had ze al dolle pret. Dan zijn er momenten dat ik dus niet op kan letten, en moet ze weer vast. Mijn katten heb ik de hele dag niet gezien, nadat ik ze vanmorgen eten heb gegeven. Gaat niet meer zo makkelijk. Katten zijn gestresst. . De laatste die aan is komen lopen, zie ik ook niet meer. Vanavond liet ze bij thuiskomst van de wandeling weer haar tanden zien aan Spikey. Ik had haar aan de riem, en dat is maar goed ook.
Ze krijgt echt een waas voor d'r ogen... Kill and Attack !
Nee, Bengel kan absoluut NIET met katten! Althans niet met die 4 van mij.

Ook druk bezig met proberen ze bij mij te krijgen als haar roep. Vanvond een paar keer gelukt. Maar in het bos zijn zoveel luchtjes, en daar heeft ze het erg druk mee. Ach gossie... zo zielig.. eigenlijk. Ik weet nu al dat loslopen er niet bij is. Super jammer. Want ze heeft zoveel energie. Ze is zo leuk met andere honden, wilt heel graag spelen. Commando zit begrijpt ze al, dat moet wanneer ze eten krijgt.
Spelen, kroelen... Dat is Bengel !
 

30 juli 2014
Vannacht heeft Bengel dus in de Bench geslapen. Ik ernaast. Is prima gegaan. Mijn hand af en toe door de tralies. Likjes van Bengel. Arme schat, zo lief. Maar ze vindt het niet erg. Vandaag een paar keer geoefend met de bench. En dat ging prima.
Katten niet gezien. Normaliter zouden die op mijn bed kruipen, als ik beneden slaap.

Vanochtend het eten voor mijn katten maar her en der neergezet buiten de poort. Na de wandeling in de wijk met Bobby en Bengel, alleen gaan wandelen met Bengel in het bos. Richting de camping, hopende dat ik meer honden zou tegenkomen. En dat is gelukt! Ze is zo ontzettend leuk en lief voor elke hond. Halfuurtje staan praten, terwijl mijn rechterarm steeds langer werd hahhaha.
In het water vind ze geweldig:

Tijdens de wandelingen in het bos, valt mij op dat ze veel hyperder is dan in de wijk. Niets ontgaat haar. Geuren van wild, maakt haar nerveus, denk ik. Wat dus betekent dat ze niet los kan lopen. Paar keer geoefend om haar aandacht weer te krijgen. Nada ! Dan ga ik op mijn hurken zitten, blijf haar roepen. En dan komt ze laaglopend oortjes in nek, likjes krijg ik in mijn gezicht. Meissie wat ben je toch een lief hondje. Ik wilde dat je mijn katten ook zo leuk vindt. Wat zouden we dan een lol hebben.
Thuisgekomen, helemaal uitgeteld....
Ze is lief, ze is leuk, ze is speels !
31 juli 2014
Vannacht weer beneden geslapen, alleen niet ernaast. Ik ben in de woonkamer gaan liggen. Zodat ik kan ingrijpen wanneer dat nodig zou zijn.
En het was nodig. Een kat kwam binnen, ik hoorde het aan het kattenluikje. Akira ging te keer. De kat was natuurlijk ook gelijk weer verdwenen.
Dit is waar ze nu 's nachts in moet, helaas!
Maar dit is ter bescherming van mijn 4 katten
In de vroege morgen eerst mijn katten eten gegeven. Ze wilde niet eten op het vetrouwde plekje, dus buiten maar her en der de etensbakjes neergezet. Bengel in de bench eten gegeven. Zo kon ik weer ouderwets van mijn koffie en zwaar shaggie genieten in de vroege morgen.

Daarna een wandeling door de wijk gemaakt met Bobby en Bengel. Tegen een uur of 10 alleen met Bengel het bos in.
Het wandelen in het bos gaat al steeds beter, zodra ze wilt gaan trekken, roep ik haar steeds terug. Vaak komt ze kwispelend naar mij toe.
Dan belonen natuurlijk! Maar als ze iets ziet... en het heeft haar volle aandacht. Vergeet het! Maar ik blijf proberen.
Overdag ligt ze dus regelmatig vast, zodat ik even de dingen kan doen, die ik moet doen.
Aan de lijn lopen gaat dus al beter. Ook afleiden als ze wat interessants ziet.
Maar het allermooist vind ze spelen met honden of in de tuin met Tamara.
Nu het badje het niet heeft overleefd. Maar even een emmer gepakt. Wat een lol.
Klik op afbeelding voor groter formaat:
2014 0731 004   2014 0731 005 2014 0731 007  2014 0731 008 
Inmiddels dag 2 dat we onze grijze kat niet gezien hebben. 's Avonds heb ik altijd egels die komen buurten. Bengel vindt dat natuurlijk interessant, en wil er naar toe. Ik probeer het maar niet uit.
Even wat uitgeprobeerd weer met ons aangelopen katje, die bleef liggen op de stoel. 

Aangelijnd en erbij zijn, gaat echt goed.

Maar vanmiddag er wel weer achteraan, kat over de schutting.
Bengel stond rechtop tegen de schutting aan

Ondertussen veel met Marri gebabbeld over Bengel (Akira) Met de katten wil het maar niet lukken. Zo jammer, want ze is zo leuk en ook knuffelen kan ze heerlijk van genieten. Maar die katten... Waarom lieve Bengel. Dit maakt mij verdrietig.

Dan moet je het besluit nemen. Het gaat niet langer. Mijn 4 katten hebben geen leven meer bij mij. In deze tijd, moeilijk een oplossing te vinden.
Wat nu... Maar Marri en Marian van ainf.nl piekeren hun suf. Dan is de oplossing gevonden. Ze gaat naar de 'bekende' kennel van ainf.nl
In goed overleg met Marrie en Marian besloten om het toch maar te doen. Het kan voorkomen, dat wanneer je denkt, dat het gaat met katten, anders verloopt dan je verwacht. Ook zij zeggen. Je katten moeten er niet verder en langer onder lijden.

1 augustus 2014
6.00 uur was ik al uit de veren, toch beneden geslapen. Een uur of zeven ben ik met Bobby en Bengel het bos ingegaan. 1,5 uur gewandeld.
Ver weg bij de bosrand met mijn arm om Bengel heen. Mijn tranen laten gaan... Ze likt ze weg, kwispelt. Ik voel mij zwaar kl....

Dan de rit, richting Drachten. Gelukkig ging Melanie mee. Daar aangekomen.... Zie ik en plekje... waar ik wel 100 jaar wil worden. 
Wat een lieve, goede, meid die Martine. We praten over Bengel. Ze pakt haar over... Ze doet zo leuk.. precies wat ik ook zou willen. Bengel had geen oog meer voor mij. Ze zou ze eerst alleen in de kennel zetten en daarna een hondenvriendje krijgen. Ook badjes hebben ze voor de honden.
Bengel is hier wel op haar plek. Veld om te spelen. Water. Hondenvriendjes. Dat is toch altijd beter, dan af en toe aan de lijn in een tuin en 's nachts eenzaam in een bench.

Bij het weglopen kijk ik nog even in de woning. Wat zie ik... een oude witte Herder. Vacht geel vervilt. Ontstoken oorranden. Lange nagels. 
En dan die blik. Ik zit in de auto, maar stap toch weer uit. Even vragen.

Vreselijk... Deze schat heeft 14 jaar in een kelder geleefd. En gediend als dekreu. Is in beslag genomen. En zit dus nu daar met een Galgo die op de baan gelopen heeft, en afgedankt is omdat ze oud is. Allemachtig... mijn  hart breekt. Alweer !
Beide oude honden mogen genieten van de tijd die ze nog hebben. Ze zijn beschikbaar voor adoptie. 

Dit is voor mij een ellendige en verdrietige dag. Sorry, Sorry !!! 
  We blijven op de hoogte. Dank je wel Martine...
6 augustus 2014
Sinds Akira niet meer bij ons is, denk ik nog dagelijks aan haar. Nog wel een pb'tje gestuurd naar Martine met de vraag hoe het met haar gaat.
Ze is leuk, speels en lekker ondeugend stout. M.a.w. Ze doet het prima. Ook haar Witte Herder blijft maar door mijn hoofd spoken. Al met al... gewoon ff een rot periode wat woeffies aangaat.
9 augustus 2014
Dan ineens... er is interesse voor Akira. OMG hier word ik zo blij van.
11 augustus 2014
Yeahhhhhh... Wat ben ik blij, blij, blij... voor Akira. Ze is geadopteerd. Ze komt bij een hondenvriendje en een geweldig lief bazinnetje.
 
Het ga je goed... Heel veel geluk en liefde gewenst

Ik schreef op 1 augustus over een triest stukje over een witte herder bij Martine. 

16 augustus 2014
Nog geen weekje later... ondertussen had ik al contact gehad met Martine over die Witte Herder. Hij bleef maar in mijn gedachten.
Een reaktie had ik bij haar neergezet:
Vannacht ben je gekomen
Na lang wachten ben je eindelijk hier
Mijn stem, mijn ogen naar de wereld 
Je hebt me gevonden.
Vertel mij, mens in de nacht
Wat is daglicht?
Wat is de zon? Kun je het voelen als ze straalt?
En de wind? Kun je die zien?
Waarom heb jij die handen? Zijn ze in staat tot zachtheid?
Ik herken mensenhanden en ze maken me bang
Maar die blik in jouw ogen, mens in de nacht,
Die ken ik niet.
Mijn leven is in deze stal. In het donker, achter gesloten deuren
Nog nooit ben ik ergens anders geweest
Ik werd hier geboren en ik ga hier dood
En al die tijd was ik op zoek naar het licht.
Mijn kinderen werden hier geboren
Kleine, warme lijfjes op een koude, harde vloer
Sommigen gingen dood
Zij hebben het licht gevonden.
Vertel mij, mens in de nacht
wat voor een leven is het, als het beste wat mij kan overkomen
Is om niet meer wakker te worden
Als ik ga slapen?
Vertel mijn verhaal, mens in de nacht
Aan de oren van de wereld
Want het is de wereld die deze deuren gesloten houdt
Maar het is ook zij, die ze kan openen.
Mooi mens in de nacht,
Ga. En doorbreek het zwijgen
Door jou besta ik nu echt
Want voor het eerst, werd ik gezien.

Ze schrijft dat hij een hersenbloeding heeft gehad en vannacht in haar armen gestorven is.
Martine... Dank je wel, dat jij er was voor zijn laatste periode in zijn leven. Zoals je schrijft. Hij is in ons hart.
Rust In Vrede... Lieve oude mooie witte Herdershond
26 februari 2018
Akira, jeetje.. zou wel met katten kunnen. Dus NIET. Dat is een troost. Alles geprobeerd. Maar mijn katten en buurkatten hadden geen leven meer. En het voelde als falen, ik kreeg het niet voor elkaar met katten.
Destijds haar gebracht naar Friesland (2014) met heel wat euro's. En ze was al na 2 weken geplaatst. Euro's maakt niet uit. Maar dit bericht... zo triest. En hoop voor haar, dat het snel goed komt. 
Ook kreeg ik achteraf nog verkeerde foto's doorgestuurd. Een andere zwarte lieverd. Maar maakt verder niet uit http://www.louisewebstekje.nl/pleeghond-akira

Wij zijn (met spoed) op zoek naar een (tijdelijk) huisje voor de speelse, aanhankelijke, leergierige, waakzame, lieve en knuffelige Akira.
Akira heeft helaas weer pech in haar leventje. Vanwege ingrijpende privéomstandigheden kon haar vrouwtje niet langer voor haar zorgen. Ze verblijft nu bij een opvanggezin maar daar moet ze wegens privéafspraken voor 23 februari weg. Alhoewel we erg blij zijn met de tijdelijke oplossing tot 23 februari hebben we dus nog geen oplossing voor ná 23 februari. 
Dit hondenmeiske heeft behoefte aan duidelijke en consequente leiding. Akira wil graag van je weten wat ze wel en wat ze niet mag en heeft een lief maar duidelijk baasje nodig die haar dat op de juiste manier kan aangeven. Ze is heel slim en leergierig en kan de dingen snel oppikken. 
We zoeken voor haar een huisje zonder katten. Kinderen vindt Akira wel leuk. Maar omdat Akira in haar enthousiasme kan vergeten dat ze groot is plaatsen wij haar ook niet in een huisje met kleine kinderen. Akira kan in een huisje met een andere hond geplaatst worden mits de andere hond een hele rustige stabiele hond is. 
Meer informatie over Akira en ook meer foto's kunnen op haar eigen pagina gevonden worden:
https://ainf.nl/FB/3878/Akira
AINF.nl
 Terug naar 'Pleeghonden:
         Naar de Homepagina: