Voor het asiel SPAMA in Gandia Spanje,
zet AINF.nl zich met hart en en ziel in.

Lees voor meer informatie op de website van:
Animal In Need Foundation (AINF.nl)

Animal in Need Foundation (AINF) werd in 2007 op initiatief van een drietal dames opgericht om de op dat moment bestaande groep vrijwilligers een formele status te geven en daardoor haar doelstelling beter te kunnen verwezenlijken, mede door het feit dat een stichting geen geld mag uitkeren aan andere doelen dan het doel waarvoor de stichting is opgericht. Dit concept biedt eventuele donateurs zekerheid over de bestemming van hun donaties. Deze betrouwbaarheid is voor elke stichting noodzakelijk

Bemiddeling bij adopties:
Aan de adoptie van zwerfhonden uit Europa naar baasjes in de Benelux gaat een uitgebreide en uitgebalanceerde procedure vooraf.
Hierbij voeren adoptiemedewerker en adoptant onder andere een aantal gesprekken en wordt er zeer zorgvuldig gekeken of er een goede match gemaakt kan worden tussen de beoogde hond en toekomstige baas. Ook zal er zo veel mogelijk vóór de daadwerkelijke adoptie een huisbezoekje worden afgelegd om persoonlijk kennis te maken en de procedure nogmaals door te nemen.
De te adopteren hond zal een gezondheidsonderzoek ondergaan voor hij of zij naar het nieuwe baasje vertrekt.

Hulp ter plaatse:
- AOA (adoptie op afstand). Bij adoptie op afstand kan een hond virtueel worden geadopteerd door een of meerdere personen. De gedoneerde bedragen worden overgemaakt naar het asiel dan wel het opvangadres waar de desbetreffende hond verblijft en geheel ten goede komen aan de kosten van onder andere eten,
dierenartskosten,medicijnen, pensionkosten etc. Hij of zij kan dan in de vertrouwde omgeving blijven maar de kans op een beter leven is dan veel hoger!
- castratieplan
- aanleveren voorlichtingsmateriaal op scholen
- sturen van medicijnen en eventueel goederen
 
AINF biedt hulp aan  het asiel te Gandia. Wij proberen de leefomstandigheden van de zwerfhonden- en katten in dit asiel (SPAMA in Gandia - Spanje) te verbeteren. Wij bemiddelen bij adopties van de honden en bieden financiële hulp om het leven voor deze dieren in gevangenschap zo aangenaam mogelijk te laten zijn.
In dit asiel verblijven meer dan 500 honden. Door het grote aantal honden in een kennel vinden er regelmatig gevechten plaats.
Soms worden honden gedood omdat de verzorgers niet snel genoeg bij de kennel kunnen komen.
Er is te weinig ruimte en er zijn geen uitbreidingsmogelijkheden. De binnenkennels zijn niet groot genoeg om alle honden een dak boven
het hoofd te kunnen bieden. Hierdoor liggen de meeste honden in weer en wind buiten, ook bij koude nachten en regenval.
Kortom, de situatie is voor veel honden miserabel.
Er worden veel kosten gemaakt om de dieren gezond te houden maar dit is niet te betalen, daardoor krijgen niet alle honden de zorg die ze verdienen.

  Pleeghond 11 - Kwak
Vanaf ... augustus 2014 t/m 

 

Al 6,5 jaar in het asiel. Hoe is het mogelijk! Arme Kwak... Maar wat een naam!  Kwak 

 

 
Onze 4e pleeghond van Stichting AINF.nl

Kwak nog in Spanje:

12 augustus 2014
Met Marri gekletst over Kwak en ze heeft een mailtje gestuurd naar Spanje. Alweer snel bericht terug. Kwak kan met katten.
Leuk filmpje en heel wat foto's gekregen. Gaat helemaal goedkomen !

14 augustus 2014
Geen goed nieuws. Tijdens de inentingen en chip inbrengen in Spanje, zagen ze dat het erop leek of ze haar ontlasting liet lopen. Ze zit nu apart in een kennel. En gaan dit in de gaten houden. Misschien met medicatie. Hopelijk dat het loos alarm is. Fingers Crossed.

 

26 augustus 2014
En dan ineens... een triest bericht. Tijdens het onderzoek bij Kwak komen ze er in Spanje achter dat ze ontlasting tussen haar benen heeft. Daar ze net inentingen gehad heeft, moeten ze 10 dagen wachten voor medicatie als ze incontinent zou zijn. Dit komt heel soms voor na sterilisatie. Ze hebben haar apart gezet om het in de gaten te houden. En vandaag de uitslag! Oh.. hier baal ik zo van. Ze krijgt nu behandeling daar en gaat nog een paar weken duren. Waarschijnlijk zal ze dus ook medicatie moeten blijven krijgen.

Dit hebben we niet gewild. We wilden haar zo graag een fijn leven geven in de opvang bij ons, en daarna een lief baasje die voor haar valt.
Haar hele verhaal wordt straks uitgebreid neergezet. In de hoop dat er iemand als adoptant voor haar valt.
4 oktober 2014
Dierendag, maar voor veel dieren is het geen dierendag. Neem nu het ritueel slachten van schapen. Die Moslims in Nederland
uitgerekend op dierendag. Dat mag en kan allemaal in Nederland. Onbegrijpelijk. Geen woorden voor.

Maar er zijn er meer, ik zou er op terug komen. Kwak (van Kwik en Kwek) Kwak is niet de enigste van AINF.nl met probleempje. Marri heeft een mooi stukje geschreven. En lees alsjeblieft. Ik hoop zo dat er een mooie toekomst voor deze schatten van honden komt. Want ze verdienen het zo.
Bij klavertjes denken we aan geluk!!
En hoe gelukkig heel veel honden zijn hebben we op 21 september tijdens onze AINF Hondendag kunnen zien. 

Geluk had Meta, nu Sterre ook… zij kwam in 2006 als vijf maanden oud pupje in het asiel. Na bijna zes jaar vond zij haar geluksklaver. Zij mocht naar Nederland naar een lieve opvangmama, deze lieve opvangmama besloot na enige tijd om haar te adopteren en zo vond zij haar warme kussen.

Helaas bleek dat kussen elke ochtend helemaal door en door nat! 

Overdag lekte ze ook. Wat bleek, Meta/Sterre had last van incontinentie, sterilisatie-incontinente. Haar baasje ging in overleg met haar dierenarts. Wat bleek… er waren pilletjes om dit probleem tegen te gaan. Elke dag 2x een half pilletje, kosten nog geen 10 euro per maand en dat voor een hond van 28 kg.

Het middel helpt enorm goed. Vanaf het moment dat Sterre dit krijgt is er geen druppeltje meer te vinden op haar lekkere kussen (en ook verder in huis niet). Sterre heeft dus echt haar geluksklavertje gevonden. Een fijn bazinnetje, niet meer in het asiel EN een droog kussen!!

Waarom nou dit verhaal? Nou er zijn 3 hondjes die een grote overeenkomst hebben met Meta/Sterre, maar helaas helemaal geen geluk hebben! Bent u misschien het klaviertje vier waar de drie gelukzoekers op de foto zo hard naar op zoek zijn????

Een beetje geluk verdienen zij wel, want dit zijn alle drie echte pechvogels!

Hun verhaal:

Shorty: op tweejarige leeftijd kwam ze in het asiel, na 6 en een half jaar leek de zon voor haar te gaan schijnen. Ze kon in Nederland naar een opvanggezin en al heel snel meldde zich een eigen baasje voor haar.

Helaas duurde haar geluk slechts 1 jaar! Na 1 jaar kwam het telefoontje van de adoptanten. Shorty moest weg. Lief dametje Shorty heeft namelijk last van incontinentie. Het lijkt ook bij Shorty om sterilisatie-incontinentie te gaan wat goed te verhelpen is met tabletjes, maar nog helemaal zeker is dit niet. Ze kreeg bij haar adoptiegezin namelijk nog geen tabletjes hiervoor.
Inmiddels is Shorty 9,5 jaar en moet ze weer verplaatst worden, eerst naar een opvanggezin en dan hopen we dat zij haar geluksklaver in de vorm van een fijne warme mand bij een lief baasje/bazinnetje/gezin gaat vinden.

Meer info en foto’s van Shorty op: http://ainf.nl/hond-details.html?HondNr=3125

Heike: Voor haar geldt bijna hetzelfde verhaal als voor Shorty. Heike kwam op vierjarige leeftijd in het asiel terecht. Na vier en een half jaar in het asiel te hebben gewoond….ging ook voor haar de zon schijnen. Een bazinnetje meldde zich. Helaas deed zich in de persoonlijke sfeer zich een en ander voor in dit gezin en zijn we nu voor Heike na slechts een half jaar op zoek naar een nieuw baasje. 

Zij gaat nu eerst naar een opvanggezin en dan maar hopen en duimen dat haar geluksklavertje zich snel meldt.

Ook Heike heeft last van incontinentie maar ook bij haar is het via de medicatie goed te ondervangen.

Meer info en foto’s van Heike op: http://ainf.nl/hond-details.html?HondNr=3523

Dan Kwak:
Arme Kwak, de enige van deze drie dames die nog in Spanje zit. 

Wat is haar verhaal? 

Kwak kwam op anderhalve jarige leeftijd in het asiel terecht. Een geweldige lieve hond. Zij verblijft al 6,5 jaar in het asiel.

Circa zes weken geleden lachte haar eindelijk het geluk toe. Er was een opvangbazinnetje waar ze welkom was. Zoals gebruikelijk onderging Kwak de benodigde testen en tijdens die testen ontdekte Angeles dat zij wat onder de urine zat. Dit gaf ze het vermoeden dat 

Kwak last had van incontinentie. 

Zij krijgt nu elke dag 1 pilletje, maar dat gaat erg goed en daarom gaan Dora en Angeles kijken of het mogelijk is om de dosering te verlagen. Dus 1 pilletje om de dag.

Daarom zijn wij op zoek naar een baasje die haar toch een kans wil geven op een goed leven zodat zij niet de rest van haar leven hoeft te slijten in het asiel.

Het is echt een geweldige lieve dame.

Meer info en foto’s van kwak op: http://ainf.nl/hond-details.html?HondNr=2989

Een hond met incontinentie (die onder controle is) is toch ook een dier dat liefde verdient????

Bent u het geluksklavertje voor 1 van deze drie???? Een geluksklavertje voor de rest van hun leven???

Meer informatie over incontinentie bij honden kunt u vinden op  http://www.dierenkliniekkenaupark.nl/Urine-incontinentie.

Voor meer foto's en informatie over 1 van deze honden of andere honden die nog een baasje zoeken, kunt u kijken op www.ainf.nl.

Voor informatie kunt u uiteraard ook contact opnemen met een van onze adoptiemedewerkers:

Jessica, jessica@ainf.nl, 0180-624114
Marian, marian@ainf.nl, 0182-384933
Elma, elma@ainf.nl, 073-5216626
Oktober 2014
Sinds deze maand adopteer ik Kwak op afstand (Virtuele adoptie)
Beste Louise,
 
Allereerst, van harte gefeliciteerd met de adoptie (op afstand) van Kwak! Geweldig nieuws voor de dierenartsen in Spanje, AINF en vooral voor Kwak. Ondanks dat Kwak nu niet bij u kan komen, is deze virtuele adoptie ook heel mooi. Ik heb even een kijkje op uw site genomen, heel leuk om zo te lezen. En ik ben de boosdoener die Kwak de naam Kwak heeft gegeven. Ooit was ze samen met Kwik en Kwek, maar die mochten al in 2011 of iets dergelijks samen naar Nederland. Dus toen bleef alleen Kwak over. Kwak had in die tijd ook helemaal mijn hart gestolen. Vooral toen ze zo als een dolle in het bad aan het spelen was! Zo zonde van de urine-incontinentie, ik heb hier in de mail van AINF ook wat over gelezen. Echt sneu voor haar (en jullie ook!!). 

Nogmaals hartelijk dank voor uw maandelijkse bijdrage voor Kwak. Indien u nog vragen heeft, mag u altijd contact opnemen via aoa@ainf.nl.
 
Met vriendelijke groet,
Namens het AINF-team,
25 april 2015
Deze week is Marri weer voor een weekje naar Gandia, het asiel Spama Safor. Honden fotograveren, knuffelen.. En de nodige arbeid die ook gedaan moet worden. Pakketje meegegeven voor Kwak en zijn vriendjes.
1e foto stond op facebook ainf.nl Liefffff
Zondag gaan Saskia en ik (Marri) voor een aantal dagen naar het asiel (SPAMA), dus alvsat koffer inpakken...
en wat gaat er als eerste in: 
Wat extra lekkers voor Kwak en haar hondenvriendjes. Een verwenpakketje van Louise!
Terug naar 'Pleeghonden' :