Stichting Dogs Adoptions Nederland komt op voor de honden in Roemenië

Wij willen een aantal honden uit dit zeer dieronvriendeljke land de kans geven op een goed en gelukkig leven in Nederland. 
Daarbij is deze Stichting behulpzaam bij de zo belangrijke sterilisatie- en castratieprojecten, het voorlichting geven aan Roemeense kinderen wat betreft het omgaan met dieren, steunt de Stichting een kindertehuis en helpt de Stichting ook financieel in geval van echte nood. De Stichting draait volledig met vrijwilligers.

Drie miljoen straathonden
De situatie van de Roemeense straathonden is gruwelijk.
Drie miljoen dieren, zwervend op straat in de hitte van de zomer en vrieskou van de winter. Geschopt, bekogeld, aan de riek gestoken, afgeslacht in dodingsstations, verhongerd, vergiftigd, aangereden achtergelaten langs de kant van de weg.
Een hondenleven is niets waard in dit land waar ook veel kinderen het zo slecht hebben. Lang niet al deze honden zijn agressief, de meesten zijn vriendelijk en proberen de gevaren van de straat te overleven.
De gemiddelde levensverwachting van een Roemeense zwerfhond is 4 jaar. Het grootste deel sterft door de gevolgen van aanrijdingen met auto’s.
De puppy's van Roemenië
Geboren op straat, gedumpt, alleen gelaten zonder voedsel en water, zonder moeder. De puppy's van Roemenië sterven meestal snel. Wanneer ze worden gered komen ze in kleine hokken van asiels waar het leven hard is. Hun enige kans op een goed leven is adoptie in het buitenland.
De muziek: "Abandoned in Romania" is van Maria Daines. De tekst is hier te lezen.

 

Niet elke straathond is geschikt voor adoptie. De Stichting Dogs Adoptions Nederland selecteert zorgvuldig honden die betrouwbaar zijn en kunnen wennen aan een leven in huis. De honden worden, vaak meermalen, bezocht en bekeken in Roemenië. Ze worden getest, gefotografeerd, gefilmd. Verder zorgen ruime ervaring en goede contacten met de verzorgers in de asiels voor een optimale selectie van de honden. Natuurlijk is niet alles te voorspellen, maar de Stichting doet alles om de honden zo eerlijk mogelijk te beschrijven. Minpuntjes die worden opgemerkt zullen niet worden verzwegen. Dat alles in het belang van een geslaagde adoptie.
Nieuwe bazen die zich hebben aangemeld voor het adopteren van een hond via de Stichting worden thuis bezocht. Er is dan gelegenheid over en weer kennis te maken en vragen te stellen.
  Forum
Op het forum van DAN kunnen ervaringen worden uitgewisseld, foto‘s en filmpjes geplaatst en verhalen verteld. Het kan veel steun geven dat andere bazen ook worstelen met dezelfde problemen, en ook successen boeken. De mogelijkheid tot het delen van vreugde en verdriet maakt het forum tot een welkome aanvulling.  
Tenslotte
Deze dieren zijn in het begin vaak terughoudend, ze hebben even tijd nodig om helemaal te vertrouwen. Het zijn huishonden die werden geboren op straat waar van allerlei gevaar dreigt. Het zijn onschuldige wezens die hun leven achter de tralies doorbrachten waar geen enkele vrijheid en soms zelfs geen voedsel was. Honger, stank, herrie en veel eenzaamheid.
Elke hond die hieruit gered wordt is zeer de moeite waard.  
Lees voor meer informatie op de website van: Dogs Adoptions Nederland (DAN)  

2 april 2014
Sinds september 2013 staan de beelden van Roemenië al op mijn netvlies. Honden en katten worden daar op wrede manier afgeslacht. Ik zal niet in details gaan. Maar mocht je meer willen weten en zien. Googelen !!!

6 april 2014
Na verschillende honden gezien te hebben om in de opvang te nemen, kwam ik toch weer terug bij Stichting DAN. Pfff... wel meer als één, die ik zo in de pleeg zou willen nemen. Maar ik was en ook mijn dochter opslag verliefd op Jasmine. Bang en onzeker hondje. Maar wat een beauty !
Een e-mail gestuurd naar Gwen van Dogs Adoptions Nederland. Met de vraag of wij in aanmerking zouden kunnen komen om Jasmine als pleeghond bij ons te krijgen. De volgende dag al antwoord.... Dat zit wel goed !!!

                       

 

Jasmine in Roemenië :

3 mei 2014
Weken gaan voorbij, Jasmine is elke dag in mijn gedachten. Mailen naar de stichting. Jasmine staat gereserveerd voor de stichting. Mailen naar de stichting... Weer wachten op antwoord. Geadopteerde honden zie ik voorbij komen van de stichting. Dan een uitleg in een email, dat het niet eenvoudig is met de huidige toestanden zowel in Roemenië als in Nederland.
Zo moet een hond in Roemenië eerst naar een kliniek voor onderzoek, getest worden, gevaccineerd, eventueel behandeld, zodat er een paspoort en gezondsheidsverklaring in orde is. Daarbij de factoren : Is er plek in de kliniek? Opvangplek in Roemenië als de hond uitbehandeld is. Is er plek op een vlucht. Het kan allemaal lang duren. Misschien wel maanden. 
Eind april is er een vergadering geweest over de PS honden. Jasmine zit dus in een gemeentelijk asiel: Asiel Calarasi.
Ook werd er geadviseerd om een andere hond te nemen. Daar ben ik mee akkoord gegaan.
Maar tijdens het googelen... dacht ik... Jasmine opgeven? Nooit !
Een persoon aangesproken op facebook die ik nog persoonlijk ken van de demonstratie in Leeuwarden.. Lucy. Ook zo'n een geweldige meid die altijd voor je klaar staat. Lucy. Zij kent een hoop mensen. Heerlijk die goede berichten van haar

Het refrein van dit liedje is mijn gedachten

5 mei 2014
Toen een tip Marela uit Roemenië. Haar persoonlijk een privébericht gestuurd. Zij kan in die gemeentelijke asiels binnenkomen. Wat een geweldige meid... Angel. Ze is keihard aan de slag gegaan. Vanavond een pb dat Jasmine in de kliniek is. Gereserveerd voor de stichting.

7 mei 2014
Dan... telefoon... Ton... A.s. vrijdag huisbezoek. Er wordt dan gekeken of wij geschikt zijn als pleeggezin.

9 mei 2014
Het huis bezoek is geweest door Ton. Een leuk en gezellig gesprek. Ik hing aan zijn lippen over de verhalen van zwerfhonden Roemenië.
Hier is het prima voor een pleeghond. Nu is het wachten !

30 mei 2014
Nu ben ik al vanaf 6 april bezig. Steeds gaan fluffy's en puppy's voor die naar NL komen. Het zijn geadopteerde hondjes. Ik wil het graag begrijpen, maar elke hond telt toch ? Er hebben zich heel wat opvanggezinnen aangemeld voor deze stichting. Af en toe komt er een hondje mee, maar dat is zeer zelden.
Regelmatig contact opgenomen met Gwen, mailtjes naar Ton. Ton beantwoord niets. Mensen op facebook die aanbieden om het hondje mee te nemen. Dat werd geweigerd door stichting DAN. Onbegrijpelijk!

Ik word het wachten, moe ! Contact gekregen met iemand in Calerasi. Zij zit regelmatig in het asiel en gaat ook kijken bij Jasmine. Ook zij begrijpt er niets van waarom het op deze manier moet.
Ze stuurt me een filmpje. En nog één. Het is goed te zien dat Jasmine niet zo bang is als werd getoond op de site (zie filmpje hierboven)
Jasmine zit in kliniek Calerasi. Ze moet naar Boekarest, en vandaar op het vliegveld naar NL.
Maar stichting Dan is traag, ondernemen geen aktie. Ik ben het zat ! Contact gezocht met Bianca van stichting Dan, het was een gesprek alsof je het heb over een pak koekjes. Ik vroeg natuurlijk wanneer Jasmine kon komen. Misschien 22 juni 2014, maar is niet zeker

2 maanden zijn voorbij, verloren maanden. Ik had al lang weer een pleeghond kunnen hebben en plaatsen.
Mijn conslusie... ik heb geen vertrouwen in deze stichting. Als ik zou wachten op Jasmine, hoe gaat het dan met de volgende pleeghond.

Er hebben dus veel mensen bij deze stichting zich aangemeld als pleeggezin. Jasmine is mooi. Ze zal snel een huisje vinden, en vooral een opvanggezin.

Ik ben verder gaan kijken op internet. De puppy's en en de fluffy's ben ik zat. Het draait alleen maar om geld.
En ik vind elke hond telt, bij mij is dat ook een bange, oude of een hond met een aandoening.

Uiteindelijk gekomen bij stichting ainf.nl waar Bobby vandaan komt. 

Filmpjes van Mirela uit Roemenië gekregen via facebook

 En dan zegt Mirela: Er is iemand die op je wacht in Holland. Vreselijk...

31 mei 2014
Op facebook Mirela nog even gesproken, haar alles uitgelegd. En dat het mij zo spijt voor haar en Jasmine. Zij snapt het ook niet waarom
het zo moet gaan met de stichting. Maar ze had alle begrip. 


Sorry, ik heb alles gedaan wat in mijn vermogen lag.
Het heeft allemaal niet geholpen.
Het ga je goed... en ik blijf je volgen, tot je veilig ergens thuis bent !

21 juni 2014

Of de duvel ermee speelt, Jasmine komt zondag 22 juni a.s. naar NL in de opvang.
Super blij voor haar.
Eindelijk na maanden tussen 4 muren te hebben gezeten, lacht de toekomst haar toe. Pffff.... 
BLIJ BLIJ BLIJ voor dit meissie... Ze verdient het zo!
Eindelijk het geluk lacht haar toe.

En ik ben blij dat ik mij niet aangesloten heb bij deze stichting. Stel je voor, dat je elke keer maanden op een pleeghond moet wachten. Terwijl Roemenië vol zit.
Ik heb er maar 1 woord voor. Wat… ik heb er geen woorden voor !!!

Stichting waar ik mij nooit thuis zou voelen.