Mag ik jullie voorstellen, onze nieuwe aanwinst!
Lief, aanhankelijk, trouw, sociaal. Kortom een geweldige kanjer van een hond is door ons geadopteerd:


 

2 november 2012

Vanmorgen Bobby mee in de auto en naar de markt. Wat een indrukken weer. Maar hij liep keurig mee tussen de mensenmassa door. Ik wilde e.e.a. kopen om hondenjasjes te maken. Ja hoor... Bobby met zijn voorpoten op de toonbank. "Wat is hier te halen ?" Thuisgekomen... tijd voor de wandeling. Regen, wind, kou... maakt niet uit. Dit keer de Hooglanders gezien. Bobby blafte. Ze gingen op de loop. Maar toen we bij de kleintjes waren, kwamen ze op ons af. Tja... Bobby keek ook vannuhhh... 'en nu dan?' Rustig weggelopen. Daarna werden we alsware uitgejouwd door het boe-geroep!

4 november 2012
Prachtig weer... Martin mee en heeft foto's van Bobby en mij in het bos gemaakt.

Tijdens de wandeling kwamen we een Golden Retriever tegen. Dat ging niet helemaal goed. Bobby dook er bovenop. Ik zag het aankomen. De retriever keek strak in de ogen van Bobby. En aangezien Bobby net iets meer begrijpt als ik wat hondentaal betreft. Heb ik hem niet gecorrigeerd. Totdat die vrouw met een stuk stok begon te zwaaien en roepen. Ik riep kalm. Bobby.. HIER. Bobby kwam direkt naar mij toe.

Ook was er een fietscross dagje in het bos. Even blijven praten. Op de terugweg kwamen 'Dutch" Duitse Herder, een schat van een hond (Reu) Alhoewel hij altijd gromt als ik voorbij loop met Bobby. Hij kan ons dan niet zien. Maar toch ging het goed. Even snuffelen, de lijn niet strak. Super !!!

Klik op de afbeelding voor goter formaat:

2012 1104 5 2012 1104 9 2012 1104 17 2012 1104 19

6 november 2012

's Avonds languit op de bank,
Bobby gezellig naast mij...TV kijken!
Het was in het begin goed te merken dat een televisie nieuw voor hem was.

7 november 2012
Bobby is in huis nog altijd relaxed, weinig speels. Aaien en masseren is voor hem een zaligheid. Met de katten gaat het ook steeds beter. Bij Spikey draait hij zijn kop weg. Maar sinds kort gaat hij bij zijn voerbakken liggen als er nog brokken in zijn. Zijn voer bewaken. Misty loopt bij de laatste ronde 's avonds ook al mee.

Vanavond na de boswandeling lag  Misty op zijn kussen in de bijkeuken. Daar blijft Bobby altijd even als hij heel erg nat en onder het zand zit. Zo mooi... Bobby ging er gewoon op liggen en Misty bleef liggen.

11 november 2012
Gisterenavond was het hier Sint Maarten. Esmaralda natuurlijk op pad met Tamara en Melanie. Ook Bobby en ik de straat op.
Niet gaan zingen hoor ! Ervaring voor Bobby. Het is mij opgevallen wanneer er 's avonds auto's en brommers van achteren ons passeren,
Bobby in paniek raakt. Waarom dit is, weet ik natuurlijk niet.

Vandaag was er weer een zonnetje. Heerlijk voor wandelingen. En dollen bij Kuierpadtien.

Een mooi stukje natuur met een prachtige hond !!! Zoenen

 

 

 

En toen... Hooglanders ! Die jongens zijn totaal niet bang. Ik vind het toch altijd een beetje eng, als ze dichterbij komen. Ze zijn gewoon nieuwsgierig.Maar toch...

Blijf van mijn Bobby af !
 
 

 

 
 

 

Hier reageerde Bobby blaffend naar de Hooglander. Deze maakte een onverwachte beweging! 

Vanmiddag tijdens onze lange wandelingen reeën gezien. Wat ben ik blij dat ik geen jachthond heb Lachen

12 november 2012
Vandaag in de bossen kwamen we paarden en blaffende honden tegen. Diep ademhalen en gewoon doorlopen.  Thuisgekomen maar weer even weg, Bobby mee naar de supermarkt, en buiten even vastgezet. Geduldig zat hij te wachten tot ik terugkwam. Thuisgekomen wilde Tamara graag naar Xenos.
Tja... dan Bobby maar thuis laten. Ook dat ging prima. (ik zou haast zeggen : "Natuurlijk ging dat goed"Knipogen

14 november 2012
Vanmiddag met Bobby naar de dierenarts in Sleen geweest. Gewoon een Health Check. En ik wilde weten hoeveel Bobby is aangekomen in gewicht. Let wel... 5 KG.. 18 oktober j.l. ben ik daar ook geweest, om hem te wegen. Bobby weegt nu 33 KG. Ze (dierenarts) heeft de tijd genomen om Bobby te onderzoeken. Hij is helemaal gezond verklaart. Bobby heeft een mooie vacht. En ze vond hem zo lief. Als ik 'm niet wilde zij ze bij het weggaan, dan wilde zij 'm wel. Ik neem aan dat het een grapje was. Lachen Want Bobby gaat niet meer weg !

Het verharen hoort er allemaal bij. Op internet had ik gelezen dat ik'm juist niet moest borstelen en kammen. Dus daar was ik al meegestopt. Nu zegt de dierenarts, dat dit juist wel goed is. Ook adviseerde zij om naar een hondentrimster te gaan. Dat was ik ook al van plan 'Elke Odoornerveen' Daar komt Boy ook, dus dat moet dan goed zijn. Verder vroeg ik wat over zijn heupen en flanken. Hij zakte soms door zijn poten. En juist die plekken waren echt warm steeds. Dat komt doordat juist daar de haren langer en opener zijn dan op zijn buik. Daarbij zou ik dat alleen kunnen voelen na een lange wandeling. Klopt !!! Ze vond hem er goed en mooi uitzien. Maar ze zei erbij.. geef het een jaar voor hij echt helemaal de oude is. Zo da's lang, !
Het gebit kreeg ook aandacht, Bobby mist dus boven een hoektand, de andere hoektand is afgesleten. Onderin is het ook niet best. Op de vraag of hij kiespijn kon hebben, omdat hij vaak wrijft met zijn voorpoten over zijn snuit, dat kan, hoeft niet. Er kan ook wat voedsel tussen zijn tanden zitten en dat is hinderlijk. Dat zou ik dan even weg moeten halen.

Wat heb ik gedaan de afgelopen maand:
Beter voedsel denk ik Cavom Senior om de dag vlees (puur vlees Biofood vlees/ Ecostyle/vitaal vers vlees.
Elke dag een blokje biofood zeewier/schapenvet. Beloningsbrokjes (kip) proline/pensstaafjes. Soms ook wel gewoon een blik hondenvlees over zijn brokken. En heel belangrijk..aandacht en liefde natuurlijk.

15 november 2012
Vanmorgen gebeld naar de hondentrimster in Odoornerveen: Elke. Door de telefoon was het al een gezellig gesprek. 16.00 uur had ik een afspraak voor Bobby. En moest mijn eigen borstel en kam meenemen. Op internet lees je dat je niet mag kammen en borstelen tijdens de rui. De dierenarts vond dat onzin. Vandaar die afspraak gemaakt bij Elke. Want nu weet ik het niet meer.

Nou... Het is me helemaal duidelijk. Elke nam echt de tijd, en ze legde het perfect uit. Ik had niet de juiste borstel en kam. Ze ging vakkundig met haar eigen trimmes en kam door de vacht heen van Bobby. Jemig wat een dotten haar. En daar zaten we dan op de grond. Ze gaat de juiste spullen voor mij bestellen.

En echt.. die flutborstel waar ik veel geld voor betaald hebt bij Jumper is gewoon verkeerd advies geweest van die griet daar. Maar ik ben wat blij dat ik de tip van Hans gekregen heb. Boy gaat daar ook altijd heen. Elke neemt weer contact met mij op als de spullen binnen zijn. Zo lief, ik kreeg een borstel, een kam en een trimmes mee om thuis vast te beginnen. Ja, Ja ze heeft het goed uitgelegd. Er zullen geen kale plekken bij Bobby komen. Niet te hard drukken, en niet te lang op een zelfde plek. En vooral op gevoel. Ik herken dat wel van Zero mijn Hollandsche Herder Ruwhaar, die moest ik 2x per jaar plukken. Het gaat helemaal goedkomen.

Ook vertelde ze dat het 3 maanden nodig heeft voor het bij Bobby in orde is. En eigenlijk verharen dit soort vachten het hele jaar door. Maar dat zal gelukkig minder worden zoals het nu is. Nu is het 2x per dag stofzuigen, zoveel haar. Dan vergeet ik nog te melden, dat ze zelf een stel prachthonden heeft.  Oud-Duitse Herders. Zo moooooooooooi !!!

16 november 2012
Na de wandeling aan de slag gegaan met Bobby te trimmen. Er blijft haar afkomen. Ik had er wel 5 wintertruien van kunnen breien.

17 november 2012
Vanmorgen Boy ook meegenomen. Het ging heel goed zo saampjes. Alleen bij het weggaan komt er zo'n vrouw aan met 2 kleine kefgevallen. Een witte en een zwarte. Die witte kwam al blaffend achterons aangerend. Ik had Boy en Bobby nog aangelijnd. Die vrouw roepen naar dat witte hondje. Maar luisteren. Ho maar! Ik draaide mij om en hield de honden achter mij. Toen zij weer riep, ging dat gevalletje wel terug. Ik ben Kuierpadtien opgegaan. Zij liep er achteraf omheen. Toen ik het hek uitkwam, kwam weer die vrouw met die onopgevoede hondjes.

Ik snap niet waarom die vrouw die hondjes niet aanlijnt. Ik had Bobby aangelijnd en onder commando, zittend naast mij. Dit keer luisterde dat keffertje dus niet en kwam bij ons. Bobby bedacht zich niet en HAP op zijn schouderbladen. Die vrouw zegt. 'Geeft niks,moet hij maar van leren, doet hij altijd!'

En dan gaat mijn mobiel.. niet te geloven nu heeft zij tegen iemand een heel ander verhaal verkondigd. Dat ik niet mijn hond onder controle heb en dat ik maar een muilkorf bij Bobby om moet doen.

NOU, KWADER KUN JE MIJ NIET MAKEN. Het witte keffertje staat bekend om zijn gedrag. De zwarte springt tegen iederéén op.

Thuisgekomen heb ik de fiets gepakt en ben een paar keer door de Juttestraat gereden. Want ik wil verhaal halen natuurlijk bij die vrouw. Ze vertelt een heel ander verhaal dan hoe ze bij mij deed. En daar kan ik  ZEER slecht tegen. Zo dat lucht op!

Bobby & Boy (De video is wat schokkerig. Als ik stil blijf staan, blijven Jut en Jul ook stilstaan. Dus moest ik lopend filmen.Onschuldig

's Middags was hier de optocht van Sint en zijn Pieten, ook een drumband. Dus met Bobby daar naar toe. Hij vond het interessant en maakte zich niet druk.

20 november 2012
Vanmorgen zag ik die vrouw lopen met haar terriërs. Bobby bij Boy achter het huis gedumpt. En ik rennend het bos weer in naar die vrouw. Ze ontkende het. Ik weer vertellen hoe het gegaan is. We hebben nog een tijdje staan praten. Maar de roddel is de wereld uit! Ze bood haar excuses aan en drukte mij de hand.

21 november 2012
Vandaag Lola en Flits met hun vrouwtjes bij ons in huis geweest om 2 redenen.
1: Kijken hoe Bobby reageert op andere honden in huis
2. En ik had 10 hondenjasjes gemaakt. De honden die nu vanuit Spanje naar Nederland vliegen hebben het niet makkelijk in het vliegtuig. Ze zitten een lange tijd in de bagageruimte en dat is bar en bar koud in de winter.

Rond 11 uur kwamen Lola en Flits met hun vrouwtjes. Lieve hondjes. Ze heeft het ras nog uitgelegd. Boeren Fox??? In iedergeval... lievertjes. Beiden teefjes. Ik ben met Bobby naar buiten gelopen en met z'n allen weer terug de tuin in, en naar binnen. Nu zaten alle 3 mijn katten in de woonkamer. Dus dat kon ook nog spannend worden. Wat de reaktie van Bobby betreft. SUBLIEM. Maar hij kon deze hondjes van de boswandelingen, dus dat scheelt misschien ook wel. Toen de jasjes passen maat L te grootmaat M net iets te klein. Toch wat foto's genomen natuurlijk.

Zo waren we lekker aan het passen en keuvelen. Bobby wilde graag aangehaald worden. Hij ging zelfs op zijn rug liggen. Lola en Flits gingen ook nog aan hem snuffelen. En Bobby? Bobby vond het OK. Geweldig!!!

En toen ontdekte ze na de stenen vos buiten, onze katten. Flits blaffen! En Bobby keek op een manier... waar maak jij je nu druk om. Alhoewel de jasjes misschien niet helemaal goed zullen zijn wat de maten betreft, hoop ik toch dat Honden Zonder Toekomst een paar zullen gebruiken. Ik heb volgens patroon gewerkt. Maar wie weet hoor ik vanzelf wel wat er verandert moet worden. En dan gaan we gewoon weer verder.

Ik had bij ééntje het patroon verandert, ik dacht als het met 2,3,4 cm vergroot wordt, dan zal 5 goed zijn voor een maat XL.. maar dat vliegertje ging niet op. Bobby met schofthoogte 65cm. De hals is te wijd !!

23 november 2012

Vanmorgen mijn pa ook mee, wandelen met Bobby. We kwamen Nanouck tegen (witte herder, teef) Bobby was weer onvriendelijk, maar aangelijnd en Nanouck niet. Maar na een paar korrekties, was Bobby niet meer geïnteresseerd in haar. Bobby ook los laten lopen, en het ging goed.

28 november 2012
Mijn ouders waren een klein weekje bij ons. Bobby vond het super, zoveel aandacht en gekroel. De uurtjes in het bos waren op een dag wel minder. 

Maar vandaag weer begonnen met een superlange wandeling, en een heerlijk zonnetje vandaag. Bobby luistert al heel goed hoor! Bij het fietspad blijf ik stilstaan. Bobby komt naast mij, kijkt me aan, en gaat zitten. Super! Het is nu niet druk in het bos, maar in het hoogseizoen met al die fietsers.Je moet er niet aandenken. Dus ik wil dat hij straks weet dat hij niet zomaar over mag steken.

Ondanks de lage temperaturen, rende Bobby het water in. Hij vindt dat zo geweldig. Rollen door het zand. En daarna rennen over de grasvelden van Kuierpadtien. En dan nog een uurtje wandelen door het bos. Genieten voor 2Lachen

30 november 2012
Genieten van het zonnetje, ook Boy maar even opgehaald.

En dan weer thuis...

 

  November  
2012
     
     
 Naar de
        Homepagina: