6 december 2012
Sneeuw ! Bobby reageerde niet echt opvallend. Hij rook eraan, keek me aan. En ik zei: Ja lieverd, dat is Nederland. Later begon hij spontaan te rennen. Afgelopen dagen lange wandelingen in het bos. Ook Boy de Golden Retriever meegenomen. En dan plotseling... een ree, niet 1 maar 3. Bobby alert en wilt er heen. Ik zeg 'HIER' En hij blijft keurig naast mij lopen. Wat heerlijk om geen jachthond te hebben.

Ook kwamen we de hond (ook van AINF.nl) Tinus en de witte herder Nanouck tegen. Ik was eerst wat voorzichtig. Ik deed Bobby aan de riem. Later losgelaten. En het ging prima die drie!

7 december 2012
Vandaag zomaar spontaan, vraagt Melanie (nadat hij wat lekkers wilt hebben) 'Geef pootje', en hij doet het nog ook. Vorige week heb ik een paar keer geoefend, verder niet. Hij deed het toen nog niet. Super Doggie die Bobby !!!

8 december 2012
Vanmorgen al heel vroeg Boy opgehaald, en bijna 2 uur gewandeld in het bos. 's Middags met de meiden richting bos, om foto's te maken. Die Bobby vindt alles best. De slee trekken, is geen probleem. Maar toen hij begon te rennen om achter mij aan te gaan, ging het wel heel erg hard voor Esmaralda. maar was wel komisch

En dan dit... Bobby als rendier :Lachen

17 december 2012
Inmiddels ruim een weekje verder. Vandaag even met Bobby naar de dierenarts. Even wegen ! Dat viel tegen, maar 1 kg aan gekomen.
Hij weegt nu 34 kg en is 2 maanden bij ons. Toen hij hier kwam (17.10.2012) woog hij 28 kg.

Ook is Bobby een beetje veranderd naar andere honden toe. Of het nu domininatie of onzekerheid is. De mensen die ik benaderd heb tot nu toe (gedragsdeskundigen) zegt het merendeel 'onzekerheid'. Moelijk, dat best wel. Ik wil graag oefenen met mensen en hun honden.
Maar mensen zijn onzeker en angstig, en dat gaat niet werken!

Laatst met Donna... de zwarte flatcoat retriever. Die heeft Bobby in het begin ontmoet. Niets aan het handje. Ik kom ze 2 weken geleden eindelijk weer eens tegen. Ik had Bobby aan de lijn. En zag dat het Donna en haar vrouwtje was. Dus liet ik Bobby los. Maar Bobby hapte in de schouderbladen van Donna. Maar echt geen doorbijten.  Donna is een onderdanig typetje. Bobby luisterde en kwam weer bij mij. Maar het vrouwtje van Donna vond het maar eng allemaal. En wilde zo gauw mogelijk wegwezen. Tja.. en dan kun je niet verder, om het probleem op te lossen. Jammer ! Want Bobby is niet aggressief! Hij moet nog veel leren. Hij heeft tenslotte een rugzakje gevuld met zijn verleden.

28 december 2012

Weer eens wat schrijven over Bobby. Nog altijd heeft Bobby een hoog knuffelgehalte. Wandelen in het bos met Boy, dan weer Tinus, dan weer...Senna, Babs wel een druk springerig zwitsers hondje, maar een lieverd. En dat gaat allemaal prima.
Ook Flits en Lola, wat kleinere hondjes. Wat hierbij opvalt dat de eigenaren relaxed zijn. En dan gaat het dus goed !

Met een boxer die ik in het begin was tegengekomen, ging het al gelijk mis. Ik stelde voor om nog een keer elkaar tegemoet te lopen.
Anders blijft het een probleem als we elkaar in de toekomst tegenkomen. Hij mompelde wat, waaruit ik begreep dat hij het eigenlijk niet zo zag zitten. Toch gedaan en allebei op tijd gecorrigeerd. En ze negeerde elkaar. Daarna kwam ik hem nog een keertje tegen, en toen reageerde de boxer. Ik zei: "Zag je dat ? Je hond reageerde niet zo vriendelijk!"
Hij mompelde wat en ik begreep eruit, dat hij er niet mee eens was. Nahh... laat maar dan!

Weet je wat ook zo leuk is ? Mensen reageren spontaan als ze Bobby een tijdje niet gezien hebben met :
"Wat is het een mooie hond geworden." Ja,Ja.. zijn vacht is erg veranderd. Dikker! Trimbeurten en borstelen. Daarbij het gewicht wat er bij is gekomen, door goed en vooral meer te eten, en zijn dagelijkse biofood brokje (Zeewier/Schapenvet.
En natuurlijk wordt hij overspoeld met 'love' Zoenen in ons gezin.

31 december 2012
Oud & Nieuw.. Esmaralda sliep hier ook. Bobby zijn eerste vuurwerkdoop in Nederland. Dus dat wordt middennacht ergens op de overloop zitten.
Nu had ik de afgelopen dagen al gemerkt, dat Bobby zich niet druk maakte als er een rotje afging tijdens het wandelen.

Maar beiden waren rustig. Esmaralda sliep er dwars doorheen. En Bobby lag languit in de woonkamer, met flink geknal op de achtergrond. Super!

 

  December  
2012
     
     
 Naar de
       Home pagina: