1 januari 2019

Meissie was hier weer. Heel gezellig. Een echte dierenvriend. En lekker dollen met Ziggy.

Ook oma helpen met de honden of katten eten geven.

Ze gaat graag mee het bos in als ik de honden moet uitlaten. Doordat ze vakantie had, wilde ze het laatste rondje in de wijk ook graag mee.
Natuurlijk mag dat!

En na het laatste avondrondje krijgen ze allemaal wat lekkers. En dat doet Esmaralda hartstikke goed.

9 januari 2019

Ook Ziggy is erbij hoor!!! Heel in de verte komt ze aangekakkerd.
Soms luistert ze gewoon ff niet.

                    

19 januari 2019
Na de lange ochtend wandeling van minimaal een uur, gaan ze lekker uitrusten en vallen in diepe slaap. Meestal liggen ze bij mij op hun orthopedische kussens in mijn 'Rookhol'. Maar ga ik zelf naar mijn mandje, dan kruipen ze in hun orthopedische manden in de woonkamer.

21 januari 2019

Na een half jaar dankzij Cees Lameijn
(Diamond Fauna) loopt Bobby weer redelijk goed. Kijk hem gaan.

Ook Marley gaat beetje bij beetje de goede kant op.

24 januari 2019
Buiten mijn honden en katten, ben ik in het vroege voorjaar van 2018 begonnen met een paar simpele vogelhuisjes. Inmiddels behoorlijk toegenomen wat voederplekken en huisjes betreft.

28 januari 2019

Toevallig 3 jaar geleden op 29 januari 2016 was de dag dat Marley (Pleeghond Lion) bij ons kwam. En de vooruitzichten waren niet best. Nog altijd een pleegwoeffie!!!

Sinds vanmorgen na een nachtje in zijn orthopedisch bedje, natuurlijk. Zielig janken van de pijn bij het opstaan en het lopen. Zo zielig... Arme Marley.

Gelijk Annabel een berichtje gestuurd. En een emailtje naar Cees Lameijn van Diamond Fauna.
Annabel heeft al snel gereageerd. Kan zijn, wat ze toen al zeiden i.v.m. zijn zware artrose en rughernia beginnen de puntjes te drukken.

Ook een video gemaakt en een tweede bij het ontbijt van de woeffies en katties.

Tijdens de wandelingen loopt Marley weer, al lijkt het nog altijd of hij op naaldhakken loopt.

Voor het eerst na jaren heeft Marley in het bos, een klein opdringerig hondje gebeten. En dat is logisch als er pijn is.
En dan in de middag weer een beetje stoeien met Ziggy, raar hoor !
Maar wel fijn, natuurlijk.29 januari 2019

Dit is Pleeghond Ziggy (Paula) als ik op een manier zegt van... Wat doe je Ziggy? Daar ligt Bobby, is niet jouw plekje nu. Oren op half 7 of hij mishandeld wordt HaHa.

30 januari 2019

De volgende morgen bij het opstaan weer pijn. Nu maar 2 honden bij het eten geven.

Marley is in de woonkamer gebleven. Dus daar zijn eten maar gebracht.

Arme Marley toch.

31 januari 2019

Genieten met Esmaralda en de honden in het bos. Marley loopt rustig mee. 

En dan weer thuis... Allemaal lekkere trek
Deze  canvas foto onlangs besteld, ik twijfelde of ik kleur zou doen of zwart/wit. Maar gezien ik deze foto in eigen slaapkamer wel leuk vindt, gekozen voor zwart/wit.
                     

Het echte verdriet zal nog komen. Sterk geweest voor mijn pa en meissie Esmaralda bij de crematie van mijn allerliefste moeder.

En dan Bobby... Waarom, waarom. Ik was net in Ridderkerk. Melanie belde mij.... Gaat echt niet goed met Bobby, hij viel neer in het bos. Hans (goede vriend) en een buurman hebben Melanie geholpen, in kruiwagen naar ons huis.

Ja.. ga maar naar DA. en zij zei: Acute middenoorontsteking of TIA. Medicijnen hebben ze mee gekregen. En ik was hoopvol. Bobby had weleens meer last met lopen. En toen kwam ik 's avonds thuis. Hij tilde voor het eerst zijn kop op. Hij hoorde mij, Zo heftig om Bobby zo te zien.

Toen met handdoeken steunend geprobeerd hem in tuin te laten plassen, door Melanie en Arnoud. Net als op de foto's hieronder, wat ze vandaag al gedaan hadden.

Maar voorpoten stonden naar binnen gedraaid. Linker achterpoot stijf naar achteren. Dat was vanmiddag nog niet zo. Zijn mooie kop scheef hangend. Beslissing was snel genomen. Opnieuw helemaal naar Coevorden, ook al was ik net terug van het westen des lands. Maar Bobby mag niet lijden. En toen bevestigde DA. *TIA* Wat zelden voorkomt.... Waarom, waarom. Ik ging nooit langer als 2 uur weg. En nu was ik 
er de eerste keer niet toen hij mij zo nodig had. Zo sorry, sorry Bobby!!!

 

 

Weer thuis na het in de vroege morgen overlijden van mijn allerliefste moeder. En in de late avond van mijn allerliefste Good Old Bobby hem in moeten laten slapen bij de dierenkliniek (TIA)

Zoveel steun gehad van mijn man en prachtige meiden, Tamara, Melanie, Laura en Esmaralda. Ook vriend van Tamara: Arnoud.

Dank dat jullie er waren op de moeilijkste en zwaarste dag in mijn leven
                       
 
                                                  14 februari 2019
Vandaag de as van Bobby terug. Bobby is individueel gecremeerd in het Dierencrematorium Majesta in Smilde. Maar dat ging niet helemaal vanzelf. Rond een uur of zes 's avonds realiseerde ik mij ineens, dat ik nog niet was gebeld om de as op te halen. Na wat telefoontjes behoorlijke misverstanden. De as was niet gebracht naar de dierenartspraktijk hier in de buurt. Dat was wel de afspraak. Daar betaal je tenslotte ook voor.
Maar hoe nu, dan? Wat heen en weer gepraat kwamen Laura en Melanie met de oplossing, Wij rijden wel naar Smilde. Dan word ik op gebeld door een aardige mevrouw van het Dierencrematorium of ik direkt mijn dochter kan bellen en dat ze moest omkeren, er was een misverstand. Ze wilde niet direkt zeggen wat. Is toch even een halfuur rijden. Na een poosje begon ik mij zorgen te maken. Waar blijven ze toch?

Wat blijkt de eerste keer huiswaarts waren ze al aan het overleggen hoe gaan we ma vertellen dat de Pootafdruk niet is gemaakt van Bobby. en er een bamboekoker miste.
En toen ze terugkwamen, kregen ze iets te horen wat niemand wilt overkomen. Ze hadden de verkeerde hond meegekregen. Foutje... certificaat was gewisseld. Ze zaten in de auto met een hondje van 17 kg as. Bobby woog 41,5 kg.
Als ik mensen dit vertel, lachen ze het stil weg. Ja, snap dat wel. Maar tjeehhh... het zal je maar overkomen. Voor beiden partijen niet leuk !

Zoveel mooie, lieve berichten op facebook, in e-mail, op Messenger, lieve kaarten in de brievenbus. Bossen bloemen. Het doet mij goed, zoveel lieve woorden en steun. Dank jullie wel allemaal.

15 februari 2019
Bobby zijn as uitgestrooid op zijn lievelingsplekjes. Ik ga hem missen, zo missen. En dan weer terug thuis. Zo heftig allemaal.

 

3 april 2019

Vandaag het uitstrooien van Bobby zijn as op een plekje wat ik steeds voor mij uit schoof.

Met de meiden er een lange boswandeling van gemaakt. En het voelde goed. 

 

Terug naar pleeghonden: 

 Nu Marley, Klik op:   
     
     
Naar de
       Homepagina :
 
Jan - Febr
    2019