5 oktober 2018

Sinds 30 september weer een pleeghond uit Roemenië
Formaatje Marley.
Klik op de foto voor pagina Paula.

Ik noem haar hier Ziggy


Ziggy doet het goed. De kleine speelmomenten tussen Marley en Ziggy is een goed teken.

Heerlijke nazomerse dagen. Dus lekker buiten zitten. Vandaag was ik ze ook een momentje kwijt in de tuin. En.. lag ze naast het huis heerlijk te zonnebaden

10 oktober 2018

Marley wordt al leuker naar Pleeghond Ziggy toe, alhoewel hij haar nog altijd wel een dragonder vindt. Marley heeft er gauw genoeg van, maar reageert goed.
                                    
Pleeghond Ziggy heeft haar draai al aardig gevonden, en past zich goed aan. In de roedel doet ze het super. Ook zo mooi om te zien hoeveel ontzag ze heeft voor Good Old Bobby.

                                      

14 oktober 2018

En nog altijd schitterend weer, en dat voor half oktober. Dus eerst een kort rondje met alle 3 in het bos. Daarna met Marley en Ziggy. Martin ging ook mee. Hij wilde de herfstkleuren vastleggen. En dat is mooi, zo komen wij ook op de foto :) 

 

 
   

15 oktober 2018

Zo vredig ligt dat allemaal in de late avonduurtjes

16 oktober 2018
YES YES YES...(Pleeghond Paula) loopt los. Gewapend met stukjes worst en het bekende hondenfluitje. En wat doet ze het goed. Afgelopen dagen goed geoefend. En het vertrouwen was er. Stokken gooien, rennen... Ohhhhh... wat heeft ze het naar haar zin. De lange wandelingen gebeurd alleen met Marley erbij. Ik ga dus eerst even een klein rondje met alle 3 en daarna voor bijna 2 uur het bos in met Marley en Ziggy. Maar vandaag, weer zo mooi weer. Een extra rondje gemaakt en ook Bobby meegenomen naar zijn favoriete plek bij het water. Langzaam gelopen en af en toe even rusten.

18 oktober 2018
Vanmorgen weer heerlijk aan de wandel. Wat gaat het toch fantastisch. We genieten er duidelijk van. Natuurlijk mis ik Bobby erbij. Maar dat kan ik hem niet meer aandoen. Trouwens ook Ziggy is net als Bobby en Marley aan de Vitamine D3 en Omega 3, maar nu ook alle 3 de honden aan de Mariadistel.
Want Ziggy heeft weinig beweging gehad voorheen, nu spieropbouw krijgen door de vele wandelingen die we doen en blijven doen.

Bobby en Marley zijn al vanaf 1 oktober 2018 aan de Vitamine D3 en Omega3 en sinds Ziggy hier is (30.09.2018) ook hetzelfde. Maar omdat ik bij Bobby nog niet veel vooruitgang zie, heb ik weer contact opgenomen via facebook met Cees Lameijn van Diamond Fauna. Hij adviseerde om Mariadistel erbij te geven. Dus vanaf dinsdag dus ook alle woeffies Mariadistel. 
20 oktober 2018

Wat doet ze het dus goed, die Ziggy. Gisteren kwamen een grotere groep honden tegen. Django, Barney, Balou, Max en nog zo een inieminie geval.
Oeps.. dacht Ziggy.. Da's wel heel veel, deinsde een beetje terug, liep ook terug. Maar Liessie ging er wel heen. Dus Ziggy kwam erbij. En alles ok natuurlijk. Supertrots op Ziggy, ze is met grote stappen vooruit gegaan hoor. Slim woeffie ! De heerlijke lange wandelingen doet haar ook goed. Ze geniet enorm. Vandaag de reeën gezien. Ze ging er niet op af. Later toch even aan de lijn gedaan. Want dat neussie van d'r snuffelde maar in de lucht. Maar ook dat zal ze snel door hebben, dat er achteraan gaan niet kan en mag !
Na zo een lange wandeling helemaal uitgeteld !

 

En na zo een lange boswandeling. (Bobby na halfuurtje thuisgebracht) Moe en voldaan.

27 oktober 2018
En dan toch buiten willen zitten, maar het werd toch verdomde koud. Nachtvorst was er ook al opgegeven. Dan de terrasverwarming maar aan.
Niet erg lang gezeten, want ik zag een egeltje. Die moeten toch onderhand ook aan hun winterslaap beginnen.
 

2 november 2018

Zoekplaatje....
Ziggy & Marley
Vandaag bezoek gehad van ex- pleegwoeffie Ranie en haar geweldige adoptanten.

Gezellig en ook nog een heerlijke boswandeling gemaakt. Zo leuk Rani.. wist precies waar ze heen wilde... Rechtsom richting het bos.

Ook in huis was Rani lekker ontspannen. Gelukkig is Rani ook een Tante Bep... Als Ziggy te opdringeriger was. Kleine grom van Rani. Perfect ! Lieve mensen leuk jullie weer te zien met Rani. En we houden dit erin. Tot de volgende keer. Bedankt dat jullie er waren. 

4 november 2018

Wat een zalig weer, het heeft gevroren vannacht. Maar een strakke blauwe hemel, en een aangaam zonnetje. In de vroege morgen eerst een klein rondje in het bos met alle 3 de honden. Daarna Bobby thuis gebracht en bijna 2 uur gewandeld met Marley en Ziggy in het bos.
En beetje jammer Bobby staat er niet bij hierboven, er maar even opgezet :)

 

12 november 2018

Arme Bobby... ziekies... dag 2 diarree.. kamer vol, rookhol vol.. even Diamond Fauna gecheckt. Geen koorts 38,6. Sloom, dat wel. 24 uur geen eten. Rijst al gekookt. En morgen rijstwater warm maken en over klein beetje brokjes gieten. En 2e maaltijd wat rijst erbij. Gekookte kipfilet en rijst schijnt achterhaald te zijn.
Zojuist.. eigenlijk al meer als 2 jaar geleden. Alleen met Bobby naar buiten. Ik liet mijn tranen gaan... stil.. donker. Hij loopt zo moeilijk, buiten adem na elke stap.

We stoppen even, kroel met hem.
Oh... Bobby... ik wil je nog niet kwijt. Volhouden alsjeblieft.

13 november 2018
Vanochtend schrok ik... toen ik beneden kwam lag hij bij de salontafel. Heeft hij nog nooit gedaan. Arme lieverd. Hij wilde graag de tuin in. Net op tijd! Aan de 'race'. Hij drinkt nog wat water.
Ik laat Bobby eerst even uit aan de overkant. Hij heeft gewoon geen zin. Wel 2x geplast op zijn manier.. poot tilt hij al lang niet meer op.

Kijk bij daglicht toen ik terug uit het bos kwam met Marley en Ziggy waar Bobby gekakt had. Een roodbruine kleur. Tjesus... zijn temperatuur was gisteren 38.6 nu 38.3. Dus dat is OK.

Dierenarts gebeld, en zij kon mij geruststellen dat het ook gesprongen haarvaatjes konden zijn.
Advies: wel kipfilet met rijstwater en wat rijst. Brinta mag ook. Nog even aankijken, en dan iemand vragen, mee te gaan, als het blijft doorgaan Ik krijg Bobby nooit alleen in de auto.
Ohhh... laat het alsjeblieft goed gaan met lieve Bobby

Vanmiddag heeft Bobby gekookte kipfilet, rijst, rijstwater, brinta gegeten. Bobby heeft alles opgegeten. En het zit er nog steeds in.
Net met alle 3 naar het bos geweest. Langzaam, heel langzaam gelopen. 2x plassen meer niet.
14 november 2018
Het is dus overmorgen geworden.. Nu nog een beetje op kracht komen. Net weer het zelfde gegeven aan Bobby. Bedankt lieve FB vrienden voor jullie aandacht. Voel mezelf ook weer een stuk vrolijker
Oeps... bij salontafel ingedroogde lichte diarree. Bijna zwart van kleur. Kan niet van Bobby zijn. Ik had stoel neer gezet, zodat daar geen honden konden komen. Welke kat ???? Gaat lekker hier, nu ik nog.
Te vroeg gejuicht. Het was toch Bobby, hoe die langs de stoel is gekomen is mijn raadsel. Heel zijn achterwerk en achterpoten onder stront. Gut... ook dat nog. Inmiddels alles weer schoon. Nu mij weer voorbereiden op mijn pa en ma die komen vandaag.
15 november 2018
Vanochtend in mijn rookhol... Bobby nog steeds aan diarree. Gaat te lang duren. Eerst advies van iemand anders wat ik gisterenavond besteld heb. En komt vandaag binnen: 'Imodium'. Moet dan binnen 2 dagen over zijn. Anders bel ik DA voor Canikur, Natascha. Ik kan er alleen niets over vinden op internet.
19 november 2018

Bobby is aan het opknappen. Eindelijk❤️ Vanochtend na een week weer een normale hoeveelheid brokjes. Gisteren kwam hij zelfs weer achter mij aan in de woonkamer.

25 november 2018

Heerlijke lange wandeling kunnen maken, Barney ook ff meegenomen. En ja... lopen gaat stukken beter bij Bobby. BLIJ, zo BLIJ
Bobby... Het ging dus niet zo goed met Bobby nu een paar maanden verder met gebruik van van Omega3 Vitamine D3 Mariadistel en geen Novacam meer sinds jaren. Het lijkt.. of eerlijk gezegd.. Bobby loopt beter. Zijn uithoudingsvermogen is ook groter geworden. Hier word je toch blij van! Sinds september ermee begonnen, Mariadistel vanaf oktober  Dank je wel Diamond Fauna (Cees Lameijn)

27 november 2018

Zo liggen ze saampjes vele avonden.
Bobby en kat Witny
En soms Poes Beauty er ook nog bij.
     

29 november 2018


30 november 2018

Heerlijk om weer in de vroege morgen lang te wandelen in het bos. Het is nu even kwakkelen met Marley. Maar Marley doet het goed wat lopen betreft. Al is het wat moeizamer dan voorheen.

1 december 2018

Nu Bobby weer de goede kant opgaat met lopen en rust vinden. Begint Marley.

Dit is wat ik de laatste dagen Marley veel ziet doen. Bij b.v. voordeur staan, terwijl wij net terug van de wandeling zijn.

Met zo een trieste blik. Ik kruip bij'm. Later gaat hij weer drentelen. Graven ergens op een hondenbed. En dan pas gaan liggen. Om vervolgens weer bij me te komen, kroelen. En toch weer blijven drentelen. Zo zielig.
Plast veel en lang
Misschien omdat ik nu ook gestopt ben met de Novacam bij Marley al een maand. Dit omdat de DA assistente over Bobby zijn toestand, aangaf dat het door het langdurig gebruik van Novacam kan komen.

Ik kijk het nog even aan met wat hij nu krijgt Vitamine D3 / Omega 3 / Mariadistel

En weer... vanochtend een uur gewandeld in het bos. Marley éénmaal thuis. Is dit zijn gedrag. Drentelt.. loopt achter mij aan voor een knuffel. Troost elke keer. Gaat uiteindelijk zitten bij uitgetelde woeffies. En dan toch weer opstaan, anders gaan zitten. En op het laatst op een steenkoude vloer gaan liggen. Dit is niet ok.
Gelukkig zocht hij later een beter plekje aan mijn voeten.

7 december 2018

Video Bobby voor en na.

In juli 2018 begon Bobby moeilijk te lopen.

Novacam afgebouwd tijdens het geven van de vitamine op advies van Cees Lameijn (Diamond Fauna)

Ik was sceptisch, maar na 3 maanden duidelijk resultaat. Ook met Marley gaat dat vast lukken

14 december 2018

Een prachtig gemaakte video door Cees Lameijn van Diamond Fauna.
Wat zijn wij... Bobby en ik blij dat hij op onze pad is gekomen. Dank je wel Cees

Ziggy is soms zo gek als een deur. Ja, ze doet soms rare dingen. Vogelvoer vreten. Ineens paardenpoep willen vreten. Dit laatste kan helemaal niet! Stel dat zo een paard net een wormenkuur heeft gehad. Het leed is dan niet te overzien bij een hond. Ze is duidelijk haar grenzen aan het proberen. Nou, dat mag. Maar dan komt Liessie in de bocht :)  

Vanmiddag tijdens de wandeling in het bos, zo gelachen om d'r. Ze laten het water vanuit het kanaal komen om de ijsbaan weer voor elkaar te krijgen. Stromend water. En dat was er gisteren nog niet. Kijk nou... Ze vindt het maar raar.
                           Zie video hieronder
Hoe brengen wij de koude avonden door.
Zo dus!
Maar de boswandelingen maken veel goed.

En Ziggy zorg wel voor ontspanning hahaha
 

16 december 2018

YESSS... de eerste keer sneeuw dit jaar.

Weer heerlijk lang kunnen lopen met mijn 3 kanjers Boby, Marley en Ziggy.

Ziggy vindt het prachtig die sneeuw. Marley en Ziggy hebben zelfs nog even gedold met elkaar. Ondanks dat Marley nog niet 100% is met lopen. 20 december 2018

Weer thuis... na rondje bos... Héé... Tamara net klaar bij school en rijdt weg.. ff vlug foto. Leuk!!! samen met de 3 woeffies ❤️

21 december 2018

En alweer een mooie video van Cees Lameijn. Ook een stukje Bobby komt erin voor. Vitamine D3 Omega3 en later Mariadistel.
Ik dacht het afscheid nadert van Bobby, maar hij is weer terug op aarde. Dank Je Wel Cees Lameijn

26 december 2018

3e Kerstdag en een heerlijke boswandeling met zijn allen

30 december 2018

Nog 1 nachtje slapen, en dan krijgen we weer dat 'rotte vuurwerk' Lieve Good Old Bobby van 16 jaar, zal er nooit aan wennen. Zo sneu. Vitamine B6, ik hoop dat het gaat helpen.

Maar het idee... vanmiddag weer diezelfde ventjes als andere jaren bij de bosrand. Ik kom aanlopen.. Een hoop geknal van vuurwerk!!! Bobby helemaal in de stress, wilt terug naar huis. Ik dacht... Niet weer hè!!! De herinneringen kwamen weer terug hoe Bobby lag te 'shaken'door van die huppelkutten hier in het dorp. Die rotjes gooide naar Bobby op het grasveld bij de supermarkt. 
Maar deze jongetjes wilde niet bij mama voor de deur of het dorp in. Het was 12.00 uur, en vuurwerk afsteken mag pas vanaf 18.00 uur.
De jongetjes (lees onopgevoede knullen) wilde niet de wijk in omdat er dan mss politie is. Wat een stoere jongetjes, zeg! Ook mama vond dat het moest kunnen. De plastic zooi van vuurwerk gewoon laten liggen, hè !!!!!
Moedertje wat heb jij gefaald in je opvoeding van je jong! 

Zo, daar liggen we weer. Bij de honden en katten slapen ivm met dat rotte vuurwerk

31 december 2018

Mijn lieve meissie, zo goed met dieren. 
            
Dan ... komt het dichterbij. Dat vuurwerk. Vele honden las ik op facebook zijn al omgekomen door stress en ook veel honden zoek.
Triest!!! Ik las bij Norma Miedema een shawl om de hond heen. Heeft niet geholpen. Vitamine B6 van Cees, achteraf gezien, wel iets.

Maar blij dat het weer voorbij is.

Ziggy en Marley hebben goed gereageerd op het vuurwerk. Traditiegetrouw was ook mijn lieve meissie weer een weekje hier.

Met opa de straat op. Ik ... Gordijnen dicht, vol licht aan, Radio standje 10
Niet veel gehoord en gezien :)

 

Terug naar pleeghonden: 
 Nu Marley, Klik op:   
     
     
Naar de
       Homepagina :
 
 Okt-Dec   
    2018