8 januari 2018

Marley is een goed voorbeeld
voor pleeghond Troya.

Maar die riem hè... zo een eng ding, bij Troya.
Ze is onrustig. Hoort nieuwe geluiden. Maar het begin is er.
Op FB leuke reakties en ook goede tips. Inderdaad morgen opnieuw proberen maar dan met een touw, dat maakt niet zo een herrie

11 januari 2018
En wat een geluk, rustig en zonnig weer. Gisterenavond het laatste rondje ging ook weer fantastisch. Dit keer helemaal het veld over en terug.
Als ze iemand ziet lopen, houdt ze wel in. Gelijk weer op haar hoede.
Veel steun van Marley. Bobby is dit keer niet de uitverkorene. Meestal is dat dus Bobby als ik hier een nieuwe pleeghond heb.
Vanochtend weer een heerlijke begroeting van honden en katten. Gauw koffie zetten en diertjes eten geven. Weer in de vroege morgen de wijk in. Troya blaft en kwispelt. Ik probeer dat nu een beetje in te dammen. Maar ze geeft er nog geen gehoor aan. Ze wilt graag mee naar buiten. Fijn hoor, dat ze nu mee kan.
Het tweede rondje weer in het bos. En het gaat al beter als gisteren. De video in het bos, hieronder is van 10 januari. 
Thuisgekomen, poort dicht, Troya losgemaakt. Lekker drentelen in de tuin. Oh Oh... wat doet ze het fantastisch. Wat een verschil met de eerste keer. Ook begint ze al waaks te worden. Als er iemand op straat, en langs onze coniferen loopt.

20 januari 2018
Troya doet het fantastisch, alleen nog het blaffen afleren als we gaan wandelen. Ze is zo enthousiast! Ze gaat zo graag mee. Ook al vele hondenvriendjes tegengekomen. Ze blaft en gromt eerst even, maar dat is meer onzekerheid. Later even snuffelen en het is goed. Ze kijkt veel
naar Bobby en Marley. Haar grote steun!!!

Kleindochter Esmaralda is hier vaak. Nu al bijna een week. Dus gezellig mee, het bos in.

En zij mag dan Troya vasthouden. Jawel... Ook dat kan al!

Troya gaat als een speer. Wat is ze verandert in een korte tijd. Heerlijk !!!

                                      
 
 
 
 En lieve oude Bobby loopt er traag achteraan. Thuislaten is geen optie. Apart uitlaten ook niet. Voelt zich dan helemaal verloren.
Dus korte rondjes bos, helaas. Soms lopen we wel langer, maar dan even een rust moment tussendoor.
                                                

21 januari 2018

Witny kruipt graag bij de honden. 

 27 januari 2018

Wat mooi !!!!!  Echt.... Troya gaat los in de tuin... rennen !!! Daarna MarleyTroya

30 januari 2018

Geweldig.... Pleeghond Troya voor het eerst los in het bos. Dit keer was het niet Bobby waar Pleegwoeffie bescherming bij zocht. Het is Marley!!!
 

8 februari 2017

Mooie, lieve oude Bobby... Het gaat steeds trager en trager. Maar hij geniet nog heerlijk van de rustige wandelingen in zijn tempo. Toch blijf ik eraan denken. Normaliter was het altijd Bobby de 'de Bob' voor mijn pleeghonden. De eerste keer nu met pleeghond Troya die zich helemaal aangetrokken voelt naar Marley. Het gaat prima, hoor. Maar misschien is het wel zo, dat Troya ook wel merkt, dat Bobby een oudje is, die soms de weg even kwijt is.
Niet teveel aandenken! Gewoon genieten van een felle zon, koud. Maar alles beter dan regen en wind.
Mijn 3 kanjers...Marley (Pleeghond Lion ADC sins januari 2016) Pleeghond Troya sinds 2 decem 2017 Heart4BotosaniStrays en mijn allergrootste kanjer Bobby geadopteerd november 2012 AINF.nl toen geschat op 10 jaar.

Pleeghond Troya wordt brutaler hoor. Soms rent ze ineens weg. En luistert dan niet meer. Mijn tube honden leverworst doet nog steeds wonderen. Maar voor hoelang ? Maar heel trots op haar dat ze weer een blij hondje is geworden.
Bijna thuis.. beetje moe en voldaan:

17 februari 2018

Hondenvriendjes op bezoek 

En 1 van die viendjes had gebakken vis.
En dat was een feestje !!!

18 februari 2018

Prachtig weer, dat betekent na lange wandelingen uitrusten in het zonnetje.

en rond een uur of 5 nog even een rondje pakken. Samen met de hondenvriendjes Barney en Balou

24 februari 2018

Marley en Pleeghond Troya ravotten
in de tuin.
Bobby gelooft het wel

5 maart 2018

Vroeg in de avond... een berichtje van Ineke, of ik even wil bellen. Natuurlijk!  Dan... de schrik van het nieuws. Het gaat niet goed met Ruby ze zijn naar de dierenarts geweest. Acute nierfalen! Ruby wilde niet meer eten of drinken. Slapen. De dierenarts had verteld dat ze misselijk is en veel pijn heeft. En vooral niet te lang moeten wachten met euthaniseren. Ik ben kapot.. Tranen biggelen over mijn wangen. We huilen samen.. We praten samen. Dit is zo oneerlijk. Arme Lieve Ruby

6 maart 2018

Bericht van dochter haar dochter Ineke.

De lieve Ruby is vanmiddag om 14.45 uur rustig is ingeslapen.  We zijn verdrietig....Mijn moeder en ik waren er samen bij en Ruby is omringd door liefde overleden.
Intens verdriet bij deze lieve oudere mevrouw en dochter Ineke, zij en Ineke hebben zoveel liefde gegeven aan Ruby.
Het kon niet mooier. Intens gelukkig met Ruby. Een beter plekje was er nooit geweest voor Ruby.
Het is niet te aanvaarden, zo oneerlijk! Waarom... Waarom... ???

Lieve Ruby, liefde betekenden voor hen ook het loslaten ervan. Een kleine troost dat je nog een half jaar liefde hebt gekend. En de 4 maanden dat je in een warm gezellig, liefdevol huisje bent gekomen, is een kleine troost. Doch... het voelt goed, dat je nog heb mogen meemaken wat het is om geliefd te zijn.
Dag Lieve Ruby... Sorry.. Ruby... we hadden het allemaal zo anders gewild.


7 maart 2018

Een mooi gevoel van lente, dus dat betekent lekker buiten genieten van het mooie weer en gedachten laten gaan.

Tortelduifjes Marley en Troya

13 maart 2018

Bericht van lieve adoptanten Ruby:
Omdat de tranen nog heel hoog zitten stuur ik je liever een berichtje via messenger. Ruby is vorige week vrijdagmiddag om 13.00 uur gecremeerd. Mijn moeder en ik hebben Ruby vorige week woensdagmiddag naar het Majesta Huisdierencrematorium in Smilde gebracht. We zijn daar heel goed ontvangen. We hebben ook daar nog uitgebreid afscheid kunnen nemen van Ruby en ja dan komt het moment dat je haar daar achter moet laten......dat was en is nog steeds heel moeilijk. De as van Ruby is gisteren verstrooid. Nu moeten we weer verder zonder Ruby. Wat was ze een klein, lief en dapper hondje. We waren zo blij met haar en al zo aan haar gehecht....het was zo mooi dat ze, ondanks alles wat ze al had meegemaakt, weer opnieuw kon vertrouwen en haar liefde kon geven. Het is zo verschrikkelijk jammer dat het maar zo kort was. We zullen Ruby ontzettend missen.......❤
Louise, dankjewel voor je vertrouwen in ons !

21 maart 2018

Vandaag uit eigen beweging naar de dierenarts geweest. Marley heeft veel pijn, en straalt dat ook uit. Ik wilde gewoon even weten hoe het ervoor staat. Saskia heeft hem onderzocht. En alles werd goed uitgelegd, maar ik kon het niet allemaal onthouden, hoor! Na telefoontje, heeft ze alles op de mail gezet.


Groot kosten plaatje! Wat nu? Dus even aan Annabel (Stichting All Dogs Count ) voorgelegd. Vanuit de stichting is het financieel ook niet meer mogelijk. De opties waren nou niet waar ik blij van werd. Marley ter aoptie zetten, bij iemand die het kostenplaatje aankan en nog een mooie oude dag kan bezorgen. Nou dat kwam aan, behoorlijk lopen grienen in het bos. Hij is al zolang hier, we kunnen niet zonder elkaar. Maar ik heb geen keus. Later op Messenger. Zo fijn, Annabel kwam met een fantastisch idee.

Iets opzetten bij TEAMING.nl zodat mensen kunnen gaan steunen met
1 euro per maand. Geweldig. In 2 dagen tijd, hebben zich al 16 mensen aangemeld. Op naar de 50. En natuurlijk benieuwd wie er onder mijn vrienden op facebook zich aan zullen melden. Want doneren doe ik ook bij vrienden.

Het gaat lekker het gebabbel op FB. Zelfs mensen die rechtstreeks wat willen overmaken naar de stichting voor Marley. Ohhhh... iemand met 50 euro! Hartverwarmend allemaal. Ook had ik mijn moedertje nog aan de foon. Ook zij zei... Marley hoort bij jouw, en mag niet weg. De volgende dag zag ik 50 euro bijgeschreven op mijn giro. Voor Marley !!!

Het is goed wandelweer, dus... Ja weer lekker lang struinen door de bossen.

24 maart 2018

vrouwtje aan de babbel, nou dan kunnen we wel even gaan liggen.
Mooie lieve Marley.

27 maart 2018

Kijk ze liggen, zulke leuke maatjes met elkaar
En weer... Kijk ze liggen..
Troya, veel respect voor Bobby.

30 maart 2018

Eindelijk.. een wat warmer. En heerlijk genieten in en van de tuin.
 

31 maart 2018
Vandaag Liessie weer een jaartje ouder. En wat een verrassing!!! De lieve meideneen boel centjes voor Marley. En dit hadden ze weer zo leuk gedaan. Ik kon het niet droog houden, ook al kan ik een BITCH zijn. :) Prachtig

 


Esmaralda, Melanie,Tamara, Laura !!!! 

 

Terug naar pleeghonden: 
 Nu Marley, Klik op:   
     
     
Naar de
       Homepagina :
 
Jan t/m Mrt
2018