Pleeghond Lion van
All Dogs Count
Vanaf 30.01.2016


Eind januari 2017 is Pleeghond Lion (Marley) alweer een jaar bij mij. Zoals je hebt kunnen lezen, zal dit pleegwoeffie niet geadopteerd kunnen worden van Stichting All Dogs Count. (Rughernia en zware artrose.) Dus wat inhoud, dat Pleeghond Lion blijft als pleeghond en hier zijn oude dag zal slijten.
En dat is verder niet erg, prachtig voor Pleeghond Lion. Dikke vrienden met Bobby, Beauty, Misty, Witny, Liessie en Kids.

Vanaf nu januari 2017 gaat het hier verder op deze pagina van mijn kanjer Bobby. Bobby & Marley dus!
Dit omdat ik vaak 2x hetzelfde heb staan op zowel de pagina van Bobby als van Pleeghond Lion. En gelijk zal ik maar bekend maken, misschien is dit al opgemerkt wanneer je een video bekeken hebt. Dat ik hem geen Lion noem maar Marley :) Klopt... Bob & Marley :)
6 januari 2017
Vandaag weer op controle gewees met Bobby bij de dierenarts. Sinds 23.12.2016 aan de Metacam en bij de eerste afspraak was ik dus al begonnen met OtoClean. Bobby zijn gewicht was op 23.12.2016: 39,4kg. Vandaag 39,2kg. GEWELDIG nieuws... Ik had het al gemerkt aan Bobby. Veel vrolijker en enthousiaster.
Deze onstekingsremmer die eindelijk helpt na al die jaren, wat ben ik blij met de second opinion bij andere DA.
Oorontsteking trommelvlies: Warm, pijnlijk, gezwollen, functieverlies, roodheid. En nu met Metacam.. helemaal rustig.
Metacam 1x daags voor 40kg ingeven gedurende 1 maand, daarna per week voor 5kg minder geven tot minimaal 2kg per dag. Indien hogere dosering beter effect heeft, dan daarop houden. Ook doorgaan met Oticlean, maar nu 2x per week.
Pas terugkomen als ik zelf het gevoel heb, dat het niet goed meer gaat. Dikke duim voor DA Saskia. Zo blij voor Bobby

En Marley heeft nog altijd het medicijn Meloxidyl en dat staat sinds 1 januari j.l. op 3, we zijn begonnen met 30! Gaat super, dus.
13 januari 2017

 Nadat Figiel niet doorging als pleeghond.

                                Nu.... :
Ook pleeghond Benny gaat niet door, wegens adoptie in Finland.
Altijd beter natuurlijk, direkt een Gouden Mand. 
 

13 januari 2017
Sneeuw!!! Bobby en Marley gingen gelijk liggen rollen in de tuin. Dit weer is niet erg, veel beter als die rotte regen.

   

Nu moet ik de kleine meid Esmaralda voor de tweede keer gaan vertellen dat ook pleeghondje Benny niet doorgaat. Vanavond vrijdag de 13e dus, gaat misschien wel een geluksdag worden wat pleeghondje aangaat. Op facebook zag ik kleine drommels voorbij komen. Wel wat jong allemaal. Maar ineens was daar Riana uit Roemenië. Teefje dus, 8 jaar oud en al 3 jaar in het asiel. Oehhhh... 2 vliegen in één klap! Klein voor Esmaralda, want belofte maakt schuld en wat ik graag wil, een ouder hondje. Yesss !
Op Messenger Willy aangeklikt, en nu maar afwachten.
14 januari 2017
Vanmorgen kreeg ik al bericht terug. Riana mag hier in de opvang. Vanmiddag krijgt zij eerste even de 'Kattentest' want dat blijft ook belangrijk met die drie van mij en buurkatten natuurlijk.

Dus wie weet, gaat het er toch van komen en is
dit woeffie uit Roemenië straks in NL.
Waar haar mandje klaar staan, lekker eten, wandelingen
in het bos en door de wijk ik heb er weer zin in.
Natuurlijk krijgt ook haar eigen blog.
 
 

18 januari 2017
Tja... En dan denk je ... Het is zo kort dag, er kan niets meer tussen komen. Maar toch... Riana komt pas 29 januari. Ik had Willy (DFS) op messenger. Helaas, zo jammer voor Riana .. nog even een weekje wachten. Transport wat op Galati rijdt is vol. Mocht er één uitvallen, dan staat ze op de lijst, maar vrijdag gaat dit transport al rijden. Als Riana hier op 29 januari is, dan heb ik de volgende dag 30 januari 2017 Pleeghond Lion hier precies 1 jaar. 

   Sneeuwpret, en wandelen met hondenvriendjes Barney en Balou
 

25 januari 2017

 Tja....
Wat zullen we hierbij schrijven.
:)
 

29 januari 2017
Vandaag het nieuwe pleegwoeffie Riana. Het is wat uitgelopen. Na een lange reis zal ze vanmiddag hier zijn
30 januari 2017
Vandaag Marley (pleeghond Lion) een jaar bij mij. En wat is hij een geweldige hond geworden. Het jaar is omgevlogen.

 

1 februari 2017

En dan ineens is daar het moment, waar ik stilletjes van droomde.

Vanmorgen vroeg net voor het uitlaten, was er een speelmoment tussen Marley en Riana. 
; 

2 februari 2017

 
De Big Boss hier is Bobby, dat zal altijd zo blijven. Hij straalt wat uit, dat ziet en voelt alleen een dier. Elke hond die hier nieuw komt heeft respect voor mijn Good Old Bobby. En dan is er weer zo een momentje waar je even de camara binnen handbereik moet hebben. En die had ik m<3

7 februari 2017
Pleeghondje Riana past zich al goed aan. Ook al lekker opdringerig aan het worden. Als ik lekker Marley aanhaal, zet ze haar lichaam ertussen. Gevalletje claimen. Maar ik ga eerst door met Marley en dan haal ik haar weer aan.

 

9 februari 2017

 
 

11 februari 2017

 
    Verloofd !!!! Pleeghond Riana en Pleeghond Lion 
                    
 

12 februari 2017
Zondagmorgen in de vroege uurtjes met de honden het bos in. We hebben zo een 1,5 uur gewandeld. Dit keer wilde ik richting de Hooglanders.

  Gelukkig had ik Riana vlak voor de ontmoeting met de Hooglanders dubbel aangelijnd.

We gaan er gewoon vaker heen, zodat ze net als Marley er niet meer bang voor is.


Bobby is zoals tijd: 'De wijze zelf'
Kijkt wel even, maar maakt zijn eigen verder niet druk.

15 februari 2017
Heerlijk om te zien, dar Riana zo geniet. Vandaag een paard met vriendelijke dame tegengekomen. Maar Riana vlug aangelijnd, ze dat enorme beest al gezien. En het zag ernaar uit dat ze echt wilde vluchten. Doodsbang! Aangelijnd.. en mijn eigen kanjers Bobby & Marley ook maar. Terwijl er nooit problemen meer zijn. Maar je weet nooit. Even staan praten. Bobby & Marley vonden het al gauw wel prima. Riana niet. Maar ze bleef wel bij mij. Daarna weer heerlijk verder gewandeld. Lange wandelingen weer vandaag. Mooi weer.. dus weer een paar uur in het bos gewandeld vandaag. Thuisgekomen.. kleden naar buiten en genieten van een zonnetje in de veranda.

 
In de keuken! Wie weet valt er nog wel wat van het aanrecht :)

Later in de middag gebeurde er niet iets wat leuk was. Mijn kleindochter Esmaralda speelt op schoolplein en komt regelmatig met vriendinnetjes even achterom voor wat lekkers en drinken te halen. Ze zit nu in groep 4, 8 jaar, en een jongen uit haar klas kan ze het goed mee vinden. Maar hij is echt vreselijk, vreselijk bang voor honden. Hij straalt dat ook echt uit! Doch.. hij had zijn angst overwonnen en liep met Esmaralde de tuin in.

Ik zat lekker buiten, mooi weer. Esmaralda vraagt om iets lekkers. Honden lopen en hangen ook buiten. Genieten van het zonnetje. Maar dan! Ik loop naar binnen. Esmaralda en dan Mike achter mij aan. Een hoop gegil. Ik draai mij om en zie een schreeuwend nerveus ventje. Pak hem op en neem hem mee de keuken in. Eerst even troosten en uit laten snikken. Dan vraag ik wat er gebeurde. Het enigste wat hij zei. Hij heeft mij gebeten, hij heeft mij gebeten.

Onvoorstelbaar, je verwacht het niet (meer)  Zo jammer, ik kan er niets van zeggen. Ik heb zelf niets gezien. Waarom zou Marley zomaar uit zijn eigen gaan bijten? Zelfs met de 'vreemdste' mannen gaat het goed. Wel ben ik weer even terug op mijn plek gezet, hierdoor. Er niet blind op vertrouwen! Ik leer steeds bij.

Maar goed nadat ik hem getroost had even gekeken wat de schade was in zijn bovenbeen. Viel mee, ik zag een schaafwond en wat blauwe plekken.
Nadat hij enigzins gekalmeerd was. Drinken, snoepje. En gezegd dat ze samen maar even naar zijn mama moeten gaan. Maar papa en mama werken. Nou... dan maar naar opa en oma ? Niets meer vernomen. Dus het zal allemaal meegevallen zijn.

De volgende dag is het op school in het groepsgesprek geweest. Esmaralda heeft het leuk en goed opgepakt. Tja... het blijft ten alle tijden mijn verantwoording. Ik weet niet wat er ECHT gebeurd is. Hij mag niet meer hier komen van zijn mama. Kan ik mij goed voorstellen.
Ik betreur het ook, dat dit gebeurd is.
25 februari 2017
LOVE IS IN THE AIR.... Marley en Riana.......

 
28 februari 2017

3 maart 2017

Lange wandelen is ECHT genieten, voor zowel de honden als voor mij.
En daarna honden uitrusten, en lekker slapen.


Ik niet, natuurlijk :)

4 maart 2017

Bobby is ook weer flink wat onderhaar kwijt.
Na pleeghondje Riana, kan Bobby natuurlijk niet achterblijven.
Maar lieve Riana is in 8 jaar nog nooit getrimd.

Nu is ze klitvrij en ook al heel wat onderhaar kwijt.

5 maart 2017

 

7 maart 2017

21 maart 2017

 

 
   22 maart 2017

  Eindelijk ...weer genieten van het voorjaars zonnetje

28 maart 2017

  Gezellige drukte in de tuin


xxxx

Pleeghonden :    Naar de Home Pagina :   
Terug naar pleeghonden: 
  Nu Marley, Klik op: 
     
       
Naar de
       Homepagina :
 
   Jan-Mrt  
2017