6 januari 2016

Heerlijk... alle poppenkast is weer voorbij.

Bobby vindt het vuurwerk verschrikkelijk.

Het weer was voortreffelijk. Maar dat veranderde
snel in de eerst week van het nieuwe jaar.
4 dagen ijzel.
 Maar in het bos kon er goed gewandeld worden.

27 januari 2016
Met Bobby gaat het inmiddels hartstikke goed. Tijd voor een weer een pleegwoeffie. Maar geen actief hondje. Lekker rustig. Dat is veel beter voor Bobby. Morgen is het zover. Lion uit Bulgarije ...

Eindelijk...
De 'echte'voorbereidingen kunnen beginnen

29 januari 2016

Lieve Esmaralda een kado'tje voor Lion, maar natuurlijk ook voor Bobby.
En een mooie tekening voor Oma Liessie

 

30 januari 2016

31 januari 2016 

Ik betrap mijzelf erop dat ik al zo gewend ben na al die maanden aan de naam Lion, dat ik deze naam ook gebruik bij knuffelen etc. 

Vannacht is het prima gegaan. Ik had mijn slaapplekje dus bij de woeffies. Maar Lion kroop heerlijk in zijn nieuwe orthopedisch bedje.
Lion is erg aanhankelijk. Maar het is wel duidelijk dat hij veel heeft meegemaakt.

Hongerig als een Leeuw... schrokt erg. En boert ook snel op dan. Dus over de gehele dag kleine porties. Het hoge knuffelgehalte van Lion is fijn, zo kunnen we goed het vertrouwen gaan kweken. De massages vindt hij ook heerlijk. Als ik stop, dan duwt hij zijn kop tegen mijn aan. 

Vanochtend de eerste wandeling in de wijk. En dat ging geweldig. Al snel weer poepen... En alle geurtjes oppikken, daar neemt hij ook de tijd voor.
Zo leuk... Bobby graaft altijd met zijn achterpoten na het poepen. En hij deed dat zo onbeholpen na, later. Ook het wandelen, langzaam opbouwen.
Ik vind hem nog wankel lopen. Linker voor- en achterpoot tijdens het lopen, lijkt net of dat bovenin weg wilt schieten. Arm beestje, totaal geen spier opbouw. Even goed in de gaten houden. De medicatie die Lion nu heeft is een dosering visolie en 1 Glucosamine pil per dag.

Een uur of 11 weer het bos in, ook kennis gemaakt met Barney en Bina... En Hans wordt ook zijn grote vriend, want hij had lekkere brokjes in zijn zak. Lion is vriendelijk tegen iedereen, of het nu een hond, kat of mens is. En mijn eigen kanjer Bobby heeft Lion al helemaal geaccepteerd. 

Vanmiddag weer een rondje bos, na zijn maaltijd.... Hill's Brokken Senior en lepel  goed blikvoer. In huis gaat het ook prima, ligt aan mijn voeten.
De bench is er dus alweer uit. Of ik nu zit in mijn 'rookhol'of in de woonkamer, zoals op dit moment. Dan heb ik aan beiden kanten 2 geweldige oude kanjers liggen. Mens.. mens wat voel ik mij gelukkig.

12 februari 2016
Na de wandeling laat ik Lion al los in de achtertuin. Voorzichtig begint ze de boel te verkennen. Maar komt regelmatig weer terug voor aai over de bol. Bobby is graag buiten. En voor Lion is Bobby een goed voorbeeld. Ook Lion heeft angst voor auto's. Als we langs het kanaal lopen en een auto passeert aan onze kant, dan schrikt hij en wilt er vandaan. Ik heb nu echt een 'Sukkel' en een 'sukkeltje'. Bobby rent erachteraan als het teveel geluid maakt. En Lion wilt er juist vandaan.


15 februari 2016
Pleeghond Lion voelt zich al helemaalt thuis. Vandaag eindelijk een paar zonnestralen. Ook al was het maar eventjes. Genieten voor allemaal!


11 maart 2016
Bobby en Lion zijn goede maatjes, samen op hun dooie akkertje wandelen in het bos. Thuis liggen de oude mannetjes vaak bij elkaar.

20 maart 2016

Liessie in de keuken,
dan valt er vast wel wat te bikken voor ons.

24 maart 2016
Lieve Lion... krijgt af en toe speelmomenten, maar weet niet hoe ze ermee om moet gaan. Mijn dochter Tamara is ook vaak met hem bezig. Zachtjes bijt Lion, wilt niet doorbijten hoor! Maar gewoon schattig, draait op zijn rug. Liggend op buik kruipt hij met voorpoten naar voren. Het is af en toe net een pup. Bobby laat het allemaal geladen toe. Hoort het aan, en vindt alles best zolang hij ook maar af en toe een aai en een kroel krijgt. 
En lieve Esmaralda kroelt ook graag met Bobby

Terug naar pleeghonden : 
     
       
Naar de
       Homepagina :
  Januari t/m Maart
2016