Oktober t/m December
 

7 oktober 2015
Vandaag met Bobby naar de DA geweest.
Niets aan de hand. Maar een soort APK'tje voor Bobby

Zelf liep ik met wat vragen, omdat je nu echt kan merken dat Bobby oud wordt.
Niet goed zien, oren, door achterpoot zakken. Gewicht.

Staar is FLINKE staar in beiden ogen.

Linkeroor begon eergisteren. Op tijd er bij. Ontsteking.
Heeft Bobby vaker last van, maar nu ook in lichte mate rechter oor.
Kuur Surolan 8 dagen net als de vorige keer.

Gebit... Blijf er bij dat hij last heeft.
Rood en opgezet.
Antibiotica kuur stomorgyl, 2x daags 2 tabletten.

Verder met apk keuring ... Longen, hart alles in orde.
Wel slijtage rugwervels. Liet ze ook zien terwijl Bobby genoot van al dat gefriemel (Shirley en ik zaten weer op de grond natuurlijk)
Ze drukte op een bepaalde manier op zijn rugwerfels, en je zag hoe hij zijn poot terug trok. 

Bij de drogist halen (haal het voor mij zelf ook gelijk) Glucosamine

Bobby weegt 42,5 kg. Is meer dan mag, maar ze zegt. Lekker doen, wat je nu doet. Hill's met blikvoer en tussendoor wat. Dit zei ze naar aanleiding van mijn verhaal denk ik , over Zero. Met 9 jaar nog een gebit van een jonge hond. Nooit gesnoept, maar veel te vroeg overleden : Vergroot hart.

Maar misschien is Bobby wel ouder dan ik denk, zei ze !

Gebit onder narcose behandelen zit risico van overlijden in.
Zelfde bij behandeling voor staar in zijn ogen.

Maar wil ik dat risico. Nee en nog eens Nee.

Destijds besloten een oude hond een mooie 'oude dag' te geven. Mag geen pijn hebben, maar ik ga niet alles uit de kast halen om hem steeds onder narcose te brengen. Heb je het éne gehad, krijg je het volgende.

Uhh... Misschien haal ik wel de woede op mijn nek van jullie, maar dat interesseert mij geen éne malle moer!
Destijds alles gedaan maar ook alles om Zero in leven te houden, want ik vertrouwde de DA. Mijn hond heeft destijds een lijdensdood gehad. Ik doe dit NOOIT meer.
Bobby wordt waardig oud, zal waardig sterven. 
Niet als een wrak in mijn armen.

Zo... Nu over op de simpele behandelingen voor mijn Good Old Bobby.
Zodat hij zich straks wat lekkerder voel.

En over 3 weken terugkomen bij DA voor controle.

Liessie & Bobby

8 oktober 2015
Nu... Jeetje... Bobby een goede oude dag... Ik vergeet even de donaties die ik wilde doen. Mijn Bobby, mijn alles... We zijn nu weer saampjes!
Geen pleeghond! Ik ga voor mijn eigen Bobby... Vele uren breng ik door in mijn rookhol, tja... ik rook niet in huis. Dus een eigenlijke garage, die al diende als bijkeuken, maar eigenlijk een simpel schuurtje! Heerlijk met mijn Ipadje... Mijn dieren om mij heen.. Heerlijke muziek op de achtergrond. En katten en natuurlijk ook Bobby in mijn buurt. Nu lag hij altijd wel lekker warm hoor, een dikke isolatie plaid. Maar ik wil het allerbeste... 's Nachts ligt hij heerlijk op zijn orthopedisch bed in de huiskamer. Maar de uren die ik doorbreng in mijn rookhol, kan het beter voor Good Old Bobby. Vandaag een orthopedisch kussen besteld en gelijk bij een andere zaak zo een dik plaid 150x100. Ik ga hem verwennen. Mijn trouwe kameraad, vriend... Mijn maatje, mijn alles !!!

 

9 oktober 2015
Vandaag de spullen binnen, en het lag nog geen 5 minuten, of Bobby lag er al heerlijk te doezelen

xxxx
Lekker rustig nu! Het is Bobby en ik <3
We sjokken samen :)
Tempo Bobby en Liessie.  (In deze video is het goed hoorbaar, op het laatst het kraken van Bobby's oorontsteking :( Zo sneu!)


12 oktober 2015

De dagen, weken gaan voorbij... Het bevalt mij prima zo. Gisterenavond heeft mijn iPad het begeven. Nog rustiger... Toch wel lekker.


Vandaag moest Barney daar DA.
Dus Bina (Pleeghond Robina van AINF even bij ons. Lief woeffie, dikke kroelkont.

Maar katten worden een uitdaging. Misschien dat het wel zou kunnen gaan tussen Bina en Katten. Maar hier ging het helemaal mis. Doch.. met de nodige training, misschien toch wel.

Maar de schat Barney is wel het voorbeeld voor Bientje.
Tja... En Barney vindt katten rare wezens.

Bina had het naar d'r zin. Genoeg piepbeesten hier :)

Vanmiddag lekker met Bob en Bina door de wijk gewandeld.

Tijdens eten was het schrok, schrok, bij Bina en stak haar koppie naast Bobby in etensbak. En Bobby vond het nog best ook. Dan hangen, kroelen, zitten en Bina lag lekker aan mijn voeten te doezelen. 
Witny de brutaalste van de 3 hier ligt graag lekker.
Totaal niet bang voor honden...

Of Bobby het nu zo prettig vindt? :)


28 oktober 2015

Vanmiddag weer met Bobby voor controle geweest bij DA
 
Na een dubbele antibiotica kuur niet het resultaat wat het moet zijn.
Oor kraakt nog steeds, het zijn de trommelvliezen die over elkaar schuiven.
OK… Niet prettig voor mijn kanjer.
 
Nu weer een antibiotica kuur. De 3e inmiddels.
Tandvlees is aan één kant een stuk rustiger. Operatie is geen optie i.v.m. zijn leeftijd
Ze nam wat uit linker oor, is vol met etter. Nu wordt het naar het lab gestuurd voor onderzoek. Ze noemde wat moeilijke termen.
Maar volgende week weer terugkomen, om e.e.a. uit te sluiten.
Fingers Crossed
Weer een hoop euro's lichter, maar dat weet je. Als je een dier hebt moet je er GOED voor zorgen. Natuurlijk doe ik dat.

30 oktober 2015
Vandaag weer eens een bezoekje bezoekje van Borah... Ze had honger. Als ik met Bobby naar het bos gaat, altijd even aandacht geven. Kobus liep dit keer mee tot aan het bos. Teruggekomen... zat Borah in de tuin. Ik kan het dan niet laten, om wat lekkers te geven natuurlijk.
Bobby is gek op Felix natvoer. Natuurlijk een beetje gegeven. Maar is eigenlijk niet goed voor hem. Maar ach... enkel keertje :)

1 november 2015

Vandaag precies 3 jaar geleden, dat ik Bobby officieel geadopteerd is door mij.

Niet meer weg te denken uit mijn leven.
Mijn kanjer, Mijn alles.

Destijds voor hem gekozen om hem nog wat mooie jaren te geven.

En ik hoop dat het nog heel lang, zo zal zijn. Ik houd zoveel van hem.

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Als het niet meer goed voelt, en je hebt twijfels, dan moet je stoppen !

Hallo....

Vandaag is het alweer precies 3 jaar geleden dat adoptie Bobby (Borstel 3185) van AINF.nl een feit was.
Bobby wordt oud. Jullie hebben het kunnen lezen op mijn tijdlijn, na bezoek DA begin oktober.
Van de week weer op controle geweest. Niet veel verbetering. Nu weer verder met antibiotica en er is wat oorsmeer (met etter) uit oor genomen voor verder onderzoek. Tandvlees was niet meer zo vurig. Volgende week weer terug naar DA

Maar wat ik jullie dus wilde laten weten is het volgende:
Na een tijdje van wikken en wegen ben ik tot het besluit gekomen dat ik mij wil terugtrekken als 'vast' opvanggezin bij ainf.nl
Het is een weloverwogen genomen beslissing.

Natuurlijk pak ik de draad weer op wat opvangen betreft, maar het zal dan een hond zijn die ik zomaar ergens tegen zal komen in de media of waar dan ook.
Ook stop ik met AOA van Kwak. In de toekomst zal ik misschien in de gelegenheid zijn om voor haar een donatie te doen, rechtstreeks.
De FB vierkanten zijn er nu allemaal van de honden die op de website ainf staan. Ook verouderde gewijzigd c.q. bijgewerkt naar 900x900
Tot half november staan ze ingepland. En zal ze met privé account nog plaatsen in groepen.

Bedankt voor de fijne, gezellige, soms lachende, doch ook serieuze momenten. Ik heb er zeker geen spijt van. Het was een mooie tijd, en zal er met plezier aan terugdenken. Om dit zo te houden is dit het juiste moment om te stoppen bij ainf. 

Natuurlijk zal ik facebook en website blijven volgen en delen van ainf.nl en hoop dat het contact zal blijven, ook met betrekking tot mijn Good Old Bobby.

4 november 2015

Vandaag gebeld door DA. Gelukkig niet naar DA rijden. Bobby liep mank. In de auto Vitara zetten, ging nog wel. Maar het volle gewicht op zijn voorpoten, werd teveel. Ondanks dat ik meehielp. Wat zijn oor betreft. Het is niet ernstig. Nu met een andere zalf 1x daags, en over 8 dagen terugkomen

Rustig aan... luieren en nog eens luieren

11 november 2015
Laat in de middag een afspraak bij DA, weer we zitten samen op de grond bij Bobby. Ze vindt Bobby een heerlijke hond. Zij heeft ook een zwak voor oude honden. Bobby is ook zo lief, hoe groot hij ook is, hij vindt alles best. Gebit kijken, oren kijken, ogen kijken... Als er maar contact is.
Oren zien er rustig uit. Slijmvlies ontsteking. En deze oorzalf heeft wel goed geholpen. Althans er is verbetering. Het tandvlees vond ze ook goed. Maar ik zei, is toch nog wel aardig rood. 
Ze zei... wat we kunnen doen is een roesje geven en zijn gebit schoonmaken, want dat is behoorlijk aangetast. Ik gelijk... Wat is het risico ? Het risico is bij Bobby  aanwezig dat hij kan overlijden, i.v.m zijn leeftijd. Aan me nooit niet. Ze keek mij aan, en zei... Weet je ik moet vertellen wat de mogelijkheden zijn. Maar als het mijn hond was, had ik het ook niet gedaan. Dus... zegt ze... We gaan voor Brons en niet voor Goud. (Begint ook met een 'B') Hij mag een goede oude dag hebben, en daar gaan wij hem verder in begeleiden. Mocht hij weer last krijgen van zijn linkeroor. Dan kan ik direkt beginnen met 1x daags zalven. Gebit... even een belletje. En ik kan de medicijnen ophalen. Wat een fijn mens, ze neemt zo de tijd voor dier en mens. Toppie
14 november 2015

Het gaat nu goed met Bobby. De wandelingen zijn kort. Maar genieten weer volop.

Vaak de buurtkatten op bezoek. Bobby vindt alles OK

Er valt altijd wel wat te eten dan!

20 november 2015
Bobby heeft nergens last meer van. Wel dat hij een keertje door zijn poot zakt. Maar hij moet altijd even op gang komen. Af en toe krijgt hij zelgs weer ouderwets een dolle bui. Hij blijft staan... ik krabbel hem hard op rug en kont, de haren vliegen weer in het rond. Maar hij geniet ervan. En dan zeg ik... 'Ik ga Bobby pakken'  Hij kijkt met een schuin oogje achterom. Op dat moment knijp ik in beide dijen... Prachtig... rent vooruit als een bokkend paard. En wacht weer... Met de hoop dat ik het weer zal doen. Dit kan niet te vaak. Want hij staat snel te hijgen.

Het grote genot... aangehaald worden.
Ook Esmaralda kroelt vaak met Bobby

2 december 2015
Soms denk ik weleens... Bobby wat gaat er allemaal in je koppie om>

4 december 2015

Vandaag een schraal zonnetje,
koude wind.

Na een lange tijd met meerdere
honden het bos in.

Ik was even vergeten hoe heerlijk genieten dat is. 

 

     
        Oktober t/m Dec.
2015
Naar de
       Homepagina :