Juli t/m September
 

1 juli 2015
En het zomer !!! Ik kan er goed tegen. Geniet er echt van! Hittegolf. 
Het is niet leuk voor dieren, die warmte. Bobby had het ook Spaans benauwd. Bobby had er zo last van, maar een kletsnatte handdoek op zijn buik gelegd. Barney en pleeghond van Hans en Hannie opgehaald Bina, lekker naar de waterkant.


3 juli 2015

's Avonds met Bobby nog even afkoelen aan de waterkant
5 juli 2015

Moet kunnen... Good Old Bobby .............

11 juli 2015

Bobby krijgt weer bezoek voor een poosje vanaf vandaag een nieuwe pleeghond.


Na de Spaanse zusjes Maska en Miska even iets makkelijker.
Gekozen voor deze dame Bonny, geen angstige hond.


Lieve Benga (Miska) en Bjela (Maska) hebben heel veel energie, geduld en tijd gekost. 9 en 7 maanden zijn ze hier als pleeghond geweest.
Met alle liefde gedaan, en mis ze nog altijd.
En uiteindelijk een droom en wens is uitgekomen. Voor altijd bij elkaar!

Na Bonny gaan we er weer voor:
Een angstige c.q. oudere hond.

Na wat vertraging was het dan eindelijk zover. Op de afgesproken plaats Bonny overnemen van René. Daar aangekomen zien we in de berm, René met een heel mooi meisje: Bonny !!! Wat is ze mooi en enthousiast. Fijn dat Melanie erbij was, zij blijft ook een nachtje slapen.
Na wat gezellig heen en weer gekletst te hebben over Bonny, was het moment om Bonny in mijn auto te krijgen. Ze vond dat niet zo een goed plan. Maar het ging toch vlot. In de auto richting huis ging ook goed, alleen bij een bocht stond ze weer op. Ze zal wel gedacht hebben. Genoeg in een auto gezeten, ik wil aktie !

Thuis aangekomen hetzelfde ritueel zoals altijd met Bobby. Melanie ging Bobby ophalen en dan komen we elkaar tegen en eerste keer passeren we elkaar alleen maar, dan draaien we om en blijven we staan. Ging weer helemaal goed ! Dan de tuin in, rondje aangelijnd lopen, en dan naar binnen. Katten... je zag ze denken. :Wat is dit? Witny bleef rustig liggen op de stoel. Dan de riem los. Oehhhh... dat was mij te enthousiast.
Hoppa... maar weer naar buiten. Bonny zag even meubels als verlengstuk om ergens te komen. Ze wilde Witny achterna, omdat die wegrende. 
Buiten even lekker gespeeld met een piepbeest en ballen. Het badje stond er nog van kleindochter. Nou dat was een grote drinkbak! Eer doorheen slenteren en daarna er in gaan liggen. Dan haar eerste maaltijd. En dat ging erin!
Het rondje door de wijk ging ook goed. Alleen ze poept en plast niet. Nou !!!! Dat heeft ze bewaard voor thuis.

17.07.2015
Wat is het toch een vrolijke hond. Zo vaak moet je om haar lachen. Ze probeert soms haar eigen staart te pakken. Zo een grote hond rondjes draaien, is geen gezicht. Bij alle geluiden.. Alert.. En dan hangt er soms een pluche beest uit haar bek. Geen gezicht! Ze leeft zich helemaal uit met een pluche beest, schudden met haar kop.  Loslaten en er weer achteraan.
Ook met de katten gaat het al ietsje beter. 's Avonds het laatste rondje, kom ik altijd dezelfde katten tegen, en die aai ik altijd. Ze lopen mij soms al tegemoet. Maar bij het zien van Bonny Slungel, was het even aftasten. Ook kom ik Tommy van Tamara tegen, die laat er geen gras overgroeien. Gelijk pats! En dat heeft Bonny ondervonden. Niet alle katten rennen weg.
Eindelijk, de eerste 4 dagen hebben we Bonny wel voor ons gevoel 1000x uit de tuinaarde moeten sturen. Graven en nogeens graven.
Toen ze het eindelijk doorhad, ging ze verder achter in de tuin. Pffff... Zo blijf je wel in beweging. Maar nu gaat het goed.
Gelukkig begint ze het woordje 'los' al te begrijpen. Gebruiken we bij ballen gooien en dan teruggeven.
Nu is het constant tijdens de wandelingen in de riem bijten en trekken.
Ik blijf stil staan en zeg constant 'los' en haal riem uit haar bek. Ze laat los, lopen verder.. En hoppa... Weer! Ondeugend meisje is het toch!
                                                               Bobby, Bonny en Barney
18.07.2015
Leuk plaatje.. toevalstreffer! Gemaakt door vriendinnetje van Bonny: Tamara :

11 augustus 2015
Mijn pa en ma zijn in hier een poosje, dus weinig tijd voor een update'tje te schrijven. Maar vandaag hebben ik Bonny een maand in de pleeg.
Het gaat fantastisch. Vanavond sluit ik ze niet op in de bench. Laat het deurtje open en kan ze daar vrij rondlopen. Ook waar de katten dus in- en uit gaan. Maar ik heb er alle vertrouwen in, ze is zo lief voor de katten. Ook voor mijn ouders, een beetje druk met alles. Maar wat doet Bonny het goed. Mijn pa loopt soms mee een rondje in het bos. Ze zijn helemaal weg van Bonny. Ja.. weet het... Ze is zoooooo lief !
12 augustus 2015
Het is super gegaan. Vanochten toen ik de deur open deed, een blije Bonny. Natuurlijk altijd nadat ik Bobby eerst geknuffeld heb. Want Bonny is daar hoor leuke gedrag vaak op de voorgrond. Zodat je Good Old Bobby haast zou vergeten. Doen we niet hoor !
22 augustus 2015
Voor Bobby is het toch allemaal wat te druk, pleeghond Bonny vraagt veel aandacht. Tijdens de wandelingen in het bos, is het playtime voor Bonny, gooien met stokken vind ze geweldig. Daarbij stoot ze regelmatig tegen Bobby aan. Onplezierig... Bobby sjokt er meestal maar achteraan.
En dat vind ik toch zo sneu. Dus regelmatig maak ik dubbele wandelingen. Klein rondje bos zonder te spelen met Bonny. Ik breng Bobby thuis en ga terug het bos in met Bonny. Bonny heeft minimaal 2x per dag een speelmoment nodig, waarbij ze helemaal is uitgeteld. Dan is ze de rest van de dag ook anders. Bij slecht weer b.v. wilt ze constant aandacht, komt met haar pluchebeest of bal. 
 

Tegen de de avond nog een lange wandeling, met rustpauze... Genietend van het avondzonnetje
26 augustus 2015
Een vent van 86 jaar
met een griet van 14 jaar

Toch heeft dit pubertje ontzettend veel ontzag voor het oude kereltje


13 september 2015
Vandaag is de dag gekomen, afscheid nemen Bonny. Chris en Linda waren lekker op tijd. Vanochtend na rondje wijk, nog even alleen met Bonny het bos in gegaan. Playtime natuurlijk. Na de koffie was het moment daar. Het gevoel is super, ze krijgt een pracht leven bij Chris en Linda, en hun eigen hond Iwan. Ook loopt er nog een poes. Dat zal ook geen problemen geven, Bonny vindt katten nu leuk. Ik had een tas klaar gezet met haar pluche beest die ze gekocht had op de markt. Haar eigen brokken, zodat ze de 2e of 3e dag kunnen gaan mengen met hun eigen voer. En dan heel wat kauwbotten en snacks. En natuurlijk wat blikvoer. Dan overhandig je de riem en bij hun auto... Hoppa  Bonny sprong in de auto. Leuk, dat ze dat nu wel durft! Af en toe oogcontact met Bonny, ze snapt er niets van. Klep dicht.. ik kijk door de donkere ruit. Pfff... dat was even slikken. De auto rijdt weg... Dag Bonny... Het ga je goed! Over een paar dagen, misschien wel eerder ben je mij allang weer vergeten.
Dan naar binnen... de stilte was al gelijk te merken. Even knuffelen met Bobby, en het bos in. Jeetje.. wat is het eigenlijk stil in het bos. Bobby en ik sjokken weer als voorheen ons rondje.

Dag lieve Bonny... Het was in het begin behoorlijk aanpoten met jou, maar je bent een hond uit duizenden geworden... Dag kanjer

 
 Bonny heet vanaf nu Indy....

23 september 2015
Een paar dagen naar mijn ouders geweest, natuurlijk Bobby mee. Achterin alle ruimte voor hem alleen. Bij mijn pa en ma ging hij 's nachts stiekem op de bank liggen. Mijn ouders vonden dat helemaal niet erg. Later wel een kleed over de bank gelegd. 
Lekker kunnen wandelen in het      
park vlakbij mijn ouders

     
      Juli t/m September
2015
Naar de
       Homepagina :