Voor het asiel SPAMA in Gandia Spanje,
zet AINF.nl zich met hart en en ziel in.

Lees voor meer informatie op de website van:
Animal In Need Foundation (AINF.nl)

Animal in Need Foundation (AINF) werd in 2007 op initiatief van een drietal dames opgericht om de op dat moment bestaande groep vrijwilligers een formele status te geven en daardoor haar doelstelling beter te kunnen verwezenlijken, mede door het feit dat een stichting geen geld mag uitkeren aan andere doelen dan het doel waarvoor de stichting is opgericht. Dit concept biedt eventuele donateurs zekerheid over de bestemming van hun donaties. Deze betrouwbaarheid is voor elke stichting noodzakelijk

Bemiddeling bij adopties:
Aan de adoptie van zwerfhonden uit Europa naar baasjes in de Benelux gaat een uitgebreide en uitgebalanceerde procedure vooraf.
Hierbij voeren adoptiemedewerker en adoptant onder andere een aantal gesprekken en wordt er zeer zorgvuldig gekeken of er een goede match gemaakt kan worden tussen de beoogde hond en toekomstige baas. Ook zal er zo veel mogelijk vóór de daadwerkelijke adoptie een huisbezoekje worden afgelegd om persoonlijk kennis te maken en de procedure nogmaals door te nemen.
De te adopteren hond zal een gezondheidsonderzoek ondergaan voor hij of zij naar het nieuwe baasje vertrekt.

Hulp ter plaatse:
- AOA (adoptie op afstand). Bij adoptie op afstand kan een hond virtueel worden geadopteerd door een of meerdere personen. De gedoneerde bedragen worden overgemaakt naar het asiel dan wel het opvangadres waar de desbetreffende hond verblijft en geheel ten goede komen aan de kosten van onder andere eten,
dierenartskosten,medicijnen, pensionkosten etc. Hij of zij kan dan in de vertrouwde omgeving blijven maar de kans op een beter leven is dan veel hoger!
- castratieplan
- aanleveren voorlichtingsmateriaal op scholen
- sturen van medicijnen en eventueel goederen
 
AINF biedt hulp aan  het asiel te Gandia. Wij proberen de leefomstandigheden van de zwerfhonden- en katten in dit asiel (SPAMA in Gandia - Spanje) te verbeteren. Wij bemiddelen bij adopties van de honden en bieden financiële hulp om het leven voor deze dieren in gevangenschap zo aangenaam mogelijk te laten zijn.
In dit asiel verblijven meer dan 500 honden. Door het grote aantal honden in een kennel vinden er regelmatig gevechten plaats.
Soms worden honden gedood omdat de verzorgers niet snel genoeg bij de kennel kunnen komen.
Er is te weinig ruimte en er zijn geen uitbreidingsmogelijkheden. De binnenkennels zijn niet groot genoeg om alle honden een dak boven
het hoofd te kunnen bieden. Hierdoor liggen de meeste honden in weer en wind buiten, ook bij koude nachten en regenval.
Kortom, de situatie is voor veel honden miserabel.
Er worden veel kosten gemaakt om de dieren gezond te houden maar dit is niet te betalen, daardoor krijgen niet alle honden de zorg die ze verdienen.

 
Geweldig... Bobby zijn dolle 5 minuten. Zand en water... daar kan hij zo van genieten.
Mooie foto gemaakt door Mo :
 

Een stukje tekst overgenomen van Carla ! (mooi geschreven )
Honden, allemaal met een rugzak sommige honden met wel hele zware rugzakken  .....honden die jaren en jaren in dit asiel in Spama Safor verbleven en vrijwel kansloos waren.
Honden die leven in kennels die soms overstromen met de regentijd, honden die vaak hunkeren naar de mens al zijn heel veel door de mens geslagen, vernederd, verwaarloosd , mishandeld of gedumpt.

Ik bleef zondag fotograferen , de een na de ander, gefascineerd door hun uitdrukkingen en hun uitstraling. Lief, lief, lief  en hoop dat ik niet één hond overgeslagen heb, het spijt me als dat zo is.
Honden die hunkerden naar een thuis en dit hier in Holland vonden, weg uit de kilte van een "box" zoals het daar heet. 10 - 15 honden zitten daar soms in een kennel. Soms mogen ze er uit ééns in de zoveel tijd per "box" even rennen op een speelveldje voor een paar uur 
Twee dierenartsen kwamen over naar Nederland om "hun honden" hier te zien, twee dierenartsen die dit asiel runnen naast hun eigen baan dit allemaal op vrijwillige basis. 
Hier geen verwarmde hokken , geen ligbedje voor de honden maar keiharde realiteit: Spanje één brok corruptie waar de subsidies in eigen zakken belanden van de directeuren en zo de honden honger moeten lijden omdat er geen eten is of medicatie.

Groot respect heb ik voor hen die zich daar belangeloos inzetten, de dierenartsen en de vrijwilligers om dagelijks deze dieren te verzorgen, te voeden, te neutraliseren, te opereren etc. en hun zover als mogelijk is wat aandacht te schenken
Respect voor hen  en ik weet dat na deze dag deze twee dierenartsen met een voldaan gevoel weer huiswaarts gaan omdat zij zien waar ze het voor doen. Zoveel leed dat zij dagelijks onder ogen krijgen dat ze vaak moedeloos zijn.
Maar zondag zagen zij vrije, blije, goed verzorgde honden die hier een thuis vonden bij lieve mensen met een  voor dieren!
De foto's geven een impressie van de mensen en hun honden, de hondenportretten spreken voor zich. Verder waren er demonstraties van verschillende hondensporten en wat kramen met hondenartikelen.
Deze dag raakte me diep, de mensen....de honden. Met het bewerken van de foto's zag ik meer de details en menig traantje pinkte ik weg, deze honden van niets naar iets. Dank AINF, dank SPAMA, dank lieve opvanggezinnen en adoptanten.
(Foto verwerkt van Carla verwerkt in creatie)

Foto's van Dora en Angeles (eerste 3) Weer in de prijzen Ohohooohhhhhhhhh.... !!!!!!
Hans en Hanny met Barney van ainf.nl
Liessie met Bobby van ainf.nl en pleeghond Benga (Miska) van ainf.nl
Mooie Barney
Hans en Barney kroelend op de grond. Oude Boy is thuisgebleven
Mo met Zanga en Barney


Mijn 2e keer bij Hondendag AINF.nl en wederom een dag om met plezier aan terug te denken.

En natuurlijk al die woeffies 

(foto van Carla verwerkt in creatie:)

 (Foto van Carla verwerkt in creatie:)

 

Hans en Hannie... Bedankt dat de Woeffies en ik zo konden instappen.
Wat een luxe ! 3 honden aan mijn voeten ! Een taxichauffeur en voor brood en koffie werd ook gezorgd. Super !
 
 
Terug naar de pagina Pleeghonden:
Klik op de button :